ja ti opet kazem da ne treba vjerovat svemu sto se vrti na youtubeu. Nikad ne znas tko koga placa za te testove. i tvrdoca materijala se razlikuje, moje iskustvo je je rmn3 pro zagreban a ja ga nisam nicim grebao niti stoji da nisam pazio na njega, u torbici je bio. Uostalom netko ti je ovdje priznao da mu je i njegov primjerak izgreban, tak da nema razloga ne vjerovat dvojici ljudi, a ako proguglas naci ces ih puno vise.
Je. Ali to nije svijet. Ta je mreža najpopularnija na istoku (Rusija i ostale slavenske zemlje).
ja sam napisao appovi poznati u svijetu, a Rusija je ogroman dio svijeta, da ne spominjem koliko ljudi koristi VK van Rusije (od Rusa pa do ostalih). Cesto je koristen app sa 100 milijuna downloada, a sad ti mozes tvrdit i da je neki hr app popularniji od njega.
Poanta price je da notifikacije nisu stizale nikad za neke appove i to je banana. Takvih problema nemam s čistim Google OS-em, dapače radi kao urica. Isto tako prikaz poruka na lock screenu (ambijentalni zaslon) isto radi odlicno. Meni je to jedan od najbitnijih, ako ne i najbitniji dio OS-a, jer mi se puno puta dogodilo da sam propustio poruku na rmn3 pro modelu.
netko je btw pitao za bateriju - zasad 2:30 sata SOT-a uz i wifi i 4g ukljucene (i sinkronizaciju za dosta appova), a ostalo je jos 70% baterije. Dakle, vise nego solidno. Po tempu trosenja bi se moglo ocekivati i 7 sati, a to je i bolje od rmn 3 pro. Za 4x bi rekao da je ipak bolji battery life (isti proc kao i u mi a1) ali za tu amperazu baterije vise nego ok.

ta "mala" baterija daje 6 sati SOT-a (screen on time) i preko 1 dan ukupnog korištenja moba, uz 5-6 % preostale baterije. I bez uključene uštede baterije, sa uključenim wifi-em i 4G-om konstantno te sinkronizacijama.
Po meni odlično za tu bateriju (screenshotove budem stavio navečer)
Za battery life nikad ne gledaš samo amperažu baterije već i energetsku efikasnost procesora, ekrana (amoledi su po tom pitanju bolji) i način korištenja - razina svjetline ekrana - btw mi a1 je dosta svjetliji od rmn3 pro, vjerojatno i 4x), imaš li stalno uključene wifi i 4g mrežu, gps, čak i jačina signala mreže utječe na battery life.
Sve u svemu moj test gore je bio u gradskim uvjetima, dakle s dobrim signalom.
Računaj da sam s RMN3 Pro imao otprilike isti broj sati SOT-a za navedeno vrijeme korištenja (cca 1 dan) tako da ne vidim nikakvu prednosti rmn3 pro po tom pitanju, samim time po meni nema nikakvu prednost u odnosu na mi a1. Note 4x vjerojatno ima bolji battery life (isti proc) ali naustrb debljine moba i uzevsi u obzir prednosti (zapravo jedinu tu prednost) i mane mislim da je neisplativ u odnosu na mi a1. Na kraju krajeva, svejedno je izdrzi li baterija 1 dan ili 1.5 dana, odnosno imali 6 ili 7 sati SOT-a, meni to ne igra nikakvu ulogu.
Malo da se pokažu recenzije po tom pitanju pa ču onda donijeti odluku. ☺

Malo da se pokažu recenzije po tom pitanju pa ču onda donijeti odluku. ☺
kamera je bolja od rmn 3 pro (po onome sto sam vidio na webu i od 4x). Dodatak je portretna kamera, jedna od boljih na trzistu (lijep bokeh - zamucenje pozadine i opcenito dojam kvalitete slike u tom modu).
Ako zelis vrhunsku kameru, plati ili HTC U11 ili Samsung S8 ili HTC U11 ili pak novi iPhone 8, moze i S7 ali racunaj onda barem na 2x veci iznos, osim ako ne ubodes debelo rabljeni S7 u boga pitaj kakvom stanju.
Niti jedna kamera na mobu ne moze prismrdjeti DSLR-u sa objektivima, tako da meni osobno ne treba bolja kamera na mobu od one u mi a1.
primjer fotke (iz mog moba) koju ni priblizno ne mozes dobit sa Redmi Note 3/4 serijom:
s tim da nisam cak imao ni najmirniju ruku.
Portretni mod fotkanja.
Zaboravio sam napomenut i da mi a1 / 5x imaju "zoom" objektivcic, odnosno objektiv sa 2x uvecanjem u odnosu na standardnu zarisnu duljinu, pa mozes zumirati bez gubitka kvalitete.
A imao sam prije DSLR, pa me je in malo razmazio što se tiče kvalitete slika 😁

Malo njubarsko pitanjce. Jesi ovo na ćirilici napisao na latiničnoj tipkari? Jel ima neki sistem za to?
Pitam jer me nekidan frendičin mali pitao da mu prevedem sa ruskog (skinuo neki ROM ili tak nešt na mobitel a bilo samo na ruskom). Reko sam mu da googla a on veli kak ću kad je na ćirilici...
Hvala.
Može i Google tipkovnica ali ova je bolja, izbacuje bolje prijedloge riječi i cijele ih prikazuje.
Ima u Windows-u Character map (upiši u search, lakše na nađe) gdje su apsolutno sva slova.