3G-HSDPA- realna brzina

poruka: 40
|
čitano: 24.072
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: 3G-HSDPA- realna brzina
bunkermax kaže...

@power_user

Hvala na informaciji.. Pa valjda bonbon još nema 4G..

Vjerojatno se ni u HT a ni u vipu nemože koristiti 4G a da to posebno ne naplate..  

Jel itko uspio doći blizu onih 42 , što je kao moguće na hsdpa dual, ili kako se već to zove... 

.

Ima 4G(jer se spaja na TCom 4G mrežu, što mobitel i prikaže), samo je brzina limitirana, jednako kao što je i na TComu bez doplate za 4G

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
12 godina
protjeran
3G-HSDPA- realna brzina

@power_user

Hvala na info.

Vidimo znači da operateri mogu zakljucati brzinu makar bi i uredjaj i mreža mogli brže..  Možda to rade i na hsdpa mreži, da bi npr bilo manje opterećenje mreže, ili da nebi bilo zagušenja i padova mreže, pa je onda zato puno razlike..  

Ako to rade onda uzalud one karte pokrivenosti.....

.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
3G-HSDPA- realna brzina

Možda ima ovdje i djelatnika operatera, 

pa da i oni kažu štogod o brzinama i eventualnom limitiranju... 

0 0 hvala 0
14 godina
T-mobile oko 7mbs,Vip 10mbs,Tele 2. 2-3 mbs download a upload bar duplo manje (test na Htc Evo 3D koji omogućuje dow.do 14.4mbs,Črnom kod pivovare)
12 godina
protjeran
3G-HSDPA- realna brzina

@ZdravkoZ

Hvala na info.  

Da li je nekome poznato da li ta brzina ovisi isključivo o mobitelu i stanju mreže

na određenoj lokaciji, ili ipak operateri to malo ograničavaju  ?

.

0 0 hvala 0
14 godina
mislim da brzina ne ovisi toliko o mobitelu s tim da on nazivno mora podržavati koliko podržava npr. Nokia N95 podržava do 3.6 mbs.S druge strane operateri uvjek navode npr. "do" 7.2 mbs što znači teoretski najveća brzina što je u praksi daleko ispod...sad dali oni mogu tu brzinu dizati i spuštati ovisno o području i trenutnom broju korisnika na tom području-vjerojatno mogu nekim automatiziranim postupkom.
12 godina
protjeran
3G-HSDPA- realna brzina

Ma čak sam i skoro pa siguran da se to automatski regulira, vjerojatno ovisno o trenutnom broju konektiranih i ko zna čega još.. Nemam nigdje dostupnu neku statistiku iz koje bi se vidjela ovisnost prosječne brzine i broja korisnika na tome području..

Iz infoa nekih kolega na ovoj temi moglo bi se zaključiti da ni sama udaljenost od bazne stanice nije od pomoći..   Bilo bi korektno od operatera da uz one karte pokrivenosti postoje i karte sa prosječnom brzinom na tim područjima... Ovako meni karta kaže 21 a ja jedva trojku vucem po zgb..  Čitavo vrijeme sam se pitao da možda ja negdje grijesim..  

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
3G-HSDPA- realna brzina

Može koja preporuka glede uredjaja, mreže, operatera, a da bih u što većoj mjeri koristio. 3g HSDPA do 21 Mbps...  Može i preporuke tarifa i trikova za što veći mjesečni dozvoljeni promet,  i pretplata i bonovi.  

.

0 0 hvala 0
14 godina
Zašto onda 3g kad si spreman na sve kombinacije uzmi Lte,u T-mobile imaju nekakav lg sa lte čipom za oko 2 tisuće kn a u nekoj tarfi i jeftinije
12 godina
protjeran
3G-HSDPA- realna brzina

@ZdravkoZ

Pa dobro ti kažeš, samo se ja još dvoumim tražeći optimalnu kombinaciju. U HT imaju lg f6 sa 4g modulom. Ako uzmem 4g opciju onda to ima neku nadoplatu, a bez te nadoplate neznam jel uopće moguće korištenje 4g signala i pitanje koje bi tad imao brzine ako ne plaćam 4g. A opet 3g Hsdpa nema nadoplate i ako bih postizao brzine blizu onih teoretskih  21 Mbps....

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice