Pomoc oko odabira wifi antene

poruka: 6
|
čitano: 2.625
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Prije nekih par mjeseci sam kupio neki asusov usb za spajanje na wifi (oko 100 kn) s kojim sam odmah imao probleme (net je pucao, brzina je rasla i padala) pa sam umjesto njega spojio gigasetov usb adapter 108 koji je star nekih 8-9 godina. Taj je adapter do prije par dana radio bez problema ali cini se da je poceo rikavat od starosti ili cega vec. Trebao bih pomoc pri odabiru novog usb adaptera (ili kak se to vec zove) da je otprilike jednako jak ko ovaj stari ili jaci. Budzet mi je 200-250 kn. Na futuri sam vec pronasao par komada ali nisam siguran jesu li dovoljno dobri.

http://www.futura-it.hr/katalog/mrezna-oprema/wireless-indoor/ovl-wn-380usb/

http://www.futura-it.hr/katalog/mrezna-oprema/wireless-indoor/ovl-wl-1700usb/

Znaci potrebno je da se spaja usb-om na komp i da su signal i brzina stabilni. Od kompa do rutera ima otprilike 10-15 metara i izmedu se nalaze dvoje vrata.

Hvala unaprijed.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pomoc oko odabira wifi antene
Ako imaš paypal uzmi ovo preko ebaya, imam ju, i hvata na udaljenosti od nekih 50 metara http://m.ebay.com/itm/390845446267?nav=SEARCH
11 godina
protjeran

Vrlo dobar Wi-Fi USB adapter sa prilično visokim dometom je PLATOON PL-9396. To je uređaj namjenjen za spajanje na prilično udaljene Hot-Spotove. Na računalo se spaja sa USB kabelom. Dolazi sa dvije izmjenjive antene koje imaju snagu od 2 dBi. Ako vam je potrebna veća snaga,tada morate kupiti dvije nove zamjenske antene sa više decibela koje ćete zašarafiti na ovaj adapter i to je to. Ja sam kupio dvije takve antene od 10 dBi i priključio sam ih na adapter i mogu reći da uređaj sada ima puno viši domet nego sa originalnim antenama. Ima veliku brzinu čak i na udaljenosti od 500 metara. Za ostvarivanje visokog dometa i brzine,mora se osigurati da između Hot-Spota i adaptera nema prepreka koje smanjuju signal. Čak i sa tvorničkim (originalnim) antenama od 2 dBi ovaj adapter daje vrlo dobre rezultate,ali za veću udaljenost je ipak potrebno nabaviti veće antene sa više decibela. Poželjno je nabaviti antene od 15 dBi ili više,jer ovaj adapter ima prilično jaku izlaznu snagu. Za razliku od većine ostalih Wi-Fi uređaja,ovaj uređaj ne proizvodi kineski već turski proizvođač PLATOON koji je se u posljednjih 10 godina pokazao kao vrlo pouzdana višenamjenska tvrtka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.5.2014 10:36 (Tehno-Istraživač).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Nisu losi prijedlozi ali trebao bi mi neki adapter da se moze kupit kod nas negdje u Zagrebu...

Ima li netko iskustva sa ona prva 2 adaptera marke Airlive??

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
11 godina

Taj USB WiFi nemože starenjem smanjiti mogućnosti ...dakle ili radi ili je neispravan . točka.

Tehno istraživač koristi krive pojmove...antene ne daju snagu u nijednom slučaju..one su pasivni elemenat.
Snagu daje sam WiFi uređaj a antena je pretvori u EM-polje a ovisno o tipu antene može biti više ili manje usmjereno to polje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2014 9:44 (AF139).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice