Kvaliteta TFT monitora?

poruka: 13
|
čitano: 6.141
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kvaliteta TFT monitora???
pitanje

Pošto se u mom "selu" zatvorila poslovnica HG-spota, i moram kupiti u nekom drugom gradu(najvjerojatnije osijek) neki drugi monitor.

Sada me zanima kolko ku kvalitetni današnji monitori(Sorry ja se zbunio pa napisao TFT a mislio na LCDSramim se),  dali se mrtvi pikseli dosta često pojave, tj. dali se nekome od vas desilo da se monitor pokvario nedugo nakon kupovine. Kolko sam ja čitao po raznim forumima da su današnji monitori dosta kvalitetni, mislim na TN matricu.

I da ne otvaram drugu temu koja je najbolja IT poslovnica u Osijeku po pitanju servisa i usluge, za hg i Vemil znam da nisu na dobrom glasu.

Trebam znati do srijede, hvala unaprijed!!!

Ja sam Ivan Puuuuuuu iz Iloka, dečko sa sela :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 23:51 (ivan262).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da odmah prijeđem na stvar... ŠTA ĆE TI TFT MONITOR????  Ako je do cijene onda ok. Ali već sad za nekih cca 900kn možeš kupit solidan LCD monitor od 17''-19''. Ali ako baš želiš TFT monitor imaš ih u rasponu od 500 pa do nekih 4.500,00kn. Preporučam samsnung. Kupio sam i LG ali nisam zadovoljan. Rikno je za 5 mj.  Ja sam donedavno (7mjeseci) korisio neki samsungov model 17''. Kupio sam ga 2005. za nekih 1.500,00kn i radio je bez ikakvig problema.I još dan danas radi. Ali kad sam kupio LCD monitor (Samsung 2253BW)... WOOW... Slika je jasnija, kontrast je bolji. Slika je svjetlija. Preobrazba je velika. Tako da... Kupi LCD.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

T220 definitivno, vrijedi svake lipe....uzivancija, j aga kupio, i prezedovoljan sam....vrijedi novaca

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kvaliteta TFT monitora???
dejantopolko kaže...

Da odmah prijeđem na stvar... ŠTA ĆE TI TFT MONITOR????  Ako je do cijene onda ok. Ali već sad za nekih cca 900kn možeš kupit solidan LCD monitor od 17''-19''. Ali ako baš želiš TFT monitor imaš ih u rasponu od 500 pa do nekih 4.500,00kn. Preporučam samsnung. Kupio sam i LG ali nisam zadovoljan. Rikno je za 5 mj.  Ja sam donedavno (7mjeseci) korisio neki samsungov model 17''. Kupio sam ga 2005. za nekih 1.500,00kn i radio je bez ikakvig problema.I još dan danas radi. Ali kad sam kupio LCD monitor (Samsung 2253BW)... WOOW... Slika je jasnija, kontrast je bolji. Slika je svjetlija. Preobrazba je velika. Tako da... Kupi LCD.

Alo momak o cemu ti pricas...TFT ili Thin Film Transistor je primarna tehnologija koja se koristi kod LCD monitora...tako da ti je TFT ili LCD monitor jedno te isto...ajde nemoj coveku preporucivati gluposti...
He who dares, wins
17 godina
neaktivan
ivan262 kaže...

Pošto se u mom "selu" zatvorila poslovnica HG-spota, i moram kupiti u nekom drugom gradu(najvjerojatnije osijek) neki drugi monitor.

Sada me zanima kolko ku kvalitetni današnji monitori(TFT),  dali se mrtvi pikseli dosta često pojave, tj. dali se nekome od vas desilo da se monitor pokvario nedugo nakon kupovine. Kolko sam ja čitao po raznim forumima da su današnji monitori dosta kvalitetni, mislim na TN matricu.

I da ne otvaram drugu temu koja je najbolja IT poslovnica u Osijeku po pitanju servisa i usluge, za hg i Vemil znam da nisu na dobrom glasu.

Trebam znati do srijede, hvala unaprijed!!!

Danas su ti monitori dosegli skoro pa savršensto(znam šta govorim).Uzmi Asus ili Samsung i nećeš pogriješiti(nemoj ViewSoic i take stvari ni uzimat).Samsung sad ima nove(relativno) monitore sa odazivom od 2ms(500 puta u sekundi se osviježi) tako da za to nemoraš brinuti.Kutovi iz kojih možeš gledat sliku na monitoru su većinom 178/178,al to je realno kojih 120 stupnjeva(90 na nekim modelima) i trebalo bi zadovoljiti većinu potreba prosječnog korisnika.Što se tiče veličine monitora uzmi si 22" osim ako imaš slabiju grafičku karticu onda si uzmi neki manji monitor jer ćeš imat problema sa teranjem igara na visokoj rezoluciji.
malina22 kaže...
dejantopolko kaže...

Alo momak o cemu ti pricas...TFT ili Thin Film Transistor je primarna tehnologija koja se koristi kod LCD monitora...tako da ti je TFT ili LCD monitor jedno te isto...ajde nemoj coveku preporucivati gluposti...
 Dvije podebljane stvari su u međusobnoj kontradiktornosti
http://www.njuskalo.hr/oglas380962
17 godina
neaktivan
dejantopolko kaže...

Da odmah prijeđem na stvar... ŠTA ĆE TI TFT MONITOR????  Ako je do cijene onda ok. Ali već sad za nekih cca 900kn možeš kupit solidan LCD monitor od 17''-19''.

:D
To je isto da mu kažeš: nemoj kupiti automobil, kupi Renault. 
Only God (& mod) can judge me
17 godina
Kvaliteta TFT monitora?

Čovjek je očito pobrkao skračenice CRT i TFT ili možda nije dobro upućen.

CRT (Cathode ray tube) je na naški katodna cijev - oni debeli monitori, televizori... klasičnog omjera najčešće.

TFT (Thin film transistors) je ono što mi zovemo LCD (liquid crystals display); u biti ti "tekuči kristali" služe kao "tanki" tranzistori.

No da ne okolišam oko teme, reći ću da je stanje ovako:

Asus pravi svoje LCD/TFT matrice.

Philips i LG koriste iste jer im je tvornica zajednička.

Za Samsung matrice pravi CMO, Samsung i Optronics.

Samsungove matrice su najbolje, CMO i Asus su u klasi; LG/Philips su tu negdje. Optronics ne valja.

AOC i drugi; oni kako tko potrefi.

Osobno posjedujem Samsung SM 2253BW i zadovoljan sam njime iako imam s CMO matricom.

CMO naime ima malo izraženije pozadinsko osvjetljenje, ali sam se naviknuo.

22" je današnji neki optimum i ispod toga mislim da ni nebi trebalo uzimati.

Što se kvalitete TN matrica tiće, još nisu boje kao kod CRT (pogotovo crna), ali su opako blizu.

No skill, just 191x7!
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 23:09 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kvaliteta TFT monitora?
191x7 kaže...

CRT (Common rail tube) je na naški katodna cijev - oni debeli monitori, televizori... klasičnog omjera najčešće.

TFT (Thin film transistors) je ono što mi zovemo LCD (liquid crystals display); u biti ti "tekuči kristali" služe kao "tanki" tranzistori.

Samsungove matrice su najbolje, CMO i Asus su u klasi; LG/Philips su tu negdje. Optronics ne valja.

Osobno posjedujem Samsung SM 2253BW i zadovoljan sam njime iako imam s CMO matricom.

Što se kvalitete TN matrica tiće, još nisu boje kao kod CRT (pogotovo crna), ali su opako blizu.

Zar nije Cathode Ray Tube? :P
Music is my life :)
17 godina
Kvaliteta TFT monitora?

ja imam T220 sa samsungovom matricom i nudi najbolje od TN svijeta. Izbijanje svjetlosti se jedva primjeti i veoma malo područje obuhvaća, osvjetljenje super, boje super,odziv odličan, za igrice predobar,ali za filmove ipak full hd 1920x1080 je najbolji.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dejantopolko kaže...

Da odmah prijeđem na stvar... ŠTA ĆE TI TFT MONITOR????  Ali već sad za nekih cca 900kn možeš kupit solidan LCD monitor od 17''-19''. Ali ako baš želiš TFT monitor imaš ih u rasponu od 500 pa do nekih 4.500,00kn.

ROFL
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 23:12 (Romano).
17 godina
RE: Kvaliteta TFT monitora?
makaweli kaže...
191x7 kaže...

CRT (Common rail tube) je na naški katodna cijev - oni debeli monitori, televizori... klasičnog omjera najčešće.

Zar nije Cathode Ray Tube? :P

Moja greška 8-)
Uvijek krivo napišem, tako je to kad te na faksu prof krivo nauči pa iz njegovih slajdova učiš za ispit...
No skill, just 191x7!
16 godina
neaktivan
Kvaliteta TFT monitora?
autorov komentar

O toj kvaliteti mkonitora sam pitao, jer bi ga kupio u osijeku a on je 70 km daleko od mog "sela" pa da nemoram se vozikati svako malo u osijek.

Mislim da nije offtopic ako pitam u kojoj je trgovini najbolje kupiti monitor Samsung P2370, na nabavi.net ih ima 16 i sada u kojoj bi bilo najbolje da se kupi, ja znam samo gdje se vemil nalazi a oni baš nisu najbolji ša mušterijama, U kojoj trgoviji daju da testiraš monitor prije kupnje?

Da samo pitam dali samsungovi monitori još uvijek imaju problema sa orginalnom matricom, znam da se na forumu pisalo da se uz model T220 nekada dobije lošija matrica, i kako se to može provjeriti.

Ja sam Ivan Puuuuuuu iz Iloka, dečko sa sela :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kvaliteta TFT monitora?

Htjedoh napisat CRT....   Sorry što sam tako iživcirao ljude na ovoj temi... Mislio sam na CRT...

SORRY....

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice