Ballmer: Skromna prodaja Surfacea

poruka: 33
|
čitano: 5.335
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ballmer: Skromna prodaja Surfacea".
17 godina
neaktivan

kak je krenulo, uskoro bu MS osobno poznal sve svoje kupce (bez obzira čega). mislim, svu petoricu. {#}

Moj PC  
5 16 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: Ballmer: Skromna prodaja Surfacea

Nema tu više kruha, ni sa Surfaceom, ni sa WP8. Trebalo je reagirati odmah čim je Jobs predstavio iPhone 2007. ali Ballmer je tada valjda bio previše zauzet razvjem Kina i Zunea (posprdne komentare na račun iPhonea neću ni spominjati). Nakon pet protraćenih godina... too little, too late.

BOINC Combined Statistics for Croatia http://goo.gl/DiiXr
12 godina
neaktivan

Kako se samo bahato smijao jer iPhone nema tipkovnicu. Koliko god puta da sam pogledao taj video, nikad dovoljno :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2012 11:27 (Pero71).

16 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pero71 kaže...

Kako se samo bahato smijao jer iPhone nema tipkovnicu. Koliko god puta da sam pogledao taj video, nikad dovoljno :)

Kao i većina na forumu. :D O fizičkim tipkovnicama se trkeljalo kao velikom plusu još godinama.

13 godina
protjeran

Meni je fizicka tipkovnica i dan danas plus. Lakse i brze tipkam na istoj.

Najgora tipkovnica mi je na iOS-u iako sam vlasnik iPhonea. Presitno i nemam nikakav osjecaj kod tipkanja. A iPhone tu nema alternative, vec koristi ono sto si dobio i to je to.

8 8 hvala 2
15 godina
neaktivan
Pero71 kaže...

U vezi Ballmera me vise nista ne cudi.

Iskreno smatram da bi bolja prodaja Surface-a imala pozitivan pomak na sve (iOS i Android) u tom segemntu.

http://www.norgems.com
13 godina
protjeran

Kao sto sam rekao jos prije par dana kad su pljustali TD-ovi od raznih "strucnjaka":  1. Surface je novi Zune 2. Ballmer je sve samo ne kompetentan CEO za kompaniju Microsoftovog kalibra - kad se samo sjetim one provale o tome kako je frajer uspio zadrzat vrijednost kompanije 10 godina...{#}

Prvo su opet, zna se cijom krivnjom, toliko zakasnili za konkurencijom i  onda se, ono najgore od svega, pritom postave kao da drze bar 50% trzista - ne treba bit prorok da vidis da od toliko pompozno najavljivanog revulucionarnog proizvoda (koji to naravno nije) nece bit nista. Zune je u svoje vrijeme barem hardverski bio atrkativan, ako nista geekovima - raja je zna se kupovala iPode. s druge strane Surface je hardverski zastario prije i nego sto je izaso a cijena je sve samo ne prilagodjene marketshare-u koji drze.

btw dobro je pokojni Stivo reko koji je Microsoftov najveci problem...

Vrlo malo razumiju oni koji razumiju samo ono sto se moze objasniti
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2012 12:17 (R4sput1n).

7 4 hvala 0
16 godina

mogli bi malo snizit cijenu tog cuda pa ga neko mozda i kupi.

Moj PC  
4 1 hvala 0
12 godina
protjeran

Veliki strucnjaci ovog foruma znaju  da Ballmer nije dovoljno dobar CEO za microsoft.
Srica pa vi niste u upravnom odboru Microsofta. 

Moj PC  
3 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

Upravo tako. Ballmer ne moze sam donosit velike odredbe i pravac microsofta jer prvo mora se opravrdat odborima i glavnim dioničarima.

Svi zaboravljamo da je ovo doba hipstera i inih klinaca pa rec da je nest propalo je jako relativno. Iskreno se nadam da ce surface nac kupce

4 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

A kako komentiraš činjenicu da je Microsoft krenuo sa izradom operativnog sustava za mobitele godinama prije Applea i Googla, a danas ima zanemariv dio tržišta?

Windows mobile - Initial release April, 2000

iOS - Initial release June, 2007

Android - Initial Release September 2008

17 godina
protjeran

Eto nakon velike fun histerije i PR laganja dolazimo polako do prave istine ... 2-3% tržišta tableta i gubici za MS. Malkice bolje stoje kod smartfonova, ali i to je za Bogu plakat.

Najveći problem je što Win8 desktop počinje lagano prelazit u veći fail. Fail u rangu Win ME.

Moj PC  
6 5 hvala 0
13 godina
protjeran

MS dugo stagnira, cak mozda i gore od toga. Ballmer kao CEO nije prepoznao mobilno trziste na vrijeme, dapace, sa istim se sprdao.

Dosta losih kupovina za ogromne svote novaca, WP7 fijasko, a na dobrom putu je (nazalost) i WP8 da ode tim stopama.

Potrebno je biti strucnjak kako bi covjek rekao da je Ballmer los CEO?

4 1 hvala 0
12 godina
protjeran
jumboY kaže...

Potrebno je biti strucnjak kako bi covjek rekao da je Ballmer los CEO?

Naravno da je,jer njega na toj poziciji drži hrpa strucnjaka.
Microsoft okruzuju jedini od najboljih ekonomicara i strucnjaka svijeta,budite sigurni da oni nebi njega drzali da je los

Nijednu jedinu odluku on ne moze donijeti sam,mora je odobriti jos 2 tijela...tj izgasti provedbu odluke.

16 godina
neaktivan
cr8 kaže...

Veliki strucnjaci ovog foruma znaju  da Ballmer nije dovoljno dobar CEO za microsoft.
Srica pa vi niste u upravnom odboru Microsofta. 

Pa sad, kad pogledam nadzorni odbor Microsofta, dobro bi im doslo malo podmladjivanja, ako ovako nastave, moci ce uskoro odrzavati sjednice u starackom domu na odjelu za dementne.

13 godina
protjeran

Sve 5, no citiraj i prvi dio mog posta, pa ukoliko sam u necemu pogrijesio, ispravi me.

Ballmer je showman, nista manje, nista vise. I zao mi vidjeti sta radi od MS-a. A to da je los CEO tvrdi dosta strucnjaka, dok nisam jos vidio ni jednoga da istoga hvali. 

No ukoliko WP8 dozivi fijasko, a na dobrom je putu da isti dozivi, ocekujem napokon i smjenu tog fantasticnog CEO-a koji vec 10 godina ne moze pomaknuti MS ni milimetra naprijed.

2 0 hvala 0
15 godina
Pero71 kaže...

A kako komentiraš činjenicu da je Microsoft krenuo sa izradom operativnog sustava za mobitele godinama prije Applea i Googla, a danas ima zanemariv dio tržišta?

Windows mobile je izrazito kompliciran za koristiti.

Naravno za prosječnog korisnika koji prvi put dobije takav mobitel u ruke.

Swedish latin super funk.
13 godina
protjeran
cr8 kaže...
R4sput1n kaže...

agresija? samo sam na tvoj posprdni komentar odgovorio jednakom mjerom, ako mislis konstruktivno sudjelovat u raspravi samo naprijed - al nemoj onda bacat zajedljive neargumentirane komentare te izcudjavat se ako ti netko odgovori...

posprdan?
neargumentirane....
a po cemu ti dokazujes da je Ballmer los CEO za microsoft,po svom "cuo sam na internetu" znanju?
Reci mi jeli znas ista o vođenju multinacionalnih kompanija,jeli znas kako su uređene,jeli znas ista o hijerarhiskom poredaku,o fleksibilnosti tih kompanija??? 
Ja za razliku o tebe znam... 

Znam i vise nego dovoljno, dok ti opet neargumentirano popujes, dosad na threadu nisu napisao jednu recenicu vrijednu paznju a ja budala se hvatam... to sto si (mozda) kao i ja na faksu odslusao par kologija ekonomskog usmjeranja ne znaci da imas pojma o bilo cemu.

Sto se tice Ballmera, da se ne ponavljam brojke govore same za sebe - gdje je konkurencija bila prije desetak godina a gdje je danas....

Upravni odbor nije zaduzan za svakodnevne kao ni za strateske odluke, on samo odobrava godisnje proracacune, kontrolira bonuse te rad managementa... ukratko brine se da kompanija ne "talasa".

Btw kad si tako mudar odgovori mi onda po cemu je Ballmer tako dobar CEO za microsoft, cime je on to zaduzio kompaniju u ovih desetak godina koliko je na celu?

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2012 14:17 (R4sput1n).

3 1 hvala 0
13 godina
protjeran
cr8 kaže...

Nijednu jedinu odluku on ne moze donijeti sam,mora je odobriti jos 2 tijela...tj izgasti provedbu odluke.

koja notorna glupost -ova je poruka koja dokazuje da nemas pojma o cemu pricas.

EDIT:

kad je Ballmer prije par godina morao birat izmedju dva suprostavljena tima tj. prototipa tableta:

1. super inovativnog-vizionarskog koji je kodom vise vukao onom u xBoxa negoli oko onog u klasicnih Microsoftovih proizvoda (Windowsa-Officea) jer je bio orjentiran na "samo iskustvo koristanje" a ne na tehnologiju kao takvu

2. klascino temeljenog oko novog Windowsa-Office, ukratko prototip kojeg danas poznajemo pod imenom Surface

nije pitao upravni odbor za misljenje, vec je u pomoc pozvao svojeg kompica Billa kojem je prema navodima svjedoka usred prezetacije prvog koncepta, kad je skuzio o cemu se tu radi (nema windows office koda, klasicnog maila tj. outlooka...) pocelo ic pjena na usta...

nije bitno sta taj prvi koncept dan danas izgleda mrak,

te sto je mogao bit vani prakticki skoro kad i prvi iPad, jer naravno da je logicna odluka bils cekat dvije godina da se zavrsi razvoj novog WinOfficea, te dat konkurenciji gro vremena da osvoji trziste... nema sumnje ni sto bi Stevo izabro, al zato Apple je danas tu gdje je a Microsft je tamo gdje je bio prije vise od jednog desetljeca.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2012 14:16 (R4sput1n).
13 godina
protjeran
sirka666 kaže...
Pero71 kaže...

Windows mobile je izrazito kompliciran za koristiti.

Naravno za prosječnog korisnika koji prvi put dobije takav mobitel u ruke.

Stvar percepcije. Meni je nekako uvjek nativnije bilo s desktopa posegnut za win-smart kad treba nešto hitnije obaviti. Osobno, nije problem niti iOS, niti Android; ali Windows mobile je ajmo reć stalno "prikljućen" na PC i prema tome glavni workhorse. {#}

15 godina

Teško će oni sa tim značajnije napravit prodor ako ne bude poprilično jeftin,, dosta jeftiniji od ajpeda i drugih tableta na androidu,

baš me zanima koliko ljudi ima i original WINDOWSe sa plaćenom licencom?? samo oni koji moraju zbog posla ili su uzeli sa prijenosnikom mi se čini

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moram priznati da ja jedva čekam da konačno izađu w8 (Pro) tableti raznih specifikacija, dakle ne nužno sam "Surface" je baš ono što meni treba,

- za posao. I to uz mobitel (e) i uz PC (e). Dakle jedno drugo ne iskjučuje. Balmera i njegove svinjarije ne branim - čisti korporativni gmaz,

ali Microsoft je ipak nešto drugo. Microsoft je ozbiljna firma koja prvenstveno proizvodi POSLOVNI SOFTVARE.

Idite na wikipediju i pogledajte popis software-a za Apple i vidjećete da stane u jednu kolumnicu sa desne strane. Kada bi se potrudili i probali saznati

što sve Microsoft proizvodi, trebalo bi vam cca. tjedan dana. Microsoft je cijeli ekosistem. I tu ne mislim na Windowse.

Na primjer, uz samo jedan od proizvoda iz Office palete - Excel koji je sam po sebi nevjerojatan alat, nudi se besplatno jedan dodatak

(dakle onako usput) koji SAP, IBM, ORACLE, i sl imaju kao poseban proizvod za destke tisuća dolara. Ogromna većina ljudi nema pojma

o opsegu infrastrukture koju Microsoft nudi. Najveći dio toga (ukupno preko svega) ipak je nastao vlastitim razvojem, dakle ne akvizicijama kao što neki misle....

Tko razumije o čemu pričam i zna kakva je situacija kod ostalih velikih kompanija iz branše, dobro zna o čemu govorim.

Ponovit ću još jednom - Microsoft proizvodi software (i) za posao. (Kao i IBM) Ne koriste svi računala/mobitle/tablete samo kao konzumenti sadržaja.

Baš naprotiv, mislim da će zbog te sinergije unutar cjelokupnog ekosistema, Microsoft na kraju (opet) zahvatiti i taj dio konzumerskog tržišta

koje mu - sa pravom - pripada. Hoće li to biti sa w8/wp8 ili ne - to ostaje da se vidi. Apple je jedan ogromni balon kojega (za sada) spašavaju dvije stvari:

kultni status u očima fan-boy-eva i enormna zaliha keša. Nemojte se dakle začuditi ako Apple odjednom počne investirati u zemlju, ili u nešto što nema veze sa

sadašnjim profilom kompanije ... I ne, nisam vezan za Microsoft nikakvim specijalnim odnosom (osim što koristim alate), i da koristim-kupio sam (i) iPhone (razne)... :)

9 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cognitor kaže...

Moram priznati da ja jedva čekam da konačno izađu w8 (Pro) tableti raznih specifikacija, dakle ne nužno sam "Surface" je baš ono što meni treba,......  .......

W8 pro se čeka, još kad bi se Wacom ubacio u igru i izdao 10 inchnu verziju Cintiq/tableta

17 godina
Ajar kaže...

kak je krenulo, uskoro bu MS osobno poznal sve svoje kupce (bez obzira čega). mislim, svu petoricu. {#}

Idem onda kupit jedan pa cu bit sesti... {#}

Kupujem SurfaceRT:

6 Da
5 Ne, ali kupujem Pro
12 Ne
Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2012 18:47 (SupremeCommander).
16 godina
neaktivan
Ma kakav fail, win8 je najbolji OS koji je MS do sad napravio, a i prodaje se najbolje od svih Windowsa ikad
15 godina
neaktivan

"Steven Sinofsky, predsjednik Microsoftove Windows divizije koji je nedavno vodio konferencije na kojima je ova kompanija predstavila svoje ovogodišnje najvažnije proizvode – Windows 8 i tablet Surface, napušta Microsoft".

In the end there will be only ( c )haoss ...
16 godina
neaktivan
XoX1 kaže...
Ma kakav fail, win8 je najbolji OS koji je MS do sad napravio, a i prodaje se najbolje od svih Windowsa ikad

Glupost i to malo veca. Windows 8 tri i pol mjeseca nakon RTMa ima samo 0,9% udjela na trzistu, Windows 7 je u istom razdoblju vec bio na oko 5%. Mozda ce jednog dana biti najbolje prodavani (sumnjam), ali trenutno to definitivno nije, sto god ti Ballmer i ekipa pokusali sugerirati.

13 godina
protjeran
XoX1 kaže...

prodavala se i vista{#}

u zivotu ne treba nista uzimat zdravo za gotovo a pogotovo ne PR spinove...

Leglo kaže...

"Steven Sinofsky, predsjednik Microsoftove Windows divizije koji je nedavno vodio konferencije na kojima je ova kompanija predstavila svoje ovogodišnje najvažnije proizvode – Windows 8 i tablet Surface, napušta Microsoft".

naravno da je otisao, i to zbog neizdrzivog poriva za trazenjem novih izazova...

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 12:29 (R4sput1n).
16 godina
neaktivan
R4sput1n kaže...
XoX1 kaže...

prodavala se i vista{#}

u zivotu ne treba nista uzimat zdravo za gotovo a pogotovo ne PR spinove...

...reče vjerni sljedbenik Applea.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
13 godina
protjeran
Cognitor kaže...

Moram priznati da ja jedva čekam da konačno izađu w8 (Pro) tableti raznih specifikacija, dakle ne nužno sam "Surface" je baš ono što meni treba,

- za posao. I to uz mobitel (e) i uz PC (e). Dakle jedno drugo ne iskjučuje. Balmera i njegove svinjarije ne branim - čisti korporativni gmaz,

ali Microsoft je ipak nešto drugo. Microsoft je ozbiljna firma koja prvenstveno proizvodi POSLOVNI SOFTVARE.

Idite na wikipediju i pogledajte popis software-a za Apple i vidjećete da stane u jednu kolumnicu sa desne strane. Kada bi se potrudili i probali saznati

što sve Microsoft proizvodi, trebalo bi vam cca. tjedan dana. Microsoft je cijeli ekosistem. I tu ne mislim na Windowse.

Na primjer, uz samo jedan od proizvoda iz Office palete - Excel koji je sam po sebi nevjerojatan alat, nudi se besplatno jedan dodatak

(dakle onako usput) koji SAP, IBM, ORACLE, i sl imaju kao poseban proizvod za destke tisuća dolara. Ogromna većina ljudi nema pojma

o opsegu infrastrukture koju Microsoft nudi. Najveći dio toga (ukupno preko svega) ipak je nastao vlastitim razvojem, dakle ne akvizicijama kao što neki misle....

Tko razumije o čemu pričam i zna kakva je situacija kod ostalih velikih kompanija iz branše, dobro zna o čemu govorim.

Ponovit ću još jednom - Microsoft proizvodi software (i) za posao. (Kao i IBM) Ne koriste svi računala/mobitle/tablete samo kao konzumenti sadržaja.

Baš naprotiv, mislim da će zbog te sinergije unutar cjelokupnog ekosistema, Microsoft na kraju (opet) zahvatiti i taj dio konzumerskog tržišta

koje mu - sa pravom - pripada. Hoće li to biti sa w8/wp8 ili ne - to ostaje da se vidi. Apple je jedan ogromni balon kojega (za sada) spašavaju dvije stvari:

kultni status u očima fan-boy-eva i enormna zaliha keša. Nemojte se dakle začuditi ako Apple odjednom počne investirati u zemlju, ili u nešto što nema veze sa

sadašnjim profilom kompanije ... I ne, nisam vezan za Microsoft nikakvim specijalnim odnosom (osim što koristim alate), i da koristim-kupio sam (i) iPhone (razne)... :)

85% svih prihoda i preko 90% profita Microsfta su Win&Office, a usporedit IBM te Microsft u domeni poslovnog softwera (pritom ne mislim powerpoint, excel, word...) je ko usporedit Madonu te onu stracu Jelenu Rozgu - bizuterija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 12:55 (R4sput1n).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice