Internet Explorer 9

poruka: 336
|
čitano: 83.053
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Internet Explorer 9".
14 godina
Internet Explorer 9

Ljudi pa bježte od tog sr*nja,

ako je browser onda bi se trebao instalirati kao browser, a ne kao sistemska nadogradnja, opet love u mutnom.

Ljudi će ga instalirati, ali ga prosječni korisnik neće znati maknuti.

Mo koji sh*t...

Jel vam to treba?

Ima gro bržih i boljih browsera.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 7:58 (Damok).
Moj PC  
0 14 hvala 0
17 godina
Internet Explorer 9

Moram priznat da me ugodno iznenadio. Evo taman sam ga stavio na svoj komp, brzina je ok, budem vidio poslije kako se nosi sa hrpetinom tabova, ali prema ovome sto vidim, mogao bi mi cak zamijeniti chrome (koji ima usranu podrsku za printanje). Jos samo moram vidit kako "voli" CSS3 i HTML5, ako to bude ok onda mi je ovo definitivno favorit.

@Damok: mislim da sami mozemo odluciti sto je dobro za nas...

EDIT 2: Ono sto mi fali su nadogradnje tipa web developer toolbar, firebug i slicno... nadam se da ce to uvaliti kad tad...

EDIT 3: Ipak nije fluidan kao Chrome. Danas cu pokusat radit samo na IE-u

EDIT 4: Daleko od fluidnog. Jscript trza. Kad se vrti youtube uspori cijeli browser. Odusevljenje splasnjava.

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 8:09 (tnakir).

2 0 hvala 1
17 godina
Internet Explorer 9

Oh bogovi, ne opet. Svaki puta kada MS izda novu verziju browsera nađu se pametnjakovići kojima je najveći problem to što se ne može deinstalirati. IE je softver čija baza leži duboko integrirana sa windowsima. Sustav prikazivanja pomoći koristi IE engine. Mnogi mail programi također koriste IE engine za prikazivanje mailova. Mnogi programi također koriste taj engine za prikaz teksta ili slika. Nemoguće ga je deinstalirati, a uostalom zbog čega bi to itko i radio?

Ako je nekome do potpune kustomizacije sustava, odabrao je krivi sustav, jer Windowsi nisu kreirani za takve stvari. Moraju se restartati jer se mijenjaju sistemske datoteke koje se podižu zajedno sa windows sustavom.

Sam IE9 radi odlično - koristio sam RC do prije mjesec i pol dana na poslu, radi odlično, nije bilo nikakvih problema - osim sa šugavim pluginovima koji su mi rušili tabove, no nakon updatea pluginova (Acrobat i Flash) nije bilo nikakvih problema.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
8 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

Father je napokon dobro napomenuo, na tisuće programa koristi IE kontrolu unutar sebe, IE je duboko u sustavu i sasvim normalna stvar je da se zahtijeva restart. Čisti primjer je i outlook i on koristi IE, da ne spominjem jedan odavno mrtvi ICQ ili  čak i Visual studio... A ove priče o IE6, IE6 2001 godine niti nije bio preloš, druga strana priče je ta da nije dugo bilo nove verzije i da ljudi ne prelaze na nove verzije, ali IE9 je definitivno brži od Firefoxa. U rangu chromea i opere.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Internet Explorer 9
Kečko kaže...

Father je napokon dobro napomenuo, na tisuće programa koristi IE kontrolu unutar sebe, IE je duboko u sustavu i sasvim normalna stvar je da se zahtijeva restart. Čisti primjer je i outlook i on koristi IE, da ne spominjem jedan odavno mrtvi ICQ ili  čak i Visual studio... A ove priče o IE6, IE6 2001 godine niti nije bio preloš, druga strana priče je ta da nije dugo bilo nove verzije i da ljudi ne prelaze na nove verzije, ali IE9 je definitivno brži od Firefoxa. U rangu chromea i opere.

Brz jest, ali po dosadasnjem iskustvu se nemoze mjeriti sa Chromeom ili Operom. Od FF je svakako brzi.

15 godina
protjeran
Re: Interent Explorer 9
geek_boy1 kaže...

ne kuzim zas bugovci objavljuju da je izasla konacna verzija kad nije konacna verzija izlazi tek sutra po nasem vremenu a ne danas tak da ponekad mislim da ovi nasi bugovci(objavljivaci vijesti nisu svi losi) imaju ponekad imaju neki bug u glavi ponekad objavljuju prerano a ponekad prekasno vijesti mislim da se moraju malo uozbiljit 

nije toliko stvar u tome prerano ili prekasno nego što dezinformiraju javnost. nije u 3 nego u 6 ujutro.

May justice be done though the heavens fall
17 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

Izasla je finalna verzija

Internet Explorer 9 www.microsoft.com

Internet Explorer 9 Offline/Standalone Installer (oko 17-18MB)

IE9 (x86)  for Windows 7

IE9 (x64) for Windows 7

IE9 (x86) for Vista

IE9 (x64) for Vista

Ako niste dio rješenja onda ste ... kolumnist!

0 0 hvala 2
15 godina
Internet Explorer 9

di da provjerim koju verziju imam, sad sam instaliro neku al neznam jel sam opet onu betu ili finalnu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

di da provjerim koju verziju imam, sad sam instaliro neku al neznam jel sam opet onu betu ili finalnu

Gore na Help--About Internet Explorer

15 godina
Internet Explorer 9

imam 9.0.8112.16421, jel to to?

malo mi je glup i mal ovaj refresh button, da se bar može smjestiti tamo kod back-forward

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 9:11 (maxy0).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

na oznaci pogledaj koji je build. ne smije bit oznaka RC dole sitno.

edit: ajd postaj ss.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 9:12 (karakteran).
17 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Oh bogovi, ne opet. Svaki puta kada MS izda novu verziju browsera nađu se pametnjakovići kojima je najveći problem to što se ne može deinstalirati. IE je softver čija baza leži duboko integrirana sa windowsima. Sustav prikazivanja pomoći koristi IE engine. Mnogi mail programi također koriste IE engine za prikazivanje mailova. Mnogi programi također koriste taj engine za prikaz teksta ili slika. Nemoguće ga je deinstalirati, a uostalom zbog čega bi to itko i radio?

Ako je nekome do potpune kustomizacije sustava, odabrao je krivi sustav, jer Windowsi nisu kreirani za takve stvari. Moraju se restartati jer se mijenjaju sistemske datoteke koje se podižu zajedno sa windows sustavom.

Sam IE9 radi odlično - koristio sam RC do prije mjesec i pol dana na poslu, radi odlično, nije bilo nikakvih problema - osim sa šugavim pluginovima koji su mi rušili tabove, no nakon updatea pluginova (Acrobat i Flash) nije bilo nikakvih problema.

šugavi plug inovi, ovo je bilo najbitnije za napisati? vjerujem kako je ovo potka cijelog tvog teksta, a naravno nisi spomenuo silverlight jer ga ne koristiš ili jer je MSov ili jer nije šugav jer je MSov?

dakle europska komisija ima još puno toga za reći odnosno tužiti MS kojemu je omiljena praksa gurati dijelove svog browsera u svaki hebeni dio winsa, što vjerujem i rezultira diskutabilnom sigurnošću istog a onda i istom takvom sigurnošću spomenutih programa koji ga u nekom svom dijelu koriste..., pogotovo mi se sviđa MSov activex koji se gura svugdje a evo njegovog dijela učitanog i u help (slika dolje)

za kraj što reći kada instalacijom browsera drastično mjenjaš i sam OS... mislio sam da browser služi surfanju po internetu a ne da glumi svojevrsni service pack za OS a da juzeri o tome nisu adekvatno obavješteni

http://www.youtube.com/user/Anarchitektur
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 9:19 ((s)izgoreo).
15 godina
Internet Explorer 9

evo:

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

@sprženi

laik sam pa mi objasni kako sam ja instalacijom IE9 drastično izmjenio svoj OS.

nisam primjetio ništa pa evo da pitam stručnjaka. unaprijed hvala.

@maxy

mislim da je to to. nisam kući pa ne mogu usporedit sa svojom verzijom, ali oznaka RTM (release to manufacturer) bi trebala značiti da je u pitanju konačna verzija.

edit: da to je to {#}

nema greške ;) nema greške ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 13:07 (karakteran).
17 godina
neaktivan
karakteran kaže...

@sprženi

laik sam pa mi objasni kako sam ja instalacijom IE9 drastično izmjenio svoj OS.

nisam primjetio ništa pa evo da pitam stručnjaka. unaprijed hvala.

pitaj oca dougala on će ti vjerujem bolje objasniti...  ja definitivno nisam stručnjak

15 godina
protjeran
pa nije on tvrdio da se os drastično izmjenio zbog instalacije IE9 nego ti.
15 godina
protjeran
Internet Explorer 9

Primjetio sam par postova sa izjavama "brz skoro kao Chrome", "stabilan skoro kao Chrome", "izgledom podsjeca na Chrome"....

kad bi ovdje bila rijec o besplatnom programu koji sluzi kao zamjena komercijalnom, kao sto je slucaj Open Office/MS Office, onda bi to zaista bio dobar razlog za instalaciju. ali da cu instalirati program zato sto je brz skoro kao chrome??? necu, instalirat cu Chrome (ili Operu). Jer su skoro po svim aspektima bolji a kostaju isto.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
karakteran kaže...
pa nije on tvrdio da se os drastično izmjenio zbog instalacije IE9 nego ti.
Father_Dougal kaže...

dakle ako instaliram novu inačicu browsera njegova baza koja leži duboko integrirana u winsima će se valjda također mijenjati... kad je već spomenut help evo sličice pa vidi datum jednog IEovog dlla pokrenutog sa help procesom

17 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

Tweakajmo IE9...masovno :)

Sa ovim tweakerom mozete podesiti neke sitnice kao sto su  menubar on top,  use Clear Type...  itd.

TweakIE9

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Kečko kaže...

Brz jest, ali po dosadasnjem iskustvu se nemoze mjeriti sa Chromeom ili Operom. Od FF je svakako brzi.

To nije točno. IE9 je trenutno najbrži browser i to baš zbog JS JIT-a.

17 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

Tak probo iz znatizelje RC malo ,cini se puno normalniji nego 7 i 8 .Brzina je stvarno zadovoljavajuca .Koristenje rama prilikom puno tabova nisam gledo .Izgled stranica je dobar ali to nije bilo ni upitno.Tak da useri koji nisu vicni ili ne traze neke specificne dodatke nego koriste out of box kaj dobe sa windowsima ovog puta i nece biti osteceni.

Ja se naviko na chrome (ali eto naso i sajt koji nije dobro otvorio ,tcom mojtcom popis poziva nije htio otvoriti)

0 0 hvala 0
16 godina
Commodore kaže...

Primjetio sam par postova sa izjavama "brz skoro kao Chrome", "stabilan skoro kao Chrome", "izgledom podsjeca na Chrome"....

kad bi ovdje bila rijec o besplatnom programu koji sluzi kao zamjena komercijalnom, kao sto je slucaj Open Office/MS Office, onda bi to zaista bio dobar razlog za instalaciju. ali da cu instalirati program zato sto je brz skoro kao chrome??? necu, instalirat cu Chrome (ili Operu). Jer su skoro po svim aspektima bolji a kostaju isto.

-ostali postovi su navijačko ZA-PROTIV pa preskačem komentiranje jer je sve stvar subjektivnog mišljenja...

-upravo me zato čudi ovo (iznad):{#}

-dovoljno iskusan korsnik, pa ipak 'slijepo vjeruje' tuđim komentarima? Dali je dobar ili loš, brz-spor itd.. u ovakvim raspravama više ovisi o navijačkoj strani nego nekom preciznom podatku.

Zašto u ovom slučaju vjeruješ tuđoj ocjeni? Probaj, vidi i odluči. Ili ga nemoj probati. Izbor treba bit tvoj.

Korisnici imaju problema s SP1, imaju problema s kb..1033, ... dali je do njihove strane (zna se razlog) ili je MS napravio loš proizvod? Flash-Java na 64bita nije stvar MSa.

Da nedođe do nesporazuma, nije to pogrešna (ili dobra) odluka niti je kritiziram, ali ipak bi dovoljno iskusan korisnik trebao znati ocijeniti (bez utjecaja navijača) što mu je dobro...

(-kritiziram 'kriterij' za odluku. {#})

btw: kritičarima ''točnog vremena'' izlaska IE9, čitajte s razumijevanjem, 9 pm pacific time je točno vrijeme.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 10:06 (ihush).
17 godina
naxeem kaže...
tnakir kaže...
Kečko kaže...

Naxeem kazem samo kakva je situacija na mom racunalu u firmi. Mozda samo trebam restart, ali za to sada nemam vremena. Daleko ugodnije iskustvo imam na Chromeu. 

16 godina
maxy0 kaže...

imam 9.0.8112.16421, jel to to?

malo mi je glup i mal ovaj refresh button, da se bar može smjestiti tamo kod back-forward

da

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ha? Chrome je odavno najbrži i što se tiče DOM-a i prikaza kao i Javascripta. Brzina Javascripta u IE9 je u rangu s Fx3.6.

15 godina
Internet Explorer 9

Posto koristim lcd od 40 inca ,koristim i zoom od 175%,a explorer 9 je jedini

browser (uz firfox 4 RC -koji je sporiji) koji kad scrollam ne stekne niti jednom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 10:42 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tom69 kaže...
naxeem kaže...

Ha? Chrome je odavno najbrži i što se tiče DOM-a i prikaza kao i Javascripta. Brzina Javascripta u IE9 je u rangu s Fx3.6.

Posve netočno. IE9 trenutno je brži i od Chromea 10.

17 godina
naxeem kaže...
Tom69 kaže...
naxeem kaže...

Mozda u sintetickim testovima, ali se trokavanje vidi i pri surfanju Bol-om i BOL forumom. Ako tu trza onda nemamo o cemu pricat (dakle nekakvi jednostavni jQuery efekti se ne izvrsavaju glatko kao u ostalim browserima vec su ocita trzanja i glitchevi).

15 godina
protjeran
ihush kaže...
...

ne pridajem veliku vaznost web browseru. meni je najbitnije da je sto manje izlozen malicioznom softwareu. mozda ga i isprobam doma, reda radi. pokusavam iz ovih navijackih prepucavanja izvuci neki podatak ali do sada sam od ovih koji navijaju ZA, doznao da je brz skoro ko chrome. to je ko da mi navijac reala kaze da je real skoro dobar ko barcelona. na koga bi se ti kladio u toj utakmici? ako nema nekog velikog napretka u odnosu na ono sto vec koristim dodatni unosi u registre mi ne padaju na pamet. doma, na svastara kanti da, ali tu u uredu su mi racunala ustimana ko svicarski satovi (osim sto jedini sa win 7 ne moze printat na jedan printer) i neka tako ostane. nekome ko se bawi web designeom vjerovatno i sitnice puno znace. meni ne.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

naravno da nije posve netočno jer je u DOM operacijama čak i FF brži od IE9

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice