T com pitanje u vezi sa ruterom

poruka: 8
|
čitano: 20.283
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Kao prvo pozdravljam sve članove cijenjenog foruma !

Unapred se ispricavam administratorima ako sam odabrafo krivu sekciju foruma za moje pitanje. 

Meni uskoro izlazi dvogodišnji ugovor sa T Com-om potpisan 31.10.2009 . Znači po isteku ovog ugovora da li ja njima moram vratiti ruter i ostalu opremu ?Razgovarao sam jednim svojim kolegom i on je takodje potpisao ugovor 2009 , kad mu je istekao ugovor i prebacio se na Optimu  njemu je ruter ostao u vlasništu. Negde sam pročitao da su izmjenili ugovore i da sad daju rutere u najam i po završetku ugovora da im se mora vratiti . 

Hvala unaprijed na odgovru (ima)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: T com pitanje u vezi sa ruterom

Koliko se sjećam, prije je bilo da si morao kupiti ruter ili su dali ga za 1 kn uz potpis ugovora za pretplatu, tako da je velika vjerojatnost da je ruter tvoj (probaj vidjeti u svom Ugovoru ili se sjeti jesi li morao i kupiti ruter da bi te priključili).
Danas uz veći broj providera, vjerojatno su se svi odlučili na najam opreme, pa kada, ako, pređeš kod drugog vraćaš taj tip opreme koji je tipski za tog i tog providera.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 14:18 (Tiger).
15 godina
neaktivan

Sjecam se da je bila 1 kn za ruter i to sam dobio na racunu  . E sad u ugovoru pise stavaka ako si pod ugovrnim rokom do 30 dana , ako je nesto neispravno ili ti se usluga nesviđa onad moras vratit ruter i opremu , nepise nista za istek ugovornog roka

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 15:19 (Digital26).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prije tri godine ugovorio sam MAXadsl uslugu (uz ugovornu obavezu na dvije godine) - router bi nakon prekida ugovora trebao ostati u mojem vlasništvu. Tada T-Com nije davao opremu u najam, nego ju je prodavao korisnicima. Na Wayback Machineu mogu se naći T-Comove stranice iz tog razdoblja (kraj 2008. godine) - u cjeniku (brošuri) navedena je MAXWLAN priključna točka s modemom (tj. WLAN router / ADSL modem) za 0,50 kn uz ugovor na 24 mjeseca. U siječnju 2010. godine, još je vrijedila ista ponuda.

U ovom trenutku, pri ugovaranju usluge, T-Com terminalnu opremu daje u najam - na cjeniku MAXadsl usluge piše:

• Terminalnu opremu za pristup MAXadsl usluzi T-Com Vam daje na korištenje bez dodatne naknade. Oprema je vlasništvo T-Coma i na nju se primjenjuju sva pravila i obveze definirane Općim uvjetima T-Coma za usluge u javnoj komunikacijskoj mreži i Specifikacijom usluga ADSL pristup i MAXadsl paketi prometa.

Nadalje, u Specifikaciji usluga: ADSL pristup i MAXadsl paketi prometa piše:

• U slučaju raskida Pretplatničkog ugovora Pretplatnik je obvezan T-Comu vratiti ADSL terminalnu opremu u ispravnom stanju, a koju će T-Com preuzeti na lokaciji Pretplatnika. Pretplatnik će prilikom predaje opreme dobiti na uvid i potpis zapisnik o primopredaji koji će ispuniti T-Com djelatnik nakon obavljenog uvida u ispravnost terminalne opreme. Ako se prilikom preuzimanja terminalne opreme utvrdi da ona nije u ispravnom stanju te da je neispravnost uzrokovana od strane Pretplatnika, u skladu s ovom specifikacijom i člankom 5., točkama 6. i 7. Općih uvjeta T-Coma za usluge u javnoj komunikacijskoj mreži, Pretplatnik će morati platiti naknadu za nastalu štetu u skladu s Cjenikom proizvoda i usluga u T-Com internet-mreži. Ako Pretplatnik odbija vratiti ADSL terminalnu opremu T-Comu, T-Com će Pretplatniku obračunati naknadu za otuđenje ADSL terminalne opreme u skladu s Cjenikom proizvoda i usluga u T-Com internet-mreži. Ako Pretplatnik odbija potpisati zapisnik o primopredaji, smatrat će se da Pretplatnik odbija vratiti ADSL terminalnu opremu i T-Com će Pretplatniku obračunati naknadu za otuđenje ADSL terminalne opreme u skladu s Cjenikom proizvoda i usluga u T-Com Internet-mreži.
The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 16:06 (hrx).
13 godina
neaktivan
hrx kaže...

Prije tri godine ugovorio sam MAXadsl uslugu (uz ugovornu obavezu na dvije godine) - router bi nakon prekida ugovora trebao ostati u mojem vlasništvu. Tada T-Com nije davao opremu u najam, nego ju je prodavao korisnicima. Na Wayback Machineu mogu se naći T-Comove stranice iz tog razdoblja (kraj 2008. godine) - u cjeniku (brošuri) navedena je MAXWLAN priključna točka s modemom (tj. WLAN router / ADSL modem) za 0,50 kn uz ugovor na 24 mjeseca. U siječnju 2010. godine, još je vrijedila ista ponuda.

U ovom trenutku, pri ugovaranju usluge, T-Com terminalnu opremu daje u najam - na cjeniku MAXadsl usluge piše:

• Terminalnu opremu za pristup MAXadsl usluzi T-Com Vam daje na korištenje bez dodatne naknade. Oprema je vlasništvo T-Coma i na nju se primjenjuju sva pravila i obveze definirane Općim uvjetima T-Coma za usluge u javnoj komunikacijskoj mreži i Specifikacijom usluga ADSL pristup i MAXadsl paketi prometa.

Nadalje, u Specifikaciji usluga: ADSL pristup i MAXadsl paketi prometa piše:

• U slučaju raskida Pretplatničkog ugovora Pretplatnik je obvezan T-Comu vratiti ADSL terminalnu opremu u ispravnom stanju, a koju će T-Com preuzeti na lokaciji Pretplatnika. Pretplatnik će prilikom predaje opreme dobiti na uvid i potpis zapisnik o primopredaji koji će ispuniti T-Com djelatnik nakon obavljenog uvida u ispravnost terminalne opreme. Ako se prilikom preuzimanja terminalne opreme utvrdi da ona nije u ispravnom stanju te da je neispravnost uzrokovana od strane Pretplatnika, u skladu s ovom specifikacijom i člankom 5., točkama 6. i 7. Općih uvjeta T-Coma za usluge u javnoj komunikacijskoj mreži, Pretplatnik će morati platiti naknadu za nastalu štetu u skladu s Cjenikom proizvoda i usluga u T-Com internet-mreži. Ako Pretplatnik odbija vratiti ADSL terminalnu opremu T-Comu, T-Com će Pretplatniku obračunati naknadu za otuđenje ADSL terminalne opreme u skladu s Cjenikom proizvoda i usluga u T-Com internet-mreži. Ako Pretplatnik odbija potpisati zapisnik o primopredaji, smatrat će se da Pretplatnik odbija vratiti ADSL terminalnu opremu i T-Com će Pretplatniku obračunati naknadu za otuđenje ADSL terminalne opreme u skladu s Cjenikom proizvoda i usluga u T-Com Internet-mreži.

Slažem se sa navedenim, ali pri isteku ugovora terminalna oprema je "otkupljena" od strane korisnika i zadržava se.

htc desire s - moj mali asistent...
16 godina
neaktivan

Nisam uočio da to negdje piše (niti u Specifikaciji niti u Općim uvjetima) ; osim toga, ugovorna obaveza može isteći (obično nakon 24 mjeseca), ali ne i ugovor. Ugovor je jedino moguće raskinuti, a u tom slučaju Specifikacija propisuje da terminalnu opremu treba vratiti.

Prema starim uvjetima korištenja, koji su vrijedili ranije, korisnik je dobivao opremu u trajno vlasništvo nakon isteka ugovorne obaveze, budući da je T-Com prodavao opremu korisniku, a nije ju davao u najam.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 23:24 (hrx).
13 godina
neaktivan

Ja sam jučer, zapravo prekjučer zvao tcom da pitam nekaj za maxtv i pošto mi ugovorna obveza ističe u 11 mj o.g. pitao sam dali nakon eventualnog raskida ugovora moram vratiti iptv receiver, na što je mlada djevojka, punopravna djelatnica CC-a t-coma rekla "Nemorate vratiti uređaj nakon isteka ugovorne obveze jer ste ga vi platili." Zato mislim da i ruter nakon tog roka ostaje. Pogledom na neki online oglasnik ima puno rutera i stb-a kojih se ljudi rješavaju baš zato jer uslugu više nemaju, a uređaj su "kupili"

htc desire s - moj mali asistent...
16 godina
neaktivan

Našao sam posebne uvjete za MAXtv uslugu:

Kad Pretplatnik na istoj telekomunikacijskoj priključnoj liniji koristi i MAXtv uslugu i uslugu ADSL pristupa, Terminalna oprema sastoji se samo od MAXtv prijamnika za uslugu koja se pruža putem Internet protokola, odnosno MAXtv prijamnika, dekoderske kartice i satelitskog antenskog sustava za uslugu koja se pruža putem satelitske (direct-to-home) tehnologije i Internet protokola zajedno s odgovarajućim priborom za ugradnju opreme. U svrhu korištenja MAXtv usluge, Pretplatnici koji su do zaključno 31.08.2010. predali Zahtjev za MAXtv imali su mogućnost, ovisno o ponudi T-Coma, prema vlastitom izboru od T-Coma kupiti ili posuditi Terminalnu opremu. Pretplatnici koji su kupili Terminalnu opremu, odnosno Pretplatnici koji su Zahtjev za MAXtv predali do zaključno 31.08.2010., posudili Terminalnu opremu i nisu prihvatili promjenu tretmana vlasništva Terminalne koju im je T-Com omogućio smatrat će se vlasnicima Terminalne opreme te će se na njih primjenjivati odgovarajuće odredbe ovih Posebnih uvjeta (dalje u tekstu: Vlasnici Terminalne opreme).

Pretplatnici koji su podnijeli zahtjev za MAXtv uslugu koja se pruža putem Internet protokola nakon 01.09.2010., odnosno Pretplatnici koji su Zahtjev za MAXtv predali do zaključno 31.08.2010., posudili Terminalnu opremu i prihvatili promjenu tretmana vlasništva Terminalne opreme koju im je T-Com omogućio koriste Terminalnu opremu koja je isključivo u vlasništvu T-Coma (dalje u tekstu: Korisnici Terminalne opreme).

Pretplatnicima koji su podnijeli Zahtjev za MAXtv uslugu koja se pruža putem satelitske (direct-to-home) tehnologije i Internet protokola T-Com omogućuje korištenje MAXtv prijamnika i dekoderske kartice koja je isključivo u vlasništvu T-Coma (dalje u tekstu: Korisnici Terminalne opreme) dok je satelitski antenski sustav u vlasništvu Pretplatnika, kako je navedeno u ovom stavku. Sukladno navedenom, T-Com Pretplatniku daje osobno i neprenosivo pravo korištenja MAXtv prijamnika i dekoderske kartice za vrijeme trajanja Pretplatničkog odnosa pod uvjetima korištenja definiranim ovim Posebnim uvjetima.

Dakle, svi koji su uzeli MAXtv iza 01. 09. 2010. (ili će ga tek uzeti) nisu vlasnici opreme nakon isteka ugovorne obaveze, nego ju moraju vratiti T-Comu. Slično vrijedi i za MAXadsl uslugu i terminalnu opremu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 20:38 (hrx).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice