LAN to WiFi

poruka: 12
|
čitano: 1.575
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
LAN to WiFi

Pozdrav, postoji li i kolika je cijena nekog adaptera koji na jednom kraju ima ulaz za LAN kabel i na drugom da odasilje WiFi?

Konkretno me zanima da bi u skoli zastekal u LAN uticnicu u ucionici i da onda svi na mobitelima imamo wifi (a skola ima optiku, ali ne i wifi). Znaci da je plug and play, da ne moram u routeru nista postavljat, samo onak najjednostavniji pa adapter LAN na wifi bi se moglo reci? 

Vidim da zapravo postoje takve stvari na ebayu, ali ima netko iskustva s tim, da ne bacam novac bezveze?

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: LAN to WiFi

access point se zove taj "adapter"...

9 godina
neaktivan
LAN to WiFi

Ali trebam neki džepni, nisam napisao adapter jer ne znam kako drugacije nazvati, nego bas zelim saznati postoji li neki onak kaj bi mogli nazvat dzepnim, da je vise plug & play.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 23:32 (SMA Solar).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SMA Solar kaže...

Ali trebam neki džepni, nisam napisao adapter jer ne znam kako drugacije nazvati, nego bas zelim saznati postoji li neki onak kaj bi mogli nazvat dzepnim, da je vise plug & play.

Access point se to zove.. Postavis doma lozinu,stekas ga u skoli i picis.

--------------------------------------------------------------------------------------------
9 godina
neaktivan
LAN to WiFi

To nece raditi, probao sam posuditi jedan i tako napraviti, ima veze i signala, ali nema pristupa internetu, jednostavno ako na glavnom routeru/APu nije allowana MAC adresa mog mobitela, nece mi nikakav dodatni AP ili slicno pomoci. Prema onome sto sam vidio na internetu, jedino bi se moglo tome doskociti  "promjenom" MAC adrese mobitela na neku od skolskih tableta ili laptopa, ali nije to sam tak i nitko mi ne garantira da ce raditi i da nece biti problema.

1 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Kako znas da je aktivan filter po mac adresi? Mozda je iskljucen dhcp pa ap nije pokupio ip adresu i gateway i zato nemas pristup netu.
16 godina
neaktivan
Sumnjam da se neko zahebava s unosenjem svih mac adresa racunala,tableta i laptopa, i sto bi onda bilo s laptopima u vlasnistvu profesora? Najvjerojatnije je iskljucen DHCP (ili si ga i ti ukljucio na ap-u pa dolazi do problema).
--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Torent kaže...
Kako znas da je aktivan filter po mac adresi? Mozda je iskljucen dhcp pa ap nije pokupio ip adresu i gateway i zato nemas pristup netu.

Ovo sam pretpostavio jer jedino za taj filter osobno znam :) I sto predlazete u slucaju da je ovo sto velite?

Jer zapravo mi vec imamo wireless po skoli koji je spojen na optiku, ali je zakljucano to, tj znamo sifru ali isto jednostavno ne dozvoljava spajanje, pa nam je palo na pamet spojiti se preko LAN uticnice u nadi da tamo ne postoje ti neki filtri, ali cim se pokusa bilo koja oprema koja nije u vlasnistvu skole spojiti jednostavno nema mogucnosti povezivanja na Internet. Cak do te mjere da puno puta nasred sata pocnu zezati laptopi i tableti koji jesu u vlasnistvu skole.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 18:30 (SMA Solar).
16 godina
odjavljen
Googlaj port security.

I da, "skolski" wifi je filtriran po MAC adresama. Carnet politika.
Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
9 godina
odjavljen

O pa negdje neko i zna svoj posao ;)

16 godina
odjavljen

SRCE/CARNET i HAKOM su jedine dvije agencije/organizacije koji neki k rade u ovoj državi kako treba. Sve ostalo - žali bože.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 20:17 (Sum_of_all_fears).
9 godina
neaktivan
To je kod nas tako zakljucano jer profesor koji to odrzava je najodgovorniji kojeg su mogli staviti na tu poziciju, do te mjere da ni profesori ne mogu s privatnim uređajima na Internet u skoli.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice