Vrpce u Windows Exploreru za Windows 8

poruka: 98
|
čitano: 9.691
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Vrpce u Windows Exploreru za Windows 8".
14 godina
neaktivan

Evo boljeg videa:

0 2 hvala 0
15 godina

Ove vrpce možda jesu korisne, ali to zauzima pola ekrana, pogotovo na danas standardnim 16:9 monitorima koji su već sad (barem po meni) siromašni vertikalnim prostorom.

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Moj PC  
3 4 hvala 0
17 godina

Ribbon se moze zatvoriti, kao i u Office aplikacijama, sto je mozda i najbolja funkcija ribbona. Mislim da ce biti zatvoren 99% vremena, a za file manager operacije ionako imamo Total Commander ;)

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Moj PC  
8 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ribon olaksava rad novim korisnicima Windowsa i zagorcava starim. Kao sto  hudo veli, moze se zatvoriti

Na tom blogu, koliko sam shvatio, Windows 8 ce moci mountati ISO fajlove. Jeli to istina?

The perfect OS, MS-DOS! No patches, no root exploits for almost 30 years.

16 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Vrpce u Windows Exploreru za Windows 8
Lazarus Long kaže...

Ribon olaksava rad novim korisnicima Windowsa i zagorcava starim. Kao sto hudo veli, moze se zatvoriti

Na tom blogu, koliko sam shvatio, Windows 8 ce moci mountati ISO fajlove. Jeli to istina?

trebao bi moć dizat i iso i vhd fajlove

kod mene normalno radi.....
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Ribon olaksava rad novim korisnicima Windowsa i zagorcava starim. Kao sto hudo veli, moze se zatvoriti

Ako mi ostave stare toolbare i opciju da se ribboni zatvore,ja sam sretan čovjek.

Makar ću do izlaska Win 8 bit na Linuxu ( taj prelazak sa Win na Linux je dug kad je riječ o računalu koji koriste svi ukućani). {#}

Tko leti vrijedi,tko vrijedi leti,tko ne leti ne vrijedi :-)
17 godina
neaktivan
cekpi kaže...

Dizati ili mountati? Jer bootanje sa vhd-a je moguce cak i sad sa Windows 7

JA bih bio ultra sretan da mogu mountati ISO-e bez dodatnog softwarea.

17 godina
neaktivan
lzgr kaže...

Ako mi ostave stare toolbare i opciju da se ribboni zatvore,ja sam sretan čovjek.

Ma ne brini se, naci ce se netko tko ce maknuti sve to sa registry hackom  {#}

17 godina

Koliko vidim prema člancima na blogu, windows 8 će bit zmaj i zbilja će donjeti dosta novosti ...

King in the castle, king in the castle ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 15:58 (tjodalv).

0 2 hvala 0
15 godina
protjeran
Ja vas nekuzim kojima ovi ribboni smetaju..
Predobra funkcija a vi to nezelite...
Najbolje da winsi uopce nisu napredovali od 3.1 verzije.
Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
Moj PC  
9 10 hvala 0
14 godina
neaktivan

U prijevodu "Moramo to tako staviti da bi 92% korisnika vidjelo da te funkcije postoje i koristilo ih jer uopce neznaju za njih" ili "windows 8, prvi windows za najgluplje ljude"

0 9 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
cekpi kaže...

Dizati ili mountati? Jer bootanje sa vhd-a je moguce cak i sad sa Windows 7

JA bih bio ultra sretan da mogu mountati ISO-e bez dodatnog softwarea.

mislio sam na mountanje (znači u već podignutom os-u, ko deamon toolsi i slično)

(vhd boot dosta dugo koristim i čini mi se ko jako zgodna opcija)

15 godina

Odlično ovo izgleda.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
Moj PC  
6 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Ma ne smetaju. Nekom treba vremena da se navikne na njih. Meni osobno riboni nisu smetali u Office 2007/2010, naprotiv. Ali eto, netko se ne moze navici na njih i zato postoje pametni developeri koji stancaju programe tipa "Classic Menus for Office"

Ionako kada koristim Explorer koristim kratice tako da mogu lagano ignorirati ribone i gornje menije. Tko jos koristi New Folder i Properties u meniju? Svi "desno-klikaju"TM  (:

16 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

u potpuosti se slažem

u office paketu su mi bili ok al tek kad sam krenul recimo u wordu više pisat (30+ stranica) puno headinga, toc, footnota, captiona tek onda sam skužil koliko su ribboni olakšali stvar (pogotovo dio koji je tiče oblikovanja stilova)

15 godina
neaktivan

Samo da ne mjenjaju defaultne ctrl + c i ctrl + v kombinacije,onda bu sve bilo ok.

7 1 hvala 0
17 godina
EZY-E kaže...

Nama ribbon nije predobar feature. Ogroman je i ne nudi ništa što nećemo brže uraditi preko tastature ili iz kontekstnog menija (barem u Windows Exploreru, u kome se ionako vrti 5-6 istih komandi). No pri tom, dokle god imamo mogućnost da ga isključimo, mi smo zaravo sasvim zadovoljni njegovim funkcionisanjem.

Inače, ako već pričamo o evoluciji UI-ja Windows Explorera, ovo nije novost. Npr, Windows 98 (na slici) je imao isto tako velike ikone za, uglavnom, iste funkcije pa je MS od toga već jednom odustao. Trend u razvoju UI-a generalno je već godinama napraviti nešto što nenametljivije i što pametnije, sadržaj staviti u prvi plan i preko toga ponuduti tačno i samo ono što korisniku treba u 99% slučajeva. Ribbon je, s druge strane, ogroman, vizuelno dominira prozorom i sastoji se od gomile ikona od kojih su jedne velike, druge male, a treće imaju sopstvene podmenije.

Win 98 SE Win 98 SE
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 16:26 (Ivan(4)).
15 godina
Ivan(4) kaže...

Nama ribbon nije predobar feature. Ogroman je i ne nudi ništa što nećemo brže uraditi preko tastature ili iz kontekstnog menija (barem u Windows Exploreru, u kome se ionako vrti 5-6 istih komandi). No pri tom, dokle god imamo mogućnost da ga isključimo, mi smo zaravo sasvim zadovoljni njegovim funkcionisanjem.

Inače, ako već pričamo o evoluciji UI-ja Windows Explorera, ovo nije novost. Npr, Windows 98 (na slici) je imao isto tako velike ikone za, uglavnom, iste funkcije pa je MS od toga već jednom odustao. Trend u razvoju UI-a generalno je već godinama napraviti nešto što nenametljivije i što pametnije, sadržaj staviti u prvi plan i preko toga ponuduti tačno i samo ono što korisniku treba u 99% slučajeva. Ribbon je, s druge strane, ogroman, vizuelno dominira prozorom i sastoji se od gomile ikona od kojih su jedne velike, druge male, a treće imaju sopstvene podmenije.

Moć će se sakrit, naravno.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
15 godina
protjeran
Ivan(4) kaže...
EZY-E kaže...

Ja mislim da se ti samo bojis da se neces snaci u drugacijem UI-u jer si se vec navikao na staro i mislis da je tako najbolje jer kuzis gdje je sta. Ali s druge strane isto nezelis probati nesto drugacije.
Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
16 godina
neaktivan

Nema ništa protiv ovoga, čak mi se i sviđa. Ja sam jedan od onih koji ipak više voli koristiti tipkovničke kratice pri korištenju windows explorera...

14 godina
neaktivan

Ja bi se mogao kladiti da će i prije nego što izađe Windows 8 netko napraviti freeware Explorer koji ima te njihove vrpce.. Stvarno su im moćne inovacije, ja neznam kako se toga sjete. 

16 godina
protjeran

hocu tabove , da nemoram imat 892 prozora otvorena

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 16:40 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
14 0 hvala 0
17 godina

Nikada nisam volio defaultni File Explorer jer mi fali osjecaj slobode (koristim privatno Total Commander a na poslu free Unreal Commander) , ali ovo mi se svidja kako izgleda. Vidjet cemo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kao i obicno, nista revolucionerno. 5 godina star UI unajnovijem OS-u.

Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina

EZY-E kaže...

Ja mislim da se ti samo bojis da se neces snaci u drugacijem UI-u jer si se vec navikao na staro i mislis da je tako najbolje jer kuzis gdje je sta. Ali s druge strane isto nezelis probati nesto drugacije.

Kad mi kažu da ukidaju Ctrl+C i Ctrl+V ili, još gore, da Total Commander neće raditi, onda ću se plašiti. Uostalom, mislim da ni za kog od nas kopiranje po sistemu označi - klikni Copy - označi - klikni Paste nije novo. Dakle, ne radi se o strahu od novog.

Radi se o mišljenju da je ovo korak unazad. Na YouTubeu se može naći klip Worda 6 sa aktiviranim svim toolbarovima. Naravno da niko nikada nije planirao da se aplikacija koristi na taj način, ali je to bila demonstracija trenda u kome su se UI-i kretali, sve više ikona i toolbarova i sve manje korisnog prostora. Onda se neko setio da napravi pametniji UI - prikazuje se svega nekolicina opcija, ali upravo onih koje se u tom kontekstu najčešće koriste. To je ideja koju je donekle, manje ili više uspešno, pratio Command Bar u Win 7. Onda je MS napravio zaokret i, uprkos sopstvenom istraživanju koje je pokazalo da u Exploreru korisnici gotovo isključivo koriste određenih 10 komandi, napravio Ribbon sa 4 kategorije, od kojih samo prva ima 19 ikona, od kojih 7 ima sopstvene podmenije, u pokušaju da nam sve što bi nam moglo zatrebati stavi na dohvat ruke. Hvale vredna ideja, ali potpuno ista kojom su se vodili dizajneri UI-a Worda 6 pre 15 godina uz glavnu razliku u implementaciji da sada ne možemo, čak ni namerno, da prikažemo sve alatne trake odjednom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 17:00 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dodati vrpcu na tako neupotrebljiv tool, je kao da dodajete spoilere na 40 godina starog ficota ;-) Nazalost, ni Mac OS X, a ni Linux se tu ne moze posebno pohvaliti. Netko bi jednom trebao napisati dobru studiju o tome zasto je jedan tako krucijalan alat toliko los na vecini OS-ova... O search-u da ne pricam. Je li netko uspio ikad naci neki file trazeci string u sadrzaju file-a...

0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
nalaj kaže...

Dodati vrpcu na tako neupotrebljiv tool, je kao da dodajete spoilere na 40 godina starog ficota ;-) Nazalost, ni Mac OS X, a ni Linux se tu ne moze posebno pohvaliti. Netko bi jednom trebao napisati dobru studiju o tome zasto je jedan tako krucijalan alat toliko los na vecini OS-ova... O search-u da ne pricam. Je li netko uspio ikad naci neki file trazeci string u sadrzaju file-a...

?? koji je to file manager na linuxu ?

17 godina
nalaj kaže...

... O search-u da ne pricam. Je li netko uspio ikad naci neki file trazeci string u sadrzaju file-a...

Ja. Opciju ne koristim često, ali tokom godina mi je mnogo puta bilo drago što postoji.

15 godina
neaktivan
Meni se osobno ovo jako sviđa. Iako vjerojatno neću koristiti, ali zgodno je. Osim toga, većina korisnika neće ništa ni primjeti. Svakako mislim da je dobra i onda ideja o tome da treba tabove uvesti!
A osim toga, oni natpisi da previše zauzme i koještarije  -  ljudi kao da zaboravljaju da mi imamo sve veće monitore i ako taj ribbon kao i neki "footer" u exploreru budi fluidnog dizajna, tj. da na što široj površini bude što više ikonica, a da budu "zaljepljeni" gore i dole, pa tako radni prostor će samo bi sve veći i veći, što imao veči monitor.
nalaj kaže...

Ja. Stalno ga koristim i mogu reći da je taj search fantastičan. Daleko  je bolji nego na xp-u, a iskreno, kako da drugačije pronalazim fileove ako ih na kompu imam tisuće. Sigurno ih neću jedan po jedan pregledavati

42
15 godina
neaktivan
nalaj kaže...

Dodati vrpcu na tako neupotrebljiv tool, je kao da dodajete spoilere na 40 godina starog ficota ;-) Nazalost, ni Mac OS X, a ni Linux  se tu ne moze posebno pohvaliti. Netko bi jednom trebao napisati dobru studiju o tome zasto je jedan tako krucijalan alat toliko los na vecini  OS-ova... O search-u da ne pricam. Je li netko uspio ikad naci neki file trazeci string u  sadrzaju file-a...

Pitaj ljude koji koriste unixoide zašto im služi CAT

http://www.tufting.hr
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice