Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.627
|
čitano: 5.722.925
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji monitor kupiti
Ma to je otvor za pisma... :))))
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Poledao sam sad usporedbu 21:9 i 16:9. Slika izgleda isto kao na 16:9 samo se bočno vidi više prostora, isto mislim na to da slika nije razvučena. Na mom 16:10 mi slika djeluje bočno stisnuta, tako da mi likovi u igrama djeluju uži i višlji kao i auti. Mislim da je od svih formata za igre najlošiji 16:10 dok mi za rad na internetu i ostalo djeluje najbolji. Sad prvo trebam odlučiti da li 16:9 ili 21:9.

0 0 hvala 0
13 godina
loko_1 kaže...

Poledao sam sad usporedbu 21:9 i 16:9. Slika izgleda isto kao na 16:9 samo se bočno vidi više prostora, isto mislim na to da slika nije razvučena. Na mom 16:10 mi slika djeluje bočno stisnuta, tako da mi likovi u igrama djeluju uži i višlji kao i auti. Mislim da je od svih formata za igre najlošiji 16:10 dok mi za rad na internetu i ostalo djeluje najbolji. Sad prvo trebam odlučiti da li 16:9 ili 21:9.

Sve igre na svim monitorima izgledaju potpuno isto sto se tice omjera, samo negdje ima vise ili manje prostora lijevo i desno.

Ako nije tako, onda je igra lose napravljena, ili si ti pogresno složio rezoluciju.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
loko_1 kaže...

Šta nije 34'' preveliko za monitor ako se gleda sa nekih 70-80 cm. Danas sam stavio televiziju od 32'' umjesto monitora i nakon 30 min. me počela boliti glava. Trenutno sam na 20'' i mislim da kad budem kupovao novi će biti 24'', monitor od 27'' mi isto djeluje veliko to je 5'' manje od tv-a s kojim sam isprobao.

Kako kome. 34" na 21:9 mi zgleda odlicno na 80cm.

Isto ko kad sam bio kod buraza, kupio je 55" TV, jos nije slozio drzace na zid pa ga je stavio na stolic u dnevnoj sobi.

Treba se gledati s oko 3m udaljenosti. Mi smo gledali s 1,5m, i nakon 15 min smo se naviknuli i uzivali u filmu.

Ovisi i kak osjetljive okice imaš :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

kupujem monitor do 1500..po mogucnosti ips i 24 velicina.  molim savjet.. usput jer mora imati dvi za gaming ili je hdmi dovoljan ili jos bolje dp? 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

frend je uzeo taj 29"(razvuceni 24":) i recu samo nesto odvratno lose...jos ga je platio 2600k za te pare skoro uzmes benq-a 1440p@27"(3000kn)!

za 11k+ kn se uzme sve od reda da ti pamet stane!

Meni još uvijek nije jasno kak je tvoj frend uspio platiti 2600 kn za monitor koji dobiješ za 1900... Ah da, zato što je jedini argument protiv tog monitora cijena, pa ajmo malo nafrljit.

15 godina
neaktivan
klinik kaže...

kupujem monitor do 1500..po mogucnosti ips i 24 velicina. molim savjet.. usput jer mora imati dvi za gaming ili je hdmi dovoljan ili jos bolje dp? 

Klik

De gustibus non est disputandum.
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Danas sam napokon bio u Zagrebu i otiša u City Centar  West. Vidio sam one 34' monitore odmah na ulazu.

Služe samo da bi se na njima prikazivale reklama. Nisu za prodaju.

To je to. Nije preveliko nego je taman. Stajao sam ispred njega i nisam vidio nikakve pixle.

Super monitor. To su 34UM68-P modeli.

3 0 hvala 0
13 godina
Adam kaže...

Danas sam napokon bio u Zagrebu i otiša u City Centar  West. Vidio sam one 34' monitore odmah na ulazu.

Služe samo da bi se na njima prikazivale reklama. Nisu za prodaju.

To je to. Nije preveliko nego je taman. Stajao sam ispred njega i nisam vidio nikakve pixle.

Super monitor. To su 34UM68-P modeli.

E, to je ko moj, samo ima freesync!

Kao što sam rekao, tko ne vidi pixele na određenoj udaljenosti s koje gleda, TOPLA PREPORUKA!

17 godina
Evo kako izgledaju
9 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
danexxx kaže...

moj monitor je u pitanju,snimit ću još par primjera

fifa 17 naglasak na indikatoru i glavi igrača

http://sendvid.com/05qshldt

Bug forum reklama,donji tablet

http://sendvid.com/sgg81pak

evo kolega na prvom videu bug reklama, na drugom onaj forum što si ne zamolio za probam

treći video sam snimio nešto što nisam mislio snimiti (pojma nemam kako), a četvrti nije ni bio video nego fotka, jbga, kad seljak ide snimat video

http://sendvid.com/gszc552l

http://sendvid.com/ni4ruefw

na ovom drugom video sendvid mi nonstop nakon uploada stoji "being prepared for procesing", valjda će ga pokazati

uglavnom, vidi se da nema problema kakav se vidi na vašim videima, nešto kod vas ne valja dečki, neke postavke ili nešto treće, sumnjam da je problem baš u sva tri monitora

amva monitori koje sam dosad koristio i probavao nemaju takvih problema

EDIT:

ponovo sam stavio drugi video, sad radi

Stvarno zanimljivo! Gledao sam po youtubu, neki igraju bez ikakvih problema, a neki imaju to zatamljenje. Stvarno se zapitaš šta su ljudi kojima se monitor zatamljuje radili s njima.

12 godina
Bellegar kaže...

Stvarno zanimljivo! Gledao sam po youtubu, neki igraju bez ikakvih problema, a neki imaju to zatamljenje. Stvarno se zapitaš šta su ljudi kojima se monitor zatamljuje radili s njima.

problem je vjerojatno u nekim postavkama, da li postavkama monitora, windoza ili drivera od grafičke, nemam pojma

no da zatamnjenja ima na tim, pa i mojim monitorima, ima

ima i ghostinga, ali niti blizu u tolikoj mjeri koliko se vidi na njihovim snimkama

primjer, zatamnjenje, odnosno promjena sivkaste u crnu ja vidim kod specifičnih situacija - recimo na ovoj stranici - http://titlovi.com/

ali i tu je jedina promjena na ovim bočnim dijelovima crno-sive mreže koja se zatamni na djelić sekunde kod skrolanja i tu je jedino gdje sam ja to očito zapazio, vjerojatno toga ima još, ali ne toliko da bi uopće zamijetio

a ghosting kakav se vidi kod njih, ja još nisam vidio, možda bi vidio da igram neke brze igre, ovako zasad nisam ili ne toliko da bi me smetao, a da se moj monitor ponaša kao njihov kako se vidi na snimkama, pa valjda bi ispalio na živce

13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Bellegar kaže...

problem je vjerojatno u nekim postavkama, da li postavkama monitora, windoza ili drivera od grafičke, nemam pojma

no da zatamnjenja ima na tim, pa i mojim monitorima, ima

ima i ghostinga, ali niti blizu u tolikoj mjeri koliko se vidi na njihovim snimkama

primjer, zatamnjenje, odnosno promjena sivkaste u crnu ja vidim kod specifičnih situacija - recimo na ovoj stranici - http://titlovi.com/

ali i tu je jedina promjena na ovim bočnim dijelovima crno-sive mreže koja se zatamni na djelić sekunde kod skrolanja i tu je jedino gdje sam ja to očito zapazio, vjerojatno toga ima još, ali ne toliko da bi uopće zamijetio

a ghosting kakav se vidi kod njih, ja još nisam vidio, možda bi vidio da igram neke brze igre, ovako zasad nisam ili ne toliko da bi me smetao, a da se moj monitor ponaša kao njihov kako se vidi na snimkama, pa valjda bi ispalio na živce

sve si tocno rekao, vidio sam svakakvih monitora i tih par videa sto se vrti po youtubeu su ocigledno primjerci koji nevaljaju, jer nesto slicno nisam nikad vidio, na to dodaj i jos to sto ljudi snimaju usrane filmice s usranim mibitelima pa to izgleda jos gore..."ghosting" na va panelu je zanemariv, vidljiv je u tim civo crnim kombinacijama!

inace ghosting je na va panelu barem na mom 27" gw2760 prakticki na minimumu kad je AMA na off! na high je primjetan( u igrama ga nema uopce), na premium je katastrofa(pogotovo tekst).

Koliko sam vidio za 27" se ne zale vec samo za te modele s 22-24 dijagonalama!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2016 8:21 (Stjepanj).
16 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Bellegar kaže...

Evo baš sam sad čekiro ovu stranicu kod mene je primjetan na cijeloj toj stranici,svaka kučica s titlom se ghosta..

Ljudi moji pa nismo tako neuki da neznamo vratit na tvorničke postavke ako se preigraš s postavkama.Ja se stvarno nadam da se moj ekran počeo kvarit,poslao sam upite za reklamaciju,čekam odgovore.Ako kažu da je to tako ide na prodaju i uzet ču neki drugi

16 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav svima!

Imam u planu uzimati novi monitor (još uvijek sam na 1680x1050 ) pa gledam sve i svašta i treba mi preporuka budući da mi monitori i paneli nisu baš neka poznata tema. Već duže vremena mi se sviđaju Dell monitori zbog njihovih tankih rubova i za oko mi je zapeo U2414H. Zanima me koliko su ti monitori dobri za gaming. Planirao sam dati ~1500kn za monitor.
Osim Dell-a sviđa mi se i AOC i naišao sam na njihov I2481FXH. Izgleda stvarno lijepo i cijenom je privlačniji od Dell-a ali ne znam koliko su to dobri monitori. Review-ovi na netu ih hvale ali me zanima mišljenje iz prve ruke ako ga netko od vas ima ovdje. Također u iponu je I2781FH samo 1550kn što je 500kn razlike u odnosu na druge trgovine. To neke greška i kakav je uopće ipon kao trgovina?

I samo da kažem, da sam u skorije vrijeme također mislio uzeti RX 470/480 pa me zanima je li mi onda bolje gledati nekakav monitor sa FreeSync-om? Koliko je uopće dobar FreeSync? Nisam ga imao prilike vidjeti..  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji monitor kupiti

kupujem novi monitor do 400kn, molim savjete

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Da li monitor mora imati dvi za 1080 gaming ili je dovoljan/jednako dobar hdmi?  receno mi je da iskljucivo gledam dvi monitore.  graficka je gtx 1060 8gb

0 0 hvala 0
11 godina

Jednako su dobri jer oba daju digitalni signal sto je jedino bitno. HDMI ti jos daje zvuk na monitor ili TV, sto je dobro, ako nemas zasebne zvucnike.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2016 14:27 (The_Fichek).
11 godina
steve90 kaže...

Pozdrav svima!

Imam u planu uzimati novi monitor (još uvijek sam na 1680x1050 ) pa gledam sve i svašta i treba mi preporuka budući da mi monitori i paneli nisu baš neka poznata tema. Već duže vremena mi se sviđaju Dell monitori zbog njihovih tankih rubova i za oko mi je zapeo U2414H. Zanima me koliko su ti monitori dobri za gaming. Planirao sam dati ~1500kn za monitor.
Osim Dell-a sviđa mi se i AOC i naišao sam na njihov I2481FXH. Izgleda stvarno lijepo i cijenom je privlačniji od Dell-a ali ne znam koliko su to dobri monitori. Review-ovi na netu ih hvale ali me zanima mišljenje iz prve ruke ako ga netko od vas ima ovdje. Također u iponu je I2781FH samo 1550kn što je 500kn razlike u odnosu na druge trgovine. To neke greška i kakav je uopće ipon kao trgovina?

I samo da kažem, da sam u skorije vrijeme također mislio uzeti RX 470/480 pa me zanima je li mi onda bolje gledati nekakav monitor sa FreeSync-om? Koliko je uopće dobar FreeSync? Nisam ga imao prilike vidjeti..  

Evo iz prve ruke koristim ovaj Aoc http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/24plus/aoc-g2460vq6/

Ima freeSync i monitor mi je sasvim solidan,osim sto se ne moze podesit visina na stalku i sto ima onaj backlight bleed dolje u kutu,ne vidi se toliko jako,u gamingu ga skoro ni neprimjetis.Ako mozes zivjet s tim preporucam ti uzmi taj Aoc ima FreeSync i 75 hz je monitor.Boje su isto barem meni odlicne.

11 godina

Jesi li prije toga imao IPS ili VA ili PLS panel??? TN se bas i ne preporucuje, upravo radi boja, boje za te novce ne mogu biti jednako kvalitetne kao na prethodno navedenim. Bolje da kupi onaj Samsung, ako zeli i FreeSync, jer mislim da je bolje eventualno malo vise backlight bleeda, ali kvalitetnije boje, tj. panel: http://www.nabava.net/search.php?q=LS24F350FHUX Prva konkurencija mu je: http://www.nabava.net/search.php?q=24MP68VQ-P

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2016 14:43 (The_Fichek).
17 godina
The_Fichek kaže...

Jednako su dobrijer oba daju digitalni signal sto je jedino bitno. HDMI ti jos daje zvuk na monitor ili TV, sto je dobro, ako nemas zasebne zvucnike.

Od kad su DVI i HDMI jednako dobri, ako HDMI na PC monitoru i dan danas pod defoltu ne garantira najbolju moguču kvalitetu prikaza.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
17 godina
The_Fichek kaže...

TN se bas i ne preporucuje, upravo radi boja, boje za te novce ne mogu biti jednako kvalitetne kao na prethodno navedenim.

Evo razlika između Samsung P2470HD i LG 29UM68-P; Samsung je TN, LG je IPS

PassMark master screen:

Samsung VS LG

Plava boja

Samsung VS LG

11 godina
The_Fichek kaže...

Jesi li prije toga imao IPS ili VA ili PLS panel??? TN se bas i ne preporucuje, upravo radi boja, boje za te novce ne mogu biti jednako kvalitetne kao na prethodno navedenim. Bolje da kupi onaj Samsung, ako zeli i FreeSync, jer mislim da je bolje eventualno malo vise backlight bleeda, ali kvalitetnije boje, tj. panel: http://www.nabava.net/search.php?q=LS24F350FHUX Prva konkurencija mu je: http://www.nabava.net/search.php?q=24MP68VQ-P

Imao sam ovaj monitor https://www.aria.co.uk/Products/Monitors/19+Inch+LCD/19%22+LG+W1946S-BF+Flatron+Widescreen+LCD+Monitor+?productId=42999

Ne znam na ovom Aoc su mi boje sasvim dobre,eto jedina mana na tom monitoru mi je backlight bleed i sto se ne moze podesit visina na stalku.

15 godina
neaktivan

pa tako sam i ja cuo.. da za gaming iskljucivo gledam dvi monitore ili da imaju d port.. a da je sve ostalo lose.. e sad... 

11 godina
neaktivan
rambox kaže...
The_Fichek kaže...

Jednako su dobrijer oba daju digitalni signal sto je jedino bitno. HDMI ti jos daje zvuk na monitor ili TV, sto je dobro, ako nemas zasebne zvucnike.

Od kad su DVI i HDMI jednako dobri, ako HDMI na PC monitoru i dan danas pod defoltu ne garantira najbolju moguču kvalitetu prikaza.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

Koju apsolutno nitko ne može primijetiti

11 godina

klinik

Krivo si cuo. Jedino bitno je digitalni signal i amen. Potencijalno moguca losija difoltna slika se brzo sredi kak je kolega linkao, znaci bitno je samo oznaciti full range RGB spektar, ako nije oznacen i to je to - jedna opcija, par klikova.

Acex

Super su boje, ali da imas noviji IPS ili PLS ili VA panel vjerojatno to nebi rekao.. Uglavnom, bitno da si zadovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2016 16:30 (The_Fichek).
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Msilim da je ovo trenutni Grand-Prix na nasim prostorima po svim aspektima!

BENQ GW2870H, 28", VA, Full HD, 5ms

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=210084

neznam dali je cijena pala zbog "crnog petka" no ovo je van svake konkurencije!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Koji monitor kupiti

Trebao bih pomoc oko odabira monitora, nisam bas u toku.

Koristio bi ga za citanje, multimediju, ponekad gaming (najvise za citanje texta).

Dijagonala bi trebala bit od 20" do 22"

Pozeljna cijena bi bila do 1200 kn (mogu potegnut do 1500 ako ima kakav dobar bestbuy, a moze bit i manje ako ce zadovoljiti potrebe koje sam naveo).

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

Što vi mislite koliko je uopće važan FreeSync ukoliko planiram uzeti rx480 koja bi trebala manje više gurati to što ja igram u 60fps-a?

I imaju li jedino Dell monitori stvarno frameless ekran? Ovi svi ostali koji se reklamiraju kao frameless imaju onaj crni obrub oko aktivnih pixela tako da taj frameless ni nije zapravo frameless i što je najgore to je teško zaključiti samo iz slika koje se nalaze na netu. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 12:08 (steve90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

Molim preporuke nekih best buy monitora trenutno, veličina 27, za cjelodnevni rad, surfanje i gledanje filmova.

Monitor mi je udaljen nekih 50/60 cm od oka. Volio bi da ima podešavanje visine i nagiba postolja. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 14:52 (Tean).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice