Access point za HotSpot - koji?

poruka: 12
|
čitano: 3.304
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Molim preporuku nekog AP koji bi se dobro snasao u malom okruzenju kao hotspot. Stvarmora biti vrlo jednostavna i naravno sto jeftinija. Bitno mi je da AP ima mogucnost "logiranja" za pristup internetu s USERNAME i PASSWORD. Izbjegao bi komp/server koji bi bio hotspot gateway i slicne "ozbiljne" varijate!

Ostale mogucnosti mi zapravo nisu bitne (tj. mogu i bez ostali bandwith i firewall kontrola i sl), samo da ima jednostavnu autentifikaciju s USR i PASS.

Hvala svima! Pozdrav!

davor07

0 0 hvala 0
17 godina
Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Access point za HotSpot - koji?

Hvala!

Ako moze mala pomoc, gledam na webu spec i user guide i nigdje to ne vidim. Jel ta funkcionalnosti ima neko posebno ime? Kako se to zove, sto da uopce trazim? Usput, ti si ga koristio kao hotspot?

davor07
17 godina
neaktivan

Mislim da ti je najbolje uzeti neki Mikrotik koji to sigurno ima u sebi. Mislim na routerboard-e kojima upravlja Mikrotik OS.

17 godina
davor07 kaže...

Hvala!

Ako moze mala pomoc, gledam na webu spec i user guide i nigdje to ne vidim. Jel ta funkcionalnosti ima neko posebno ime? Kako se to zove, sto da uopce trazim? Usput, ti si ga koristio kao hotspot?

Pa stavi si obicnu sifru za WPA2 i to je to. Nemoze jednostavnije i jeftinije od ovoga.

Mikrotik rijesenja su poprilicno skuplja. Bar 2 - 3 puta skuplja od ovoga.

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 11:10 (tnakir).
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
davor07 kaže...

Hvala!

Pa stavi si obicnu sifru za WPA2 i to je to. Nemoze jednostavnije i jeftinije od ovoga.

Mikrotik rijesenja su poprilicno skuplja. Bar 2 - 3 puta skuplja od ovoga.

Nazalost, nije mi dobro rjesenje s WPA sifrom, meni nije problem, ali potencijalni korisnici to nece znati cjeniti. Treba mi nesto kao u hotelima, kongresima i slicnim mjestima. Pokrenes web browser, pita se usr i pass, upises ih i na internetu su... Ljudi su na to navikli i to vole i tako im i ja moram stvar sloziti...

Hvala. Pozdrav!

davor07
17 godina

U tom slucaju http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=053.509.105 sa DD-WRT-om.

Nesto skuplje, ali mozes stavit poprilicno mocan OS (DD-WRT) na kojem mozes nastelat ovo sto tebi treba.

0 0 hvala 0
17 godina
Super Secret Secret Squirrel
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 12:02 (Exploder).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

DD-WRT nema mogućnost hot-spot-a. Ima mogućnost saradnje sa nekoliko hot-spot servera, ali ništa više.

Postoji poseban firmware za hot-spot za taj uređaj: http://www.hotspotsystem.com/en/hotspot/install_guide_hotspotwrt.html

Ali nemam iskustva kako to radi. Uradio sam nekolika hot-spot-a ali je to uvijek bilo sa Mikrotik-om na posebnom računaru, a WLAN uređaj je bio nebitan, tj. bio je podešen bez enkripcije.

17 godina

Ima funkciju hotspota.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Exploder kaže...

hvala puno na konkretnom info!

Pozdrav

davor07
17 godina
neaktivan
dragans kaže...

DD-WRT nema mogućnost hot-spot-a. Ima mogućnost saradnje sa nekoliko hot-spot servera, ali ništa više.

Postoji poseban firmware za hot-spot za taj uređaj: http://www.hotspotsystem.com/en/hotspot/install_guide_hotspotwrt.html

Ali nemam iskustva kako to radi. Uradio sam nekolika hot-spot-a ali je to uvijek bilo sa Mikrotik-om na posebnom računaru, a WLAN uređaj je bio nebitan, tj. bio je podešen bez enkripcije.

Ovakvo rjesenje bio je i moj prvi plan, ali vjerojatno cu ici na nekojednostavnije (citaj jeftinije)  rjesenje.

Pozdrav

davor07
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice