Coax preko wireless-a

poruka: 2
|
čitano: 1.073
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Coax preko wireless-a

Znam da malo zvuči kao drveno željezo, ali pitanje je u principu jednostavno. Postoji li par wireless uređaja koji bi premostili dio stana tako da nije potrebno razvoditi koaksijalni kabel? Kroz kabel ide signal zgradne antene za tv i/ili radio.

Iskustva i savjeti su dobrodošli.

Hvala

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Re: Coax preko wireless-a

Bok.

Nesto jednostavno mislim da ne postoji.

Tesko je ovako savjetovati kada ne znam koji Tv imas, da li je smart, sto podrzava itd.. plus kako stojis sa linux-om itd.. 

Ali ono sto bi se dalo napraviti je da se npr. kupi DVB-T USB tuner i raspberry pi 3.

Na RPI3 se instalira neka od dostupnih distribucija plus Tvheadend server (ima i drugih slicnih software-a). Pretpostavljam da ti je u signalu zgrade DVB-T? Piknes coax u tuner.

Tvheadend server ce ti naci kanale koji su dostupni na DVB-T-u i omogucit ce ti da spustis to sve na IP preko wireless-a.

Pak s druge strane klijent mora podrzavati server koji imas na RPI-u.

Evo ti kombinacije koja je isprobana:

RPi + tvheadend i na njega se spaja drugi RPI koji glumi klijenta i spojen je na TV, RPI ima na sebi KODI.

S kombinacijom RPI server-a dobijes mogucnost snimanja, pauze i gledanja TV-a na bilo kojem Android uredjaju.

Ako kojim slucajem imas AndroidTv onda ti postoje i addoni za tvheadend pa to ovako nekako izgleda:

Ovdje nisam pokrio radio.

LP.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice