MacBook Pro s Retina ekranom

poruka: 86
|
čitano: 10.609
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "MacBook Pro s Retina ekranom".
16 godina
neaktivan

lijepi su,odlično napravljeni,performanse odlične i sve to stoji..ali brate... 10k kuna za 13" laptop? helloooo?!?!

Moj PC  
11 1 hvala 0
16 godina

dakle nista od retina zaslona na macbook airu

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

joj joj...

mozda je doslo vrijeme da se osvjeznim jednim 15".... {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

San koji je još uvijek nedostižan...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nisam vidio ljepsi laptop od ovoga :) jos OSX uffff
Ljubomorne duše mogu da mi puše
Moj PC  
3 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Tako se to radi!

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

lako je ovo amerikancima kupiti kad imaju prihod kud i kamo veći nego mi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pitao sam se zasto niko nije sjetio se da ljudi se bave fotografijom i grafikom na laptopima i valjali bi im kvalitetni ekrani, kome je ovo skupo neka vidi koliko kostaju  HPovi elitebookovi sa dreamcolor ekranima, nisam korisnik apple uređaja ali bih jedan ovakav volio imati definitivno.

Mislim da nema fotografa u svijetu, amatera ili profesionalca koji ovo nebi volio imati za sebe. Konacno nakon drevnog T60p i njegovog flexviewa da se stvari pokrenu nabolje.

3 0 hvala 1
17 godina

Ovo sam čekao, kako si kupujem tu bebicu od 15'' sa retina rekranom, onaj MacBook prije mi je izgledao mrvu debeljuškasto a i morao bi posebno kupit SSD, sad su riješili te probleme {#}

He who is brave is free.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Laptopi su vrh i bez ikakve konkurencije, pogotovo ovaj novi sa retinom. Očigledno se čeka da se cijena komponenti ( ekrana ) malo spusti pa će se stari macbook pro - ovaj koji sad izgleda nevjerojatno debel u usporedbi sa novim povući.

Međutim ... mac pro je "kao" updejtan a zapravo nije, 17" mac book pro je nestao, što nažalost upućuje na to da je apple odustao od pro desktop pa čak i pomalo uopće pro linije, a to im je mislim loš potez. Lova je u mobilnom ali masa tog sadržaja kreirana je na mac pro računalima koja nisu apdejtana dviej godine ( ovu smijuriju od updatea jučer neću spominjati ). Hrpa profesionalaca sa velikim investicijama u mac only software i periferije ostavljena je bez upgrade plana ... apple je morao zbog ugleda i zbog content creation profesionalaca, makar im taj segment ne donosio nikakav profit ostaviti pro liniju na životu. Neodgovoran i nepametan potez. Uz to i tužan dan za mnoge koji su jučer bili spremni iskrcati na desetke tisuća dolara na nove pro mašine. 

7 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Pro i iMac će sljedeće godine. 

Pa zašto bi uopće prodavali 17" grdosiju, kad imaš retina display 15"???

ovo su daleko najbolji laptopi trenutno, mogo bi sljedeće godine jednog...

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

za 17" lap i nije tako bitno. iMac će vjerojatno biti apdejtan vrlo skoro ( i možda mini ). Nadam se i display. Mac Pro nije dobio osvježenje dvije godine. Kad su ugasili servere, ajde ... ali potpuno bez jakog desktopa ostavlja audio i video i mnoge druge profesionalce sa hrpom neupotrebljivog softwarea i kartica. Idiotizam je dozvoliti da ti ljudi pređu na Win mašine i ne uzeti im novce ... 

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ništa novo na zapadu. Igre specifikacijama, i socijalnim mrežama.

5 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

A reader writes in to share an email he received from Apple CEO Tim Cook after he asked about the future of the Mac Pro: 

Our pro customers are really important to us...don't worry as we're working on something really great for later next year.

2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: MacBook Pro s Retina ekranom
grzzi kaže...

Za Mac Pro vjerojatno čekaju Ivy Bridge-E za neki veći upgrade. Ali svejedno su sada mogli barem thunderbolt staviti.. 

agent_riko@me.com
14 godina
neaktivan
Thog kaže...

A reader writes in to share an email he received from Apple CEO Tim Cook after he asked about the future of the Mac Pro: 

Our pro customers are really important to us...don't worry as we're working on something really great for later next year.

later next year? nadam se da je to ono o čemu J.Ive priča ... ali nekako sumnjam u to. Mogli su barem apdejtati tower sa novim procesorima, grafičkom i IO do tad. NIje da im treba vojska ljudi za tako nešto čim bi pokrpali rupe i dali do znanja ljudima da se strpe. 

17 godina
neaktivan

Kontaju oni kad kupiš tu kantu MacPro - ne minjaš bar 5-6 godina, ako si profić..

17" laptop je izgubio svaku funkciju i potrebu za ikoga. 15" ima istu snagu, sve potrebne priključke i rezoluciju koji imaju današnji 27"

I/O sigurno postoje neki adapteri, grafičke moš posebno kupit koliko očeš, procesori se vjerovatno još neisplate mijenjat. Kad budu 50-80% brži će se isplatit... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 10:42 (Thog).

1 0 hvala 0
14 godina

Ne volim taj apple, ali ovo je zvjerski Što su napravili od laptopa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Laptopi su uvijek bili vrh vrhova za semi-pro/ napredne amatere ako ubodeš bez PDV-a ili u oglasu, uvezeš itd...... ostale je preskupo u lijepoj našoj i neisplativo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Standardno osvjezenje na polju Aira i Pro + Retina Macbook Pro. Izgleda odlicno,fenomenalno a ima i performanse glava boli. Jedina mana je cijena, cjena je pre prevelika 2.200 "slabiji" model. Prevelika cijena i za amerikance a kad se kod na na to jos doda sve ono + velika zarada prodavca bit ce skoro 20k.

twitter: @saltcitysinner

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kod nas će to biti 2000 eura + PDV. Jeftinije je otić u NY, razgledati grad par dana (iznajmiš sobu na Airbnb za $40 po danu) i kupiš laptop, onako usput :)

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
grzzi kaže...

Laptopi su vrh i bez ikakve konkurencije, pogotovo ovaj novi sa retinom. Očigledno se čeka da se cijena komponenti ( ekrana ) malo spusti pa će se stari macbook pro - ovaj koji sad izgleda nevjerojatno debel u usporedbi sa novim povući.

Međutim ... mac pro je "kao" updejtan a zapravo nije, 17" mac book pro je nestao, što nažalost upućuje na to da je apple odustao od pro desktop pa čak i pomalo uopće pro linije, a to im je mislim loš potez. Lova je u mobilnom ali masa tog sadržaja kreirana je na mac pro računalima koja nisu apdejtana dviej godine ( ovu smijuriju od updatea jučer neću spominjati ). Hrpa profesionalaca sa velikim investicijama u mac only software i periferije ostavljena je bez upgrade plana ... apple je morao zbog ugleda i zbog content creation profesionalaca, makar im taj segment ne donosio nikakav profit ostaviti pro liniju na životu. Neodgovoran i nepametan potez. Uz to i tužan dan za mnoge koji su jučer bili spremni iskrcati na desetke tisuća dolara na nove pro mašine. 

Istina.

17 godina
neaktivan
grzzi kaže...
Mogli su barem apdejtati tower sa novim procesorima, grafičkom i IO do tad. NIje da im treba vojska ljudi za tako nešto čim bi pokrpali rupe i dali do znanja ljudima da se strpe. 

Apdejtali su procesore ali grafika je ostala ista :(

14 godina
neaktivan
Hrvoje kaže...
grzzi kaže...
Mogli su barem apdejtati tower sa novim procesorima, grafičkom i IO do tad. NIje da im treba vojska ljudi za tako nešto čim bi pokrpali rupe i dali do znanja ljudima da se strpe. 

Apdejtali su procesore ali grafika je ostala ista :(

stari procesori, stare grafulje, no tbolt, usb3, e sata ... 

1) odustali su od pro desktpa i misle da će apdejtani iMac pokriti donekle to područje, ili da je pro laptop + periferija postala dovoljno moćna za gotovo sve "pro" primjene, a da će se taj trend anstaviti i u budućnosti i da nema potrebe razvijati skupe strojeve za niche  ( po meni za sad ipak pogrešno )

2) nisu htjeli utrošiti niti jednog čovjeka na redizajn ploče za nove xeone i pisanje novih drajvera za nove grafulje za stare towere jer je potpuno novi manji faktor u razvoju ... ovo bi donekle spasilo stvar, ali ako ćemo čekati punu godinu do toga izgubiti će masu korisnika ...

3) Nešto treće ... podrška third party hardwareu na high endu ... nekakvi hakintoši approved by apple ? :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 12:27 (grzzi).
13 godina
protjeran

Sumnjam da bi Apple podrzao hackintoshe. A razocaran sam jer nije predstavljen novi iMac. Macbook pro je cudo, mada je cijena paprena. No mene je iskljucivo zanimao novi iMac, ali izgleda da za sad nista od toga :(

0 0 hvala 0
17 godina

Interesantno kak se razbacuju Retina izrazom koji su budimo realni iskopali iz nosa.
Prvo je bilo 320+ ili kolko ppi Retina? Onda je dosel ipad sa manje od 300 da bi sad 220 ppi prodavali pod Retina.
Komp je klasicno kvalitetna mašina sa cijenom koja je klasično pretjerana. Ak ništ drugo bar budu drugi počeli izbacivat ekrane sa ogromnim razlučivostima. Nije da ih trebamo ali niko normalan nije protiv toga da dobije bolji proizvod.
Problem je kaj Retina diže cijenu uređaja za nekih 500 eura. Pošto nisam grafičar tako nešto mi ne treba a oni koji trebaju, mogu, vole, žele nek kupe.
Sve se svodi na eyecandy jer svi imaju aluminijske notebooke, svi imaju i7 u ponudi, sa boljim grafuljama, SSD je must i drago mi je da su odbaciji obični HDD jer sa TB možete imat externi disk bez da vas usporava.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 13:24 (NEW_MAN).
14 godina
protjeran
NEW_MAN kaže...

Interesantno kak se razbacuju Retina izrazom koji su budimo realni iskopali iz nosa.
Prvo je bilo 320+ ili kolko ppi Retina? Onda je dosel ipad sa manje od 300 da bi sad 220 ppi prodavali pod Retina.
Komp je klasicno kvalitetna mašina sa cijenom koja je klasično pretjerana. Ak ništ drugo bar budu drugi počeli izbacivat ekrane sa ogromnim razlučivostima. Nije da ih trebamo ali niko normalan nije protiv toga da dobije bolji proizvod.
Problem je kaj Retina diže cijenu uređaja za nekih 500 eura. Pošto nisam grafičar tako nešto mi ne treba a oni koji trebaju, mogu, vole, žele nek kupe.
Sve se svodi na eyecandy jer svi imaju aluminijske notebooke, svi imaju i7 u ponudi, sa boljim grafuljama, SSD je must i drago mi je da su odbaciji obični HDD jer sa TB možete imat externi disk bez da vas usporava.

http://www.tuaw.com/2012/03/01/retina-display-macs-ipads-and-hidpi-doing-the-math/

Ima još puno web adresa sa uključenim kalkulatorima za retinu. Ovo je jedna. Bit ce jasnije i lakše se diskutira.

14 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

totalno nebitno kako nazivaju ekran i koji su kriteriji da je nešto retina a nešto nije. 2880x1800 na 15" tj 220 ppi na ekranu u koji gledaš za pola metra je impresivno. Uz to dolaze i bolji kontrast, bolji ( veći ) kutovi, veći gamut etc ... engadgetovci su fascinirani, a i svaki ljubitelj tehnologije bi trebao biti. Ovaj lap je najbolje što tehnologija trenutno može ponuditi. I hw i sw. 

Takva rezolucija, autonomija i snaga u tim dimenzijama i težini nosi svoju premiju u cijeni, al i to je nebitno jer trenutno nema konkurenciju. Za one na budgetu, novi air za 999 dolara ili novi/stari macbook pro je više nego dobra alternativa.

16 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Na stranu to što Appleova definicija Retine (60 ppd) nije ispravna (ali su za sad rezolucije koje koriste i više nego privlačne), može biti i 20 PPI ako je prosječna udaljenost na kojoj držiš uređaj dovoljno velika.

Tako na primjer, kada bi Apple napravio 16:19 TV od 52'', a računaju na to da je prosječna udaljenost 2 metra, TV bi imao rezoluciju od 1920x1080 (42 ppi) (Appleova definicija; 60 ppd) i oni bi ga zvali "Retina" jer i druge uređaje sa 60 ppd zovu "Retina".

Kada bi uzeli NKH-ovu brojku od 310 ppd kao absolutni gornji limit:

"The higher the angular resolution, the greater the sense of realness, and the sense greatly saturates above about 60 cpd [120 ppd]; above 155 cpd [310 ppd] - images are indistinguishable from the real object."

rezolucija tog TV-a trebala bi biti 9920x5580 (219 ppi).

www.bug.hr/forum/suspended/ *** Ne očekuj od mene populističke komentare. Hvala.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 16:03 (Random.).
13 godina
protjeran

iStyle je postavio cijenu za macbook pro sa retinom. "Sitnica" od 25 000kn. Koliko god ovo ruzno zvucalo - ocekivano je.

Samo sto se u tom slucaju vise isplati otici do NY-a na 2-3 dana iz zajebancije, kupiti novi MBP ako ga vec toliko zelite, i vratiti doma. Cak ustedimo. Cestitke iStyleu :D

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice