jel moze pomoc , ne kuzim na tutorialu ovaj 5. i 4. korak "Windows + R,upisati devmgmt.msc te potom stisnuti ENTER" , moze pomoc , hvala
To ti se odnosi na tvoju tipkovnicu na PC-u, ulaz u upravitelj uređaja.
jel moze pomoc , ne kuzim na tutorialu ovaj 5. i 4. korak "Windows + R,upisati devmgmt.msc te potom stisnuti ENTER" , moze pomoc , hvala
To ti se odnosi na tvoju tipkovnicu na PC-u, ulaz u upravitelj uređaja.
idi na >start te ukucaj "run umjesto Windows + R i onda upisati devmgmt.msc te potom stisnuti ENTER"
Ima li kakvih problem na ovome roomu ili radi 100%??
Meni je ok.. 100% nikad ni na jednom rom-u.
Pozdrav kako da prebacim mob na hrvatski jezik?
Postavke/Mjesto i tekst/Odaberi jezik i regiju.
Dali si ja sam doma mogu otkodirati mobitel na bonbon?
Ne možeš! Javi se bug forumašu w100 za unlockanje mobitela, 3~4 puta sam kod njega otključavao LG GT540.
Settings - Language & input - language iliti na našem Postavke - Jezik i ulaz - Jezik
Meni je ok.. 100% nikad ni na jednom rom-u.
Prilika prebaci se na službeni 2.1, on je 100%. Gledaš svaku sitnicu na ROM-u odnosno šta ovaj ima a nema onaj i obratno te gledaš na to kao "problem" na ROM-u. Svaki ROM je zaseban i svako si bira koji će koristiti. Npr. ja koristim JB 4.1.2 PA v2.2 zato jer je...eto...JELLY BEAN i to koji brzo i fluidno radi. AOSP mi je odličan kao i SDSL 3.0, a čekam i novi ZOE da se isproba taj naveliko hvaljeni ROM, koliko se sjećam Prilika ga je hvalio na sva zvona :) NHF
Google Play se automatski ažurira na najnovije verzije.
Prilika prebaci se na službeni 2.1, on je 100%. Gledaš svaku sitnicu na ROM-u odnosno šta ovaj ima a nema onaj i obratno te gledaš na to kao "problem" na ROM-u. Svaki ROM je zaseban i svako si bira koji će koristiti. Npr. ja koristim JB 4.1.2 PA v2.2 zato jer je...eto...JELLY BEAN i to koji brzo i fluidno radi. AOSP mi je odličan kao i SDSL 3.0, a čekam i novi ZOE da se isproba taj naveliko hvaljeni ROM, koliko se sjećam Prilika ga je hvalio na sva zvona :) NHF
Chill out. Pitao je da li postoji rom bez greske - 100% complete i rekao sam da NEMA i tako će zauvijek biti.
Zato što mi ovaj 4.1.2. ne radi usb, nemože prepoznati driver! I zašto su pod postavkama sitna slova da nemogu niti s čačkalicom pogoditi?:P
Iiii kako slati pjesme putem bluetooth-a na 2.3.7.?
Posto mi je mob bio na popravku ekrana sinoc istrosim bateriju do kraja i mob se ugasi stavim ga punit jedno 3-4h i izvadim ga iz punjaca i ostavim ga da radi u normalnom modu ... oko podne otidem na market preko wifia padne baterija na 5% (nista prethodno nisam radio )... jeli moguce da je u 12 h se istrosila baterija, a nista nisam radio i nikakvi programi nisu bili ukljuceni ,inace andorid 2.1 na mobu
Postavke/Mjesto i tekst/Odaberi jezik i regiju.
Nemoze ima samo par jezika a Hrvatski nije medju njima :/
Zato što mi ovaj 4.1.2. ne radi usb, nemože prepoznati driver! I zašto su pod postavkama sitna slova da nemogu niti s čačkalicom pogoditi?:P
If you do not see Windows MTP USB driver, remove from folder Windows/inf/ files wpdmtp.inf & wpdmtp.PNF
Napišeš mi prvo koji ROM koristiš! Možda nema/ne podržava HR jezik.
Iiii kako slati pjesme putem bluetooth-a na 2.3.7.?
Uključiš bluetooth, odabereš "send a file", označiš datoteke te gdje da pošalje i na koncu "send".
Posto mi je mob bio na popravku ekrana sinoc istrosim bateriju do kraja i mob se ugasi stavim ga punit jedno 3-4h i izvadim ga iz punjaca i ostavim ga da radi u normalnom modu ... oko podne otidem na market preko wifia padne baterija na 5% (nista prethodno nisam radio )... jeli moguce da je u 12 h se istrosila baterija, a nista nisam radio i nikakvi programi nisu bili ukljuceni ,inace andorid 2.1 na mobu
Moguće je. Wi-fi bio uključen cijelo vrijeme? Mnogo toga može biti uzrok brzom trošenju baterije, ali ne bi trebalo biti pošto koristiš službeni 2.1 ROM. Možda nije dobro napravljen popravak, slobodno vrati na servis da poprave navedeni problem.
Di je to send a file??!
Di je to send a file??!
Da me ne ispituješ više šta i kako pogledaj prvi post u temi:
Tim putem se spoji na USB i prebacuj štagod ti treba ukoliko ti ne radi USB storage unutar ROM-a!
Pa ne pitam za usb!!:P
Pitam kako da pošaljem preko glazbu na 2.3.7.:D
Pa ne pitam za usb!!:P
Pitam kako da pošaljem preko glazbu na 2.3.7.:D
Preko file managera.
tnx, mada ne sviđa mi se ni taj android!! Kojeg bi mogo stavit na mob??:D
tnx, mada ne sviđa mi se ni taj android!! Kojeg bi mogo stavit na mob??:D
Stavi jelly bean.
daš link??!
Iiii instalirao sam ov 2.3.7. kojeg je ovaj lik stavio tu na BUG i nema mi nekih aplikacija, ali ovako je brz!
daš link??!
Kako bih te samo ošamario permament banom..
http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/tutorial-lg-gt540-gb--ics/127472.aspx?page=18&jumpto=2762855&sort=asc&view=flat
Gle ovako! Neznam kako staviti 250mb system partition! Jer ja nisam radio ništa kako je pisalo na ovom forumu..gledao sam s tamo nekvog foruma niti neznam sam kojega i tamo sam morao skinuti neku mapu android-sdk_for_lggt540 tak nekak ide! Daj pomoć pliss!! Neznam stvarno!
Gle ovako! Neznam kako staviti 250mb system partition! Jer ja nisam radio ništa kako je pisalo na ovom forumu..gledao sam s tamo nekvog foruma niti neznam sam kojega i tamo sam morao skinuti neku mapu android-sdk_for_lggt540 tak nekak ide! Daj pomoć pliss!! Neznam stvarno!
IDI NA PRVU STRANICU TEME I PRIBLIŽI GLAVURINU KA MONITORU I VIDJET ĆEŠ MAGIJU. NAĆI ĆEŠ TAJ MBN PARTITION DIO TUTORIALA!
...
...
Prije nego mi "pukne film", pogledaj prvu stranicu tutorijala! Sve tamo piše za takve kao ti koji POJMA nemaju. I sam sam bio takav i sve sam uredno ažurirao kako bih SVE objasnio i OLAKŠAO svima stavljanje custom ROM-ova na GT540. PITANJA su dobrodošla, ali ne ona koja već imaju odgovor na prvoj stranici tutorijala!
Napišeš mi prvo koji ROM koristiš! Možda nema/ne podržava HR jezik.
Neznam kako da to provjerim,davno sam to radio :/
Pa ljudi moji. Sve vam je na prvoj stranici. Ja sam osobno pratio OVAJ (prva stranica) tutorijal i primjenjivao ga na svom lg-ju iako nisam imao niti jedan zamjenski mobitel, ako mi što s ovim krene po zlu, a mobitel mi je trebao u to vrijeme. Naravno imao sam puno pitanja i ja, ali sam ih prikupio sve i poslao najbržemu na PM (dosadio sam čovjeku s raznim pitanjima, ali uvijek ih je spremno odgovarao). Sada je vjerovatno (nisam gledao, ali je najavljivao) Najbrži malo updejtao prvu stranicu s novim stvarima tako da nebi trebalo biti problema i tamo imate link za custom romove i sve što je potrebno kako bi sami i radili kako spada. DOSLOVNO pratite tutorijal i nema problema :)
Uskoro AOSP 2.0, citiram:
Good new guys! I fixed HW Decoding H264/DivX/Xvid/and other formats. Phone see most of different formats files and read it stock. Network search and operator select with waiting call working too. It is a Big achievement for our community!
AOSP 2.0 will be first ROM which have all this features!
evo na optimusu gt540 sam probao up date s 1.6 na 2.1 i na pola tj na 62 posto nestalo struje i sada ne mogu upalit mob tj samo svitli ono lg na ekranu ne moze dalje kako sada šta treb
http://www.bug.hr/forum/post/mobilni-os-ovi-softver/tutorial-lg-gt540-gb--ics/2882737.aspx
Krenite s trećim korakom sve do devetog koraka, znači i 9. korak MORATE URADITI.
Ukoliko nemate RECOVERY iz 8. koraka, skinite odavde:
recovery_clockwork_6.0.2.7_swift
http://www.2shared.com/file/a5qIS3N6/recovery.html
Recovery stavljate ovom komandom:
Windows + R, upisati CMD te potom stisnuti ENTER
cd C:\tools
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot reboot
PREPORUKA: recovery 6.0.0.0 koji preimenujete u "recovery" i prebacite u C:\tools
Ako nemaštools folder, skini ga i prebaci na C: disk, link:
http://www.mediafire.com/?bp6c4ofyourdp1h
Kada si sve to uradio, uđi u recovery mode, idi na mounts and storage te odaberi mount USB. Spoji mobitel preko USB kabla na PC. Preuzmi Zoe v6.5.zip te prebaci na SD karticu u folder "2.3.7" (ako ga nemaš, napravi ga i u njega inače stavljaj ROM-ove). Skinutu *.zip datoteku NE SMIJEŠ RASPAKIRATI već ju takvu prebaciti!!!
Dvaput stisnuti "BACK" tipku kako bi se vratili na početak recovery moda te odabrati opcije:
Wipe data/factory reset
Wipe cache
Advanced >> Wipe Dalvik cache >> jedanput stisnuti "BACK" tipku
Install zip from sdcard >> choose zip from sdcard >> 2.3.7 >> odabrati datoteku koji je custom ROM te po završetku instalacije vratiti se na početnu stranicu tipkom "BACK" i odabrati >> Reboot system now
Voila!
zna li neko kako napraviti userdata.img i cache.img da bi se nakon instaliranja novog roma prekopirali preko fastboota na kartici, tj.na ext particiju programi koji su tu smesteni
video sam na forumu da moze da se uradi (fastboot flash userdata.img) ali nisam nasao ni jedan tutorijal, uradio sam backup (clockworkmod/backup) i u recovery/restore nadjem backup, ali u advanced restore nema nista.