Sony Xperia U

poruka: 2.057
|
čitano: 757.758
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Sony Xperia U
E sada trebamo naći nekoga da ima Xperiu U i MHL kabl
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
Da-da... Nema jadan ništa za slikati. Ovo mi je već malo sumnjivo, iako mi nije jasno zašto bi netko na forumu želio širiti dezinformacije. Ali, tko zna! Ima svakakvih ljudi. Ja, vidite, imam 12 monitora u eyefinity polju koje pokreće čak 6 grafičkih kartica zadnje generacije, ali nemam ništa da vam to slikam, pa vi onda to pokušajte sami napraviti.
Ono što mene sad kopa je to treba li baš kupovati onaj Samsungov kabel za 50kn! Za neku jeftiniju varijantu bi se dalo žrtvovati koju kunu za probu, ali onda možda takav kabel ne bi ni radio. U tome je problem. Koji kabel kupiti?
dr. Watson
15 godina
Sony Xperia U

pa nije da opet nemres prodat za tolko...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo friške informacije o izlasku ICS-a od strane Sonya

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 16:53 (robimarko).
15 godina
Sony Xperia U
što mislite kad će početi dolaziti više romova i kernela na XDA? Mislim da trenutno postoje samo dva roma i dva kernela. I zanima me jeli netko od vas otključao bootloader i rootao uređaj, kakav je postupak i može li se uopće ili još nema načina?
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Javio se još jedan lik u temi za MHL i on isto tvrdi da radi MHL na Xperii U
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Interesantno kako nitko nema fotoaparat za to slikati! Mislim da bi trebalo biti svejedno koji MHL kabel se uzima, jer ionako na nijednom ne piše da je za Xperiu U.

Na nekima piše da je za S2, HTC Flyer itd.. na drugima da je za HTC Evo 3D... I svi izgledaju doslovno isto. Naišao sam i na neke gdje piše samo MHL for mobile phone.

Ali ipak, pošto je onaj lik rekao da je probao s kabelom za S2, ja sam se odlučio kupiti kabel za koji između ostalog piše da podržava S2. Ovdje je taj kabel.

E, sad me čeka jedna teža stvar za pretrpiti: čekati da kabel stigne...

Ako mi ovo uspije, sve ću postati ovdje na forum... i slikati, naravno!

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 15:29 (diskDEfragmenter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Odlično.Čim stigne i isprobaš postaj na forum
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U OTG

Evo dok čekam MHL kabel, stigao mi je OTG kabel. Funkcionira odlično. Spojim ga, prepozna mi memoriju, idem u Astro File Manager, pokrenem bilo koji video - sve radi.

Ali kad želim otvoriti neku sliku (njena minijatura se jasno vidi), pokaže mi Učitavanje novih fotografija - isto to što kaže i galerija kad ima novih slika... i ništa - prazni ekran sa upaljenim LED svjetlom koje odgovara boji slike. Imam osjećaj da galerija pokušava otvoriti sliku sa memorije, a "ne vidi" je.

Ima li još netko ovaj problemčić ili sam ja nešto previdio što moram napraviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Sony Xperia U OTG
I ja sam kupio OTG kabel za 1 dolar i radi super.Jedino neradi prijenosni hard koji ako je spojen na usb 2.0 zahtijeva dodatno napajanje tako da me to ne čudi
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Otkrio sam kako mogu gledati slike na USB memoriji preko ASTRO-a. Nehotice sam negdje nekako odabrao da sve slike otvara galerija. Treba se u Astru zadržati prstom na slici, odabrati Open as - Image-- Astro Image Viewer. I onda se samo scrolla kroz cijeli folder. Galerija ne može otvoriti slike sa vanjske memorije, iako postoji zaobilazno rješenje za to: po praznom ekranu idete zoom in, pa zoom out, i onda se slika pojavi. To mi sliči na nekakav bug. Meni je bar tako. U svakom slučaju to je nepraktično, pa ja onda sve slike sa USB-a gledam preko Astro Image Viewer-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U

opa, evo i prvi CyanogeMod rom za Xperia U - CM 9.1 rom (iako je tek na početku razvoja i ima dosta bugova), a piše da se planira i CM10 na Xperiji U:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1876927

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2012 3:13 (antimadridista).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Da.FreeXperia team je počeo raditi na Xperii U
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Pozz svima. Eo i ja sam dobio Sony XPERIA U i sad me zanima kada stiže nadogradnja za ICS?

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

Pozz svima. Eo i ja sam dobio Sony XPERIA U i sad me zanima kada stiže nadogradnja za ICS?

ovih tjedana, vjerojatno negdje krajem ovog mjeseca, al ocekuj da nama bude sredinom 10 mjeseca. (nasi operateri kao i uvijek budu odugovlacili).

Korisnik bonbona? Imas smarthpone koji pokreće android?, onda šta čekas: http://www.probonbon.net
14 godina
Nemaju veze naši operatori kada ide preko PC Companiona za sve.Nema OTA updatea za Xperiu U.Samo notification
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Nemaju veze naši operatori kada ide preko PC Companiona za sve.Nema OTA updatea za Xperiu U.Samo notification

A nezz, ja opet mislim da imaju oni veze, jer nema veze sto ide preko PC Companiona, kad izade prvi update za ICS, nemaju odmah svi mogucnost update-a. Nego nasi operateri uzmu OS, dodaju svoje gluposti i isporuce ga nama, jer npr odkud meni softver od t-mobile a update napravio bas preko PC Companiona.

Slobodno me ispravi ako grijesim, volio bih znati taj proces dobivanja update-a.

Korisnik bonbona? Imas smarthpone koji pokreće android?, onda šta čekas: http://www.probonbon.net
14 godina
Taj proces ide jedino ako postoji OTA update.
Ako nema OTA updaeta onda operater nema utjecaja.Za Xperiu U postoji samo globalna verzija firmwarea tako da telekomi nemaju nikakvog utjecaja.A kakav ti to softver od tmobilea imaš
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
anonymous_Zg kaže...

pozdrav zanima me jel na ovaj uređaj stane 100 pjesama i 30 aplikacija ?

Evo o memoriji:

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/sony-xperia/154360.aspx?page=1&jumpto=2994988&sort=asc&view=flat

Pa izracunas si, ako mob. ima 4000mb...

pjesma u MP3 formatu ti ima 2-6mb i podijelis 4000mb recimo sa 4mb (znaci oko 1000 pjesama ti stane bez aplikacija)

a sada zavisi kakve aplikacije stavljas...jer svaka aplikacija ima razlicito Mb...racunaj malo {#}

Talijan
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2012 21:28 (Karlovac_047).
15 godina
neaktivan
Xperia U nema ništa drugo osim Androida u sebi. Nema nikakve stvari od t-mobilea i još je otključana na sve mreže-bar meni ova iz bonbona. Uredno radi sa VIP SIM karticom, a onaj zadnji dostupni firmware sam povukao sa WiFijem. Tako da stvarno mislim da operateri nemaju veze s ovim, nego se radi o službenim Sonyjevim nadogradnjama.
dr. Watson
15 godina
neaktivan
Ustvari ovaj mobitel je prodan kao Sony XperiaU u vanjskoj kutiji od t-mobilea. To je sve što ima od t-mobilea - kutiju.
Sorry na duplom postu.
dr. Watson
14 godina
neaktivan
diskDEfragmenter kaže...
Xperia U nema ništa drugo osim Androida u sebi. Nema nikakve stvari od t-mobilea i još je otključana na sve mreže-bar meni ova iz bonbona. Uredno radi sa VIP SIM karticom, a onaj zadnji dostupni firmware sam povukao sa WiFijem. Tako da stvarno mislim da operateri nemaju veze s ovim, nego se radi o službenim Sonyjevim nadogradnjama.

Znaci bez problema moze ici i Tomato u njega ? Posto mi treba doci xperia U iz Bonbona....

Talijan
15 godina
Karlovac_047 kaže...
diskDEfragmenter kaže...

Znaci bez problema moze ici i Tomato u njega ? Posto mi treba doci xperia U iz Bonbona....

da, ja sam probao baš Tomato karticu i radilo je.

15 godina
neaktivan
Da! Imali smo ludu sreću kod kupnje ovog mobitela! Ispada da smo ga kupili u slobodnoj prodaji, samo za 300kn manje. Meni je VIP SIM kartica unutra otkad sam ga dobio i radi super.
dr. Watson
14 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Mobitel dosao, izgled 5+, dizajn cijelog uređaja 5+, brzina uređaja 5+...Stvarno same pohvale i pohvale Sony-u. Makar je prije bio Sony Ericsson, i u ono vrijeme mobiteli su im bili "genijalni", tako da je Sony nastavio svoj cilj i odradio svoj posao kako treba. Nisam ocekivao ovako dobar uređaj. Tko ga misli ili nije siguran da ga kupi, samo neka ga uzme, u Bonbonu je 1700kn i besplatna dostava ili ako vam se neda cekati, skoknite u najblizi Tisak Media kiosk i tamo ga ima, posto oni uzimaju taj uređaj od Bonbon-a i cijena je ista. Ili tele2 sa cijenom od 1745kn.

Btw: posto ima za multimediju 4gb memorije, sto je meni sasvim dovoljno jer imam svojih 100-tinjak omiljenih pjesama, i par videa i ostalo ostalo za slikanje =)

i 2 gb memorije za aplikacije sa neta..

I da baterija: Tko god kaze da traje kratko, odmah mogu reci da "LAZE", jer ja sam ga punio 4h i baterija se napunila do samog kraja. A to je bilo tokom dana i koristim ga vise od 5h i jedva da se ispraznilo 7%baterije, a gdje je tek ostalih 93% ???? Baterija na ovom uređaju, normalnim koristenjem traje oko 3 dana, a ne 24h kao sto pojedinci tvrde koji nemaju ovaj uređaj. (da odmah napomenem, Wi Fi mi je bio upaljen dok sam ga koristio tih 5h)

Ocjena 10/10

Talijan
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2012 1:55 (Karlovac_047).

1 0 hvala 0
14 godina
Ja sam imao samo takvu sreću pa sam ga uzeo za 1200kn na akciji u bonbonu.Baterija stvarno traje 3 dana bez problema.Nekada čak i četiri.Stvarno je za te novce najbolji
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Ja sam imao samo takvu sreću pa sam ga uzeo za 1200kn na akciji u bonbonu.Baterija stvarno traje 3 dana bez problema.Nekada čak i četiri.Stvarno je za te novce najbolji

1200 kn u Bonbonu ????????????????

Kada si to kupio ??????????? 

{#}

Talijan
14 godina
5.8 je bila akcija preko webshopa svih mobitela za 30%
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan
robimarko kaže...
5.8 je bila akcija preko webshopa svih mobitela za 30%

A bas steta, pa jesu imali kakvu gresku, ipak je to 500kn nize...

Jesu barem napisali povodom cega spustaju cijenu ? 

Aaaaa, pa non stop sam po internetu, kako nisam vidio taj popust {#}

Talijan
14 godina
Nije bila greška.Imali su tu akciju 3 dana od subote do ponedjeljka.
Pa objavili su na facebooku i twitteru i njihovoj stranica da je akcija 30 posto,a razlog nisu
robimarko@gmail.com
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice