Kupnja monitora (help)

poruka: 19
|
čitano: 5.062
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kupnja monitora (help)

Bok,

kupio bih monitor do nekih 2.7k kuna, ali kako se ne kuzim u kvalitetu monitora trazio bih neke preporuke.

Dvoumim se izmedju 27 i 24 incha, neznam da li mi stvarno treba 27. Imam graficku gtx 560 Ti, te bih htio imati što bolju kvalitetu slike. Od marki najviše preferiram samsung.

Uglavnom mi je vazan monitor radi filmova(hd) i gaminga. Hvala na pmoći jednom monitor noobu :P !

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Kupnja monitora (help)

ako ces gledati filmove onda sto veci to bolji! mozda ovaj http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_186&products_id=9177

Moje najdraze stranice:http://adf.ly/Then i http://adf.ly/ThfF
15 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

ako ces gledati filmove onda sto veci to bolji! mozda ovaj http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_186&products_id=9177

Znaci od 27incha za filmove i igrice definitivno ovaj ?

slican ovom gore je http://www.links.hr/index.php?option=katList&id_kategorija=100333210  ali vjerojatno skuplji radi tv tunera a i vidim da ima 5ms, naspram 2 ms.

Htio bih biti siguran za bestbuy jer ipak je to dosta love :S . Thnx ! :D

15 godina

ja bi uzeo onaj od 2ms i 70000:1 a tv tuner kupis posebno ako ti treba...

15 godina
neaktivan
Kupnja monitora (help)

I meni se tako čini bolje, ali muči me jedna stvar.

Imam xbox360 koji spajam atm na svoj 19inchni monitor sa avg switchem, tako da me zanima da li bih mogao spojiti xbox360 na ovaj admov monitor, a da daje fullhd sliku. U biti sigurno mogu sliku hdmi kablom direktno u monitor, ali kako onda zvuk jer ipak monitor nema zvucnike? Kaj onda preko xbox av kabla pa samo zvuk (tj.liniju koja mi je spojena na komp)+hdmi za sliku, bi to funkcioniralo :p?

da ovaj linksov znaci hdtve/monitor ima 2ms, umjesto 5ms odmah bih ga uzeo, a ovak ... :p

ah choices xD

0 0 hvala 0
15 godina
Aryx kaže...

I meni se tako čini bolje, ali muči me jedna stvar.

Imam xbox360 koji spajam atm na svoj 19inchni monitor sa avg switchem, tako da me zanima da li bih mogao spojiti xbox360 na ovaj admov monitor, a da daje fullhd sliku. U biti sigurno mogu sliku hdmi kablom direktno u monitor, ali kako onda zvuk jer ipak monitor nema zvucnike? Kaj onda preko xbox av kabla pa samo zvuk (tj.liniju koja mi je spojena na komp)+hdmi za sliku, bi to funkcioniralo :p?

da ovaj linksov znaci hdtve/monitor ima 2ms, umjesto 5ms odmah bih ga uzeo, a ovak ... :p

ah choices xD

Znaci monitor ti ima audio in/out pa apojis kabelom monitor sa zvucnom od kompa i xbox sa hdmi na monitor i trebalo bi raditi normalno da ti zvuk ide preko zvucnika od kompa!
17 godina
Kupnja monitora (help)

ja da sam na tvom mjestu uzeo bih ovaj Link, odmah imaš i tv, praktičnije je, ne moraš paliti kompjuter da bi pogledao tv. istina može se kupiti tv kartica za kompjuter ali nije to toliko praktično. Ja imam 22" i služi mi kao monitor i imam tv stick na njemuk, da mi barem monitor ima tv tuner bilo bi mi puno praktičnije. a i specicikacije ovog monitora nisu ništa lošije od onoga sa 2ms. sve je to marketinši trik, tvoje oko neće primijetiti nikakve razlike između ta dva monitora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kupnja monitora (help)

jel moze preporuka nekog monitora do 1,500kn... po mogucnosti da se i tv moze gledat

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da ali imam stariju liniju koju spajam preko onog kabla koji ide u zeleni audio input jack, tak da ne ide preko zvucne kartice... Nešto drugo ?

15 godina
neaktivan

hehe, da a bas mi upala u oko ta razlika izmedju 5ms i 2ms-a... znaci ne primjeti se razlika prilikom filmova, igrica ? Nikakve razlike u kvaliteti slike nema pri radu na kompu? i razlika izmedju 50000:1 i 70000:1 ? :s inace imam nvidiu gtx 560 ti pretpostavljam da to ide s ovim monitorom?

zanima me još da li mogu onda bez problema spojiti liniju s tim hdtv/monitor zajedno s hdmi kablom za sliku (monitor za sliku i linijski zvucnici). eh kolko pitanja ... :p

edit:sry na duplom postu

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2011 2:46 (Aryx).
17 godina
Aryx kaže...

hehe, da a bas mi upala u oko ta razlika izmedju 5ms i 2ms-a... znaci ne primjeti se razlika prilikom filmova, igrica ? Nikakve razlike u kvaliteti slike nema pri radu na kompu? i razlika izmedju 50000:1 i 70000:1 ? :s inace imam nvidiu gtx 560 ti pretpostavljam da to ide s ovim monitorom?

zanima me još da li mogu onda bez problema spojiti liniju s tim hdtv/monitor zajedno s hdmi kablom za sliku (monitor za sliku i linijski zvucnici). eh kolko pitanja ... :p

Preko hdmi ide i zvuk tako da tu nece biti nikakvih problema, nisam spajao ali ima tu forumasa koji su spajali preko hdmi i radi im bez problema. nema nikakve razlike izmedu 50000:1 i 70000:1 to su sve marketinški trikovi ako je više to ne znači da je bolje. isto i sa 5ms češ igrati bez problema, prijatelj ima igraonicu i njegovi monitori su 8ms i radi sve bez problema. ja na tvom mjestu bih išao na taj sa tv tunerom.

17 godina
maxy0 kaže...

jel moze preporuka nekog monitora do 1,500kn... po mogucnosti da se i tv moze gledat

Tu i nemaš baš previše mogućnosti za birati pošto nema baš monitora sa tv tunerom za te novce imaš ovaj Link, Link2 ovdje je slika monitora, a ako hočeš jeftinije onda je to 18.5 dijagonala ekrana što se po meni nikako ne isplati.

15 godina
neaktivan
Aryx kaže...

Preslaba ti je grafa, kupi onu amd 6990.  svejedno ti koji monitor uzmeš, sve je to TN smeće, ili iskeširaj pare i uzmi sa spva ili ips matricom ili uzmi plasmu za filmove ili čekaj sljedeću revoluciju u tehnologiji monitora gdje ćeš imat duboku crnu.  ili uzmi ol skul crt. Ma šta se brineš, svejedno ti je, uzmi taj sa tjunerom, sve je to samsung TN smeće namijenjeno za one koji baš ne cijene kvalitetu slike, dubinu slike, boje ovo ono...ono casualno i jeftino, šta se tu praviš kao da ti je potrebno za fotošop, ajde sinko, previše razmišljaš.

17 godina
mario1984 kaže...
Aryx kaže...

Preslaba ti je grafa, kupi onu amd 6990.  svejedno ti koji monitor uzmeš, sve je to TN smeće, ili iskeširaj pare i uzmi sa spva ili ips matricom ili uzmi plasmu za filmove ili čekaj sljedeću revoluciju u tehnologiji monitora gdje ćeš imat duboku crnu.  ili uzmi ol skul crt. Ma šta se brineš, svejedno ti je, uzmi taj sa tjunerom, sve je to samsung TN smeće namijenjeno za one koji baš ne cijene kvalitetu slike, dubinu slike, boje ovo ono...ono casualno i jeftino, šta se tu praviš kao da ti je potrebno za fotošop, ajde sinko, previše razmišljaš.

Čuj nemamo baš svi para na bacanje pa da kupujemo ips matricu. i da kupujemo mrcinske grafe i da sve igramo na full detaljima i aa uključenim. ako nemaš kaj pametno za reći nego samo pljuvati onda bolje da nisi ni komentirao ništa.

15 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
mario1984 kaže...
Aryx kaže...

Čuj nemamo baš svi para na bacanje pa da kupujemo ips matricu. i da kupujemo mrcinske grafe i da sve igramo na full detaljima i aa uključenim. ako nemaš kaj pametno za reći nego samo pljuvati onda bolje da nisi ni komentirao ništa.

Eto, nemaš pojma nimalo, lg w2220 22'' 1680x1050, oko 1600-1700kn, e-ips matrica.  best buy za te pare, TN i ostali u tom rangu love mu nisu do koljena po boji i kutu gledanja. Tako da ima se para za ekonomi matrice.  an ene za 6990 moraš imat, da da na full detalje na ful detalje momak.

17 godina
mario1984 kaže...
Patrick_cro kaže...
mario1984 kaže...
Aryx kaže...

Eto, nemaš pojma nimalo, lg w2220 22'' 1680x1050, oko 1600-1700kn, e-ips matrica.  best buy za te pare, TN i ostali u tom rangu love mu nisu do koljena po boji i kutu gledanja. Tako da ima se para za ekonomi matrice.  an ene za 6990 moraš imat, da da na full detalje na ful detalje momak.

A jesi ti malo corav pa pricas napamet? ako nades 27" inca za te pare onda super, ajde prvo procitaj sta autor trazi pa onda komentiraj, procitaj malo prvi post do koliko pare covjek trazi monitor.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2011 22:03 (Patrick_cro).
16 godina
neaktivan
Kupnja monitora (help)

Zainteresiran sam za kupnju ovog monitora. Najviše bih ga koristio za filmove te povremeno bacanje partije PES-a. Isplati li se uzeti sa taj LED-om ili neki drugi standardni TFT lcd? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupnja monitora (help)

bump

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kupnja monitora (help)

Vidim da tražiš monitor do nekih 850 kn, ja bih ti savjetovao da pogledaš ovaj od 20" Link

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice