Stigao Raspberry Pi 2

poruka: 340
|
čitano: 112.856
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stigao Raspberry Pi 2".
11 godina
Stigao Raspberry Pi 2

HDMI 1.4 je potreban za aktivni frame sequential 3D. Znači direktno sa Bluraya ili putem BD ISO. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.

0 0 hvala 1
17 godina
Re: Stigao Raspberry Pi 2
Moralo bi radit. Stavim skidat neke filmove prek noci pa ti sutra isprobam.
Cital sam da neki guraju 4K.
16 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Znaci ovako nesto je ok?

Najbolji program za zaradu na internetu -> https://outloud.us/landingpage/8192
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bok, koju sd karticu kupiti za pi! Ali da je stvarno brza sto,se,tice zapisivanja 4k file-i??
16 godina
Ili kako da dignem xbian u memriju, to stvarno ubrza Pi.
14 godina
Pozdrav ekipa.
Jedni pitanje za vlasnike PI 2. Dali vam kroz KODI/XBMC radi DTS I Dolby Digital. Dali možete reproducirati filmove koji imaju taj audio zapis I dali to radi na kućnom kinu (5.1). Ili se samo stereo zvuk može proslijediti. Kažu da niti jedan ARM uređaj ne može sa ovim formatima na kraj izaći. Da imaju samo Stereo downmix. Ako ne radi dali je moguće nakačiti usb zvučnu karticu koja bi mogla prenijeti 5.1 ili 7.1 zvuk do AV Recivera?
Kakva su vasa iskustva?
15 godina
neaktivan
izzy007 kaže...
Pozdrav ekipa.
Jedni pitanje za vlasnike PI 2. Dali vam kroz KODI/XBMC radi DTS I Dolby Digital. Dali možete reproducirati filmove koji imaju taj audio zapis I dali to radi na kućnom kinu (5.1). Ili se samo stereo zvuk može proslijediti. Kažu da niti jedan ARM uređaj ne može sa ovim formatima na kraj izaći. Da imaju samo Stereo downmix. Ako ne radi dali je moguće nakačiti usb zvučnu karticu koja bi mogla prenijeti 5.1 ili 7.1 zvuk do AV Recivera?
Kakva su vasa iskustva?

trebao bi moći proslijediti DTS na receiver koji to može. Problem je samo ako hoćeš dekodirati DTS u KODI-u. To ne ide (ne zbog toga što nemože nego zato jer nisu uspjeli licencirati).

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
15 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Kao sto sam i prije par tjedana reko, spustit ce se cijena RPIja 2

Upravo narucen za 37 dolara

mojpismonosa
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...

gdje si kupio?

17 godina
gocc01 kaže...

Koja verzija HDMI-a je na dvojci?

Pošto je između ostalog i on potreban, ima li šanse da prođe sada sa externog diska neki 3D Bluray iso? 

Isprobal sam BR prek mreze sa NASa i radi. Probal sam prek diska ali mi nece disk prepoznat. Nisam imal zivaca kopirat ponovo na drugi disk.

15 godina
neaktivan
Gigx0n kaže...
Mojpismonosa kaže...

gdje si kupio?

Aliexpress. Inace sad se skupi samo tako i 2 dolara popust pa mozes i prakticki ispod 35 dolara proc.

Samo se dogovoris s prodavaocem da stavi cijenu 20 dolara i da minimalisticki upakira i neces ni porez platit,

tako to ja radim

mojpismonosa
13 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

za one kojima raspberry pi 2 ne prepoznaje externe hardiskove

http://openelec.tv/forum/134-usage/75660-how-can-we-set-1-2a-for-usb-on-raspberry-pi-2

nadam se da ne rušim neko od pravila foruma jer sam stavio link

0 0 hvala 1
17 godina
Ja skuzil sam da mi je napajanje preslabo a nemam niti jedan takav punjac. Mozda kupim usb hub s napajanjem ali sumnjam jer streamam sa NASa i opce mi se glupo zavlacit iza tv-a spajat nekaj na usb.
14 godina
Evo i mojih dojmova. Kupio kod nas u Hr, točnije u Zagrebu za 385kn s PDV-om. Stavio openelc i dva addona. Pulsar i Genesis. Rade ok. Streamao 4GB pomoću pulsara. Radi savršeno. Skužio sam da mi je Pulsar ubacio svoj addon za skidanje titlova. Ja dodao još titlove i podnapise al mi ta dva ne rade. Odnosno uvijek moram manualno upisati ime koje tražim. Nije neki problem. Virea Link (Panasonicova izvedba odnosno brendiranje hdmi cec funkcije) radi savršeno. Oduševljen. Inače G30 je model ako nekoga zanima.
Ali PI2 već završio na reklamaciji. Sutra očekujem novi. Otišao utor za Micro Sd karticu. Više kartica neće ostati unutra već ispada van. Gledao film kad samo začu nekakav zvuk a ekran pocrni. Nije mi bilo jasno što je kad skužih da nema kartice u PI-u. Ona katapultirana preko sobe. Jedva ju pronašao . Samo sam dva puta izvadio i ubacio karticu i utor je otišao. Čitam na forumima da nisam jedini. Pa stoga ako često vadite karticu možda je pametnije kupiti produžni kabel za MicroSd. Jedan kraj ide u Pi i više se nikada ne vadi, a na drugom kraju se kartica ubacuje do mile volje.
12 godina
Stigao Raspberry Pi 2
izzy007 kaže...
Evo i mojih dojmova. Kupio kod nas u Hr, točnije u Zagrebu za 385kn s PDV-om

to je ništa naspram kako sam ja prošao kada sam 2012 kupio 256mb model koji sam kod RS-a platio 51 dolar sa dostavom i strujnim adapterom da bi me nakraju još dhl oderao za 40 dolara za j****u carinu

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2015 14:11 (Doktor-X).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Jel netko možda probao stavit na Pi2 Unbuntu neki? Jel radi dobro? Koja vam je distribucija najbolja?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
izzy007 kaže...
Evo i mojih dojmova. Kupio kod nas u Hr, točnije u Zagrebu za 385kn s PDV-om. 

Ma da, a gdje bih ga mogao kupiti? Budem išao u Zagreb uskoro.

14 godina
Sjekirica kaže...
izzy007 kaže...
Evo i mojih dojmova. Kupio kod nas u Hr, točnije u Zagrebu za 385kn s PDV-om. 

Ma da, a gdje bih ga mogao kupiti? Budem išao u Zagreb uskoro.

Ako se ne varam:
http://www.telebit.hr/Raspberry-Pi-2-Model-B--1GB-RAM--4-core-CPU-/p/706484774.aspx

+ ne zaboravi karticu(takodjer kod njih, po meni super cijena cca 50 kn)

http://www.telebit.hr/SD-HC-8GB-class-10--microSD---adapter--Kingston-SDC10-8GB/p/1014646880.aspx

i punjac(60kn) - 2 ampera bude taman budes li spajao kakvu periferiju

http://optimus.com.hr/index.php/hr/mobiteli/adapteri-punjaci/optimus-mobitel-tablet-pc-punjac-adapter-kompatibilno-s-10w-5v-2a-100-240v-50-60hz-micro-usb-konektor-detail

+ ako hoces wifi(cca 80 kn):
http://www.nabava.net/bezicni-adapteri__790/edimax-bezicni-adapter-ew-7811un-usb-150mbps__1864561

tutorial za doticni wifi dongle:
http://raspberrypihq.com/how-to-add-wifi-to-the-raspberry-pi/

Edit: dodan wifi dongle

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2015 23:02 (leo_91).
12 godina
Moj PC  
3 0 hvala 3
14 godina
Stigao Raspberry Pi 2

nazalost kad je meni trebalo bilo je hitno 
hvala na linkovima 

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

na aliju je neki dan bilo 35$ + 5$ popust. Uzeo sam radije banana pi iako je slabiji i slabije podrzan, ali trebo mi gigabit lan i SATA :/

mojpismonosa
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Hvala na linkovima! Ali mislim da neću kupovati adapter jer već imam hrpu adaptera kod kuće, recimo ovaj mislite da će odgovarati?

0 0 hvala 0
16 godina
ako mu stavis micro usb na izlazu mozda bi i sljakalo
Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje. Žalim što nemaju svoje. (N. Tesla)
16 godina
odjavljen

Da ako ćeš napraviti da ima MicroUSB na sebi...

My name is Legion... For we are many!
14 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Ako imas hrpu onda provjeri dal imas viska punjaca za mob s micro usbom, 99% da ce ti odgovarati :)
bitno je da je 5V i sto se tice amperaze gadaj da bude barem preko 1A da ti se rpi ne gasi u slucaju da ukljucis nesto sto potegne malo vise struje.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Znači ima micro usb napajanje izlaz... zo nisam znao. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2015 12:33 (Sjekirica).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Samo da još nešo kažem... ovi RS koji se prodaju kod nas se čine iz Velike Britanije dok su ovi sa aliexpressa naravno iz Kine. Neki tvrde da su ovi iz VB bolji i stabilniji dok neki govore da nema razlike.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2015 9:59 (Sjekirica).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sjekirica kaže...

Samo da još nešo kažem... ovi RS koji se prodaju kod nas se čine iz Velike Britanije dok su ovi sa aliexpressa naravno iz Kine. Neki tvrde da su ovi iz VB bolji i stabilniji dok neki govore da nema razlike.

imam rpi, rpi 2, banana pi. Sve s aliexpressa, pogotovo rpi 1 i bpi rade 24 sata dnevno. Ne znam u kojem smislu mogu biti "bolji". Mislim mozda jesu, ali ja to ne vidim, po cemu tocno?

mojpismonosa
14 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Ma dobro neki su govorili kako im se sruši taj iz Kine ali to je valjda bilo za jedinicu. Nego samo da još pitam s obzrim da bih to koristio za gledanje videa sa interneta i eventualnu instalaciju Kodi-ja da li bi mi bilo isto da kupim ovaj uređaj koji je nešto jeftiniji:

http://www.aliexpress.com/item/VSMART-102S-Dual-Core-Amlogic-8726-M6-Cortex-A9-Full-HD-XBMC-Google-Wifi-Android-4/2028220265.html

Ili je RS2 bolji i stabilniji?

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2015 13:36 (Sjekirica).

0 0 hvala 0
14 godina
U ovoj priči oko potencijalnih uređaja nije bitno koji je jači (cpu, ram) već tko ima bolju SOFTWARE PODRŠKU. Ako nema službenog OpenEleca (Kodi) za taj box onda je to za mene beskoristan uređaj. Ovisiš o milosti jednog ili dva lika koji će prilagoditi os da radi na tom uređaju. Znači podrška je nikakva.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice