Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.555
|
čitano: 5.646.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji monitor kupiti
Kelam kaže...

BenQ mi se najvise svida od svih samo sto nema HDMI pa necu moc PS3 spojit...

Kako ne pa postoji HDMI ili Mini HDMI na DVI adapter i onda nema problema.Cool

http://www.chipoteka.hr/artikl/58843/adapter-hdmi-z-dvi-m

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
12 godina
protjeran
XXX kaže...

Pa već sam napisao da sam skroz zadovoljan.

a el podesiv otaj monitor po visini ili se samo naginje?...

jurehabs
12 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

evo ljudi odlučio sam...... u subotu kupujem monitor...... samo su dva monitora ostala u izboru........ konačna odluka če pasti na monitor koji vi odlučite.....

ovaj LG 27" i ostalo.....

ili ovaj DELL 27" i ostalo......

ovaj dell-ov se spominje i u jednom broju buga, kažu da je dobar i za igranje....

kod Dell-a je prednost podesivi stalak-u krug-tamo-vamo-gor-doli....

kod LG-a je prednost flickering-free

i stvarno neznan više što da uzmem...... bilo bi najbolje probat i jedan i drugi.... ako je neko imao problema zbog flickeringa neka javi.....

i kada glasate dajte argument-zašto.... ako nije problem.....

evo našao sam na YT-u...... čudno mu je pozadinsko.....

2 LG 27MP75HM
11 Dell P2714H
jurehabs
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.6.2014 20:47 (habs).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
D_D41 kaže...

Trebao bi mi gajmerski monitor do 1000kn. Ne bih uzimao ispod 22" i ako je nekako moguće da bude widescreen

Moja preporuka BenQ GW2255, 21.5", imam ga i za gaming je odlican, velika promjena nakon 17" monitora... GW2255 ima odličan kut gledanja od 180C ako češ gledati filmove ili neku igru u split screenu, oštrina slike je odlična ma sve pet. Za te pare sumnjam da može bolje ;)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
14 godina
habs kaže...

evo ljudi odlučio sam...... u subotu kupujem monitor...... samo su dva monitora ostala u izboru........ konačna odluka če pasti na monitor koji vi odlučite.....

ovaj dell-ov se spominje i u jednom broju buga, kažu da je dobar i za igranje....

i stvarno neznan više što da uzmem...... bilo bi najbolje probat i jedan i drugi.... ako je neko imao problema zbog flickeringa neka javi.....

Glasam za Dell-a jer je to Dell {#}

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
12 godina
protjeran
Strm kaže...
habs kaže...

i ja znam da je dell dell, rađe bi uzeo dell, ali me brine flickering monitora......

jurehabs
14 godina
habs kaže...
Strm kaže...
habs kaže...

i ja znam da je dell dell, rađe bi uzeo dell, ali me brine flickering monitora......

Tako skup monitor nema flickering, i upravo zato što je to skup i kvalitetan monitor Flickering se nemora uopče ni spominjati niti stavljati kao neki fičer jer  se to podrazumjeva... Ni moj BenQ od 800Kn nema flickering...

15 godina
neaktivan
Strm kaže...

Tako skup monitor nema flickering, i upravo zato što je to skup i kvalitetan monitor Flickering se nemora uopče ni spominjati niti stavljati kao neki fičer jer  se to podrazumjeva... Ni moj BenQ od 800Kn nema flickering...

Kako nema flickering kad ima. Flickering na tom monitoru nestaje ako se svjetlina postavi na 80% ili više. Ako je manje od 80% pojavljuje se flickering, što se više smanjuje svjetlina to se pojačava flickering. Ja sam isto htio tog Della pa sam na kraju odustao iz tog razloga.

To ne blebećem napamet nego govorim na osnovu onoga što sam pročitao o testovima tog monitora.

14 godina
neaktivan
Lik kaže...
Strm kaže...

Kako nema flickering kad ima. Flickering na tom monitoru nestaje ako se svjetlina postavi na 80% ili više. Ako je manje od 80% pojavljuje se flickering, što se više smanjuje svjetlina to se pojačava flickering. Ja sam isto htio tog Della pa sam na kraju odustao iz tog razloga.

To ne blebećem napamet nego govorim na osnovu onoga što sam pročitao o testovima tog monitora.

Da, ali tvoj trenutni monitor je čisti promašaj, užas...

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
15 godina
neaktivan
Zekat kaže...

Da, ali tvoj trenutni monitor je čisti promašaj, užas...

To kažeš iz razloga što ga imaš i ti? Što ti ne valja?

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

e ljudi moji opet smo na početku.... hvala vam na pomoči, ali i dalje je pitanje uzet onaj lg-ev ili dellov....... još gore je sada kada jedni govore da uzmem dell- a drugi da je flickering monitora nešto "strašno" pa da uzmem neki flickering fre kao što je onaj lg......

daj se odlučite koliko je strašan taj flickering i recite mi više koji da uzmem, molim vas nemojte mi odluku napraviti još težom-u tom je smjeru krenulo dosad....

iako dell ima 7 glasova neznam što da mislim....

6 dell p2714h
3 lg 27mp75hm
jurehabs
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.6.2014 23:49 (habs).
Moj PC  
0 6 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

{#}

Pa onda uzmi koji želiš a ne dobiti rezultate pa tražiti ponovno glasovanje.

Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
protjeran

ok... uzimam dell bez obzira na flickering....

jurehabs
14 godina

Jel kupio već jednom netko onaj BenQ 27 incha monitor koji je po svim recenzijama best buy s obzirom na cijenu i ono što nudi da nam prepriča malo dojmove iz prve ruke ??

11 godina

Moze pomoc. Frend trazi monitor oko 1000kn (nemojte ic puno van budzeta, 1100kn je nekakav max.) za gaming.

Bilo bi dobro da je IPS matrica na monitoru i da se na monitor moze prikljucit HDMI kabel (bilo preko VGA ili obicnog HDMI izlaza, znaci samo da nekako moze HDMI kabel spojit na monitor).

Pozeljno je cim vise prijedloga (ocekujem neki AOC, acer, mozda dell itd. ali vi to najbolje znate). Sto se tice velicine nemojte ici ispod 21.5", znaci nesto od 21.5" do 24".

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2014 21:17 (The_Fichek).
16 godina
Koji monitor kupiti

ne treba puno pričati, best buy:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_191&products_id=13649

i malo veća verzija ali opet bang for buck:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_191&products_id=14042

oba imaju po 2xHDMI, ips ekran, 3 godine gare.

logic sense of no sense.

0 0 hvala 1
15 godina
Koji monitor kupiti za ured do 900 kn?

Želim kupiti novi LCD/LED monitor za ured, povoljan, a opet kvalitetan.

Važno mi je da ima VGA i DVI-D priključak, te antirefleksivnu zaštitu.

Za oko su mi zapela dva monitora:

- Acer V226HQLAbd za 752 kn

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.E0C2688C-C78B-44EB-9E42-20380B9684A7.aspx

i

- Dell E2214H za 794 kn

http://www.protis.hr/products/details/monitor-dell-eseries-e2214h-546cm215-1920x1080-led-fast-5ms-respose-time-10001-250-cdm2-160170-vga-dvi-black/80144

Koliko vidim Acer ima VA panel koji je valjda sličan IPS panelu i po tome je bolji, makar je Dell ljepši.

Molim vas da mi preporučite jedan od ta dva ili neki drugi.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Koji monitor kupiti za ured do 900 kn?
goran_m kaže...

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.E0C2688C-C78B-44EB-9E42-20380B9684A7.aspx

i

- Dell E2214H za 794 kn

http://www.protis.hr/products/details/monitor-dell-eseries-e2214h-546cm215-1920x1080-led-fast-5ms-respose-time-10001-250-cdm2-160170-vga-dvi-black/80144

Koliko vidim Acer ima VA panel koji je valjda sličan IPS panelu i po tome je bolji, makar je Dell ljepši.

Kod monitora je vanjski izgled sporedna stvar,Izlanuo se ili kratko i jasno zaboravi na taj Dell sa TN panelom i uzmi Acer VA model i rješen problem.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
12 godina
Re: Koji monitor kupiti za ured do 900 kn?
goran_m kaže...

i

- Dell E2214H za 794 kn

VA matrica ima veci kontrast i bolju crnu boju od IPS-a tako da svakako uzimaj taj Acer. Dell E seriju ne. 

11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Poz svima,

kako provodim cijele dane pred monitorom (ne igram, ali development i web dizajn) htio bih si kupiti novi monitor. Trenutno imam HP S2231a, a namjera mi je kupiti neki 24" (rado bih uzeo i veći ali nažalost nemam baš mjesta na stolu za veći) u rangu cijene od 3-4k kn.

Iskreno, ne bih htio monitor koji ima ugrađene zvučnike ili neke slične feature već me zanima samo da ima dobru, jasnu sliku, da vjerno prikazuje boje i kao zadnje, što i nije neki uvijet, da lijepo izgleda :)

Što bi mi preporučili?

p.s.

naravno, ako se da nabaviti nešto što spada u moje želje i za manje para, super ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2014 12:29 (suntribe).

0 0 hvala 0
12 godina

Za posao i preglednu radnu površinu preporuka za Dell U2412 16:10 format

Ako zelis atraktivan dizajn sa tankim okvirom ali 16:9 format onda Dell U2414 

12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Imam lg 23ea63v-p koji se napaja uz pomoc lg switching adaptera ads-40fsg-19. Problem je u tome kad iskljucim monitor adapter pocne neugodno cviliti sto se me uzasno smeta kada pokusavam u tisini uciti. Jel normalno da to cvili? Jel postoji neko rjesenje za to?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Vidim da je ovaj 'atraktivniji' jeftiniji... to je samo radi rezolucije ili ima i tu nekih skrivenih nedostataka u odnosu na ovaj skuplji.. Isto tako, oba su oko 2k, jel ima nešto što bi preporučio a da je bliže onom mojem limitu? ;) Pitam čisto informativno...

12 godina
suntribe kaže...

Vidim da je ovaj 'atraktivniji' jeftiniji... to je samo radi rezolucije ili ima i tu nekih skrivenih nedostataka u odnosu na ovaj skuplji.. Isto tako, oba su oko 2k, jel ima nešto što bi preporučio a da je bliže onom mojem limitu? ;) Pitam čisto informativno...

Jeftiniji je jer je 16:9 format koji je u samoj proizvodnji jeftiniji radi gotovo nikakvog škarta od rezanja panela pa je i finalna cijena povoljnija.

Inace ima novije tehnologije na sebi, HDMI, usb3.0 hub itd...

Ako hoces potrositi cijeli buđet onda gledaj Dell U2713HM ali rekao si da nebi preko 24" {#}

Ili preporuka Asus PA249Q profi monitor sa 10 bit panelom koji moze prikazati preko 1 bilion boja, znaci mnogo vise nego standardni monitori. To ti je inace Pro Art serija jako hvaljena kao idealni monitor za profi dizajnere.   

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Može preporuka monitora do 1500 kn i do 24". Vidim da dosta vas hvali DELL P2414H. Jel on najbolji izbor?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2014 21:58 (šaki01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji monitor kupiti za ured do 900 kn?

Pošto ste mi od povoljnijih monitora za ured preporučili Acer V226HQLAbd, najvjerojatnije ću ga i kupiti.

Međutim, nešto me muči.

Na dosta mjesta sam vidio mišljenje da je 21.5" monitor premali za rezoluciju 1920x1080.

Navodno je sve na njima sitno, teško čitljivo ...

Kakva su vaša iskustva u radu s na monitoru veličine 21.5" na rezoluciji 1920x1080 (Word, Excel, e-mail, www)?

Dali je sve čitko bez problema ili morate u Windowsima povećati DPI postavke?

Do sada to nisam nikad koristio, ali pretpostavljam da se time sve na radnoj površini poveća ( ikone, fontovi, sučeja aplikacija ... )

Ili čak morate smanjiti rezoluciju (makar sam pročitao da se to ne preporuča jer LCD/LED monitori prikazuju puno lošiju sliku na bilo kojoj rezoluciji osim nativne)?

Čekam vaša cijenjena mišljenja.

Pomozite!

0 0 hvala 0
14 godina
12 godina
šaki01 kaže...

Može preporuka monitora do 1500 kn i do 24". Vidim da dosta vas hvali DELL P2414H. Jel on najbolji izbor?

Da.

Srednji link.

11 godina
Koji monitor kupiti
9 dell ultrasharp U2412M
9 dell prof monitor P2714H
steam: bevis6
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 11:38 (Bevis).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice