"Consider replacing your battery" po X. put

poruka: 9
|
čitano: 3.238
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,

Eo i meni se pojavio problem kao i mnogim drugim korisnicima laptopa. Nakon toga, uredno sam kupio novu originalnu HP-ovu bateriju (radi se o modelu Probook serije) koja je u početku držala oko 3 sata. Nakon nepunih mjesec dana ista stvar ... "Consider...." umalo mi kap došla. Čitao sam po forumima postove i naišao na par obrazloženja da je možda problem u softveru. Sada sam uvjeren da je upravo problem u softveru, zašto?

Baterija se puni skoro 2 sata, isključim iz struje, nakon pola sata pokazuje još 80%!! i onda odjednom gašenje računala i bla bla... nemoguće je da se 80% baterije prazni tom brzinom.

Još napomena, baterija na drugom laptopu normalno drži više od dva sata, što učiniti?

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: "Consider replacing your battery" po X. put

ja imam isti takav problem samo sa toshibom l450

NikoBagat
14 godina
neaktivan

Reinstaliraj sustav 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam flashao BIOS i od tada također mi se ovo javlja..

A ništa, flešaj BIOS. {#}

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

I meni se ovo javlja, jel riješio tko na kraju stvar reinstalom?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probajte slijediti uputstva na ovoj stranici; piše da je testirano na dva prijenosnika (HP i Acer) i rješava problem.

Ukratko:

• napunite bateriju do kraja, ostavite punjač spojen na računalo
  • restartajte računalo, uđite u Windows Safe Mode (tipka F8 pri pokretanju prikazuje meni Advanced Boot Options)
  • odspojite punjač i pustite računalo da radi dok se samo ne isključi (savjet je da se ne radi na računalu dok se prazni)
  • nakon što se baterija isprazni i računalo isključi, spojite punjač i pokrenite računalo na normalni način
The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Probat ćemo i tako.

Isprobao sam ovo sa reinstallom Windowsa (ionako mi je trebao svježi install), to ne funkcionira.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: "Consider replacing your battery" po X. put
free87 kaže...

Probat ćemo i tako.

Isprobao sam ovo sa reinstallom Windowsa (ionako mi je trebao svježi install), to ne funkcionira.

Ako ne pomogne, provjeri imaš li u BIOS-u Battery Calibration ili neku sličnu opciju.

14 godina
neaktivan

Dakle ne, redom isprobano reinstalirat sve - nije pomoglo, ispraznit bateriju u safemodu pa upalit - nije pomoglo, promjena setupa baterije u biosu također - bezuspješna.

Ovo je definitivno hardwareski problem, ili je otišla baterija, ili nekakav senzor, nešto tog tipa je...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice