1080p monitori

poruka: 18
|
čitano: 2.949
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
1080p monitori

Postoje li takvi monitori,može li se znati preko rezoluzije kakav je HD i sl.

zar monitori idu najviše samo do 720p ?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
1080p monitori

Svaki monitor koji ima rezoluciju 1920x1200 moze prikazati sadrzaj u hd rezoluciji 1920x1080. Takvu rezoluciju imaju 24'' monitori i neki 22''.

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: 1080p monitori
A neki LCD televizori se mogu spojit s kompomsamo ako grafička ima HDMI i prikazivat će sliku u punom potencjalu?
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
Jer bi imalo smisla da se windowsi naprave u HD rezoluciji?
17 godina
moderator
unknown kaže...
 Jel se ti zayebavas? :) Pa stavis rezoluciju u windowsima na rezoluciju monitora i ok. Nadjes neki wallpaper s tom rezolucijom i uzivas (moji favoriti su uvijek priroda ili glomazne masine :))). Naravno ni neki supercar nije za baciti :)
Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
unknown kaže...
 isss nemrem vjerovat šta sony i microsoft rade tržištu,  svatko ko nije informiran misli da je HD nešto prepredobro i novo kao da tog na kompu nema vec godinama, predstavili su taj HD ko neku inovaciju, to mi na računalima i MONITORIMA i windowsima (lol) imamo već duuugo dugo a to kaj su tek sad došli full HD televizori za konzolice nema veze s kompovima,  je*ena revolucija s tim HD-om....   jadni konzolaši.... tak mi ih je žao
"Um caruje, Dundo Maroje..."
17 godina

Šta ti već godinama gledaš filmove u visokoj rezoluciji, teve program, od koje godine ako se može znati?! Daj nemoj se ložiti, normala da se koristi  u svrhu bolje prodaje naljepnice HD ovaki-onaki, ali ne kontam zašto je to tako loše kako ti navodiš, i video sadržaj u visokoj rezoluciji izgleda predobro, nije revolucija samo evolucija.

17 godina
1080p monitori

Pa naravno da je bolje od prijašnje rezolucije, al daj pogle kaj lik pita!!!! Kaj bi bilo da se windowsi naprave u HD-u,  pa ko je tu lud...????  O tom ti ja pričam, ekipa ni ne zna kaj je HD i misle da je to nešto novo do sad neviđeno, imam par frendova kaj još uvijek tvrde da je grafika na ps-u 3 bolja jer je HD....  i kaj da im ja velim na to??  TV od 100"  ima rezoluciju ko monitor od 24", i di je slika bolja???

"Um caruje, Dundo Maroje..."
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
1080p monitori

Nemojte se brukati bezze.Kao prvo vidio sam ovdje par clanova da nemaju veze sta znaci HD i koja je prednost istog......Naravno da postoje,oznaka p (progressive) znaci da se sadrzaj slike ispisuje odjednom.Progressive je najnapredniji HD Format.A oznaka i (interlaced) znaci prikazivanje prvo neparnih linija a onda parnih linija na Ekranu.A najveca rezolucija je 1080p.A ovi gore sto pametuju oko HD-a preporucio bi im da malo procitaju koji Tekst o HD-u.Smijesno je kada vidis da ljudi zive u nekoj zabludi osim tebe naravno Smijeh

Extreme_Tech
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.6.2008 12:52 (Extreme_Tech).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
1080p monitori

LCD TELEVIZORI imaju format slike 16:9 znaci rezolucija televizora od 24"+ je 1920x1080 pixela (1920:16=120*9=1080)

LCD MONITORI imaju format slike 16:10 rezolucija monitora od 24"+ je 1920x1080 pixela (1920:16=120*10=1200)

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Extreme_Tech kaže...

Nemojte se brukati bezze.Kao prvo vidio sam ovdje par clanova da nemaju veze sta znaci HD i koja je prednost istog......Naravno da postoje,oznaka p (progressive) znaci da se sadrzaj slike ispisuje odjednom.Progressive je najnapredniji HD Format.A oznaka i (interlaced) znaci prikazivanje prvo neparnih linija a onda parnih linija na Ekranu.A najveca rezolucija je 1080p.A ovi gore sto pametuju oko HD-a preporucio bi im da malo procitaju koji Tekst o HD-u.Smijesno je kada vidis da ljudi zive u nekoj zabludi osim tebe naravno Smijeh

Ovdje je rijec o monitorima, a ne televizorima. Evo isjecak s wikipedije o hd monitorima koji se slaze s mojim prvim postom:

Computer monitors

Some modern widescreen liquid crystal display (LCD) monitors can natively display 1080p content. Widescreen WUXGA monitors for example support 1920×1200 resolution, which can display a pixel for pixel reproduction of the 1080p (1920×1080) format. The resolution is rare amongst laptops, but some laptops have a 15" or a 17" display that run 1920×1200. Additionally, many 23, 24 and 27-inch (690 mm) widescreen LCD displays use 1920×1200 as their native resolution. Other 1080p-compatible LCDs, on the other hand, have lower than 1920×1080 native resolution and cannot display 1080p pixel for pixel. The output is resized; and although it may not be noticeable to the viewer, what is seen is a slightly degraded version of the original image.

Kompletan clanak o 1080p na wikipediji:

http://en.wikipedia.org/wiki/1080p

17 godina
neaktivan
1080p monitori

Jesi li ti corav ili si lud.Ja govorim o Monitorima kao sto je naziv teme..Svasta

Extreme_Tech

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Extreme_Tech kaže...

Jesi li ti corav ili si lud.Ja govorim o Monitorima kao sto je naziv teme..Svasta

Sinko ti si nepametan. Koji to monitor moze prikazati 1080i a ne moze 1080p? Zbog cega onda uopce spominjes to?
17 godina
neaktivan
1080p monitori

Koliko znam ja nisam u svom tekstu rekao da moze prikazivati  p format a nemoze i format.Mozda si skontao pogresno jer sam napisao da je najveca HD rezolucija 1080p umjesto 1080 bez p.Jedino sam u tome prilikom pisanja pogrijesio,mozda si zbog toga to rekao.Neznam.....

Extreme_Tech

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
1080p monitori

Vidim da se ovdije prica o 1080p full hd monitorima ,zanima jednostavno koji modeli monitora danas na trzistu stvarno pokazuju full hd sliku jer sam imao slucaj da spojim ps3 na monitoru kojem je oznaka 1080p i totalno pokazuje izoblicenu sliku npr u GT5 urice u autu su bile jajaste, navodno da bi bila slika ok monitor bi trebao suzbijat i vertikalno 1080p sta god to znacilo??:)

Pošto mislim uzeti 24 incni monitor zanima me koji to model moze postici???Neodlučan

0 0 hvala 0
17 godina
1080p monitori

bilo koji monitor koji može prikazati rezoluciju 1920x1080 kao što je već rečeno u 2. ili 3. postu. Namigiva

a sad koji je najkvalitetniji, to ti ne bi znao reći... ali obično ide onako "koliko love-toliko muzike"...

Najbrži put do čovjekova srca je pomoću šake Chucka Norrisa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
1080p monitori

Meh, da, ali sada se opet zapetljavate u teme gdje nema pobjednika... kao sto je vec neko reko, TV ima rezu u omjeru 16:9 , monitor 16:10 (iako neki navode malo manje precizni 14:9 omjer umjesto 16:10 - barem mislim da pod time misle na istu stvar) . Full HD standard je raden za TV i ima rezu 1920x1080 sa 50p ili 60p. Kako god da ga prikazali na monitoru u 1920x1200 ili 1680x1050 slika ce biti blago deformirana i to je tako i tu vam nema kruha pravdat se je li mi to na PC-u u windozama imamo od stoljeca sedmog ili ne... nije ista stvar, nije isti omjer, nije isti standard, sto ne znaci da na PC ne moge biti bolje kvalitete i nije do sada u vecini slucajeva bilo bolje, dapace, donedavno je sve na TV-u bilo prikazivano u 720 x 576 ili takozvanom SD standardu i tkogod mi je tada tvrdio da je slika bolja, detaljnija i slicno na konzolama blago sam se nasmijo. To je drzalo vodu samo dok smo mi vrtili stvari na VGA 640x480 grafici sa 256 boja, ko se toga sjeca... Sada Tv dolazi na vise nego pristojnih 1920x1080, zajedno sa time i konzolama se otvara mogucnost koristenja te rezolucije i HD standarda i opet se u kavliteti izjednacujemo na (ako se varam ispravite me) 32 bitnoj boji (ne znam postoji li veca raznolikost od toga)

Vise od ovoga ne znam ima li potrebe radit buduci su to vec sada kristalno ciste fotografije, filmovi, igrice..... nema vise nikakvih kockica

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
1080p monitori

Nema potrebe da bude defomirana ... širina je ista (1920) i jedino ćeš imati dvije prazne trakice gore i dolje (razlika 1080 do 1200).

Svaki noviji format video zapisa ima u sebi i omjer (AR, aspect ratio parametar).

Na Dellu 2407-HC to izgleda odlično ... za manje rezolucije ima i zgodnu opciju da ne razvlači na full-screen nego ostavlja 1:1 omjer.

Gledao sam i HDTV program kad su eksperimentalno emitirali utakmice se Eura i slika je stvarno impresivna.

Na tako "malom" monitoru i nije toliko vidljiva razlika između 720p (1280x720) i 1080p (1920x1080).

Da proširim temu ... jel netko probao Ilyamu 26" ?

U Formelu ih imaju po povoljnoj cijeni, pa ako su upola dobri kao nekad sa CRT-ovima, zvuči zanimljivo :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice