šugavi plug inovi, ovo je bilo najbitnije za napisati? vjerujem kako je ovo potka cijelog tvog teksta, a naravno nisi spomenuo silverlight jer ga ne koristiš ili jer je MSov ili jer nije šugav jer je MSov?
dakle europska komisija ima još puno toga za reći odnosno tužiti MS kojemu je omiljena praksa gurati dijelove svog browsera u svaki hebeni dio winsa, što vjerujem i rezultira diskutabilnom sigurnošću istog a onda i istom takvom sigurnošću spomenutih programa koji ga u nekom svom dijelu koriste..., pogotovo mi se sviđa MSov activex koji se gura svugdje a evo njegovog dijela učitanog i u help (slika dolje)
za kraj što reći kada instalacijom browsera drastično mjenjaš i sam OS... mislio sam da browser služi surfanju po internetu a ne da glumi svojevrsni service pack za OS a da juzeri o tome nisu adekvatno obavješteni
Nisam imao problema sa Silverlightom.
Europska komisija je svoje rekla - i MS je u Windows 7 ugradio mehanizam odabira browsera. EU verzija windowsa dolazi i bez WMPa, IIRC. Možeš si ga, a i ne moraš, doinstalirati.
Što se sigurnosti tiče, Windows 7, svježe instaliran i patchiran te na defaultnim postavkama je prilično siguran sustav.
Čudiš se help sustavu koji koristi IE rendering za prikaz teksta? Gdje si ti živio zadnjih deset godina?
I daj molim te objasni na koji način drastično mijenjaš OS? Nije valjda da nisi znao da help koristi IE engine?
dakle ako instaliram novu inačicu browsera njegova baza koja leži duboko integrirana u winsima će se valjda također mijenjati... kad je već spomenut help evo sličice pa vidi datum jednog IEovog dlla pokrenutog sa help procesom
Šti si s time htio reći?