6gb ddr2 vs 4gb ddr2 (dual channel)

poruka: 5
|
čitano: 3.165
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dakle, jel bolje stavit 3 plocice od 2gb, sto zajedno daje 6gb rama ili jednostavno ostaviti 2gb u dual channelu? Radi se o 800mhz memoriji

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 6gb ddr2 vs 4gb ddr2 (dual channel)

Masa ili količina je uvijek majka. Tako da 6GB mora uvijek biti bolje od 4GB. Pogotovo što su obje solucije na 800Mhz. To da je recimo 6GB DDR2 800Mhz vs. 4GB DDR3 1066+ Mhz, onda bi se o tome dalo razmislit ovisno o tvojim potrebama.

Vrhunska odlučnost nije u dobivanju svake bitke, nego u poražavanju neprijatelja bez ulaska u boj - Sun Tzu - The Art of War (6th century BC)
14 godina
neaktivan

to sam i ja mislio (vise je bolje), ali neznam hoce li biti kakvih "drasticnih" razlika gubljenjem dual channela?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nebi trebalo. Btw ako igraš igre ili ako voliš multitasking, ako se baviš obradom videa, PS-om ne možeš pogrješiti.

Vrhunska odlučnost nije u dobivanju svake bitke, nego u poražavanju neprijatelja bez ulaska u boj - Sun Tzu - The Art of War (6th century BC)
17 godina
neaktivan
Stylicious kaže...

Dakle, jel bolje stavit 3 plocice od 2gb, sto zajedno daje 6gb rama ili jednostavno ostaviti 2gb u dual channelu? Radi se o 800mhz memoriji

Stavit na šta?

Po meni se isplati samo za Intelovu 1366 platformu. 4Gb je realno "dosta" za dual-channel konfiguracije, a kome treba više taj će lako staviti 8.

Druga je stvar da nadograđuješ 2GB +1. Ovako možda nikad nećeš imati koristi od količine, a radit će ti u single-channel modu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 23:42 (stef).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice