Pripreme za Infokup 2012

poruka: 38
|
čitano: 8.902
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pripreme za Infokup 2012".
14 godina
Pripreme za Infokup 2012

Ove godine ću se pokušat pripremit, pa da budu bolji rezultati. {#}

www.facebook.com/Battlefield3.Info
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Pripreme za Infokup 2012

Nista ove godine, ne da mi se.

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pripreme za Infokup 2012

Uf, uf, uf...

A ja mislio kasnije.

Sad moram požurit s projektom :S

Vrijeme je za promjene...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pripreme za Infokup 2012

a moram radit za praznike pa idemo na algoritme :D

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pripreme za Infokup 2012

Ove godine se i ja mislim prijaviti na osnove informatike i nadam se da ću proči barem na županijsko ako ništa drugo :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pripreme za Infokup 2012

Glupo pravilo infokupa je to što ao prođeš jedanput na državnom više ne možeš. Prošle godine smo ja i moj prijatelj bili jako blizu, a bili smo prvi razred.

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pripreme za Infokup 2012
Tomislav95 kaže...

Glupo pravilo infokupa je to što ao prođeš jedanput na državnom više ne možeš. Prošle godine smo ja i moj prijatelj bili jako blizu, a bili smo prvi razred.

Samo u kategoriji Osnove informatike. :) 

13 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Da to je stvarno glupo, onda kad ti se pruži prilika moraš dati sve od sebe na državom.

Ja idem na natjecanje iz informatike za osnovne škole, ali mi se ne čini da treba puno učit. Kad pogledam prošlogodišnje rezultate, bila su vrlo lagana pitanja, a sa 50% točnoga su ih puštali na županijsko

Koma
16 godina
neaktivan
Pripreme za Infokup 2012

eh, iskreno se nadam da ce ove godine ekipa koja bude isla bit bolja... iako se vec zna da pojedine skole (koje u pravilu organiziraju zupanijska) vec s ucenicima (pojedincima) uveliko pripremaju sve sto ih moze ocekivat (kadija te tuzi, kadija te sudi)

drugo sto mi smeta (iz osnova za srednje) je prakticki uplitanje predmeta digitalna elektronika u same osnove "informatike" u jednom znacajnom dijelu... po meni bi se taj dio trebao zadrzati na poznavanju racunala opcenito, njegovih dijelova, a sa softverske strane pokrit ecdl-osnove...

iz algoritama je sve ok, osim sto im automatske provjere obicno ne rade kako triba

iz razvoja software-a je ocito da se preferiraju microsoftova rjesenja, ali eto, kako je to "umjetnicki dojam" kategorija, a ne egzaktno natjecanje, onda je tu sve podlozno ocjeni sudaca...

sve u svemu, good luck everyone

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Bok Tomislave,

da, to pravilo zaista postoji, ali samo u kategoriji Osnove Informatike. Sve ostale kategorije su lišene takvih ograničenja {#}

@wifi - Bez straha, projekti bazirani na ne-Microsoft rješenjima se gledaju jednako kao i oni na MS platformi. Točan popis onoga što se ocjenjuje imaš tu: https://www.infokup.hr/kategorija/3/Razvoj-softvera

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 22:39 (Fearless).
15 godina
Pripreme za Infokup 2012

Ja neću ići ove godine, 1. razred opće gimnazije sam i ne mislim da sam spreman za one sve računske zadatke kakvi su bili prošle godine. Prvi dio prošlogodišnjeg testa je jednostavan, onda je sredina zeznuta, a pseudokod isto znam. Prošle godine mi je falio bod do državnog{#}

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fearless kaže...

@wifi - Bez straha, projekti bazirani na ne-Microsoft rješenjima se gledaju jednako kao i oni na MS platformi. Točan popis onoga što se ocjenjuje imaš tu: https://www.infokup.hr/kategorija/3/Razvoj-softvera

sve to stoji... ali je sama kategorija subjektivna, nikad ne znas na cemu si (za razliku od osnova i algoritama)...

statisticki, od svih prijavljenih radova, koliko je prosle godine bilo na MS-u bazirano, a koliko non-MS?

16 godina
Prijavljen!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
neaktivan

Evo bacio sam oko - na državnom je bilo 3 više non-MS. Pobjednički projekt je bio baziran na MS-u (XNA), ali je stvarno bio wow. Bilo je dosta i web projekata na PHP-u (čak jedan Ruby).

Ovo govorim za srednje škole, za osnovne je omjer još veći u korist non-MS rješenja...

Za županijsku razinu stvarno neznam, vjerujem da je omjer više manje isti :)

13 godina
neaktivan
Pripreme za Infokup 2012

Ja idem ove godine na području osnova informatike. Išla sam i prošle godine (u 8. razz) pa sam na županijskom bila četvrta. Sad moram biti bolja! {#}

Don't trow things at me (hides behind pillow fort) xD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fearless kaže...

Evo bacio sam oko - na državnom je bilo 3 više non-MS. Pobjednički projekt je bio baziran na MS-u (XNA), ali je stvarno bio wow. Bilo je dosta i web projekata na PHP-u (čak jedan Ruby).

Ovo govorim za srednje škole, za osnovne je omjer još veći u korist non-MS rješenja...

Upravo tako! Ja mislim da onaj koji je to izjavio da se preferiraju MS rjesenja ili nije vidio rezultate ili ne vidi dobro ili samo trolla!

Prosle godine prva 3 rada uopce nisu MS. O cemu on prica?

15 godina
neaktivan
Spiatrax kaže...
Fearless kaže...

Upravo tako! Ja mislim da onaj koji je to izjavio da se preferiraju MS rjesenja ili nije vidio rezultate ili ne vidi dobro ili samo trolla!

Pobjednički rad je na MS tehnoligiji, ali bez obzira na to, nitko ne preferira MS :)

13 godina
neaktivan
Pripreme za Infokup 2012

ove godine idem prvi put.. nadam se prolazku na županijsko :) sretno svima :D

Ja sam ja! Ti si ti a Vi ste Vi :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Spiatrax kaže...

stani malo... dugo sam na forumima, i mozes rec da nisam vidia rezultate (zato sam i pita naknadno kakva je statistika bila), ali dosad me nitko nije optuzia da trollam... isto tako, ako to mislis, reci mi "u facu", pa me komentiraj, a ne podmuklo prijateljsko podj...nje (indirektno, da se cuje, a "ne cuje")... zato, imaj malo takta pa ne optuzuj svakoga za svasta...

posto me se vec povlaci za jezik, kad sam ja vec spomenia MS i preferiranje... kakvo je to komisijsko pitanje "a zasto niste koristili asp umjesto php-a"... eto, ne znam sve, ali ako je bilo i pitanja "zasto niste koristili php umjesto asp" ili slicnih upita, onda bi svakako razumia... ne zelim ovu temu pretvorit u veliku raspravu, jer to ovdje nije ni vrime ni misto, i za mene je sve svrsilo kad je fearless napisa statistiku, a sad sto se mene tice mozete nastavit s optuzivanjem da sam ovo ili ono... samo time potencirate onu "svak se cese di ga svrbi"... 

13 godina
protjeran
Pripreme za Infokup 2012

Jel to za sve učenike isto ili npr. 1. razredi dobivaju svoj ispit, 2. razredi svoj ispit itd.

Ako ti pomognem, stisni gumb HVALA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
proćerani kaže...

Jel to za sve učenike isto ili npr. 1. razredi dobivaju svoj ispit, 2. razredi svoj ispit itd.

Jedan za sve

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
15 godina
neaktivan
wifi kaže...
Spiatrax kaže...

stani malo... dugo sam na forumima, i mozes rec da nisam vidia rezultate (zato sam i pita naknadno kakva je statistika bila), ali dosad me nitko nije optuzia da trollam... isto tako, ako to mislis, reci mi "u facu", pa me komentiraj, a ne podmuklo prijateljsko podj...nje (indirektno, da se cuje, a "ne cuje")... zato, imaj malo takta pa ne optuzuj svakoga za svasta...

posto me se vec povlaci za jezik, kad sam ja vec spomenia MS i preferiranje... kakvo je to komisijsko pitanje "a zasto niste koristili asp umjesto php-a"... eto, ne znam sve, ali ako je bilo i pitanja "zasto niste koristili php umjesto asp" ili slicnih upita, onda bi svakako razumia... ne zelim ovu temu pretvorit u veliku raspravu, jer to ovdje nije ni vrime ni misto, i za mene je sve svrsilo kad je fearless napisa statistiku, a sad sto se mene tice mozete nastavit s optuzivanjem da sam ovo ili ono... samo time potencirate onu "svak se cese di ga svrbi"... 

U komisiji ima ljudi iz obe skupine, MS i non-MS i zbog toga često postavljaju takva pitanja da vide jesu li natjecatelji istražili alternative :)

13 godina
protjeran
power_user kaže...
proćerani kaže...

Jedan za sve

Pih, to se ne isplati prije četvrtog razreda ić.

Ako ti pomognem, stisni gumb HVALA!
15 godina
neaktivan
proćerani kaže...
power_user kaže...
proćerani kaže...

Jedan za sve

Pih, to se ne isplati prije četvrtog razreda ić.

Ovisi, nije loše otići i ranije da procjeniš koliko znaš {#}

16 godina
neaktivan
Fearless kaže...

U komisiji ima ljudi iz obe skupine, MS i non-MS i zbog toga često postavljaju takva pitanja da vide jesu li natjecatelji istražili alternative :)

eto, to su normalni odgovori i hvala... a ne odma ic napadat na prvi balun ka spiatrax...

15 godina
Pripreme za Infokup 2012

Problem i je to što je u kategoriji Osnove informatike, jer na njega idem. Što je najgore, samo u 3. i 4. razredu prva tri mjesta nešto znače pri upisu na faks. Ako netko slučajno upadne u prvom ili drugom razredu, ne znači mu baš previše ako bude i prvi u državi.

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Problem i je to što je u kategoriji Osnove informatike, jer na njega idem. Što je najgore, samo u 3. i 4. razredu prva tri mjesta nešto znače pri upisu na faks. Ako netko slučajno upadne u prvom ili drugom razredu, ne znači mu baš previše ako bude i prvi u državi.

Vrednovanje osvojenih mjesta isključivo ovisi o upisnoj politici pojedinog fakulteta. Primjerice, FESB/FER će sigurno više vrednovati Infokup nego Medicina :)

13 godina
Pripreme za Infokup 2012

Debilno je sta nemate sistem nagrada nego mjesta, pa samo 3 dobiju upise.... Debilno

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Na što si točno mislio sa nagradama Kristijane? U Razvoju postoje i nagrađeni radovi...

13 godina
Fearless kaže...

Na što si točno mislio sa nagradama Kristijane? U Razvoju postoje i nagrađeni radovi...

Recimo kod matematike, prvi dobiva prvu nagradu, drugi i treci drugu , te četvrti,peti i šesti treću. A ta nagrada  donosi upise/bodove pri upisima. Vi dajete samo prvo troje (govorim o algoritmima)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice