ASUS P4P800 SE i Apacer memorija

poruka: 6
|
čitano: 2.814
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Naime imam ovu matičnu ploču i trenutačno samo 512 mb rama koje moram nadogradit jer je to premalo. Mislio sam stavit 2x1 gb apacerove ddr 400 mhz memorije...Moje pitanje je dali netko zna kako se ova matična i memorija slažu jer nisam vidio u uputstvima da je testirana od asusa, i ima li smisla ostavit ovu trenutačnu memoriju koja je na samo 166 mhz ili bolje da izvadim?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: ASUS P4P800 SE i Apacer memorija

Bilo bi bolje ne koristiti tu stariju memoriju.

Nova će bolje raditi sam jer će raditi u dual channelu i na svojoj deklariranoj brzini.

Da ostaviš taj stariji modul, novi bi se prilagodili sporijem i oni bi radili na 166mhz.

I memorija bi trebala raditi normalno na toj matičnoj.

Anarchists of the world, unite!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 1:10 (wyks).
15 godina
neaktivan

hvala stari...to sam i mislio da ce se dogodit jer sam procitao negdje pa nisam bio siguran pa trazih odgovor ovdje...jeli mi najbolje ostavit latencije kako sam bios prepozna i nedirat ništa?

16 godina
deelight kaže...

Naime imam ovu matičnu ploču i trenutačno samo 512 mb rama koje moram nadogradit jer je to premalo. Mislio sam stavit 2x1 gb apacerove ddr 400 mhz memorije...Moje pitanje je dali netko zna kako se ova matična i memorija slažu jer nisam vidio u uputstvima da je testirana od asusa, i ima li smisla ostavit ovu trenutačnu memoriju koja je na samo 166 mhz ili bolje da izvadim?

- ne postoji DDR-166MHz tj oznaka mu je onda 333MHz (mada je stvarni takt 166).

Ovisno o ploči (chipsetu), postoji mogućnost da nema dualchanel ili da je max 333 FSB-RAM.. čak i gubitak dualchanel moda nije bitan (osim na najjačim CPUima). Max razlika u performansama je unutar 5%. Tako da možeš iskoristiti i stari RAM.

Najveći problem je dali će MBO uopće prepoznati 1GB modul, možda mora biti dvostrani (manja gustoća-broj chipova), možda je max modul 512 itd...

Ovisno o cijeni (cijene novih u trgovini..) pitanje dali ti se isplati kupnja, za isti/sličan iznos se može kupiti novi sistem (MBO+CPU+RAM..) -ima smisla samo ako je povoljno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Imam istu ploču na jednom starom kompu P4

Tranu su mi 2x1 GB različitih proizvođača i 2x512 MB moduli tak da nema problema možeš stavit module od 1GB

Do you fear... death? Do you fear that dark abyss? All your deeds laid bare, all your sins punished?
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 1:35 (Flying Dutchman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovo je matična...http://ixbtlabs.com/articles2/roundupmobo/asus-p4p800-se-i865pe.html

ovdje je priručnik...http://hr.diplodocs.com/korisnicki-prirucnik-uputa-za-uporabu/ASUS/P4P800%20SE-_E gdje piše da može ako ja dobro čitam

podržava dual chanel i maksimalni fsb od 800 mhz...nebi nadogradivao jer znam da su cijene paprene sto se tice ddr memorije ali mogu dobit nove jako jako povoljno pa zasto ne...:)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice