Nisam primjetio takve probleme možda zato što sam prijavljen Microsoft računom pa mi komp s njega potegne postavke.
Uglavnom nikad nisam imao problema s update i upgrade stvarčicama.
Nisam primjetio takve probleme možda zato što sam prijavljen Microsoft računom pa mi komp s njega potegne postavke.
Uglavnom nikad nisam imao problema s update i upgrade stvarčicama.
Može li se taj Upgrade kako isključiti ?
Novi sam, pa me zanima...čitam, svima se tresu gaće oko najnovijeg upgradea kojega bi ljudi trebali s veseljem dočekati kao mladenku na vjenčanju.
Napravi prije velikog updatea image sistemske particije nekim od besplatnih alata i možeš bez straha gaziti po Windowsima. Ako nešto pođe krivo ili ti se update nije svidio, u 10 minuta vratiš staru verziju.
Novi sam, pa me zanima...čitam, svima se tresu gaće oko najnovijeg upgradea kojega bi ljudi trebali s veseljem dočekati kao mladenku na vjenčanju.
Napravi prije velikog updatea image sistemske particije nekim od besplatnih alata i možeš bez straha gaziti po Windowsima. Ako nešto pođe krivo ili ti se update nije svidio, u 10 minuta vratiš staru verziju.
A ti misliš , da je to besplatno , ili da troši vrijeme i živce savremenog čovijeka kojemu je vrijeme --- novac!!!???!!!
Sta ti predlazes?
Sta ti predlazes?
Dobar sistem , koji nebi pucao.
Meni ne puca... Nikad nikakvih problema nemam i nisam imao....
Meni ne puca... Nikad nikakvih problema nemam i nisam imao....
Zato što nisi POWER USER , kao ja. Na žalost tvoju.
O jel pa de prosvijetli me sta je to power user pa kad narastem da i ja budem to. POWER USER... kako to mocno zvuci.....cccccc
Premiere, AE PS i ekipa nisu dovoljno power?.....
@Daliboris:
aha dakle definicija Power Usera je da si uspješno sježi OS na računalu...
jesi kad čuo za onaj: Mujo, hrani majmune i ništa ne diraj?
Pa vjerovatno je tu kvaka. Instalirao i koristim a ne cackam gasim podesavam niti bilo slicno ne radim. NE pratim clock CPUa niti zauzece RAMA.... U pravu je nisam power samo regular user koji hrani svinje i nista ne dira....
A ti misliš , da je to besplatno , ili da troši vrijeme i živce savremenog čovijeka kojemu je vrijeme --- novac!!!???!!!
Tako je, za image particije ti treba bar 2 mjeseca tuckati u binarnom obliku po mramoru :-D
Tako je kremenko radio image particije ;)
Tom logikom vrijeme je novac onda je gubitak vremena praviti backup podataka....
Tako je kremenko radio image particije ;)
Tom logikom vrijeme je novac onda je gubitak vremena praviti backup podataka....
Power troler, ne juzer.
Iskreno, svi ovi noviteti mi zvuče krajnje nezanimljivo i čak pomalo neozbiljno. Windowsi su davno prestali biti orijentirani na power usere i okrenuli su igrama i kvazi-multimediji, a ljudi koji zarađuju za život od programiranja za windows platformu imaju sve više sijedih radi njih. Na najavu ovih promjena vesele se valjda samo klinci, dok su normalni korisnici uglavnom zgađeni količinom smeća koje MS redovito servira sa svakim updateom. Što se updatea tiče, svaka nova instalacija je nova strepnja da li će se sve sj***ti ili samo jedan dio. Prešao sam nedavne na 10 sa 7-ice (upgrade, ne čista instalacija) i već požalio: hrpa problema, a svi windows stručnjaci mi predlažu clean install što mi je preveliki gubitak vremena i već ozbiljno razmišljam o tome da aktiviram backup 7-ice koji brižno čuvam i da se vratim na 7-icu negdje do vremena kad bude izlazila 11-ica. Enormnu količinu bloatwarea koja dolazi s OS-om još nekako (bar jedan dio) skinem sa PS skriptama, no sve je to ogromni gubitak vremena za profesionalne korisnike.
-win ima backup/image alat, automatika kreira .. ako nisi zadovoljan možeš rollbackati. Alternativno, radi što želiš, ono što tebi kao korisniku odgovara. Ako si powerjuzer tad vjerojatno znaš što trebaš/želiš i kako ćeš to ostvariti (OS nije sam sebi svrha, najmanje je važna winver..).
Iskreno, svi ovi noviteti mi zvuče krajnje nezanimljivo i čak pomalo neozbiljno. Windowsi su davno prestali biti orijentirani na power usere i okrenuli su igrama i kvazi-multimediji, a ljudi koji zarađuju za život od programiranja za windows platformu imaju sve više sijedih radi njih. Na najavu ovih promjena vesele se valjda samo klinci, dok su normalni korisnici uglavnom zgađeni količinom smeća koje MS redovito servira sa svakim updateom. Što se updatea tiče, svaka nova instalacija je nova strepnja da li će se sve sj***ti ili samo jedan dio. Prešao sam nedavne na 10 sa 7-ice (upgrade, ne čista instalacija) i već požalio: hrpa problema, a svi windows stručnjaci mi predlažu clean install što mi je preveliki gubitak vremena i već ozbiljno razmišljam o tome da aktiviram backup 7-ice koji brižno čuvam i da se vratim na 7-icu negdje do vremena kad bude izlazila 11-ica. Enormnu količinu bloatwarea koja dolazi s OS-om još nekako (bar jedan dio) skinem sa PS skriptama, no sve je to ogromni gubitak vremena za profesionalne korisnike.
-powerjuzer ne instalira upgrade (s w7 na w10..) odnosno kad je važno za posao (što već, ovisi o korisnikovim potrebama, žečjama + HW-kompatibilnost) tad se prvo provjeri kako će raditi. Uobičajeno se ima cca godina dana za tranziciju. Jesi li iskoristo tu godinu za test i odluku ili si na ćoravo prešao i sad se žališ..(?) -powerjuzer ili juzer koji njurga oko 'poklonjenog' OSa (nitko nije prisiljen nagodraditi w7 na w10, to je TVOJA odluka ili neki drugi requirements kojeg si morao zadovoljiti npr dx12..).
MS je sad u nekim polugodišnjim ciklusima (umjesto starinskih SPova). Očekujte ubuduće istu stvar u proljeće... Pripremite se na vrijeme ili koristite onaj OS koji radi ono što vam treba, tj koji radi.
-powerjuzer ne instalira upgrade (s w7 na w10..) odnosno kad je važno za posao (što već, ovisi o korisnikovim potrebama, žečjama + HW-kompatibilnost) tad se prvo provjeri kako će raditi. Uobičajeno se ima cca godina dana za tranziciju. Jesi li iskoristo tu godinu za test i odluku ili si na ćoravo prešao i sad se žališ..(?) -powerjuzer ili juzer koji njurga oko 'poklonjenog' OSa (nitko nije prisiljen nagodraditi w7 na w10, to je TVOJA odluka ili neki drugi requirements kojeg si morao zadovoljiti npr dx12..).
MS je sad u nekim polugodišnjim ciklusima (umjesto starinskih SPova). Očekujte ubuduće istu stvar u proljeće... Pripremite se na vrijeme ili koristite onaj OS koji radi ono što vam treba, tj koji radi.
Kao prvo, ni u jednom trenutku nisam rekao da sam "power user" (što god to uopće značilo) nego samo da ga profesionalno koristim. Nadalje, isprobao sam sve verzije W10 do sad kao clean instalacije i nisam imao većih problema, čak mi je i Creators update radio jedno vrijeme iznenađujuće dobro i odjednom uleti neki update nakon kojeg BSOD, restart, kilavljenje i tako ukrug. Sad je u fazi da nakon dugog boota ubijem explorer.exe i ponovo pokrenem pa radi podnošljivo. W10 nisam dobio badava budući da imam pretplatu na MS proizvode tako da uvijek dobivam nove verzije. Uglavnom, mnogo stvari koj si napisao si u potpunosti krivo pretpostavio.
Osobno, da ne moram radi posla nikad ne bi koristio Windowse i macOS i Linux (bilo Mint ili Ubuntu) su mi mnogo draži i mnogo manje sr***a imam s njima, no windows aplikacije još uvijek prevladavaju. Nažalost ili nasreću taj trend se mijenja pa pretpostavljam da bih kroz par godina mogao normalno raditi isti posao bez Windowsa što je sva sreća jer pretpostavljam da bi do onda sve ionako moglo otići zaista predaleko za moj ukus. I to što kažeš da "njurgam", možda i jest tako, ali jedino što želim od OS-a je da ne bude krcat bloatwareom i da imam kontrolu nad njime. To kako Windowsi trenutno funkcioniraju i rade što žele i kad žele je za moj pojam totalna katastrofa za jedan OS i bit će razlog da ga sve više ljudi prestaje koristiti. W10 su ionako prigrlili uglavnom klinci i igrači, ostalima nam se diže kosa od njega.
Kod mene upgrade bude jedan rutinski posao od 15-tak minuta. Kasnije pobrišem smeće koje je ostalo i sve bude na svom mjestu. Imam dojam da svaki upgrade čak i malo sam "pročisti" OS, od nepotrebnih fajlova, jer poslije uvijek dobijem koju gigu prostora više na sistemskom disku.