Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.454
|
čitano: 12.915.314
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

1200 kuna za moto g?

11 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav,

kupujem polovni mobitel do 500kuna...

zanima me da li ima išta bolje u tom cjenovnom rangu od Sony Xperie arc S?
Kriteriji za usporedbu- ekran,OS,memorija,proc,kamera (i ne sjetim se trenutno ničega više).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ja bih uzeo lumia 520 ssa njuškalo. To je najbolje što možeš dobiti za te novce.
11 godina
neaktivan
cekpu kaže...
Ja bih uzeo lumia 520 ssa njuškalo. To je najbolje što možeš dobiti za te novce.

Zašto lumiu?

Osim što ima OS koji mi se ne svida,nisam cuo previse dobrih rijeci,nadasve svi ju prodaju iz nekog razloga...
Usporedbom lumie i arc S,arc S daje puno bolje rezultate što se hardwarea,izgleda,kompaktnosti tiče.

Nemoj se ljutiti,sad da pomisliš "pa šta onda i pitam ako znam",tražim razloge za i protiv,tako ako itko ima

prijedlog sa objašnjenjem zašto,dobrodošli su

12 godina

Bok ljudi! Imam HTC M8, kupljen u 5.mj, sad imam priliku dobiti Sony Xperia Z1 Compact i 1000kn kupljenu u 3.mj...

Mob mi se sviđa i odgovara mi veličina ekrana...

Zanima me Vaše mišljenje da li se isplati? Pozdrav!

dmati1987
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Vjeruj mi, imam Nokiu Lumiu 520 kao "backup" mobitel i stvarno nemam ništa loše za reći. Ajde, mob upalim kad mi krepa baterija na glavnom mobu pa nemogu baš jako puno o njemu napisati, ali o fluidnosti i samoj zadaći kao mobitelu i kameri mogu samo najbolje napisati.

0 0 hvala 0
14 godina
dmati1987 kaže...

Bok ljudi! Imam HTC M8, kupljen u 5.mj, sad imam priliku dobiti Sony Xperia Z1 Compact i 1000kn kupljenu u 3.mj...

Mob mi se sviđa i odgovara mi veličina ekrana...

Zanima me Vaše mišljenje da li se isplati? Pozdrav!

Ja bi ipak trazio nesto vecu doplatu.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
12 godina
To je iznos do kojeg bi tal lik isao, a i meni je malo...
dmati1987
13 godina
neaktivan
Kao prvo xperia arc ima jedno jezgreni procesor kojega je današnje vrijeme pregazilo i na duže staze nećeš biti zadovoljan. Lumia ima procesor koji je barem dvije generacije noviji i bolji. Naravno da na papiru izgleda bolje veći ekran i bolja kamera it'd ali smatram da ti ništa neće raditi kako treba kad ćeš nekoliko aplikacija staviti gore. Lumia 520 dobiva nadogradnju na wp8.1 i time dobiva notifikacije it'd. Wp8 ima sve važne aplikacije i ako želiš fluidan mobitel uzmi lumiu makar ti se os ne sviđa. Nisam nikakav zagovornik nijednog os i osobno koristim lg g2 ali smatram da za tu cijenu ćeš biti najviše zadovoljan sa lumia 520.
13 godina
neaktivan
Imao sam prije nekoliko mjeseci osobno lg l7ii koji ima barem duplo bolji processor od xperia arc s i nakon što sam stavio malo vise aplikacija mobitel je samo stucao. Koliko vidim za xperia arc nema ni službeni Android 4.1.2.
11 godina
neaktivan

a Huawei Ascend y300?

Lumia i dalje bolja?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
lega031 kaže...

a Huawei Ascend y300?

Lumia i dalje bolja?

Uzmi Lumiu, low end androidi se bas ne isplate..

11 godina
neaktivan

Kaze kolega koji koristi arc S da je na stock ROMu dosta los,ali da je stavio kitkat 4.4.2 i da radi 50% brže sad... 
I da je koristio oba te da mu je arc S bolji nakon kitkata.

I dalje lumia? :D
Općenito sam zagovornik androida i Sony-a da budem iskren,zato sam tako skeptičan.

Ali ako kažete da je lumia bolja i dalje,vjerovat cu vam evo pošto nisam ni jedan probao

13 godina

Pozdrav, stara bi uzela novi mob u vipu u tarifi Bez granica S a da je mobitel odmah do nekih 100 kn. Koliko sam uspio malo pronjuškati za te pare sam uočio ZTE Blade Q Maxi i Sony Xperiu M.

E sada, za ZTE Blade Q Maxi sam čuo da se zna dosta često gasiti sam od sebe.

Trenutno ima Lumia koja joj baš se sjeda najbolje zbog samog izbora aplikacija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

molim vas da mi odgovorite, brzo kratko i jasno, evo gledam mob za naruciti i to ce najvjerojatnije biti danas radi se o Alcatel Idolu S!
http://www.gsmarena.com/alcatel_idol_s-5668.php link sa GSM arene, i evo link sa njuskala http://www.njuskalo.hr/alcatel-mobiteli/alcatel-idol-neraspakirano-24mj-jamstvo-oglas-12003994

Mobitel je nov zapakiran i sa garancijom, t.mobile mreza mi odgovara tako da ga ne moram otkljucavati.
Recite mi s obzirom da ima dual core a quad core procesor, da li mobitel radi ok i i ma li mana.
Srdacan pozdrav 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

S tim da htc i g2 mini imaju snaprdagon 400 koji je quadcore a s4 mini ima dualcore.

Pa nije s4 mini bas jaci po specsima xD

10 dana me zezali za desire 610, svaki put kazu dolazi za dan-dva...

Jučer popiz.... i uzeo experia Z, 20kn me više dodje mjesečno, s mobom sam prezadovoljan u ovih 24 sata...

16 godina
neaktivan
Jel možda netko ima Sony Xperia M2? Djeluje mi super i u tarifi Plan za mlade je veoma povoljan.
“Choose your battles wisely. Life is too short to spend it on warring. Fight only the most, most, most important ones, let the rest go.”
11 godina
stipee98 kaže...

jel mozete preporucit neki mob do 1000kn? da ima oko 4 incha i android 4. pa na dalje?

jos neko nesto preporucit?

14 godina

Iduci tjedan imam mogucnost odabira mobitela, sve skupa je razlika u 100kn...
Note3, S5, Z2, G3

Sta vi kazete, nekako sam najblize kupovini G3...

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ja bih uzimao ovim redom Z2, G3, Note 3 pa S5.

Ali razlike su minorne i jednostavno je najbolje da isprobaš, nema druge. 

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Niste M8 uopće stavili... :) šteta. Iako, meni je ta odluka užasna... Z2 ima fantastične NC slušalice, M8 ima najbrži softver, S5 ima jako dobar ekran i sve feature skoro (all-around), G3 veliki ekran u malom kućištu (relativno). Teško se odlučiti. S5 nekako izgleda zaokruženo: vodootporan, zamjenjiva baterija, Qi punjenje, nizak min. brightness...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Niste M8 uopće stavili... :) šteta. Iako, meni je ta odluka užasna... Z2 ima fantastične NC slušalice, M8 ima najbrži softver, S5 ima jako dobar ekran i sve feature skoro (all-around), G3 veliki ekran u malom kućištu (relativno). Teško se odlučiti. S5 nekako izgleda zaokruženo: vodootporan, zamjenjiva baterija, Qi punjenje, nizak min. brightness...

I najsporiji je i uzasan dizajn

Moj izbor bi bio Z2 ili G3, o Samsungu nebi ni razmisljao

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Tonči kaže...

I najsporiji je i uzasan dizajn

Moj izbor bi bio Z2 ili G3, o Samsungu nebi ni razmisljao

To je tvoje osobno misljenje... nebi nikad stavio z2 ispred s5 a o g3 treba sacekati da uredjaj dodje tek kod nas, i neko vrijeme dok mu cijena padne jer napocetku ce biti svemirska...

p.s u vezi s5 stavi dokaze da je najsporiji od navedenih...! O dizajnu necemo jer je to stvar osobnog ukusa

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 16:47 (tommek10).
17 godina
odjavljen

Pa da, najsporiji je provjereno. TW dosta trza s vremenom. Z2 ima bitno bolje kućište i ekran (gledajući boje, Samsung ima bolji brightness i crnu). G3 se nema što čekati niti je bitno da dođe u nas, jer cijene u nas neće biti kao vani. 

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Pa da, najsporiji je provjereno. TW dosta trza s vremenom. Z2 ima bitno bolje kućište i ekran (gledajući boje, Samsung ima bolji brightness i crnu). G3 se nema što čekati niti je bitno da dođe u nas, jer cijene u nas neće biti kao vani. 

Ja ga imam dosta vremena nema nikakvog trzanja, sto se tice kvalitete moglo bi se tu raspraviti, pogotovo nakon pada koje su posljedice na staklenom uredjaju a koje na plasticnom. Sam odaziv u rukama mi je kod s5 vrh. Necemo ni spominjati ćoskast dizajn i velicinu kod z2 ;-)

15 godina
odjavljen

Kada ti uređaj padne, tu ti ne igra ulogu nikakva kvaliteta nego sama sreca i kako ce ti pasti, imam frenda kojem je prvi dan S3 pao na pod i ekran mu se razbio, jednom liku je XZ pukla u dzepu jer se udario od stol, a ima ljudi sto ima padne sa par metara i valja se i skakuce po podu pa nema crtice na sebi

Kvaliteta izrade je tu samo za filing, nista drugo, prakticki prvi dojam, jer vecina ljudi nosi mobitele u futrolama/maskicama, tako da se oko tih stvari da raspraviti. Inace kvaliteta izrade je meni osobno bitna, jer kad si kupim nesto, zelim osjetit u ruci da je vrijedno tog novca. Sto npr kod S5 nije tako, no kazem, to je stvar prvog dojma, ovisi od osobe do osobe.

Ja sam isprobao 2/3 komada S5, jedan sam isprobao u centru i trzao je, druga dva posjeduju moji frendovi, jedan ne trza zato jer je Nova launcher na njemu, drugi zna stucnuti jer je Touchwizz na njemu, nije to neko bolesno trzanje da se nemoze podnijeti, ali je u usporedbi sa Z2 i M8 - sporije

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 17:58 (MARKOZD15).

2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Meni je stakleni iPhone 4 i 5 kuckao svugdje po podu i ništa mu nije bilo, a nije da pločice nije upoznao...

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Kada ti uređaj padne, tu ti ne igra ulogu nikakva kvaliteta nego sama sreca i kako ce ti pasti, imam frenda kojem je prvi dan S3 pao na pod i ekran mu se razbio, jednom liku je XZ pukla u dzepu jer se udario od stol, a ima ljudi sto ima padne sa par metara i valja se i skakuce po podu pa nema crtice na sebi

Kvaliteta izrade je tu samo za filing, nista drugo, prakticki prvi dojam, jer vecina ljudi nosi mobitele u futrolama/maskicama, tako da se oko tih stvari da raspraviti. Inace kvaliteta izrade je meni osobno bitna, jer kad si kupim nesto, zelim osjetit u ruci da je vrijedno tog novca. Sto npr kod S5 nije tako, no kazem, to je stvar prvog dojma, ovisi od osobe do osobe.

Ja sam isprobao 2/3 komada S5, jedan sam isprobao u centru i trzao je, druga dva posjeduju moji frendovi, jedan ne trza zato jer je Nova launcher na njemu, drugi zna stucnuti jer je Touchwizz na njemu, nije to neko bolesno trzanje da se nemoze podnijeti, ali je u usporedbi sa Z2 i M8 - sporije

Vec smo raspravljali prije da izlozbeni primjerci po centrima nisu prava mjerila jer su prosli kroz tisuce i tisuce ruku. Svi navedeni telefoni su vrh i nemoze se faliti niti s jednim. A jednog blatit drugog dizat unebo a neimati ni jednog ni drugog vec davati sud temeljom rekla kazala i vidjeno po centrima koji su prosli sito i reseto nije bas uredu.!

15 godina
odjavljen
tommek10 kaže...

Vec smo raspravljali prije da izlozbeni primjerci po centrima nisu prava mjerila jer su prosli kroz tisuce i tisuce ruku. Svi navedeni telefoni su vrh i nemoze se faliti niti s jednim. A jednog blatit drugog dizat unebo a neimati ni jednog ni drugog vec davati sud temeljom rekla kazala i vidjeno po centrima koji su prosli sito i reseto nije bas uredu.!

Ja nikog ne dizem u nebesa niti ikoga blatim, naravno da se nemoze pogrijesiti, svi su vrhunski, ali sve je to itekako mjerodavno, jer ako trza ovaj od mog kolege koji se stvarno brine o mobitelima, to je dovoljan dokaz koliko je Touchwizz neoptimiziran, no nije deal breaker jer se da rijesit sa drugim launcherom

Sto se tice t centra, dovoljno ti je pocistit cache i dalvik cache i restartati mob, jer odex i deodexani ROM-ovi sami pisu kes ponovno pri restartu, tako da kad se mobitel upali i pricekas malo da se unormalizira, dobit ces realnu sliku kako on radi 

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Meni je stakleni iPhone 4 i 5 kuckao svugdje po podu i ništa mu nije bilo, a nije da pločice nije upoznao...

A ja u stanu imam jednog kojem stražnje staklo sve više i više nestaje koliko je uništeno od jednog pada... sreća.

Tako je meni SIII mini ispao pri 20-30km/h na planinarskom putu s Trpošnjika jer sam zaboravio zatvoriti džep ili pak po asfaltu 2 puta pa 2 ogrebotine sve skupa, a prijatelju je pao u getu na glatki kamen pa nema ogrebotine al je pukao ekran. 
Meni inače do sad nije pukao ni jedan uređaj svih mogućih marka kad mi je ispao (a ispadali su često), ali imam prijatelja kojima jednom nešto ispadne i adio.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice