Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.616
|
čitano: 5.718.359
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Koji monitor kupiti
danny_2 kaže...
brada09 kaže...
XXX kaže...

Hrpa ljudi izbjegava skaliranje jer ne ispadne kako treba. I za kraj proizvođači bi prestali proizvoditi 27" full hd kad ne bi imao kupaca...ali ne da prestaju nego ih osvježuju sa novim panelima, zakrivljenim ekranima i novim tehnologijama. Znači ljudi kupuju=nije bačen novac ljudima koji su zadovoljni. Kojima ne paše imaju izbor drugih ekrana, vrlo jednostavno.

pa da ljudi kupuju jer je osjetno jeftiniji nego 1440 , i to je ok. al da je slika zrnata to je, samo o tome se radi. kome to ne smeta ili nema love za monitor vece rezolucije ce ga uzet, no to ne znaci da je bolji od 1440p 27"monitora.

Ljudi imaju 40 i 50 incne televizore sa FHD i nije im zrnato, ali na 27 incnom nam je zrnato. Necemo bas pretjerivati.
Istina je da FHD na 1080 nije ostra kao sto je 1440, istina je da 1440 izgleda ljepse, ostrije i bolje na 27 inca, ali bas reci da je slika zrnata
je malo ipak pretjerano. 1080 za filmove i igre na 27 inca je sasvim ok slika i nista nije zrnato u tome. Naravno ako neko stavi oci pred monitor
da ce priomjetiti pikselizaciju, ali gledanjem na udaljenosti preko 50 cm slika sigurno nije zrnata i dobra je. I jos jednom naravno da 
1440 je bolje i ljepse.

Najveća je razlika u teksu između 1080 i 1440, a s druge strane u snazi GPU-a. Šta se zrnatosti tiče, to najviše ovisi o udaljenosti, npr. ja 140 cm dijagonalu TV gledam sa 3-4m udaljenosti i slika je vrhunska, filmovi strava, nema ni govora o zrnatosti. S druge strane ako prođem kraj TV, slika za moj standard nije gledljiva.

11 godina
neaktivan
marijanooo kaže...
marijanooo kaže...

Zamolio bi za preporuku monitora. Pred 3 godine sam uzeo Dell p2414: http://www.dell.com/ed/business/p/dell-p2414h/pd

Njega imam još uvijek i s zadovoljan sam, a novi monitor bi koristio simultano sa starim. Monitor mi treba uglavnom za online poker, tu i tamo surfanje ili da se pogleda koja tekma, ali poker je primaran. Igrice se na njemu uopće neće igrat, tako da mi to nije bitno. Ono što mi može raditi presudnu razliku je da čim manje šteti vidu, ako uopće postoje takve klasifikacije.

Koliko se sjećam, a nije da sam baš neki stručnjak, kad sam zadnji put uzimao, uglavnom se preporučivao Dell, sad vidim da se gotovo uopće ne spominje. Najradije bi uzeo Dell, ali kvaliteta mi je najbitnina, pa sam spreman pristat i na druge marke.

Budzet je cca. 2000 kn.

Ipak je došlo do promjene plana. Prodat ću ovaj trenutni monitor, a uzeo bi 27 inča. Ostao bi na Dellu, s tim da bi budžet bio 2500, max 3000 kn. Malo sam gledao na sajtu od Linksa, u budzet ulaze DELL SE2716H i DELL P2717H. Može netko podijelit iskustva ako ima 1 od ta 2 monitora? Bi 1 od njih zadovoljio moje potrebe? Ili ima neki drugi Dell od 27 inča koji je bolji?

Bez razmišljanja ajde na Dell U2715H

15 godina
protjeran
mrki_tua kaže...
marijanooo kaže...
marijanooo kaže...

Zamolio bi za preporuku monitora. Pred 3 godine sam uzeo Dell p2414: http://www.dell.com/ed/business/p/dell-p2414h/pd

Njega imam još uvijek i s zadovoljan sam, a novi monitor bi koristio simultano sa starim. Monitor mi treba uglavnom za online poker, tu i tamo surfanje ili da se pogleda koja tekma, ali poker je primaran. Igrice se na njemu uopće neće igrat, tako da mi to nije bitno. Ono što mi može raditi presudnu razliku je da čim manje šteti vidu, ako uopće postoje takve klasifikacije.

Koliko se sjećam, a nije da sam baš neki stručnjak, kad sam zadnji put uzimao, uglavnom se preporučivao Dell, sad vidim da se gotovo uopće ne spominje. Najradije bi uzeo Dell, ali kvaliteta mi je najbitnina, pa sam spreman pristat i na druge marke.

Budzet je cca. 2000 kn.

Ipak je došlo do promjene plana. Prodat ću ovaj trenutni monitor, a uzeo bi 27 inča. Ostao bi na Dellu, s tim da bi budžet bio 2500, max 3000 kn. Malo sam gledao na sajtu od Linksa, u budzet ulaze DELL SE2716H i DELL P2717H. Može netko podijelit iskustva ako ima 1 od ta 2 monitora? Bi 1 od njih zadovoljio moje potrebe? Ili ima neki drugi Dell od 27 inča koji je bolji?

Citaj sta pise, max budget je 3000kn...

11 godina
neaktivan
ansha kaže...
mrki_tua kaže...
marijanooo kaže...
marijanooo kaže...

Budzet je cca. 2000 kn.

Prije 7-8 dana je bio 2850 kn na Mall.hr, u Njemačkoj se može nać za 3200 kn, trenutno je na Mall.hr oko 3500 kn. JA kreten se mislija kako ću platit i dan iza cijena skočila na današnju, pa to je za ubit se.

16 godina
neaktivan

Moj benq je jučer predan na reklamaciju..pročitao sam svakakve grozote o ovlaštenom servisu,bas me zanima kako će mi srocit odbijenicu 😀

14 godina
ansha kaže...
mrki_tua kaže...
marijanooo kaže...
marijanooo kaže...

Budzet je cca. 2000 kn.

A dobio sam na nekoliko mjesta preporuku baš za taj, pa ću se vjerojatno protegnuti da ga uzmem. Da li je to best buy u tom cjenovnom rangu?

Šta se tiče ovog posta da mu je pred par dana skočila cijena, da li će sad neko vrijeme biti ta viša cijena, ili će padati, jer mi nije tolika žurba, mogu pričekat mjesec, dva.

11 godina
neaktivan

Vjerojatno mu cijena nije skočila, nego je pala tijekom vikenda jer je bio crni petak :D  Sad se vjerojatno vratila na staro.

16 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

eywa33  

eywa33 kaže...
Tonči kaže...

Jer im to nije smisao - smisao je u oštrini, kvaliteti. 4K tek na 40" hvata veličinu piksel koju ima 1440 na 27". Ima i takvih, ali ne puno. Fora je u tome da ti je, primjerice s 5K, i sitniji tekst čitljiv tamo gdje 1440 nije.

I da, ovo što je Stjepanj rekao... 1080 na 27"/28" je ipak simpatično. Naravno, 4K skaliran 200% na 1080. :) (1:4).

Razumijem ja da veća rezolucija daje veću oštrinu; to je poanta rezolucije zar ne? No ako je nuspojava i povećanje radnog prostora bez scalinga, nije li logično da će nekome upravo to biti razlog prelaska na veće reze? Ja mislim da je. 

Kako to misliš "nuspojava"? Više rezolucije za više prostora, da svakako, ali tada trebaš 40" za 4K...

skank666 Rekao sam već da bih platio bilo koju cifru za 38" 7680x3200 i ako je k tome 144Hz... mo'š me oderat  - 

prodajem jednu od mašina
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Uf, to bi bilo zakon samo ko bi to mogao upogonit...  Ni solitaire ne bih mogao igrat u 60 fps. :D 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
16 godina
odjavljen
skank666 kaže...

Uf, to bi bilo zakon samo ko bi to mogao upogonit...  Ni solitaire ne bih mogao igrat u 60 fps. :D 

prodajem jednu od mašina
13 godina
odjavljen
skank666 kaže...

Podcjenjujes Toncija :)

Darko
16 godina
odjavljen
DarkoKwon kaže...
skank666 kaže...

Podcjenjujes Toncija :)

Tek sad vidim što sam napisao, skužajte. LOL, ne... Mislio sam na sebe i svoj PC. :D On bi već mogao ganjat 144 fps-a u solitaire-u ali spider već malo teže..

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
16 godina
odjavljen

Zapravo, "mirnije" igre, poput Civilizationa VI, Heroes of The Storma, Diabla III (Blizzard) itd. rade sasvim fino na 5K na jednoj Titanici (oko 130-160 FPS!). Jedan takav ekran bi zapravio bio sasvim upotrebljiv!

BF1 bi vjerojatno patio, ali ne igraju svi samo takve igre.

Ono što je bitno je da bi za rad takav ekran bio savršen!

prodajem jednu od mašina
8 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

pozdrav ljudi ,treba mi mala pomon u vezi kupovine novog monitora , Koji mi monitor preorucujete i kakva su vasa iskustva sa LED i IPS monitorima . Hvala ! Cenovni rang do 200 e 

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2016 17:12 (Rsik94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav, prodao sam svoj Benq GW2470H i sada sam u dilemi koji 27" monitor uzeti. Mislim se između Benq EW2775ZH i LG 27MP68VQ-P. Na preporuku kolege skoro sam uzeo LG ali se još dvoumim.

Benq EW2775ZH
- veća verzija moga sadašnjeg monitora s kojim sam super zadovoljan, odlična slika i crna boja
- nema freesync

LG 27MP68VQ-P
- ima freesync preko HDMI, nema LFC
- IPS matrica, strah me hoće li biti backlight bleedinga na crnoj boji pošto često igram tamne horror-sf igre
- 500 kn skuplji

Da li je freesync puno koristan? Koliko sam gledao, znači da će mi igra na 40fps ići glatko kao da je 60fps, to bi bio neki dobri "future proof"? Vaše preporuke? Neki drugi monitor?

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

Molim mahere za pomoc!

Htio bih kupiti sto bolji monitor za relativno male pare.

Grafa je R7 360 .

-Ne zelim manje od 19"

-Poželjno je da ima HDMI

-1000 KN max

Razlog kupnje je sto vec imam SyncMaster 940nw i slika mi je pretamna(valjda je vremenom izgubila svjetlinu) i poprilicno napreze oci,inace monitor je sasvim ok!

Znaci,ako ima kakva preporuka monitora koji je "ugodan oku",a da koliko-toliko zadovoljava gamming potrebe!

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jolckan kaže...

Pozdrav, prodao sam svoj Benq GW2470H i sada sam u dilemi koji 27" monitor uzeti. Mislim se između Benq EW2775ZH i LG 27MP68VQ-P. Na preporuku kolege skoro sam uzeo LG ali se još dvoumim.

Benq EW2775ZH
- veća verzija moga sadašnjeg monitora s kojim sam super zadovoljan, odlična slika i crna boja
- nema freesync

LG 27MP68VQ-P
- IPS matrica, strah me hoće li biti backlight bleedinga na crnoj boji pošto često igram tamne horror-sf igre
- 500 kn skuplji

Da li je freesync puno koristan? Koliko sam gledao, znači da će mi igra na 40fps ići glatko kao da je 60fps, to bi bio neki dobri "future proof"? Vaše preporuke? Neki drugi monitor?

Pa zeleni Benq kaj drugo, inače to ti je okvirno novi "ružna-guzica Free model" koji ima neke nove dodatne tehničke fičfiriče.

Prva novost je Low Blue Light Plus, kratko i jasno to je poboljšana Low Blue Light tehnikalija.

Druga novost pod nazivom B.I Tech, to je automatsko podešenje pozadinskog osvjetljenja+Dynamic Contrast opcija.

Benq je na taj model nabacil čak i Ambient Light Sensor, jer bez toga ova druga opcija ne bi bila moguča.

http://www.benq.eu/product/monitor/video_enjoyment/

http://www.benq.eu/product/monitor/ew2775zh/

Kolko ja znam pa do sad to još nisam nigdje videl, da monitor za samo 200eura ima Ambient Light Sensor.Neko mora prvi napravit ovakav potez, pa eto opet taj "prokleti Benq" trpa vrlo korisne tehnikalije na prilično jeftine monitore

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=261&jumpto=5211126&sort=asc&view=flat

https://pcmonitors.info/benq/benq-ew2775zh-full-hd-va-model/

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2016 14:30 (rambox).
12 godina
Milka30 kaže...

-Ne zelim manje od 19"

-Poželjno je da ima HDMI

-1000 KN max

evo, bolje od ovoga za tu lovu teško da ćeš naći

https://www.nabava.net/search.php?q=BENQ+GW2270

ja imam sličan takav, ali generaciju stariji i super sam zadovoljan

EDIT:

sad sam skužio za ovo sa hdmi, evo isti takav s hdmi-em i mrvu skuplji

https://www.nabava.net/search.php?q=BENQ+GW2270h

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2016 22:18 (picajzla0707).
11 godina
neaktivan
Jolckan kaže...

Benq EW2775ZH
- nema freesync

LG 27MP68VQ-P
- 500 kn skuplji

Primijetit ćeš razliku između 40 i 60 fps-a, ali bit će glađe jer nećeš morati paliti v-sync, pa neće biti onih groznih stutterfestova, a svejedno ćeš eliminirati tearing. Po meni se isplati uzeti freesync.

11 godina
Jolckan kaže...

Benq EW2775ZH
- nema freesync

LG 27MP68VQ-P
- 500 kn skuplji

Ne znam bas koliko smisla ima usporedjivati monitore koji koriste razlicite panele... Svaki ima razlicite prednosti i mane. Moras sam procijenit koji panel uzet, odnosno koji nedostatci bi ti mogli vise smetat (npr. ja preferiram IPS jer mi bleeding ne smeta bas, dok me ghosting koji je izrazeniji na AMVA smeta, a nekom je obrnuto)

Vidim da si napomenuo da si vec imao manju verziju Benq monitora i da si bio zadovoljan, pa ako zadovoljava tvoje potrebe uzmi Benq.

11 godina
Milka30 kaže...

Molim mahere za pomoc!

Htio bih kupiti sto bolji monitor za relativno male pare.

Grafa je R7 360 .

-Ne zelim manje od 19"

-Poželjno je da ima HDMI

-1000 KN max

Razlog kupnje je sto vec imam SyncMaster 940nw i slika mi je pretamna(valjda je vremenom izgubila svjetlinu) i poprilicno napreze oci,inace monitor je sasvim ok!

Znaci,ako ima kakva preporuka monitora koji je "ugodan oku",a da koliko-toliko zadovoljava gamming potrebe!

http://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2470h-led-238-24__17272451

Edit: vidim da ti je netko iznad preporucio isti samo od 22 inca. Na tebi je izbor oces uzet 24 ili 22...

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2016 1:36 (nix111).
16 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

što bi rek'o kolega rambox - fučkaš to, kad nema ni dvi 

16 godina
odjavljen

DVI? LOL, što će mu DVI? 

prodajem jednu od mašina
14 godina
picajzla0707 kaže...

Tonči kaže...

DVI? LOL, što će mu DVI? 

Ak već ne može dvi, jel može tri?

Batllelog: sudy_freak
11 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

Sigurno ima i glossy pozadinu 

17 godina
picajzla0707 kaže...

Opet si došel trubadurski-pijan na forum, kaj če ti kog jarca DVI na 4K monitoru ili recimo 1440p monitoru. Dakle kao prvi 4K izbor pa ostaje ti samo Display Port, ili eto ipak u rezervi mušičava HDMI 2.0 budaletina.

Zna se dobro kaj je DVI, i baš zato taj utor bi i dalje moral bit na svakom 1080p monitoru to sigurno.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
14 godina
picajzla0707 kaže...

EDIT:

sad sam skužio za ovo sa hdmi, evo isti takav s hdmi-em i mrvu skuplji

https://www.nabava.net/search.php?q=BENQ+GW2270h

nix111 kaže...

http://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2470h-led-238-24__17272451

Edit: vidim da ti je netko iznad preporucio isti samo od 22 inca. Na tebi je izbor oces uzet 24 ili 22...

Nikada nisam narucivao preko nabava neta,nadam se da su pouzdani!?

Malko sam surfao i naletio sam na ovaj monitor pun je svakojakih "điđi-miđi" i kritike su mu dosta pozitivne.Zanima me,mozda je taj AOC bolji izbor od ova gore ponuđena dva?

Isto tako šta je to sa ovim HDTV monitorima?Isplati li se to kupovati,sa obzirom da ima i TV ugrađen?

Znam da sam sa mojim linkovima premasio buđet od 1000 KN i time i vas ogranicio,ali ako je 50-tak kuna više,za bolji monitor nije bed!

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
11 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Malko sam surfao i naletio sam na ovaj monitor pun je svakojakih "điđi-miđi" i kritike su mu dosta pozitivne.Zanima me,mozda je taj AOC bolji izbor od ova gore ponuđena dva?

Isto tako šta je to sa ovim HDTV monitorima?Isplati li se to kupovati,sa obzirom da ima i TV ugrađen?

Znam da sam sa mojim linkovima premasio buđet od 1000 KN i time i vas ogranicio,ali ako je 50-tak kuna više,za bolji monitor nije bed!

Nabava ti je stranica koja ti pokazuje popis trgovina i cijena za odredeni monitor. Ne narucujes preko
njih. Vec preko trgovina koje su ti ponudene.

Sto se tice monitora. Prvo se moras odluciti da li zelis monitor ili monitor tv. Navedeni AOC monitor ti ima
TN panel, ali ima freesync i 75 hz. nix111 je ti preporucio takoder jako dobar i veci monitor koji ima VA
panel. Imas na ovim stranicama razliku izmedu panela. 

Nisam vidio jesi napisao, ali za sta ti treba monitor i da li zelis gledati tv preko njega.

12 godina
Milka30 kaže...

nabava.net nije trgovina, to je samo web servis koji pokazuje cijene traženog proizvoda u hrvatskim trgovinama

zato imaš izlistane cijene po trgovinama, od najniže do najviše,klikneš link "informacije o artiklu na stranicama trgovine" i prebaci te na web stranicu trgovine u kojoj želiš kupovati

s tim da ti skoro pod obavezno daje ponudu ovih mađarskih trgovina ipon i extreme digital na prvom mjestu, no sa ed je živi užas s podrškom i svi savjetuju ne kupovati kod njih

ipon je također mađarska firma i meni osobno je sumnjiva, no pogledaj iskustva forumaša na temi, pa sam odaberi trgovinu iz koje ćeš naručiti

ovaj monitor koji si linkao je tn panel, dakle napravljen za "gejmere2, odnosno za brze igre, pucačine, gdje ionako ekipa smanjuje detalje samo da bi dobili što više fps i vrlo im je bitan odaziv - zato i gledaju ovih 1 milisekundu odaziva

problem kod takvih monitora su lošije boje, loš kut gledanja i katastrofalna crna

ja sam ti preporučio amva monitor jer su boje puno bolje, kut gledanja također, a crna je crna, kontrast je neusporedivo bolji, jedino što se kod brzih scena može javiti ghosting, no meni je to zanemarivo jer igram uglavnom strategije i rpg-ove, gdje se to ne primjećuje

također imaš još i ips monitore koji su također puno bolji od tn modela, imaju čak i nešto bolje boje od amva, kut gledanja im je također nešto bolji, ali imaju daleko slabiji kontrast i crnu, često pate od probijanja bijelog svjetla i meni osobno su lošija opcija od amva

na koncu, ako ti je soma kuna + 50 budget, moja preporuka je onaj gw2470h što je kolega nix111 preporučio - za tu lovu teško da ćeš dobiti bolji monitor

EDIT:

kolega je bio brži, hehe, to je tako kad pišem plahte, pa mi treba 10 minuta za odgovor

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2016 15:37 (picajzla0707).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice