Sony Xperia Z5 - Rasprava

poruka: 1.111
|
čitano: 183.143
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

http://i.imgur.com/T3S922K.jpg

8mpx. 16:9 ratio, iso 800

http://i.imgur.com/ysvlgJG.jpg

iso 1600

plavi filter u punom izdanju, a i sami vidite kvalitetu slike, i naravski, obe slike uslikane u manual modeu

jedan mali edit:

evo i slikica sa sestrinog Htc one a9, shutter speed 2 sekunde, iso 400, 13mpx reza, 4:3 ratio

http://i.imgur.com/NUIOS2H.jpg

Izasao je update za htc kameru s kojom se povecava shutter speed na cak 16 sekundi mislim, ova gore slika bi jos bolje vjerovatno ispala da sam mogao bar podici na neke 4 sekunde.

a ovo cu vjerovatno dobiti sa Nougat updateom.

sami presudite kvalitet fotografija, samo uzmite u obzir rang uredjaja gdje spada Xperia Z5 i One A9, te senzore kod istih.

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2017 21:16 (Indestructible).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Znači i dalje je prc s tim. Sad mi je malo jasnije zakaj su odustali od Z5 tak brzo, vjerojatno je serijski falično nešto jer vjerojatno bi to otklonili da nije nešto teže, pošto X serija ima identični senzor bez toga. Što je šteta, jer kamera ko kamera je zbilja dobra, napravi nešto što je u low light uvjetima najteže napravit, pogodi točno white balance i zadrži dovoljnu količinu detalja, pa čak i boje zhrihta kako spada. Al očito da ima problem sa ti denoise filterom po stranama, mora da je nešto u driverima ili ko će ga znat...

0 0 hvala 0
14 godina

ko se o mlijeko oprzi i u jogurt puse - bar tako kod nas u BiH kažu

idući phone definitivno neće biti od Sonya. Eventualno ako bi napravili neku veliku promjenu, u što sumnjam. Kao novi senzor bi trebao biti u narednom flagshipu, al šta opet znači kad ovi iz Sonya neće/ne znaju odraditi softverski dio.

btw. malo Nougat je počeo da divlja, danas par puta morao restartovati telefon, kamera prestala raditi, nije htio videoe otvoriti u chromeu, isto tako i na yt, na trenutke poceo da zamrzava.

Kontam da ga vratim na Marshmallow, al opet nadam se novom updateu za nougat, svidja mi se multiscreen, jer ga koristim i status bar novi, takodjer telefon se sad nikako ne grije, s cime sam posebno prezadovoljan.

nisam ovo ocekivao od sonya nikako, nije da nisu imali vremena, nougat je vec par mjeseci dostupan, ovo je jednostavno nemarnost, ja razumijem kad su u pitanju manje kompanijice, pa hajde treba im vremena dati, ali brate moj, Sony, jedan div, pa koji nije na trzistu telefona od jucer.

Uglavnom, mnogo manje sada slikam sa Z5, nego prije kad sam imao Lumiu 1020, iako je kamera na 1020 jedno 10 puta bila spora, fokus spor.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z5 - Rasprava
Indestructible kaže...

ko se o mlijeko oprzi i u jogurt puse - bar tako kod nas u BiH kažu

idući phone definitivno neće biti od Sonya. Eventualno ako bi napravili neku veliku promjenu, u što sumnjam. Kao novi senzor bi trebao biti u narednom flagshipu, al šta opet znači kad ovi iz Sonya neće/ne znaju odraditi softverski dio.

btw. malo Nougat je počeo da divlja, danas par puta morao restartovati telefon, kamera prestala raditi, nije htio videoe otvoriti u chromeu, isto tako i na yt, na trenutke poceo da zamrzava.

Kontam da ga vratim na Marshmallow, al opet nadam se novom updateu za nougat, svidja mi se multiscreen, jer ga koristim i status bar novi, takodjer telefon se sad nikako ne grije, s cime sam posebno prezadovoljan.

nisam ovo ocekivao od sonya nikako, nije da nisu imali vremena, nougat je vec par mjeseci dostupan, ovo je jednostavno nemarnost, ja razumijem kad su u pitanju manje kompanijice, pa hajde treba im vremena dati, ali brate moj, Sony, jedan div, pa koji nije na trzistu telefona od jucer.

Uglavnom, mnogo manje sada slikam sa Z5, nego prije kad sam imao Lumiu 1020, iako je kamera na 1020 jedno 10 puta bila spora, fokus spor.

Slažem se s ovim oko jogurta...

Ma ja sam sebi u usta pljunuo s Z3.,hvalio kameru a ono na kraju sranje., tako da Sony više nebi preporučio ni najgorem neprijatelju.

9 godina
neaktivan
Krenuo nougat za z5 u Rumuniji

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Samo da dodju njemacka, svicarska ili rusija da flasham, od ovoga gore ne ide. 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Mislim da sam pogrjesio za Rusiju je izasao provjeri.
15 godina
neaktivan

Rusija je, hvala ,

Ajd samo da pitam, Rusija ili Australija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
A kako skinuti ruski i kako ga flesati moze pomoc
15 godina
neaktivan

Flashtool.

http://www.xperiablog.net/2016/03/12/install-xperia-marshmallow-using-flashtool-and-xperifirm-guide/

Ja sam sad flashnuo Australsku.

Ak imaš pitanja, pitaj.

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Javi kako se ponasa jel se primjecuje neka razlika
15 godina
neaktivan

Izvadio sam SD karticu, a na njoj mi je backup, valjda ću moći poslije restorati.
Ali svakako javim, ja sam radio full wipe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Hvalati idem idem i ja probati ako budem znao
15 godina
neaktivan

Pazi, dobro sve provjeri za svaki slučaj. I obavezno napravi Xperia backup pod Settings-backup

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za sad mi je super. Brži se čini, otisak prsta prepozna instantno, ni ne stignem vidjeti sat kad stisnem tipku, mogu staviti iso na 100 kod 23Mp, nakon sat vremena kopanja nije vruć da možeš pržiti jaja na njemu.

Sve u svemu, jako zadovoljan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Super ja cu ipak sacekati CH jer ipak ne umijem flesati .
15 godina
neaktivan

Gdje zapneš?

15 godina
neaktivan

Update, ne mogu staviti custom ringtone. Tj. mogu, ali onda nema zvuka kada me netko zove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ovaj firmware oznaka za TH za koju je regiju
12 godina
neaktivan

Tailand bi rekao. Ili Taivan. Ljudi dajte nemojte ni gledat te azijske, gledajte Baltik, Rusija ili neku generičku ili customized europsku verziju. Jer te azijske vjerojatno imaju neke promjene u bandovima koje mi u Europi imamo a tamo nemaju pa da ne bi se žalili na lošu recepciju signala.

15 godina
neaktivan

Jel Australija spada u te koje ne bi trebali gledati? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Telefon mi je otkljucan na sve mteze, sada sa skinuo ruski firm. Neznam koju verziju Flashtool da skinem? Jeli onfa mogu normalno fleshati z5 bez problema
14 godina
Sarajevo kaže...
Telefon mi je otkljucan na sve mteze, sada sa skinuo ruski firm. Neznam koju verziju Flashtool da skinem? Jeli onfa mogu normalno fleshati z5 bez problema

Šeheru, skini zadnju verziju flashtoola i piči.
ali kako si skinuo firmware prije flashtoola? skini sebi firwmare preko flashtoola odnosno xperifirma koji se nalazi unutar flashtoola, najsigurnije.

btw. kod mene od početka ruski nugat, tako i ovaj kad je stigao, apdejtovao preko xperia companion, nije bilo ota.

zvuk mi je opet malo kritičan, al vidjećemo još za ovo, mada iskreno nemam snage više ni da kritikujem, ne znači to ništa, ono što mogu pohvaliti jeste fingerprint sensor koji mnogo ali mnogo bolje radi nego prije, telefon isto hladniji, nema grijanja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 2:23 (Indestructible).
9 godina
neaktivan
Hvala ti uspio sam i instalirao ruski.Gledajuci na prvu radi sasvim dobro.
9 godina
neaktivan
Na ovom ruskom mogu zvati ali mene nemoze niko,stiji x na jacini signala,nemogu instalirati fejs i meseenger.Imali jos neko ovaj problem

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dakle Australski je bolji izbor 

9 godina
neaktivan
Australski radi super sve perfekt. X iznad jacina signala znaci iskljuceni mob podaci.
9 godina
neaktivan
Telefon se slabije grije, nemoze se jaje ispeci kako neko spomenu ali se moze pita podgrijati.

0 0 hvala 0
14 godina

samo bih volio da mi neko iz Sonya kaže šta oni pokušavaju sa jačinom zvuka, hem što su generalno Xperije tiše od konkurencije, sad su još stišali zvuk na nougatu, i to nisu popravili.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Al zato imaju novu, premium liniju bluetooth vanjskih zvučnika, pa ono, možda ti zatreba 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice