Internet Explorer 9

poruka: 336
|
čitano: 83.065
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Internet Explorer 9".
17 godina
Re: Internet Explorer 9
(s)izgoreo kaže...

šugavi plug inovi, ovo je bilo najbitnije za napisati? vjerujem kako je ovo potka cijelog tvog teksta, a naravno nisi spomenuo silverlight jer ga ne koristiš ili jer je MSov ili jer nije šugav jer je MSov?

dakle europska komisija ima još puno toga za reći odnosno tužiti MS kojemu je omiljena praksa gurati dijelove svog browsera u svaki hebeni dio winsa, što vjerujem i rezultira diskutabilnom sigurnošću istog a onda i istom takvom sigurnošću spomenutih programa koji ga u nekom svom dijelu koriste..., pogotovo mi se sviđa MSov activex koji se gura svugdje a evo njegovog dijela učitanog i u help (slika dolje)

za kraj što reći kada instalacijom browsera drastično mjenjaš i sam OS... mislio sam da browser služi surfanju po internetu a ne da glumi svojevrsni service pack za OS a da juzeri o tome nisu adekvatno obavješteni

Nisam imao problema sa Silverlightom.

Europska komisija je svoje rekla - i MS je u Windows 7 ugradio mehanizam odabira browsera. EU verzija windowsa dolazi i bez WMPa, IIRC. Možeš si ga, a i ne moraš, doinstalirati.

Što se sigurnosti tiče, Windows 7, svježe instaliran i patchiran te na defaultnim postavkama je prilično siguran sustav.

Čudiš se help sustavu koji koristi IE rendering za prikaz teksta? Gdje si ti živio zadnjih deset godina?

I daj molim te objasni na koji način drastično mijenjaš OS? Nije valjda da nisi znao da help koristi IE engine?

(s)izgoreo kaže...

dakle ako instaliram novu inačicu browsera njegova baza koja leži duboko integrirana u winsima će se valjda također mijenjati... kad je već spomenut help evo sličice pa vidi datum jednog IEovog dlla pokrenutog sa help procesom

Šti si s time htio reći?

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
17 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

Za prosječnog korisnika čisto solidan browser. I tako velikoj većini korisnika browser služi za FB, pročitat vijesti, otvorit web mail ili dl torrenta.

Unless Silkroad has a hole i can stick it in, i prefer spending money on the girlfriend... ;)
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Nisam imao problema sa Silverlightom.

Europska komisija je svoje rekla - i MS je u Windows 7 ugradio mehanizam odabira browsera. EU verzija windowsa dolazi i bez WMPa, IIRC. Možeš si ga, a i ne moraš, doinstalirati.

Što se sigurnosti tiče, Windows 7, svježe instaliran i patchiran te na defaultnim postavkama je prilično siguran sustav.

Čudiš se help sustavu koji koristi IE rendering za prikaz teksta? Gdje si ti živio zadnjih deset godina?

I daj molim te objasni na koji način drastično mijenjaš OS? Nije valjda da nisi znao da help koristi IE engine?

(s)izgoreo kaže...

dakle ako instaliram novu inačicu browsera njegova baza koja leži duboko integrirana u winsima će se valjda također mijenjati... kad je već spomenut help evo sličice pa vidi datum jednog IEovog dlla pokrenutog sa help procesom

Šti si s time htio reći?

živio sam u uvjerenju kako je izbacivanjem IEa direktivom europske komisije iz defoultne instalacije OSa MS to i učinio a ne ostavio dijelove tog browsera da prikazuje help i ostale stvari...

ono što sam htio reći sam i napisao, a što si ti htio reći kada si ustvrdio da baza IEa leži duboko integrirana u OS? možda da se nadogradnjom te baze neće mijenjati niti fileovi duboko integrirani u OS?

Integracija - spajanje nekih dijelova u cjelinu, povezivanje, ujedinjavanje. (Rječnik stranih riječi Bratoljuba Klaića), dakle kada mijenjam browser duboko ujedinjen sa OSom tada duboko (drastično) mijenjam i sam OS pa mi se apgrejd Browsera učinilo vrlo adakvatnim usporediti sa instalacijom SPa za OS

P.S. divno je što ti silvelight nije pravio probleme vjerujem da si ga redovito održavao odnosno preko winsowog uapdejta apdejtirao, međutim to isto nisi radio sa adobeovim programima, jesu li oni samo zato šugavi ili ipak zato što nisu od MSa?

http://www.youtube.com/user/Anarchitektur
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 11:49 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

Jao onome tko lupa F1 u Windowsu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

nekim fanboyima preporučujem F1 u ril lajfu i to kod psihijatra, naime nastrano emocionalno vezivanje za tvrtke i još ktome monopoliste i kapitalističku govnad graniči sa psihozom i uvrnutim gotovo nastranim razumjevanjem svijeta u kojem živimo

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 12:21 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
naxeem kaže...

nekim fanboyima preporučujem F1 u ril lajfu i to kod psihijatra, naime nastrano emocionalno vezivanje za tvrtke i još ktome monopoliste i kapitalističku govnad graniči sa psihozom i uvrnutim gotovo nastranim razumjevanjem svijeta u kojem živimo

koji je tvoj problem?

kod mene normalno radi.....
17 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

Ljubav je normalno stanje. Mrznja i ljubomora su bolesna stanja.

Pravilno izgradena licnost nije sposobna ljubomoriti, ljubomora je odraz neurotske nestabilnosti neke licnosti.

Ako niste dio rješenja onda ste ... kolumnist!

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

našao sam se prozvanim, ali ne radi se o mržnji, možda je u pitanju alergija na neke forumaše odnosno njihove stavove prema tvrtkama i pripadajućem softwareu, hardwareu ili štogod koje treba kritizirati a ne po difoltu uzdizati u nebesa...

večina korisnika koristi tu tvrtku a dio nas na ovaj ili onaj način živi od te tvrtke i ako još i nedaj bože neki proizvod ta tvrtka jako dobro napravi, naravno da ćemo ga/ju dizat u nebesa

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
(s)izgoreo kaže...

..našao sam se prozvanim, ali ne radi se o mržnji, možda je u pitanju alergija na neke forumaše odnosno njihove stavove prema tvrtkama koje treba kritizirati a ne po difoltu uzdizati u nebesa...

- tuđe stavove? uzalud.

- nije cilj prozivati (hmm, ipak je... mada ne tebe direktno).

- zašto bi tvrtke trebalo kritizirati ili uzdizati? Tvrtka sama za sebe nije ništa (čine je ljudi, ljudi imaju mane), ima dobar ili loš prozivod. Kritizirati treba u smislu poboljšanja (svaka kritika je dobra), ali ne zato jer je to MS. Jednako za 'uzdizanje'...

Ne trebaš MS ili njihov browser? OK. Ne sviđa ti se neki button ili integriranost? -who care. Napravi bolje. To je odavno pravilo pod linuxom.

Jedino što bi korisnici trebali inzistirati da soft radi ono što je deklarirano, da postoji garacnija-kazna, da mahanje EULAom i sitnim slovima ili Sonyjevim DRMom napokon prestane. Kupim mikser ako nevalja vraćam ga. .... Da plaćen proizvod mora zadovoljavati standarde, pogtovo što je taj prozivod do sad bio jedini izbor za neke poslovne stvari.

Tu mi je EU-komisija smiješna zabranama IEa ili WMPa, cilj im je samo ubrati novac, dok nešto nalik garanciji nije ni blizu.

Dali uzdižem ili pljujem po nekom komadu softwarea? - Radije kritizirati autora (osobu), kao za film, pjesmu... radije kritizirati nešto što neradi ili to radi loše (ali mogu dobiti odgovor da onda sam ponudim nešto bolje).

Radije bi da mogu nešto stvarno birati.... kao što kažeš kuća i posao nisu iste stvari, ali ponekad ni granica ta ne postoji.

Dali je MS kao firma tako loša -nije, windowsi su koristan software, stabilan OS i najvažnije standardiziran i podržan. Samo to fali alternativi.

Browser je samo jedan mali dio, mala poluga za ostatak. Pošto OS nije besplatan, ne vidim neku besplatnost browsera, obrnuto, mogu li ga koristiti bez windowsa? Ili bar na XPu, MS-DOSu, nekoj linux distri? Dakle ako mi je uvijet MS-OS, koji je komercijalan, želim ista pravila za taj soft kao i za sve ostale robe na tržištu.

-U slučaju da se otkrije rupa = kazna, rušenje sistema-kazna itd. ... tad bi prihvatio EULAu. Ali neće to gurati EU-komisija (jer na to proizvođači ne pristaju) mada formalno štiti interese korisnika.

Ali je IE8 (sad i 9) meni dovoljno dobar, nemam razloga prigovarati mu. (ali meni je i FF 1.5 dovoljno dobar pa nisam relevantan). Uzdižem li ja MS ili ga trebam pljuvati? -besmisleno je oboje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Tvoja mržnja je jednak psihički problem kao i nečije obožavanje. Pogledaj Artfulla, on obožava Apple koliko ti mrziš Microsoft.

Artfulla i onaj njegov multi, misliš da to stvarno već neko doživljava i ono njegovo appleovo božanstvo? Jadno, MS je još među najmanje zlim kompanijama, oni se bar ne skrivaju iza kojekakvih krinki.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Tvoja mržnja je jednak psihički problem kao i nečije obožavanje. Pogledaj Artfulla, on obožava Apple koliko ti mrziš Microsoft.

moja mržnja ne postoji kako sam maloprije rekao postoji odbojnost prema stavovima koji apriori idu u korist tvrtki kojima apsolutno nije stalo do boljitka i raznoraznih floskula i gluposti iz marketinških departmenta istih već jedino do juzerskih novaca, što se tiče apple fanboya imam gotovo jednak odnos pa čak je osjećaj odvratnosti i laži koje ta tvrtka promiče veći a promicanje tobožnjeg elitizma kod applea je višestruko odvratniji a stremljenja sljedbenika degutantnija i jadnija od onih MSovih

karakteran kaže...

a meni nitko nije vjerovao kad sam govorio da ovdje ima pacijenata na bacanje...hatera i fetišista pogotovo...

fetišizam predmetu pridaje neku vrst inherentne vrijednosti ili moći: tko u materijalnom predmetu vidi magijsko ili božansko značenje... ukoliko si mislio na mene s komentarom si fulao ceo fudbal, fetišizam u kontekstu u kojem mislim da govoriš krasi upravo one čija religija su tvrtke i njihovi proizvodi, može se reći kako je fetišizam=fanboyizam, vrlo primitivno stanje svijesti

Lazarus Long kaže...

Ljubav je normalno stanje. Mrznja i ljubomora su bolesna stanja.

Pravilno izgradena licnost nije sposobna ljubomoriti, ljubomora je odraz neurotske nestabilnosti neke licnosti.

isto se može reći prema ljubavi za predmete, toteme i ostale nežive objekte, ljubav nije niti normalno niti nenormalno stanje, bolesnost ili zdravost zavisi prema kome ili čemu, dok kod mržnje isto tako uz to što bi dodao kako je mržnja neosvješteno stanje, pa kad se osvjesti odlazi ili u žaljenje ili u neki drugi pitomiji osjećaj prema objektu afekcije, naravno najgore je kad ostane neosvještena, budisti bi rekli da je svaki osjećaj i afekt proizašao iz tog stanja izraz bolesti a (ako se dobro sjećam) kako se zdravlje odnosno nirvana postiže jedino ravnodušjem {#}

cekpi kaže...

večina korisnika koristi tu tvrtku a dio nas na ovaj ili onaj način živi od te tvrtke i ako još i nedaj bože neki proizvod ta tvrtka jako dobro napravi, naravno da ćemo ga/ju dizat u nebesa

moj stav prema radu pojedinca kao načinu da se preživi je vrlo negativan, u društvu koje sanjam radilo bi se jedino ono što se želi raditi i to tako da je poslodavac društvo u kojem živiš a ne pojedinac, banka, društvo dioničara ili tzv. ulagači, ako se već nešto treba uzdizati to je free software, od kojeg koristi imaju svi a ne samo oni koji su ga u mogućnosti platiti...

to što ti opisuješ je strahopoštovanje i odnos psa prema ruci gospodara koja ga hrani što prije spada u robovlasničko društvo ili neku vrst vrlo ovisničkog stanja mnoštva prema pojedincu ili gospodaru nego ono što očekujemo od u modernog doba

ihush kaže...

- tuđe stavove? uzalud.

- nije cilj prozivati (hmm, ipak je... mada ne tebe direktno).

- zašto bi tvrtke trebalo kritizirati ili uzdizati? Tvrtka sama za sebe nije ništa

tvrtka u današnjem svijetu ne samo da nije ništa već je nosioc izrabljivačkog neoliberalnog kapitalizma, ljudi su primorani tražiti posao po mogućnosti u financijski što jačoj tvrtki koja se dobrano nakrala resursa koji joj ne pripadaju i koji se novcem ne bi smjeli kupovati jer su resursi društveno dobro, kada kažem društveno u ovom kontekstu mislim na čitavu biosferu i planet kao cjelinu... sa ostatkom tvojeg razmišljanja se slažem

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 15:04 ((s)izgoreo).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
(s)izgoreo kaže...
živio sam u uvjerenju kako je izbacivanjem IEa direktivom europske komisije iz defoultne instalacije OSa MS to i učinio a ne ostavio dijelove tog browsera da prikazuje help i ostale stvari...

ono što sam htio reći sam i napisao, a što si ti htio reći kada si ustvrdio da baza IEa leži duboko integrirana u OS? možda da se nadogradnjom te baze neće mijenjati niti fileovi duboko integrirani u OS?

Integracija - spajanje nekih dijelova u cjelinu, povezivanje, ujedinjavanje. (Rječnik stranih riječi Bratoljuba Klaića), dakle kada mijenjam browser duboko ujedinjen sa OSom tada duboko (drastično) mijenjam i sam OS pa mi se apgrejd Browsera učinilo vrlo adakvatnim usporediti sa instalacijom SPa za OS

P.S. divno je što ti silvelight nije pravio probleme vjerujem da si ga redovito održavao odnosno preko winsowog uapdejta apdejtirao, međutim to isto nisi radio sa adobeovim programima, jesu li oni samo zato šugavi ili ipak zato što nisu od MSa?

Bojim se da je tvoje "uvjerenje" plod neznanja. Ajde se malo informiraj što je i kako bilo sa EU komisijom i Microsoftom. Mislim da imaš nešto sitno u linku kojeg sam stavio u ovom postu.

Što se tiče integracije, radi se o podsustavu za rendering slike i teksta kojeg koriste OE/Windows mail, windows help, te još sijaset što MSovih, što 3rd party aplikacija. Moj freeware news reader, recimo, koristi IE rendering engine za prikaz postova.

Može se maknuti i ta baza, no nije preporučljivo. Jednostavnije je ne koristiti IE ni na koji način - pogotovo sada, kada su se ActiveX kontrole skoro u potpunosti odvojile od Explorera, i što je sam browser sandboxan.

Nadogradnja browsera je samo to - nadogradnja browsera. To ni na koji način nije Service Pack za OS. Pa čak niti SP za browser. To je nova verzija browsera, sa velikim promjenama u odnosu na predhodnika.

Što se pluginova tiče, kad sam instalirao IE9 betu (čim je izašla public), bilo je problema sa pluginovima. No u roku od dan-dva izašle su bete Flash plugina koje su popravile stvar, a malo nakon toga i pune verzije plugina. Šugavi su zato jer su mi rušili tabove - sam browser se nije rušio.

FYI - koristim gotovo isključivo Firefox. IE koristim samo u slučaju kada postoji problem sa renderingom neke stranice, te na poslu za testiranja.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
16 godina
neaktivan

Jel radi IE9 na XP-u........kada odem na stranicu samo pise download for windoes7,vista and server.......ne vidim nigdje download for xp

15 godina

ne radi...
ie9 je dostupan samo za vistu i 7

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 14:47 (matija656).
15 godina
Internet Explorer 9

nema ie9 za XP

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pa hoce li kasnije ie9 izaci za xp

15 godina
ne
92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
16 godina
neaktivan
dogman kaže...

Jel radi IE9 na XP-u........kada odem na stranicu samo pise download for windoes7,vista and server.......ne vidim nigdje download for xp

Ne, niti će ga ikada biti.

naxeem kaže...

To nije točno. IE9 je trenutno najbrži browser i to baš zbog JS JIT-a.

Pogrešno.

Trenutni browser sa najrazvijenijom i najbržom JS-om je Chrome, i to zbog Cranckshafta koji je sličan Firefoxovom TraceMonkey-u još iz 3.5 verzije.

Chrome ima odličan GC (Garbage Collector) što će i Firefox u narednim verzijama takođe unaprediti.

Firefox će takođe imati odgovor na Chromov Cranckshaft u Firefoxu 5 sa TypeInference.

Enivej, ništa od hotfixa za DirectWrite - još.

http://baguje.com/author/icecold/
15 godina
neaktivan
icecold kaže...
dogman kaže...

Ne, niti će ga ikada biti.

naxeem kaže...

Pogrešno.

Trenutni browser sa najrazvijenijom i najbržom JS-om je Chrome, i to zbog Cranckshafta koji je sličan Firefoxovom TraceMonkey-u još iz 3.5 verzije.

Chrome ima odličan GC (Garbage Collector) što će i Firefox u narednim verzijama takođe unaprediti.

Firefox će takođe imati odgovor na Chromov Cranckshaft u Firefoxu 5 sa TypeInference.

Firefox5? to će biti negdje 2025?

16 godina
Meni je ok, velik napredak u odnosu na stare verzije. Bez obzira sta govorili i mislili ovo je browser koji ima potencijala vratiti korisnike na IE.
DUMP udruga mladih programera
17 godina
Fearless kaže...
Meni je ok, velik napredak u odnosu na stare verzije. Bez obzira sta govorili i mislili ovo je browser koji ima potencijala vratiti korisnike na IE.

Naravno da je ogroman napredak u odnosu na stare verzije kad su stare verzije bile parni stroj, dok je IE9 mlazni motor. I dalje mislim da ne konkurira operi i chromeu (ffox je odavno ispao iz konkurencije). Iako, stefice i ljudi koje nije briga ce ga nastaviti koristiti jer ce naravno - dolaziti sa Windowsima.

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
15 godina
Kečko kaže...

nepričaj gluposti.. ff5 (mozda 6 i 7) izlaze jos ove godine!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
16 godina
To sta FF5 izlazi ne mijenja nista za sada. O tome cemo kad bude aktualno, sad je tu 4. Slazem se, Chrome ga jede...ma i FF4 mi je bolji, iskreno.
DUMP udruga mladih programera
16 godina
neaktivan
Kečko kaže...

Dosadan si.

Stalno pljuješ po Firefoxu.

Ništa "pametno" nisi napisao sem običnih prozivanja i pljuvanja po Firefoxu i Mozilli.

Ukoliko ti Firefox ne valja, ili ti je spor preporučujem ti da ga zaobićeš i da se uzdržiš komentara.

Sem Mozila fondacije, u razvoju Firefoksa učestvuje zajednica, i ukoliko ne učestvuješ ni na koji način, ne vidim u kom smislu imaš moralno pravo kritike.

Firefox je otvorenog koda, umesto navijanja za i protiv, mogao bi da učestvuješ i šalješ greške, primedbe, predloge, ispravke umesto što stalno dobacuješ komentare koji ni na koji način ne pomažu.

No ovo je tema o Internet Exploreru.

A za tvoj info IE 9 mi je ok, ali eto ne leži mi i ne ispunjava "moje zahteve" .

17 godina
neaktivan
icecold kaže...

naxeem kaže...

Pogrešno.

Nemaš pojma i pričaš gluposti te širiš glupe dezinformacije.

A o FF5 nemam komentara. IE10 će imati odličan odgovor na FF5 i... ROFL

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

SunSpider 0,9,1 SunSpider 0,9,1

To što si ti prikazao na slici je SunSpider test. Odvrti V8, Kraken pa vidi.

Internet Explorer 9 koristi dead code eliminaciju (koju Mozilla ne želi da koristi jer je oblik varanja) i zato ima prednost u SunSpideru.

Što se tiče Firefoxa 5, pročitaj ovo, pa onda ako imaš neka pitanja i argumente slobodno ih postavi u temi za Firefox.

17 godina
dogman kaže...

Je i kaj mi koji imamo xp neka se hebemo. {#}

15 godina
protjeran
Pero kaže...
dogman kaže...

Je i kaj mi koji imamo xp neka se hebemo. {#}

XP je rasprodan. gotovo. pa nece microsoft raditi proizvode za os koji mu vise ne donose zaradu? mislim da se ovdje microsoft vise morao potruditi kako ie9 ne bi radio na xp-u.

Sreca pa postoje proizvodjaci ciji cilj nije prodaja windowsa 7.

17 godina
neaktivan
icecold kaže...
naxeem kaže...

To što si ti prikazao na slici je SunSpider test. Odvrti V8, Kraken pa vidi.

Internet Explorer 9 koristi dead code eliminaciju (koju Mozilla ne želi da koristi jer je oblik varanja) i zato ima prednost u SunSpideru.

Što se tiče Firefoxa 5, pročitaj ovo, pa onda ako imaš neka pitanja i argumente slobodno ih postavi u temi za Firefox.

U praksi, dakle na živim aplikacijama, osjeti se prednost IE9 nad Firefoxom. A što se Firefoxa samog tiče, sasvim mi je svejedno što planiraju za v5. Ovaj 4.0RC je izrazito nestabilan i nepouzdan - ruši se svako malo.

Nažalost, i dalje mi je draži od svih browsera, ali da je najbolji - nije. Katastrofa koja je s 3.x dosegla vrhunac. Nadam se da pripremaju dosta poboljšanja u RTM-u 4.0, jer je RC još daleko od stabilnog browsera.

Objektivna brzina svakako je na strani IE9, pa Opere 11, pa Chromea, pa tek onda Firefoxa. A Safari je posebno govno. Na OSX-u ga ne mogu ni upali, a da se ne sruši, na Windowsima je spor.

16 godina

nemojte se samo forsirat vrijeme će pokazat uspješnost IE9, sve dosadašnje predrasude o IE pospremite.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice