Dugo vremena sam koristio Operu kao glavni browser, ali mi je vremenom dosadila zbog problema pravilnog otvaranja mnogih stranica. Još uvijek mi je veoma draga i neopravdano se nalazi iza Safarija koji je jako zastario.
Koristio sam i Chrome koji je po mom subjektivnom mišljenju najbrži (možda tako djeluje zbog njegovog minimalističkog dizajna).
Zbog zasićenja korištenja jednog browsera duže vrijeme sam sad prešao na Firefox 4 s kojim sam jako zadovoljan. Podsjeća me na Operu zbog onog menija u gornjem lijevom vrhu ekrana i tabova, pristojna brzina, nema problema zasad sa otvaranjem niti jedne stranice, sve 5...
Internet Explorer 9 instalirao čisto da vidim kako izgleda, ali ga ne koristim...
Ajde smirite doživljaje.
Kome se sviđa Opera, nek bude na operi, kome se sviđa Firefox nek bude na Firefox-u, šta baš svaku browser temu morate zaspamat svojim ukusima.
Evo da ne bude glupih postova kao FF for life, Opera 4 ever, evo glasanje:
Po onon pollu čini mi se da nitko ne koristi IE, LOL
normalno da je ispred, kad radi na XP, MacOS-u i Linuxu, dok IE9 samo na visti i 7!
normalno da je ispred, kad radi na XP, MacOS-u i Linuxu, dok IE9 samo na visti i 7!
Nek se neko i ovoga sjetio.
Mislim da bi IE9 imao daleko vecu koriscenost da moze na xp i ostalim OS-ima.
Naravno, kada svi koji imaju windows 7 još nisu upgradeali, a oni na xp-u (ima ih i više od onih na windows 7) niti nemogu upgradeati
S druge strane gotovo svi koji koriste FF su upgradeali svoj browser
Ne bih se baš složio sa time da su svi tako učinili. Na primjer, ja nisam. IE9 sam stavio čim je izašla puna inačica, jer je, ruku na srce, prilično bolji od osmice. Sa druge strane, kod FF nisam prešao na četvorku jer iako je možda i brži od 3.x, nije nužno i bolji. Potpuna izmjena sučelja i slabija podrška add-ona meni čini taj preglednik nezanimljivim.
pa je, miljama je ispred konkurencije
zato ima 97/100 na acid3 testu dok opera ima 100/100
Vec smo sto puta govorili o tome, taj test nista ne znaci, ima jedan link na kojemu pise zasto FF dobije 97 bodova.... mislim da to vecina jak dobro zna, tako da nije potrebno postavljati link
http://limi.net/articles/firefox-acid3/
Ne razumem zašto se Operini korsnici hvale sa Acid testom?
Uz svako hvaljenje Opere obično dolazi slika Acid testa (100/100) kao prilog tome kako je Opera dobra.
Opera je svakako dobar browser, ali da ima 95/100 ne bi je koristili ili šta?
Tab browsing nije operin
O rly?
Ajde reci koji browser je prvi uveo tab browsing?
Svaki browser je imao neku inovaciju koju su kasnije drugi browseri preuzeli i (neki) je čak i unapredili.
Primer tabova: InternetWorks je prvi uveo tabbed browsing, no Opera je posle to ispolirala i učinila praktičnijim, da bi Chrome kasnije postavio tabove na vrh kako bi korisnici imali više prostora.
Konkurecija je odlična stvar, uvek će biti kopiranja ideja ali u svrhu novih ideja koje će prošiti mogućnosti već postojećeg.
Svakako. No tu je i marketing.
Odlično je bilo to što je IE9 izašao pre Firefoxa 4.0 .
Kada je IE9 izašao skinut je u oko 2.35 miliona primeraka za 24h, kada je Firefox izašao svi su pisali o izlasku.
Kada je prošlo 24h, ponovo su pisali kako je Firefox 3x više bio preuzet nego IE9. (eto ti dobrog marketinga)
I sada se ponovo piše jer je Firefox 4 ispred IE9.
najgore mi je kad vidim da su i chrome i safari ispred opere :S
safari je smece..ali mi ne ide u glavu zasto eu ne kazni apple jer gura svoj safari?
"da bi Chrome kasnije postavio tabove na vrh kako bi korisnici imali više prostora."
Opera je imala to prije samo sto gotovo niko nije primjetio.
Bio na FF4 i mislio to je to, probao sam da se nateram da pređem na njega, međutim evo me nazad na Operi.
Volim da kad otvorim novi tab mogu odmah da ukucam w rockall ili yt lineage i da dobijem rezultat na Wikipediji ili YouTubeu bez nabadanja po meniju u ćošku.
Volim da, kada hoću da nađem pojam iz teksta, imam u kontekstnom meniju izbor search enginea (Opera), umesto da mi jedina search opcija bude poslednji korišćeni engine (firefox).
Volim što ima ugrađeni pravi mail klijent koji mi stalno radi u pozadini.
Volim da povučem desnim klikom ulevo da bih se vratio na prethodnu stranu.
A kada mi zatreba Video Download Helper ili da otvorim neku stranu koja je u zavadi sa Operom, to rešavam jednim klikom na dugme InFF. Dakle, za mene je Firefox - najbolji dodatak za Operu.
"da bi Chrome kasnije postavio tabove na vrh kako bi korisnici imali više prostora."
Opera je imala to prije samo sto gotovo niko nije primjetio.
Mislio sam na tabove u naslovnoj traci. (title baru)
Bio na FF4 i mislio to je to, probao sam da se nateram da pređem na njega, međutim evo me nazad na Operi.
Volim da kad otvorim novi tab mogu odmah da ukucam w rockall ili yt lineage i da dobijem rezultat na Wikipediji ili YouTubeu bez nabadanja po meniju u ćošku.
Volim da, kada hoću da nađem pojam iz teksta, imam u kontekstnom meniju izbor search enginea (Opera), umesto da mi jedina search opcija bude poslednji korišćeni engine (firefox).
Volim što ima ugrađeni pravi mail klijent koji mi stalno radi u pozadini.
Volim da povučem desnim klikom ulevo da bih se vratio na prethodnu stranu.
A kada mi zatreba Video Download Helper ili da otvorim neku stranu koja je u zavadi sa Operom, to rešavam jednim klikom na dugme InFF. Dakle, za mene je Firefox - najbolji dodatak za Operu.
Nemoraš da nabadaš po ćošku već uradiš sledeće: (prikazano na slici)
Context Search: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/context-search/
Za mail: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/simple-mail-up/
Mouse gestures: https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/firegestures/
meni je firefox najbolji nej ga koristim od kad znam sa sebe
probao sam i chrome ali mi nije bas nesto razliku u brzini nevidim a nekako mi je nepregledan
internet explorer mi nevalja opce jer je spor i ruzan
a operu i safari nikad ni nisam probao :/
Nemoraš da nabadaš po ćošku već uradiš sledeće: (prikazano na slici)
Context Search: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/context-search/
Za mail: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/simple-mail-up/
Mouse gestures: https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/firegestures/
Povlačim reč za search preko address bara, a to me je iskreno najviše nerviralo. Za sada ostajem na Operi, ali ću ovo definitivno zapamtiti za sledeći put kad me bude iznervirala. Hvala!
Povlačim reč za search preko address bara, a to me je iskreno najviše nerviralo. Za sada ostajem na Operi, ali ću ovo definitivno zapamtiti za sledeći put kad me bude iznervirala. Hvala!
gledaj (barem ja tako gledam) na FF kao na kostur na koji dodaješ dodatke (meso), dakle ovdje ćeš naći sve što će ti ikada zatrebati za ugodan i funkcionalan browsing na FFu
probao sam i chrome ali mi nije bas nesto razliku u brzini nevidim a nekako mi je nepregledan
Vrlo zanimljiva izjava, znači došao si do zaključka da ti je jedan proizvod najbolji s tim da nisi neke uopće niti probao
Opera je brža i od Chromea i od FF4. Chrome puno troši resurse prilikom otvaranja stranice i njegov GUI je pomalo nespretan. FF4 općenito radi sporo i moram reć šeprtljavo.
Opera ima nedostatke kod nekih stranica, ali radi (barem meni) brže od ostala 2 navedena browsera.
ovo podebljano je glavnio razlog zašto se Opera ne širi par puta sam je probo i reko "šta će mi to kad moram imat drugi browser pri ruci za ono što Opera ne prikazuje kako treba"... kao najbolja na ACID testu, a jedina loše pokazuje web stranice... paradoksalno da browser koji jedini pokazuje tamo neki test ne radi kako treba, bit će da nešto sa tim testom ne valja ;)
Vrlo zanimljiva izjava, znači došao si do zaključka da ti je jedan proizvod najbolji s tim da nisi neke uopće niti probao
pa da inace
al nisam ja reko da je nesto drugo lose probat cu ih ja sve
Opera je brža i od Chromea i od FF4. Chrome puno troši resurse prilikom otvaranja stranice i njegov GUI je pomalo nespretan. FF4 općenito radi sporo i moram reć šeprtljavo.
Opera ima nedostatke kod nekih stranica, ali radi (barem meni) brže od ostala 2 navedena browsera.
ovo podebljano je glavnio razlog zašto se Opera ne širi par puta sam je probo i reko "šta će mi to kad moram imat drugi browser pri ruci za ono što Opera ne prikazuje kako treba"... kao najbolja na ACID testu, a jedina loše pokazuje web stranice... paradoksalno da browser koji jedini pokazuje tamo neki test ne radi kako treba, bit će da nešto sa tim testom ne valja ;)
Ja sam uvijek mislio da je to do stranice jer ne podrzavaju Operu a ne do nje.
paradoksalno da browser koji jedini pokazuje tamo neki test ne radi kako treba, bit će da nešto sa tim testom ne valja ;)
Web developeri i poštivanje web standarda ti nisu pali na pamet?
a NAPOKOOOOOOOOOOOOOOOOON normalna mozilla
paradoksalno da browser koji jedini pokazuje tamo neki test ne radi kako treba, bit će da nešto sa tim testom ne valja ;)
Web developeri i poštivanje web standarda ti nisu pali na pamet?
I zanimljivo da jedino browser koji se hvali poštivanjem standarda ima problema sa prikazivanjem stranica? Možda bi im bilo bolje da umjesto da se hvale ACID testom da se potrude oko prikaza stvarnih stranica jer neće niko ić prilagođavat stranice browseru koji drži tako mali udio...
Ja sam uvijek mislio da je to do stranice jer ne podrzavaju Operu a ne do nje.
Hm, neko (dosta njih) napravi stanicu koja se dobro pokazuje i u IE i u FireFoxu i u Chromeu... i jedino Opera ima problema sa prikazom? Bit će da je ipak problem u Operi... Zanimljivo da osim ACID testa nema nijedna druga stranica koja se samo u Operi prikazuje kako treba.
Hm, neko (dosta njih) napravi stanicu koja se dobro pokazuje i u IE i u FireFoxu i u Chromeu... i jedino Opera ima problema sa prikazom? Bit će da je ipak problem u Operi... Zanimljivo da osim ACID testa nema nijedna druga stranica koja se samo u Operi prikazuje kako treba.
Ja sam od onih koji vole da mu se stranice očitavaju pa zato koristim Firefox , želim dodatke samo koji mi trebaju i funkcioniraju savršeno, veliku podesivost sučelja , i naravo brzinu...ali uglavnom i ovaj IE 9 se čini kao odličan pomak unaprijed, brz kao konkurencija, modernijeg izgleda i mogućnosti. Koliko sam vidio po reviewima i videima najradije bi njega koristio uz Firefox u slučaju da imam Windows 7