Spajanje desktop PC-a na wifi u drugom kraju stana

poruka: 8
|
čitano: 8.745
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Može proporuka nekog wifi adaptera(ili PCI ili USB) da povežem PC na ruter koji mi je na drugom kraju stana..udaljenost cca 8 metara. Brzina je do 4 Mbit/s (t-com) ,a da mogu iskoristit tu brzinu za gledanje HD filmova i sl. Poželjno da nije preskup  tj. "prejak" za tu udaljenost.

lp

edit: dali mi je ovakva http://www.nabava.net/bezicni-adapteri__790/d-link-bezicni-adapter-dwa-547-pci-2dbi__2603731 kartica "prejaka"(čitaj preskupa)? Imam ponudu za nju korištenu 

Luc
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2013 21:03 (Luc989).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Spajanje desktop PC-a na wifi u drugom kraju s

da kupiš tu ne biš mogao iskoristit sve njezine mogućnosti (ako imaš t-comov siemens ili thomson router). daj više informacija: namjeravaš gledat/streamat filmove preko lokalne veze (sa drugog pc-a) ili stream sa interneta?

13 godina

Imam t-com ABD router...da gledanje filmova, HD youtube video, a i neke mrežne igre ponekad..uglavnom ako je ovaj preskup/nepotreban, može preporuka koji bi bio ok ,a ne gubim na brzini, propusnosti, PING-u isl.

Znači povezao bi se bežično sa desktop PC-a na taj ruter na drugoj strani stana (cca 7-8 metara) da izbjegnem kablove uzduž stana.

hvala {#}

Luc
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2013 22:36 (Luc989).
13 godina

pošto koristiš taj router jeftinije je kupiti wifi karticu sa dvije antene (300 mbps) ako oćeš iskoristiti tu prednost routera. ako je signal odličan tj 5 crtica, realna brzina će ti biti oko 100 mbps (lokalna veza)

kako biš imao tu brzinu tj koristio n, svi uređaji koji se spajaju na taj router moraju biti n kompaktibilni tj moraju biti novije generacije. npr samsung galaxy s/2/3/4 su n kompaktibilni te svi noviji također. isto važi za laptope ....

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2013 0:31 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
13 godina
Hmm, imam Samsung galaxy S3 i sa njime imam 4000 kbps, dakle maximum...dakle, sa kojom karticom bi uspio dobiti tih 4000 kbps na PC-u
Luc
13 godina

tih 4 mbps biš mogao dobit na pc-u sa svakom karticom, a ako oćeš streamat sa jednog kompa na drugi 1080p filmove kupi bilo koju mrežnu karticu koja podržava n standard (preporučljivo pci varijantu sa izmjenjivim antenama)

0 0 hvala 1
13 godina
A hvala, da, samo mi treba za povezivanje na router klasično na wifi, znači bilo koja, nebitino PCI ili USB, onda i neka najjeftinija cca 80-kn bude ok?
Luc
13 godina

ako je za stolni pc onda bolje pci varijanta. dovoljna je kartica sa jednom antenom koja podržava n. sada većina kartica podržava n standard te su jeftine

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice