Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.619
|
čitano: 5.720.623
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Koji monitor kupiti
The_Fichek kaže...

Sto mislis o monitoru kojeg bi mogao okrenuti za 90 stupnjeva, pa imas puno vecu vertikalu, tj. preglednost za programiranje, prvi takav ti je dell p2414h u Hrvatskoj, to ti je vec 1445kn, al je isplativ s obzirom sta nudi. Radi se o AH-IPS flicker-free, konkurentnoj matrici za taj rang, monitor 100% siguran za oci, dobar i za gejmanje. Neke posebne karakteristike su vrlo cvrst i kvalitetan stalak sa opcijama da ga vrtis kako oces te sto dobijes u paketu DP kabel. Imas za Dell standardnih 3 god jamstva. Znaci konkurentni 24" AH-IPS (LG.. uostalom ta matrica kod Della je isto od LG-a) i PLS (Samsung) 24" nude slicnu stvar za kakvih 200kn manje kao sam pisao, al eto ovaj je karakteristican ponajvise radi stalka i jer je istestiran do zadnjeg detalja na tft-centralu, zakljucak je vrlo pozitivan kao i na jos nekim reviewima poznatih stranica.

još sam sad malo gledao taj Dell i LG i Samsung što si u onom postu prije naveo.. vidim da samo Dell ima DVI priključak, a ova dva imaju VGA i HDMI.. guglao sam da bi trebala biti bolja slika na full hd preko DVI nego na VGA.. zašto stavljaju samo VGA? :/

11 godina

Pa ne stavljaju samo VGA, vidis da Dell ima DVI, a ova LG i Samsung HDMI uz VGA. VGA je sranje za spajanje, dok su DVI, HDMI i DP moderna vec normalna rjesenja. Gledaj razlike ovdje - KLIK

Sa Dellom dobijes i DP kabel, koji u ducanu kosta ovoliko (ne izbacuje sve moguce rezultate), znaci ako uracunas da sa LG i Samsungom ne dobis takav nego VGA kabel kojim se radi bolje slike nebi trebao sluziti (dobis u paketu tek tolko da dobis) cijenovna razlika pada za -40kn, a cijene Samsunga su ove klik, klik2 (verzija sa nesto jacim stalkom), cijena LG je ova. Naravno stavio sam 24" inacice radi direktne usporedbe.

Prakticki je to sve tu negdje, razlike su u stalku i prevlaki monitora, eng. coat-u. Radi se o tome da Dell ima nesto vise matt prevlaku, a LG i Samsung vise semi-glossy, to je tako jer je Dell kao profesionalne linije pa da nema bas nikakvih odsjaja od monitora, a kod ova 2 je tako kako bi se pojacale boje sa tim semi glossy efektom. Ja ti preporucujem da si kupis Della pa ako ce ti slucajno smetati ista na njemu lako ga vratis nazad.

15 godina
The_Fichek kaže...

Pa ne stavljaju samo VGA, vidis da Dell ima DVI, a ova LG i Samsung HDMI uz VGA. VGA je sranje za spajanje, dok su DVI, HDMI i DP moderna vec normalna rjesenja. Gledaj razlike ovdje - KLIK

Sa Dellom dobijes i DP kabel, koji u ducanu kosta ovoliko (ne izbacuje sve moguce rezultate), znaci ako uracunas da sa LG i Samsungom ne dobis takav nego VGA kabel kojim se radi bolje slike nebi trebao sluziti (dobis u paketu tek tolko da dobis) cijenovna razlika pada za -40kn, a cijene Samsunga su ove klik, klik2 (verzija sa nesto jacim stalkom), cijena LG je ova. Naravno stavio sam 24" inacice radi direktne usporedbe.

Prakticki je to sve tu negdje, razlike su u stalku i prevlaki monitora, eng. coat-u. Radi se o tome da Dell ima nesto vise matt prevlaku, a LG i Samsung vise semi-glossy, to je tako jer je Dell kao profesionalne linije pa da nema bas nikakvih odsjaja od monitora, a kod ova 2 je tako kako bi se pojacale boje sa tim semi glossy efektom. Ja ti preporucujem da si kupis Della pa ako ce ti slucajno smetati ista na njemu lako ga vratis nazad.

izgled mi nije bitan, čak mi je i bolje da nema tih odsjaja i gluposti, još jedan + za Dell.. ali najviše mi se sviđi ta mogućnost zakretanja monitora.. a još ga i mogu spojiti preko DP-a, a ovaj stari monitor preko VGA kao i dosad, odlično

11 godina

Naravno, dobijes i DP utor u Dellu, cisto za svaki slucaj kazem jer sam zaboravio spomenuti. Za kraj, sretno s kupovinom {#}

15 godina
The_Fichek kaže...

Naravno, dobijes i DP utor u Dellu, cisto za svaki slucaj kazem jer sam zaboravio spomenuti. Za kraj, sretno s kupovinom {#}

hvala, javim dojmove kad stigne, najvjerojatnije oko božića {#} pozdrav i uživaj

13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozz, trebam preporuku monitora s 144hz

Za sad razmišljam kupiti ovaj: http://www.alzashop.com/24-benq-xl2411z-d601841.htm

Citao sam review da je monitor super samo su boje malo "isprane" što me ne muci puno u igrama jer mi je vazan taj response time :)
Zanima me jel ima kakvih jeftinijih monitora sa 144hz i 1ms rt ili boljih za otprilike istu cijenu (2000kn max) 

An3lka555
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Acer  isto nudi tih 144Hz glede igranja a imaš još i model od AOC-a sl. stroj pa vidi što ti odgovara presudit će nijanse glede izgleda i mogučnosti spajanja pretpostavljam.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav !

Zanima me sto mislite o ovom monitoru http://www.instar-informatika.hr/monitor-aoc-led-215-e2270swn-fullhd-3-god-jamstva-best-buy/aoc-e2270swn

Da li je on za tu cjenu best buy monitor ili ima boljih ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hvala na preporuci, ipak mislim da cu uzet BenQ za sada jer ima dosta opcija kod podesavanja i cijena je ok, osim ak nes ne ulovim na akciji.

Jel ima netko kakve preporuka ako se ulovi kakva akcija, koju trgovinu gledati jer za sada sam samo gledao alzashop jer mi izgleda najjeftiniji

An3lka555
13 godina
neaktivan
Zagi27 kaže...

Pozdrav !

Zanima me sto mislite o ovom monitoru http://www.instar-informatika.hr/monitor-aoc-led-215-e2270swn-fullhd-3-god-jamstva-best-buy/aoc-e2270swn

Da li je on za tu cjenu best buy monitor ili ima boljih ?

neznam jeli najbolji za tu cijenu al imaš isti takav: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15470 jeftiniji za par desetaka kuna :)

An3lka555
11 godina

Nije najbolji za tu cijenu, najbolji za tu cijenu je BenQ GW2255: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=benq+gw2255

Zasto? Radi superiorne AMVA matrice koja se nosi sa jacim AH-IPS/PLS matricama, a ta u AOC je pretpostavljam jeftinija IPS, moozda AH-IPS, vidim staticki kontrast 600:1, kod BenQa je to blize 3000:1

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Trebam monitor od 19,5 i 20 inča, rezolucije 1600x900(16:9)! Možda bolje 19,5 jer ovi od 20(50,8cm) nekako imaju pikselizaciju, ono kao da primjetiš svaki piksel... isl.

Cijena nije bitna. Poželjan IPS. i zvučnici neki osnovni.

Ne želim FullHD, em što nemam jaku grafu i em što ne želim glomaznu bulju, i em što mislim fullHD 21,5inch je stvaro presitan za čitanje teksta.

http://www.edigital.hr/monitor/dell-e2014h-monitor-p45403.html

Moj PC  
0 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
Žohar kaže...
em što mislim fullHD 21,5inch je stvaro presitan za čitanje teksta.

Neću te savjetovat koji monitor da odabereš, ali ovo što si izvalio za čitanje teksta je netočno. Uvijek si možeš povećat veličinu teksta da bude dovoljno vidljiva, onako kako tebi odgovara. Još jedna stvar, monitor nije komad hardwera koji se kupuje svaki dan, pa vrijedi i razmišljat malo unaprijed ako ćeš danas, sutra promijenit računalo i što onda, tada monitor neće zadovoljavat nove kriterije. Razmisli još jednom i poslušaj savjete od drugih kolega.

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

http://www.edigital.hr/monitor/asus-vx239h-ah-ips-led-monitor-p85303.html

Kupio bih taj. Ali stvarno, nemogu zamisliti tih 58cm. A u ostalom što sam povremeni FarCry igrač amater, onda bi morao Corei5, pa R9 270, i onda to ide debelo iznad proračuna..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Sa vecom rezolucijom imas vise pixela (u ovom slucaju puno vise), sa vecom dijagonalom imas nesto veci prostor izmedju pixela. Znaci sa 23"-24" 1080p ces imati, pretpostavljam, samo nesto "sitniju sliku", tj. sitnije ikone nego sa 19,5" 1600x900. Ako bi ti ikone kojim slucajem bile premale, lako ih povecas i to je onda to, ista velicina slova na koju si navikao, a nekih 40% ostrija slika. Ne treba nit pricati da je 1080p zdravije za oci, jos ako nadodas flicker-free osvijetljenje koje nije rijetko na monitorima oko 1200-1300kn, imas prilicno kvalitetniji monitor, bez komentara o samoj matrici koju mozes dobit za takve novce.

10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Moze mi netko preporucit monitor do 1300 kn, po mogućnosti 24 inča i da je dobar za gameing??

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav ljudi. Evo mene natrag na forum nakon dugih 7-8 mjeseci izbivanja {#}

Trebao bi preporuku monitora do nekih 1200kn, max 1300. Ne pratim cijene u zadnje vrijeme uopce, jedino mi je za oko zapeo DELL E2414H (cca 1250kn), on mi se cini kao dobar izbor.

Namjena: uobicajen rad na racunalu, surfanje internetom, tu i tamo koji film, rijetko igra. Hvala unaprijed.

clock2much

1 0 hvala 0
11 godina
Koji monitor kupiti

pozdrav mozda nije tema za to ali imam pitanje dali je neko stavljao monitor na zid znaci danas kupim nosac i sve super ali jednostavno nijedan seraf koji sam dobio mi neide u one 4 rupe iza na monitoru,tako mi je na oba monitora i starom i novom pa neznam dali te serafice moram posebno kupit ( makar bi bilo skroz glupo) ili? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti

Stalci su univerzalni i za tv i za monitore, vide nisu....mozda da si uzea nekog drugog proizvodaca stalka bi te potrefilo da ide al nezamaraj se sa tin...vidi koji je navoj i kupi 4 vide.lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav, kupujem novi monitor pa molim za preporuku. Monitor nije za igrice, nego za svakodnevan rad i internet. Nisam u toku sa cijenama pa me zanima koliko se isplati izdvojiti ako hocu posteni monitor koji ce trajati vise godina. Vidio sam par postova prije preporuku BenQ monitora za 700-800kn pa pretpostavljam da je taj najbolji kaj se tice jeftinijih verzija. Se isplati protegnuti do 1200-1300 kuna za bolji monitor? (ili vise?)

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
12 godina
Gregs kaže...

Moze mi netko preporucit monitor do 1300 kn, po mogućnosti 24 inča i da je dobar za gameing??

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=LS24D590PLX

mate960 kaže...

Pozdrav ljudi. Evo mene natrag na forum nakon dugih 7-8 mjeseci izbivanja {#}

Trebao bi preporuku monitora do nekih 1200kn, max 1300. Ne pratim cijene u zadnje vrijeme uopce, jedino mi je za oko zapeo DELL E2414H (cca 1250kn), on mi se cini kao dobar izbor.

Namjena: uobicajen rad na racunalu, surfanje internetom, tu i tamo koji film, rijetko igra. Hvala unaprijed.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=LS24D590PLX

http://www.alzashop.com/27-benq-gw2760-d503190.htm

martin999 kaže...

Pozdrav, kupujem novi monitor pa molim za preporuku. Monitor nije za igrice, nego za svakodnevan rad i internet. Nisam u toku sa cijenama pa me zanima koliko se isplati izdvojiti ako hocu posteni monitor koji ce trajati vise godina. Vidio sam par postova prije preporuku BenQ monitora za 700-800kn pa pretpostavljam da je taj najbolji kaj se tice jeftinijih verzija. Se isplati protegnuti do 1200-1300 kuna za bolji monitor? (ili vise?)

Hvala unaprijed

Za 800kn Benq AMVA je best buy da, za vecu cifru mozes dobiti i veci ekran naravno. 

10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

pozz, planiram kupnju novog monitora pa mi je u oko upao ovaj http://www.instar-informatika.hr/monitor-aoc-e2461fwh-gaming-236-wled-2-ms-akcija/AOC-E2461FWH

imam budzet do 1400 kn maksimalno, ali zasto ne ustedit 400kn ako je ovaj dobar :) pa eto ako ga tko posjeduje ili ima kakva iskustva sa njim nek se javi :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
csgoplayer kaže...

pozz, planiram kupnju novog monitora pa mi je u oko upao ovaj http://www.instar-informatika.hr/monitor-aoc-e2461fwh-gaming-236-wled-2-ms-akcija/AOC-E2461FWH

imam budzet do 1400 kn maksimalno, ali zasto ne ustedit 400kn ako je ovaj dobar :) pa eto ako ga tko posjeduje ili ima kakva iskustva sa njim nek se javi :P

Klasika TN monitor izbjegavaj to, imas za malčice vecu cifru na alzashopu Benq VX2430H cca 1104kn po HNB-u

17 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Stigao moj stroj benq GW2760HS{#}  i mogu samo reći da sam super zadovoljan kako glede filmova tako i glede igranja doduše samo je za sada Stalker zakoračio na njega, a pogledao sam i par filmova te za 1.600kn koliko dođe odličan monitor i za preporuku.

Trebat će mi par dana da se priviknem na veličinu ali za sada sve za 5{#}

Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Može li se na taj BenQ GW2255 , što ga hvalite kako je best buy za tu lovu, igrat igre?

Imam  CRT Samsung Syncmaster 900 IFT, sa 100 HZ, i mislim se bili prešao na LCD, pa me zanima koje su prednosti, a koje mane?

Hvala na odgovoru.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.12.2014 14:26 (osvit).

0 0 hvala 0
11 godina

Bez uvrede, al pitanje ti je super cudno. Mogu li na monitoru igrat igre? Mozes ako imas PC. Nema nikakvih mana kad se ide usporedjivat sa monitorom starim 12 godina. Prva prednost je sto je BenQ 10x bolji sto se tice zdravlja ociju. Pravo cudo ako dosad nisi izgubio vid na tom CRTu. Zatim na red dolazi sve ostalo. Usput nemas se sta brinut sto se tice laggova. Ja ti preporucujem da kupis taj BenQ ili VW2245Z noviji model, prakticki istih karakteristika samo sa tanjim okvirom, nemoze se okacit za zid kao gw2255 i ima vanjsko (kao laptop), a ne unutarnje napajanje kao gw2255. Jos jedno usput, ti monitori imaju za danasnje dane standardnu 1080p rezoluciju pa ako imas prastari hardver guglaj bi li bilo problema sa pokretanjem slike na 1080p.

11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav, treba mi gamerski monitor, slika da je sto veca i lijepsa, naravno Full HD (ne 4k), placanje moze svakako i u svakoj trgovini, a da ne ide cijena preko 3000 kn, 100-200 kn vise ne igra ulogu. Hvala. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Thx na odgovoru, bi mi mogel preporuciti neki monitor konkretno za tu cijenu 1200-1300kn?

11 godina

evo ti jedan QHD 27" sa slikom koju nemoze dostići niti jedan FullHD monitor,nije 4K i nesto je malo van okvira cjenovnog ranga ali uzimat pored njega fullhd za 3k je apsurdno klik

na neke ljude je grijeh lupit ignore tipku...komedije su kažu božanstvene...
11 godina
ZGamer kaže...

evo ti jedan QHD 27" sa slikom koju nemoze dostići niti jedan FullHD monitor,nije 4K i nesto je malo van okvira cjenovnog ranga ali uzimat pored njega fullhd za 3k je apsurdno klik

Evo 4K za 3450kn, vise puta komentirani Samsung, iako sa TN panelom, navodno ima 10-bitne boje tako nesto je Roby27 pricao, ugl. ne radi se o 16.7 million colours nego navodno 64x vise, tj. 1 billion, 1 milijarda boja, sto ga cini brutalnim iako je TN:

http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/24plus/sam-lu28d590ds/

http://www.samsung.com/levant/consumer/computers-peripherals/monitors/led-monitor/LU28D590DS/ZN

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.12.2014 19:44 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice