Ove vrpce možda jesu korisne, ali to zauzima pola ekrana, pogotovo na danas standardnim 16:9 monitorima koji su već sad (barem po meni) siromašni vertikalnim prostorom.
Ribbon se moze zatvoriti, kao i u Office aplikacijama, sto je mozda i najbolja funkcija ribbona. Mislim da ce biti zatvoren 99% vremena, a za file manager operacije ionako imamo Total Commander ;)
Ribon olaksava rad novim korisnicima Windowsa i zagorcava starim. Kao sto hudo veli, moze se zatvoriti
Na tom blogu, koliko sam shvatio, Windows 8 ce moci mountati ISO fajlove. Jeli to istina?
Ribon olaksava rad novim korisnicima Windowsa i zagorcava starim. Kao sto hudo veli, moze se zatvoriti
Na tom blogu, koliko sam shvatio, Windows 8 ce moci mountati ISO fajlove. Jeli to istina?
trebao bi moć dizat i iso i vhd fajlove
Ako mi ostave stare toolbare i opciju da se ribboni zatvore,ja sam sretan čovjek.
Makar ću do izlaska Win 8 bit na Linuxu ( taj prelazak sa Win na Linux je dug kad je riječ o računalu koji koriste svi ukućani).
Dizati ili mountati? Jer bootanje sa vhd-a je moguce cak i sad sa Windows 7
JA bih bio ultra sretan da mogu mountati ISO-e bez dodatnog softwarea.
Ako mi ostave stare toolbare i opciju da se ribboni zatvore,ja sam sretan čovjek.
Ma ne brini se, naci ce se netko tko ce maknuti sve to sa registry hackom
Koliko vidim prema člancima na blogu, windows 8 će bit zmaj i zbilja će donjeti dosta novosti ...
Predobra funkcija a vi to nezelite...
Najbolje da winsi uopce nisu napredovali od 3.1 verzije.

U prijevodu "Moramo to tako staviti da bi 92% korisnika vidjelo da te funkcije postoje i koristilo ih jer uopce neznaju za njih" ili "windows 8, prvi windows za najgluplje ljude"
Dizati ili mountati? Jer bootanje sa vhd-a je moguce cak i sad sa Windows 7
JA bih bio ultra sretan da mogu mountati ISO-e bez dodatnog softwarea.
mislio sam na mountanje (znači u već podignutom os-u, ko deamon toolsi i slično)
(vhd boot dosta dugo koristim i čini mi se ko jako zgodna opcija)
Odlično ovo izgleda.
Ma ne smetaju. Nekom treba vremena da se navikne na njih. Meni osobno riboni nisu smetali u Office 2007/2010, naprotiv. Ali eto, netko se ne moze navici na njih i zato postoje pametni developeri koji stancaju programe tipa "Classic Menus for Office"
Ionako kada koristim Explorer koristim kratice tako da mogu lagano ignorirati ribone i gornje menije. Tko jos koristi New Folder i Properties u meniju? Svi "desno-klikaju"TM (:
u potpuosti se slažem
u office paketu su mi bili ok al tek kad sam krenul recimo u wordu više pisat (30+ stranica) puno headinga, toc, footnota, captiona tek onda sam skužil koliko su ribboni olakšali stvar (pogotovo dio koji je tiče oblikovanja stilova)
Samo da ne mjenjaju defaultne ctrl + c i ctrl + v kombinacije,onda bu sve bilo ok.
Nama ribbon nije predobar feature. Ogroman je i ne nudi ništa što nećemo brže uraditi preko tastature ili iz kontekstnog menija (barem u Windows Exploreru, u kome se ionako vrti 5-6 istih komandi). No pri tom, dokle god imamo mogućnost da ga isključimo, mi smo zaravo sasvim zadovoljni njegovim funkcionisanjem.
Inače, ako već pričamo o evoluciji UI-ja Windows Explorera, ovo nije novost. Npr, Windows 98 (na slici) je imao isto tako velike ikone za, uglavnom, iste funkcije pa je MS od toga već jednom odustao. Trend u razvoju UI-a generalno je već godinama napraviti nešto što nenametljivije i što pametnije, sadržaj staviti u prvi plan i preko toga ponuduti tačno i samo ono što korisniku treba u 99% slučajeva. Ribbon je, s druge strane, ogroman, vizuelno dominira prozorom i sastoji se od gomile ikona od kojih su jedne velike, druge male, a treće imaju sopstvene podmenije.
Nama ribbon nije predobar feature. Ogroman je i ne nudi ništa što nećemo brže uraditi preko tastature ili iz kontekstnog menija (barem u Windows Exploreru, u kome se ionako vrti 5-6 istih komandi). No pri tom, dokle god imamo mogućnost da ga isključimo, mi smo zaravo sasvim zadovoljni njegovim funkcionisanjem.
Inače, ako već pričamo o evoluciji UI-ja Windows Explorera, ovo nije novost. Npr, Windows 98 (na slici) je imao isto tako velike ikone za, uglavnom, iste funkcije pa je MS od toga već jednom odustao. Trend u razvoju UI-a generalno je već godinama napraviti nešto što nenametljivije i što pametnije, sadržaj staviti u prvi plan i preko toga ponuduti tačno i samo ono što korisniku treba u 99% slučajeva. Ribbon je, s druge strane, ogroman, vizuelno dominira prozorom i sastoji se od gomile ikona od kojih su jedne velike, druge male, a treće imaju sopstvene podmenije.
Moć će se sakrit, naravno.
Ja mislim da se ti samo bojis da se neces snaci u drugacijem UI-u jer si se vec navikao na staro i mislis da je tako najbolje jer kuzis gdje je sta. Ali s druge strane isto nezelis probati nesto drugacije.

Nema ništa protiv ovoga, čak mi se i sviđa. Ja sam jedan od onih koji ipak više voli koristiti tipkovničke kratice pri korištenju windows explorera...
Ja bi se mogao kladiti da će i prije nego što izađe Windows 8 netko napraviti freeware Explorer koji ima te njihove vrpce.. Stvarno su im moćne inovacije, ja neznam kako se toga sjete.
hocu tabove , da nemoram imat 892 prozora otvorena
Nikada nisam volio defaultni File Explorer jer mi fali osjecaj slobode (koristim privatno Total Commander a na poslu free Unreal Commander) , ali ovo mi se svidja kako izgleda. Vidjet cemo...
Kao i obicno, nista revolucionerno. 5 godina star UI unajnovijem OS-u.
Ja mislim da se ti samo bojis da se neces snaci u drugacijem UI-u jer si se vec navikao na staro i mislis da je tako najbolje jer kuzis gdje je sta. Ali s druge strane isto nezelis probati nesto drugacije.
Kad mi kažu da ukidaju Ctrl+C i Ctrl+V ili, još gore, da Total Commander neće raditi, onda ću se plašiti. Uostalom, mislim da ni za kog od nas kopiranje po sistemu označi - klikni Copy - označi - klikni Paste nije novo. Dakle, ne radi se o strahu od novog.
Radi se o mišljenju da je ovo korak unazad. Na YouTubeu se može naći klip Worda 6 sa aktiviranim svim toolbarovima. Naravno da niko nikada nije planirao da se aplikacija koristi na taj način, ali je to bila demonstracija trenda u kome su se UI-i kretali, sve više ikona i toolbarova i sve manje korisnog prostora. Onda se neko setio da napravi pametniji UI - prikazuje se svega nekolicina opcija, ali upravo onih koje se u tom kontekstu najčešće koriste. To je ideja koju je donekle, manje ili više uspešno, pratio Command Bar u Win 7. Onda je MS napravio zaokret i, uprkos sopstvenom istraživanju koje je pokazalo da u Exploreru korisnici gotovo isključivo koriste određenih 10 komandi, napravio Ribbon sa 4 kategorije, od kojih samo prva ima 19 ikona, od kojih 7 ima sopstvene podmenije, u pokušaju da nam sve što bi nam moglo zatrebati stavi na dohvat ruke. Hvale vredna ideja, ali potpuno ista kojom su se vodili dizajneri UI-a Worda 6 pre 15 godina uz glavnu razliku u implementaciji da sada ne možemo, čak ni namerno, da prikažemo sve alatne trake odjednom.
Dodati vrpcu na tako neupotrebljiv tool, je kao da dodajete spoilere na 40 godina starog ficota ;-) Nazalost, ni Mac OS X, a ni Linux se tu ne moze posebno pohvaliti. Netko bi jednom trebao napisati dobru studiju o tome zasto je jedan tako krucijalan alat toliko los na vecini OS-ova... O search-u da ne pricam. Je li netko uspio ikad naci neki file trazeci string u sadrzaju file-a...
Dodati vrpcu na tako neupotrebljiv tool, je kao da dodajete spoilere na 40 godina starog ficota ;-) Nazalost, ni Mac OS X, a ni Linux se tu ne moze posebno pohvaliti. Netko bi jednom trebao napisati dobru studiju o tome zasto je jedan tako krucijalan alat toliko los na vecini OS-ova... O search-u da ne pricam. Je li netko uspio ikad naci neki file trazeci string u sadrzaju file-a...
?? koji je to file manager na linuxu ?
... O search-u da ne pricam. Je li netko uspio ikad naci neki file trazeci string u sadrzaju file-a...
Ja. Opciju ne koristim često, ali tokom godina mi je mnogo puta bilo drago što postoji.
Ja. Stalno ga koristim i mogu reći da je taj search fantastičan. Daleko je bolji nego na xp-u, a iskreno, kako da drugačije pronalazim fileove ako ih na kompu imam tisuće. Sigurno ih neću jedan po jedan pregledavati
Pitaj ljude koji koriste unixoide zašto im služi CAT