Što želi Microsoft?

poruka: 52
|
čitano: 27.341
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Što želi Microsoft?".
15 godina
neaktivan
Što želi Microsoft?

microsoft previse kasni.... nevjerujem da ce ostvarit dominaciju, uzet ce mali dio kolaca, no opet glavni profit od mobitela i tableta ce mu biti android ko i dosad...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Što želi Microsoft?

Mislim da je nezahvalno prognozirati ozbiljnost tableta, ali realno, za veliku većinu korisnika, tablet je sasvim dobra stvar i laptop im ne treba.

Moj PC  
2 4 hvala 0
17 godina
Re: Što želi Microsoft?
Tonči kaže...

Mislim da je nezahvalno prognozirati ozbiljnost tableta, ali realno, za veliku većinu korisnika, tablet je sasvim dobra stvar i laptop im ne treba.

Ovih sto fejsbukaju da. Bilo sta konkretnije raditi na tabletu je mazohizam (pa cak i tipkati nesto duzi mail).

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
tnakir kaže...
Tonči kaže...

Ovih sto fejsbukaju da. Bilo sta konkretnije raditi na tabletu je mazohizam (pa cak i tipkati nesto duzi mail).

tako sam i ja mislio dok nisam probao tipkati na iPad2...sasvim prihvatljivo

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
segregator kaže...

tako sam i ja mislio dok nisam probao tipkati na iPad2...sasvim prihvatljivo

Ja imam iPad1 i meni je posve neprihvatljivo. Neprihvatljive su mi i lose tastature jer dnevno unesem zilijun znakova, a kamoli neka touch tipkovnica.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina

Ma nema teorije da na iPadu napišem ni jedan jedini kraći tekst, kao ovoj osobni stav, recimo. To bi trajalo satima.

This space for rent!
15 godina
Što želi Microsoft?

,,eto i ja bih rekao poneku negativnu o tabletima,,,no međutim kao nezaposleni magistar, to je nemoguće,  'nama' je sve skupo i nepotrebno,,,

posjedujem  smartfon i toplap(stari) i to zadovoljava moje kriterije,,,,,ipak bilo bi u krajnju ruku nepošteno govoriti da mi ostali tabletići ;) ne bi pomogli

kako bi moja pokojna baka rekla,,,,sinko što više imaš, to ti više treba i manje si zadovoljan,,,,e bako, pa nisi ni daleko od istine

ima onih koji dobro rade svoj posao, a ne dobiju priliku /// dok pak oni koji dođu u priliku, svi pametni uređaji, tablet, notbuci,,,, im nisu dovoljni ako nemaju znanja i volje i ako su tamo došli nezasluženo

živili ( i oprostite na osobnim frustracijama)

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Što želi Microsoft?

Nisu tableti uopće loša stvar. Velika primjena im se otvara u obrazovanju primjerice, o čemu mogu svjedočiti iz prve ruke. Konkretno, radi se o e-imenicima. Koriste se Motorole Xoom i reakcije i dojmovi kroz nešto više od pola godine primjene su i više nego dobri. 

Općenito, mislim da bi tableti (ne nužno u istim oblicima kao i danas) mogli u potpunosti zamijeniti računala, ako se hardver i mobilni OS-i nastave razvijati ovim tempom. Poprimaju sve više mogućnosti PC-a, ali imaju prednost jednostavnijeg i jednostavno prirodnijeg načina interakcije. Tu pak dolazimo do problema unosa velike količine teksta - tu na scenu nastupa standardizacija bez koje, bojim se, nema ništa od mojih predviđanja o prevlasti tableta. Ono na što ciljam su kojekakvi dockovi i bežićna periferija koja može raditi sa svim tipovima tableta i pružaju nadomjestak fizičke tipkovnice i još većeg ekrana.

Što se mene osobno tiče, imao sam priliku koristiti i tablete na Androidu, kao i iPad, i iako ne posjedujem tablet te time nisam posve kompetentan suditi o njima, ideja 10" velike dodirne površine mi se izuzetno sviđa.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!

3 0 hvala 0
17 godina

Ne znam, moguće da je ekipi koja tipka sa svih 10 prstiju malo problematično, ali za nas dvoprstiće

ne vidim neki problem

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
segregator kaže...

Ne znam, moguće da je ekipi koja tipka sa svih 10 prstiju malo problematično, ali za nas dvoprstiće

ne vidim neki problem

E upravo to. Ako nemas osjet ispod prsta onda je tesko tipkat sa (8 u mom slucaju) 10 prstiju.

16 godina
odjavljen

Ja i na smartphoneu tipkam prilično brzo i ne vidim problem u tabletima. Da, draže mi je na tipkovnici (mehaničkoj), ali na tablete (posebno win) ćeš sigurno moći spojiti tipkovnicu (bežićnu npr.). Win tableti su velika šansa za tu nišu da se standardizira i osvoji tržište. Iskreno, nemam tablet jer mi je preskup (vrlo važno Dragino zapažanje) i to čak ne zato što ga ne mogu kupiti, već jednostavno ne smatram da vrijedi toliko. Doduše, ne mislim ni da mobilni telefoni visoke klase vrijede 5000kn.

15 godina
Što želi Microsoft?

Dvije primjene tableta, na koje sam naišao u mojoj struci (projektiranje),su:

-prezentacija opreme i tehničkih rješenja i to na način da se umjesto papirnatih kataloga i prospekata sve vrti na tabletu (u 99,9% slučajeva se radi o iPadu).

- druga primjena na koju sam naišao, je korištenje tableta (opet iPad) za bežično upravljanje i nadzor u manjim Centralnim nadzorno upravljačkim sustavima.

Da ne zaboravim treću qurtzenje.

Ali ovo je samo ono na što sam ja naišao.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...

0 0 hvala 0
17 godina
Što želi Microsoft?
@tonci na tablet nakeljis misa, tipkovnicu... Sto si dobio? Sta nije jednostavnije kucat na netbooku nekom ili ultranotebooku. Jednako prenosivo, puno mocnije i nadasve ugodnije za rad?

2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ja bih mnogo toga na računalu zapravo rado radio da diram monitor. Nažalost, takav mi je preskup. Tablet je odlično rješenje, ali ne iOS, jer je taj sustav previše ograničen za moje potrebe. Međutim, kad se stavim u ulogu svoje uže i šire obitelji, koji nisu svi IT-pro, primjenu tableta vidim u skoro svemu, jer je 99% njihovog korištenja konzumiranje sadržaja.

Stotine puta mi treba samo pristup Internetu, fotografijama, dokumentima, multimediji svih oblika, sadržaju, a bez potrebe za mijenjanjem bilo čega. Tablet sve to nudi u malom paketu, znatno praktičnijem i od mog perolakog (1,3kg) X220. Uređaj koji doneseš na stol za prikazati fotke, tlocrt stana, neki PDF, pogledat tko je (kako je netko fino rekao) u filmu koji gledaš, potražit nešto na Googleu, pogledat mail, kratko odgovorit... ne treba biti težak više od 0.5kg i ne treba ni miša ni 105k tipkovnicu.

Kao konzumentsko kućno i svakodnevno računalo, umjesto laptopa koji stoji na komodi u dnevnom boravku (24/7 ON), tablet je zgodniji. U čemu je netbook ili laptop moćniji? U tablet bez problema smjestiš prilično snažne komponente dovoljne za gotovo sve osim HC operacija. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 23:43 (Tonči).
16 godina

Većina moje uže i šire obitelji koji nisu baš na ti sa IT-em bježe od touchscreena ko vrag od tamjana...

Ovo gore što si nabrojao, to sve već mogu sa mobitelom. Zašto da dajem... Kolko? 3000-4000 kn za tablet? Ako me već toliko svrbi tolko para, pa prije ću kupiti neki punokrvni komp i svi će biti zadovoljni (govorim o koristi u užoj i široj obitelji).

Ići ću toliko daleko, pa ću reći da sve dokle tableti ne dođu na ~100 €, to za mene je jedino statusni simbol. Zašto? Jer postoji XY gadget koji obavlja stvar bolje od tableta - mobitel, Kindle, netbook, laptop, klasičan PCac, što već. Trenutno tablet je jack of all trades, master of none.

• pokazat fotke za stolom - mobitel
  • tlocrt stana - mobitel
  • pročitat PDF - mobitel
  • spojiti se na IMDB - mobitel
  • Google - mobitel
  • pogledati mail - mobitel
  • kratko odgovoriti - mobitel (da ne kažem i kratko porazgovarati ako je potrebno)
  • ne teži od 0.5 kg - mobitel
  • ne treba ni miš ni tipkovnica - mobitel
  • nalazi se u dnevnom boravku 24/7 ON - mobitel
  • dođe 1/2 cijene tableta, a ovo nabrojeno mu čak nije niti primarna radnja

Sry, to je za mene i dalje preskupa igračka s kojom ne možeš niti na FB pošteno. FB nije više samo postanje statusa i likeanje (što opet možeš preko - mobitela), već je to i platforma za igranje, i to igara koje su dizajnirane da ih se igra sa - mišem!

Tableti bi bili mrak da se netko sijeti da prebaci svoja tiskana izdanja na njega tako da me svako jutro dočeka (bzvz govorim) Jutarnji, Sportske, Globus, Mreža i Drvo znanja koje prolistam uz jutarnju kavu, a platio sam ih 1/2 cijene tiskanih ekvivalenata (tako da imam neki osjećaj da nakon XY vremena će mi se uloženo isplatiti). Međutim, sve dok na netu imaš - "A ostatak pročitajte u tiskanom izdanju...", a mogućnost da se pretplatiš i da to pročitaš online je ravna nuli, jbg, ništ od toga... 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
odjavljen
Bukva kaže...

Većina moje uže i šire obitelji koji nisu baš na ti sa IT-em bježe od touchscreena ko vrag od tamjana...

Ovo gore što si nabrojao, to sve već mogu sa mobitelom. Zašto da dajem... Kolko? 3000-4000 kn za tablet? Ako me već toliko svrbi tolko para, pa prije ću kupiti neki punokrvni komp i svi će biti zadovoljni (govorim o koristi u užoj i široj obitelji).

Ići ću toliko daleko, pa ću reći da sve dokle tableti ne dođu na ~100 €, to za mene je jedino statusni simbol. Zašto? Jer postoji XY gadget koji obavlja stvar bolje od tableta - mobitel, Kindle, netbook, laptop, klasičan PCac, što već. Trenutno tablet je jack of all trades, master of none.

• pokazat fotke za stolom - mobitel
  • tlocrt stana - mobitel
  • pročitat PDF - mobitel
  • spojiti se na IMDB - mobitel
  • Google - mobitel
  • pogledati mail - mobitel
  • kratko odgovoriti - mobitel (da ne kažem i kratko porazgovarati ako je potrebno)
  • ne teži od 0.5 kg - mobitel
  • ne treba ni miš ni tipkovnica - mobitel
  • nalazi se u dnevnom boravku 24/7 ON - mobitel
  • dođe 1/2 cijene tableta, a ovo nabrojeno mu čak nije niti primarna radnja

Sry, to je za mene i dalje preskupa igračka s kojom ne možeš niti na FB pošteno. FB nije više samo postanje statusa i likeanje (što opet možeš preko - mobitela), već je to i platforma za igranje, i to igara koje su dizajnirane da ih se igra sa - mišem!

Tableti bi bili mrak da se netko sijeti da prebaci svoja tiskana izdanja na njega tako da me svako jutro dočeka (bzvz govorim) Jutarnji, Sportske, Globus, Mreža i Drvo znanja koje prolistam uz jutarnju kavu, a platio sam ih 1/2 cijene tiskanih ekvivalenata (tako da imam neki osjećaj da nakon XY vremena će mi se uloženo isplatiti). Međutim, sve dok na netu imaš - "A ostatak pročitajte u tiskanom izdanju...", a mogućnost da se pretplatiš i da to pročitaš online je ravna nuli, jbg, ništ od toga... 

Mobitel koji to odrađuje dobro ne košta ništa manje od tableta, za čiju sam cijenu već utvrdio da je previsoka (složivši se s Dragom). Inače, gotovo sve radnje koje si naveo imaju potrebu za većim ekranom. Nacrti na 3,5"? Sretno!

17 godina
Bukva kaže...

Teta i tetak koji su me pilali do besvijesti oko PC-a, nisu me jedan jedini put zvali

da im išta dođem pokazati vezano za iPad2 koji im je sin kupio u USA, jedino su

se došli pohvaliti istim, a negdje u razgovoru se iskristalizirala ocjena "1) pa mi sve

osim knjigovodstva (koje teta vodi za drugog sina) što smo radili na PC-u možemo

i na iPadu, i 2) zašto stvari nisu i na PC-u ovako jednostavne nego je sve totalno

komplicirano"

17 godina
neaktivan
Što želi Microsoft?

Nije mi se svidio članak po običaju i ja ću napisat šta je stvarno tribalo pisat:

Što želi Microsoft? by Tale

Microsoft želi novac. Hvala

A poviše mene jato divljih Isusova!

1 0 hvala 0
16 godina
Tonči kaže...

Zaboravljamo da je Win 8, za razliku od Androida i iOS-a, punokrvni OS koji bi mogao tablete učiniti produktivnijim alatima, nego što jesu.

U par vijesti sa ovakvih IT portala pročitao sam nešto (nema šanse da se sjetim tačno) kao da se neke aplikacije kupljene tu i tu mogu samo pokrenuti u Metro UI-u ili tako nešto, moguće i obratno, znam samo da kada sam pročitao prva reakcija (osim one blage stresne situacije kada se takt srca povisi) bila: "pfff.. previše je bilo dobro da bi bilo istinito" tako da, kralju, držim ti obje fige da budeš u svakom sučaju u pravu ;))

Nego da se osvrnem na dvije stvari. Prva je u vezi, naravno, 'propasti Microsofta', iako to nigdje ovdje ne piše ali mnogi itekako aludiraju na slično. Ako sam išta dobro (a ne išta, godinama čitanja Buga gro toga sam naučio, btw: ekipo u Bug Magazinu, Hvala Vam) pročitao u Bugu jeste nešto ovako "MS je toliko velika firma da kada bi ovog trenutka raspustili kompletnu upravu i razvojne timove, potrebno bi bilo desetke godina da 'fabrika' počne laganini toniti." Prema tome ne sikiraj te se za Microsoft, ako i Windows 8, koji naravno ništa drugo nije nego prepakirana 7-ca, složit će te se mnogi, bude Fail prozvod, ništa ih ne sprečava da izdaju Windwosom 9 (ili kako će se već zvati, predlažem "Windows Nakon Smaka Svijeta) i nastave tamo gdje su stali sa 7. Sada ide ona stara otrcana: vrijeme će pokazati, budimo živi i zdravi pa da i Hobbite izgledamo.

Druga stvar jeste oko korisnosti tableta. Ovih dana kupujem polovan iPad (jedinica da se razumijemo i to onaj top model, 64GB, WiFI+3G, i nek službeno udje u zapsinik: volim Apple kao Bajro mater) za cca 2000kn od profesora matematike (ima brdo para, cca 30.000kn/mjesec) koji je, kako sam se igrao malo, bez ijedne packe, dakle kao nov sa tim da ovaj u sebi ima gro legalno kupljenih aplikacija, ali iz samo jednog razloga: Kupujem ga da mi bude ekran u središnjoj konzoli BMW-a (ovaj dapače nije imao opremu ekrana u istom) kao TV-tuner, navigacija, spotovi.. znate već šta.. I mogu reći samo jedna stvar.. to malo govnašce otvori auto više nego sav tuning koji sam do sada uradio, a uradio sam ga poprilično. Tako da poanta (ljudi počeo sam govoriti hrvatski.. uraaaaa) da je to beskorisna stvarčica, u mom slučaju, nikako, ali nikako ne drži vodu.

Pozdrav svima.

16 godina
Trebao sam prestati citati onog trena kad si reko da je OS koji radi na sasvim drugoj arhitekturi, sa sasvim novim UI-om, prepakirana 7-ica...
www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
13 godina
neaktivan
Što želi Microsoft?

MS može napraviti veliki korak na području tableta u enterprise okruženjima. Imaju asa u rukavu, a to je po mom mišljenju odlično razvojno okruženje.

Marek

0 0 hvala 0
17 godina
Što želi Microsoft?

Kažu mi klinci da im neke programe koje sam im napravio za matematiku u C# tj. .NetFramework-u "prebacim" sa PC-a na android mobitel (pogađate zašto).

Ja fino pogledam Mono, kad ono hladan tuš, taj IDE košta 400 $, a sad da idem petljati sa Javom i Eclipse-om, nisam nikad radio u Javi (dakle na to je mislio moj prijatelj kad me je danima uvjeravao da je Java trenutno najrašireniji programski jezik). Uglavnom, želim puno sreće MS-u u nakani da se .NetFramework, hoću reći Windows-i uvale na mobilne platforme, ali mi se čini da je malo kasno za to. Kužim da MS neće u VS staviti podršu za razvoj android aplikacija, pa drugi sotware-aši koriste prazan prostor za skupo naplaćivati takve IDE-ove, ali prognoza je očito takva da je izglednije da će ljudi prije učiti Javu, nego što će se Windowsi u većem postotku vrtiti na mobinim platformama.

Kad pođem od sebe, ruku na srce, android mi je čisto dovoljan kao OS u mom smartphoneu, a tablet ionako koristim samo za čitanje (bilo novina ili knjiga).

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 13:14 (Floki).

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice