Wireless AP preporuka?

poruka: 49
|
čitano: 16.653
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Wireless AP preporuka?
pitanje

Dakle kako nema pojma o ovome treba mi mala pomoć:-)

Treba mi neki AP koji bi bio u sobi te spojen na d-linkov adsl modem/router. Služio bi mi za ostvarivanje bezičnog pristupa na net preko playstationa 3 koji je u dnevnom boravku udaljen jedno 15 metara. Zidovi su malo tanji jer je kuća montažana:-)

E sad ja sam gledo malo i našo D-link DWL-G700AP, oko 400kn. Ima li možda nešta jeftinije što bi obavilo posao kako treba?

Hvala, živili!

"Snake.. we're not tools of the government or anyone else. Fighting was the only thing... the only thing I was good at. But at least I always fought for what I believed in.. Snake... farewell." Gray Fox (Frank Jaeger)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Wireless AP preporuka?
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Evo ipak sam na kraju uzeo D-link DWL-G700AP. Radi bez problema sa PS-om 3. Surfanje, online igranje...

"Snake.. we're not tools of the government or anyone else. Fighting was the only thing... the only thing I was good at. But at least I always fought for what I believed in.. Snake... farewell." Gray Fox (Frank Jaeger)
16 godina
neaktivan
Wireless AP preporuka?

Super za tebe...

Da ne otvaram novu temu, i meni bi trebala preporuka. Isto to al za puno manje love. Kvaliteta mi nije bitna, samo nek je jeftino i wireless.

BTW kako to da su ti AP tolko skupi. Ispada da je jeftinije kupiti wireless router nego samo malu antenicu s par sklopova.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Edimax 7206 Apg..oko 230 kn...

17 godina
Wireless AP preporuka?

Daj ohladi od tog Edimaxa, kosta kao i Airlive (najeftiniji) i ne valjaju oba niti 20 kn. Jednostavno se ne isplati davat malo novca za mrezne uredjaje,pogotovo ap-e. Kupi nesto od D-linka ili Netgeara za 500-600 kn i znas da si siguran jedno vrijeme.

Audi R8 - born of powerful ideas

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Batista kaže...

Daj ohladi od tog Edimaxa, kosta kao i Airlive (najeftiniji) i ne valjaju oba niti 20 kn. Jednostavno se ne isplati davat malo novca za mrezne uredjaje,pogotovo ap-e. Kupi nesto od D-linka ili Netgeara za 500-600 kn i znas da si siguran jedno vrijeme.

bas tako.....koliko para toliko muzike
mislim da je d-link sasvim okej...
17 godina
neaktivan
Wireless AP preporuka?

Vidi se da kolege govore iz svog velikog iskustva.

To što je navedeni Edimax jeftin ne znači da je loš.

Uređaj poznat po tome da pouzdano radi godinama pod nekom šindrom/krovom, zimi i ljet, čak i poluzaliven vodom. Updejtaš firmware, konfiguriraš ga i radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wireless AP preporuka?

Evo ja koristim Air Live-ov AP WL-5460. Cijena mu je oko 300kn. Stvarno sam zadovoljan sto sam dobio za toliko malo para...

Evo linka... http://www.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1217473992975

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Wireless AP preporuka?
autorov komentar

....

"Snake.. we're not tools of the government or anyone else. Fighting was the only thing... the only thing I was good at. But at least I always fought for what I believed in.. Snake... farewell."
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2009 12:41 (Puhi).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Airlive zakon,postavih ih 10ak kod ljudi sto nece zice za recimo max tv ili satelitski reciver i svima radi ko sat....

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
16 godina
neaktivan
Wireless AP preporuka?

Kazem, ja sam prezadovoljan ovim svojim Airlive-om... Jeftin je, a radi k'o ispaljen!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Wireless AP preporuka?

Pozdrav,

Imam Optimu DSL, sa (njihovim) ruterom Huawei SmartAX MT880. E sad..pošto od nedavno imam 2 stolna računala doma, planiram kupiti AP/ruter. Jednog spojit sa žicom a drugog bežično. 

I sad, zanima me par stvari :)

1) Zašto Huawei ima splitter a recimo Thomson Speedtouch 780 nema? Jel ima ugrađeni ili kako?

2) Po čemu je LinkSYS ili D LINK bolji od Huaweia/Thompsona? Ne pada veza? mogućnost konfiguracije? Neznam a zanima me pa bi bio zahvalan ako netko može pojasnit ili dat neki link di mogu vidit neku usporedbu ili šta već. A i radim na poslu di ću morat naučit i ponešto o konfiguraciji switcheva/rutera. 

3) http://hgspot.hr/opis.aspx?ID=030793 jel okej ovaj? paše mi jer ionak trebam USB stick

Hvala puno na pomoći ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2009 23:44 (Merlo).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wireless AP preporuka?

Bump

Imate li kakav savjet glede kupnje access pointa za rad u client modu s odvojivom antenom i to external a ne PCI verzija

Molim za bilo kakve savjete, ideje il što god vezano za AP i njegovu kupovinu

Ovo je par primjera:

Edimax EW-7206
Canyon CN-WFAP
Airlive WL-5460AP
Airlive WT-2000AP

te kakvi su Gigabite i Planet AP-ovi

Kak za sad vidim Edimax i Airlive su jeftini a nekima valjaju a nekima ne al dajte malo opširnije o tome. Neš o brzinama, stabilnosti i svemu vezanom uz temu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mogao bih se kladiti da prva tri jeftilena imaju isti čipset (Realtek) koji korektno i pouzdano odrađuje posao. Ja nekih pola godine imam Edimax-a kojeg sam nabavio da se mogu lapom kretati slobodno po kući, i nisam ga taknuo od kad je konfiguriran prvi dan. Inače je omiljena igračka lokalne Wireless zajednice i ljudi ga stavljaju stvarno svukud.

17 godina
Wireless AP preporuka?

Mikrotik Routerboard npr 433???

Mogucnosti neiscrpne, brzina, stabilnost visoki.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja ti preporučujem ovo

multifunkcinalna kartica

WL-1700USB

Long Distance Wireless USB Adapter

http://www.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1254346318078

ja imam jednu novu i prodam ti za 200Kn

17 godina

Reci mi nešto o kartici, ako si testirao udaljenost?

17 godina
neaktivan

Nista posebno a to long distance mozes okaciti macku o rep. Samo ima bolju antenu i nista vise.

Isto kao i ovo

http://www.tp-link.com/products/productDetails.asp?class=wlan&pmodel=TL-WN7200ND

i ovo

http://www.tp-link.com/products/productDetails.asp?class=wlan&pmodel=TL-WN722N

Imaj na umu da ti i na drugoj strani treba dobar uredjaj ako zelis imati vezu na vecoj udaljenosti.

16 godina
neaktivan
Mr.Chaos kaže...

Evo ja koristim Air Live-ov AP WL-5460. Cijena mu je oko 300kn. Stvarno sam zadovoljan sto sam dobio za toliko malo para...

Evo linka... http://www.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1217473992975

Bok. Mozes li mi reci ima li ovaj air live odvojivu antenu? A ako ima mogu li ja tu spojiti svoju yagi antenu od 16 db? Jedan mi je covijek rekao da ako spojim kabelom direkt antenu na krov cca 10 m da cu puno izgubit signala. Ali da spojim neki ap na krov kraj antene i antenu u njega i onda iz ap-a lan kabel na pc da ne bi trebao nista izgubiti. Ako je netko s ovom tehnikom upoznat molim neki savijet. Koji ap uzet? Mozda cak i grid antenu ako to moze na taj nacin? Hvala unaprijed.

16 godina
neaktivan

Nito?

17 godina
Wireless AP preporuka?

Ima odvojivu antenu. Produzni RP-SMA kabel te duljine a da ima malo zagusenja kosta ko sam AP...

Bolja ti je solucija postavit AP pokraj antene i spojit ga utp kablom. I yagi-ca od 16dBi bi trebala sasvim ok funkcionirat s njim.

http://www.mediafire.com/?mw0yjyjwjij
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 13:41 (Batista).

0 0 hvala 0
17 godina
Wireless AP preporuka?

Možete li preporučiti neki router za oko 600 kn?

Hvala! Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
MariusEight kaže...

Možete li preporučiti neki router za oko 600 kn?

Hvala! Smijeh

Linksys WRT54GL definitivno...

17 godina
Wireless AP preporuka?

Ok. Vidim da ima puno preporuka po cijeme netu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 11:24 (MariusEight).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru. A mogu li koristit ova Air Live-ov AP WL-5460 ap?

17 godina
Wireless AP preporuka?

Jedno pitanje.

Ima li Linksys WRT54GL u sebi  DSL modem ili ću ga morati spajati sa svojim starim Siemensom S555???

0 0 hvala 0
17 godina
acarnoje kaže...

Hvala na odgovoru. A mogu li koristit ova Air Live-ov AP WL-5460 ap?

naravno

15 godina
protjeran
MariusEight kaže...

Jedno pitanje.

Ima li Linksys WRT54GL u sebi  DSL modem ili ću ga morati spajati sa svojim starim Siemensom S555???

nema jer ja ga imam i nema cak sam ja stavio i DD WRT na njega

z v o n e x p
16 godina
neaktivan

Decki kupio sa ovaj ap. Nije los ali samo imam jedan problem: da bih mogao uci u ap na lan kartici u windowsima moram namijestit ip 192.168.100.100. Udem namijestim client mode i spojim se na neku mrezu ali windows kaze no internet. I odem ja u troubleshooter i windows kaze dhcp not on i ja stisnem fix as admin i on stavi one ip adrese od lan kartice na auto i ja izgubim pristup ap-u. Ali otkrio sam da i ap promijeni ip adresu na neku drugu. Kad se spojim na razlicite mreze on mijenja svaki put drugu ip adresu. Moze li se ovo nekako rijesit sa fiksiranjem ip adresa?

17 godina
zvonebaba kaže...
MariusEight kaže...

Jedno pitanje.

nema jer ja ga imam i nema cak sam ja stavio i DD WRT na njega

WRT54G(S/L) u kombinaciji sa DD-WRT-om = vrhunski uredjaj. A sto je najljepse, da ih se preko ebaya rijesiti za 200-tinjak kn, daju se nabrijati na 200mW power outputa. Divotica.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice