GIMP 2.6

poruka: 14
|
čitano: 3.434
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "GIMP 2.6".
16 godina
neaktivan
Gimp 2.6

Prije sam stalno koristio ovaj program, sviđao mi se, ali onda sam upoznao Adobeov Photoshop.

Tada se sve promijenilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Gimp 2.6
Prison Breaker kaže...

...ali onda sam upoznao Adobeov Photoshop.

Koji je sigurno piratiziran. Ja sam napravio obrnuto sa A. Photoshopa prešao na GIMP. Jest slabiji, ali je free i za moje potrebe i predobar.
Kublach
17 godina
neaktivan
Gimp 2.6

Na koji način sa mogu ovi dijaloški okviri tipa Toolbox prilijepiti uz glavni GIMP prozor? ... Da budu uvijek vidljivi, na vrhu iliti "Always on top"?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The GIMP 2.6

Ne vidim razloga koristiti crackirani program (u ovom slučaju Photoshop), ako već postoji solidna open-source alternativa. Osim što je ilegalno, korištenjem crackiranih verzija mnogi se nesvjesno izlažu mogućnosti zaraze virusima budući da su crackovi leglo virusa i kojekakvih napasti. I što je najgore, najčešće takve programe ilegalno koriste oni koji ih ni neznaju koristiti nego samo žele imati "trofej"...

"The" u naslovu je jer "Naslov poruke ne smije sadržavati isključivo velika slova!"

There's no business like showbusiness
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: The GIMP 2.6
southy kaže...

I što je najgore, najčešće takve programe ilegalno koriste oni koji ih ni neznaju koristiti nego samo žele imati "trofej"...

Slažem se
Kublach
17 godina
GIMP 2.6_mala_slova_:P

btw, nije još dostupna za besplatan download, koliko vidim samo je sors dostupan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kublach kaže...
 Koji je sigurno piratiziran. Ja sam napravio obrnuto sa A. Photoshopa prešao na GIMP. Jest slabiji, ali je free i za moje potrebe i predobar.
 Identična priča i kod mene. Koristim GIMP i Paint.NET i mogu reći da su odlični. Photoshop još uvijek imam i imat ću ga dok malo bolje ne ovladam gimpom (malo mi se teško naviknuti na njega) i paint.net-om.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan
RE: GIMP 2.6_mala_slova_:P
itf4n kaže...

btw, nije još dostupna za besplatan download, koliko vidim samo je sors dostupan

GIMP je GPL pa to da nije besplatan download je glupost. I evo ti download za win: http://gimp-win.sourceforge.net/stable.html
A, Linuxasi preko svojih repoa.
Gentoo user. :')
17 godina
a

lol, kopirao sam rečenicu iz vijesti koja kaže da je dustpan za dwl... nisam stavljao naglasak na besplatno nego na nepostojanje tog downloada

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kublach kaže...
Prison Breaker kaže...

...ali onda sam upoznao Adobeov Photoshop.

Jeste piratiziran, ali sam nabavio valjani serial number, provjerio ga preko neta i sve ok.

17 godina
neaktivan
ms

Treba mi 1 razlog zasto da koristim - kupim PS, ali samo 1, treba mi nekakav profesionalac (ne u smislu kvalitete rada vec da zivi od toga) koji koristi photoshop a to sto radi nebi mogao recimo gimpom.
Inace koristim profesionalno gimp, (u dijelu posla kojeg radim) i zaradjujem fine novce od toga, i WS mi je na linuxu koji je trenutno za bilo kakvu profesionalnu primjenu apsolutno najbolji desktop sustav na svijetu.

Naglasak na Desktop.

Za serverski dio necu trositi rjeci.

vatrom

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The GIMP 2.6

Kada mi je tu i tamo zatrebala kakva obrada slike, uvijek sam koristio Gimp iz tri razloga. Prvi, došao je s mojom distribucijom linuxa, i kao takav je već bio tu i nije trebalo komplicirat. Drugi, Photoshop je preglomazan download, preopširan alat, i neda mi se prolazit kroz komplikacije crackanja (eventualni updatei i slično), da ne govorim o tome da zapravo platim za program kojeg koristim malo ili nikako. I treće, i ovo je najvažnije, uspio sam nekako suspregnit balkanca u sebi, koji mora koristiti najuber alat za kojeg je čuo prošli mjesec u BUGu, jer on sve može, a ovaj drugi, on sve ne može ...

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
The GIMP 2.6

Odličan!

U 5 minuta sam crno-bijelu fotografiju čovjeka pretvorio u fotografiju u boji.

Maknuli su dupli meni (Toolbox i glavni prozor su imali 'File' npr. što me zbunjivalo, a sada ima samo glavni prozor).

Gimp u kombinaciji sa novom verzijom OpenOffice 3 (vektorski Draw), sa pdf-edit plugin-om, moguće je lijepe stvari izvesti.

Za nula kuna, dobije se lijepa kombinacija alata.

Konačno OpenOffice ima mogućnost dodavanja komentara kraj teksta, koji kod pdf exporta postaju 'balončići'.

Sa pdfimport.oxt pluginom editiranje pdf-a otvara jednu novu dimenziju (iako je u razvoju, ono šta radi daje lijepe mogućnosti).

A sa vertikalnim označavanjem teksta (Alt+miš) i mogućnošću 'čupanja' unutar teksta, sam fasciniran.

Iako je OpenOffice 3 u rc3 verziji, preporučam ga. Meni radi danima bez vidljivih problema.

Gimp je upotpunio kolekciju odličnih programa.

Čestitke i jednoj i drugoj ekipi programera...

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
GIMP 2.6

Gimp je odličan, samo mi smeta što ne mogu maknut one njegove foldere iz dokumenata i user foldera. živciraju me a ja volim imat sve pod kontrolom. Zna itko kako se to miče?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice