Android bolje od iPhonea

poruka: 204
|
čitano: 51.883
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android bolje od iPhonea".
16 godina
protjeran
RE: Android bolje od iPhonea
Simbamef kaže...

Više ljudi me pitalo za dodatke u cydia.

...

kakve ovo veze ima sa temom rasprave, ti si bome daaaaleko u OT otisao

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
neaktivan

http://gizmodo.com/5536751/android-22-vs-android-21-froyo-is-450-faster

450% brži na istom hardveru!?   zanimljivo..  što jest jest, odlična konkurencija OS-u..  dobro za nas, krajnje korisnike..

A evo odgovora i Apple-a vezano na temu članka:

http://gizmodo.com/5536898/apple-hits-back-at-claims-of-androids-larger-sales

malo su se popiškili.. ;)

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 11:50 (ferovca1).
17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

450% brži na istom hardveru!?   zanimljivo..  što jest jest, odlična konkurencija OS-u..  dobro za nas, krajnje korisnike..

Zapravo sasvim ispravno komentiraju da je iPhone OS još uvijek kao platforma daleko ispred Androida. Treba računati i iPod ouch koji je na iPhoneOSu i iPad ... a ne treba zaboraviti ni to da je iPhone OS u ogromnoj prednosti van USA još uvijek, ako želimo biti objektivni.

U svakom slučaju Android mora prestići uskoro iPhone OS, bilo bi smješno da se to ne dogodi, tj da stotine modela i desetine proizvođača nisu u stanju prodati telefona više od jednog applea. Kao što sam rekao da apple izda iPhone u USA na verizonu i doda još jedan do dva modela prodaja bi im se udvostručila u najgorem slučaju.

Ova prepucavanja oko toga koji je smartphone pametniji su mi više smješna i ne da mi se komentirati. Za mene je iPhone i dalje zakon, jailbrejkan ili ne, a 3Gs će sa OS4 biti praktički i dalje ponajbolji izbor premda star godinu dana, a o 4G ćemo za mjesec dana.

A.
17 godina
artfull kaže...
ferovca1 kaže...

Zapravo sasvim ispravno komentiraju da je iPhone OS još uvijek kao platforma daleko ispred Androida.

Je, ali su dobri i Katini komentari, pogotovo zadnji:

"Defensiveness is not a character trait that suits you well, Apple."

Smijeh

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Android bolje od iPhonea
Pa da, čudo da su se udostojili išta i komentirati, možda mijenjaju politiku. Sad su u modi steveovi kratki odgovori na mailove ... http://www.geekculture.com/joyoftech/joyarchives/1384.html čudo jedno koliko je puta odgovorio na razne mailove, navodno osobno, al rijetko duže od tri riječi.
A.

0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...
Zapravo sasvim ispravno komentiraju da je iPhone OS još uvijek kao platforma daleko ispred Androida. Treba računati i iPod ouch koji je na iPhoneOSu i iPad ... a ne treba zaboraviti ni to da je iPhone OS u ogromnoj prednosti van USA još uvijek, ako želimo biti objektivni.

U svakom slučaju Android mora prestići uskoro iPhone OS, bilo bi smješno da se to ne dogodi, tj da stotine modela i desetine proizvođača nisu u stanju prodati telefona više od jednog applea. Kao što sam rekao da apple izda iPhone u USA na verizonu i doda još jedan do dva modela prodaja bi im se udvostručila u najgorem slučaju.

Ova prepucavanja oko toga koji je smartphone pametniji su mi više smješna i ne da mi se komentirati. Za mene je iPhone i dalje zakon, jailbrejkan ili ne, a 3Gs će sa OS4 biti praktički i dalje ponajbolji izbor premda star godinu dana, a o 4G ćemo za mjesec dana.

• članak govori o smartphoneima, apple govori o svim svojim platformama  tipa ... pa šta ako imaš ljepši bicikl, moj je tata ipak jači od tvog tate
  • ne da ti se komentirat po komentiraš da ti je ipak zakon, jailbreakan ili ne i da je i dalje ponajbolji izbor. (vrijeme je da bug uvede onaj smajlić sa upitnikom iznad glave)
Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
15 godina
neaktivan
Android bolje od iPhonea

skoro cjelo vrijeme je prepucavanje o tome što je bolje

nisam koristio android ali milism da je dobar

dobar je i ajfon i android operativni sisitem

mislim je dosta važno količina i kvaliteta aplikacija koja je dostupna za neku mobile os

šta će mi super mobile os ako nemam brdo programa koji će mi "život učiniti lakšim"

smrt phone bi trebao biti smart zbog programa

Onaj tko nikad nije pogriješio, nikad nije pokušao napraviti nešto novo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
artfull kaže...

Pa ja sam mislio da pričamo o telefonima.

16 godina
protjeran
Mirko935 kaže...
artfull kaže...

ma hvata se za slamku...

kad android platforma prestigne iphone platformu onda ce biti kako to nista ne znaci, jer jos uvjek apple prodaje vise proizvoda baziranih na iphone os-u nego sto bilo koji proizvodacm, gledan zasebno, prodaje android baziranih uredaja

nakon sto ga i tako prestignu, biti ce kako to nije bitno jer apple jos uvjek vise zaraduje na iphone os baziranim uredajima nego sto zaraduje bilo koji drugi proizvodac, opet gledan zasebno, na proizvodima baziranim na android platformi

nakon sto ga i tako prestignu, biti ce kako to nije bitno jer apple je najzakon i visi i od samog boga i mi nitko drugi nemamo pojma i samo pljujemo po jadnom appleu jer jadni nismo dovoljno cool da shvatimo punu velicinu applea i njihovog "vizionarskog" vodu i boga steve jobsa

17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
Mirko935 kaže...
artfull kaže...

ma hvata se za slamku...

kad android platforma prestigne iphone platformu onda ce biti kako to nista ne znaci, jer jos uvjek apple prodaje vise proizvoda baziranih na iphone os-u nego sto bilo koji proizvodacm, gledan zasebno, prodaje android baziranih uredaja

nakon sto ga i tako prestignu, biti ce kako to nije bitno jer apple jos uvjek vise zaraduje na iphone os baziranim uredajima nego sto zaraduje bilo koji drugi proizvodac, opet gledan zasebno, na proizvodima baziranim na android platformi

nakon sto ga i tako prestignu, biti ce kako to nije bitno jer apple je najzakon i visi i od samog boga i mi nitko drugi nemamo pojma i samo pljujemo po jadnom appleu jer jadni nismo dovoljno cool da shvatimo punu velicinu applea i njihovog "vizionarskog" vodu i boga steve jobsa

Android nije telefon nego platforma, a isto je i iPhoneOS koji je i dalje brojniji, a po meni i mnogima i daleko bolji.

što se tiče ove tvoje kobasice više put sam rekao ( i pred više od godinu dana ) da je sasvim logično da će u budućnosti android biti 1, a ostali ( iPhoneOS, win, rim, nešto od nokije etc ) će se rasporediti. To kao što si i sam rekao ne znači da je android bolji, superiorniji, profitabilniji ( kao što to sad nije windows desktop unatoč 90% tržišta ). A apple je i onda i sad umjesto širenja platforme odabirao zatvoren sustav i veću kontrolu.

A.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 14:35 (artfull).
15 godina
neaktivan
Android bolje od iPhonea

baš me zanima koliko je od nas koji komentiramo ovu temu imalo prilike imati ajfon i andorida na dulje vrijeme i isporbati ga na sve načine, isntalirati hrpu korisnih programa....

čini mi se da se sa jedne strane apple lovers a sa druge strane apple haters prepucavaju (neki)

ali činjenica je da je za sada iphone prodavaniji od ostalih, a iphone je sam dok je sa druge strane njih puno

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Geophysics kaže...

ali činjenica je da je za sada iphone prodavaniji od ostalih, a iphone je sam dok je sa druge strane njih puno

ali i činjenica je da dobra prodaja ne garantira i kvalitetu. ljudi će svašta kupit ako im se dobro izreklamira.

17 godina
dejo6 kaže...
Geophysics kaže...

ali i činjenica je da dobra prodaja ne garantira i kvalitetu. ljudi će svašta kupit ako im se dobro izreklamira.

Sve sam već ranije rekao, pa ću biti slobodan citirati se.

LupusInFabula kaže...

Ovdje komentiramo članak. Članak je o kompanijama, ne o klijentima i njihovim potrebama. I ktomu o kompanijama najvažnijim stvarima - brojkama. O prodaji, zastupljenosti tržišta i ostalim korporativnim stvarima, a ne o tome što nekoga od nas veseli ili ne veseli. A prikazivanjem tih brojki i njihovom medijskom manipulacijom u korist jedne strane (makar i u nepravednoj poredbi) znatno doprinosi kreiranju percepcije javnosti.

Potpuno je lažno da jednom kad se otvori bilo koje tržište klijenti odnosno kupci diktiraju sadržaj ponude na tom tržištu. Potražnju i trendove ne diktiraju kupci. To danas kreiraju marketinški spin doktori po diktatu kompanija. I to je surova činjenica. Samo što mi mali ljudi volimo misliti da odluku o kupovini bilo čega donosimo sami, samostalno. Ali to je prva i prava zabluda.

Ja nisam kupio ajfon zato što mi treba, već zato što je bio jeftin i što sam podlegao hype-u. Dobro, presudilo je to što je bio 1kn.

Ti ne misliš da je Android platforma ono što ti treba zato što si do tog zaključka sam iskustveno došao.

Mi nemamo vlastite misli. Danas gotovo nijedan proizvod ne kupujemo zato što smo sami iskustveno ustanovili da nam on treba, već zato što smo "natjerani" misliti kako nam baš taj proizvod treba.

To je jedina i prava istina.

Ispravite me ako griješim.

It may be that your whole purpose in life is simply to serve as a warning to others!!
17 godina
neaktivan
Geophysics kaže...

mislim je dosta važno količina i kvaliteta aplikacija koja je dostupna za neku mobile os

šta će mi super mobile os ako nemam brdo programa koji će mi "život učiniti lakšim"

smrt phone bi trebao biti smart zbog programa

Od brda aplikacija koje sam skinuo za iPhone prve generacije, koristim softverski "switch" za gašenje ekrana, onaj programčić za podešavanje nekih parametara telefona koji se spusti kad se povuče prstom po vrhu ekrana (ni ne znam više kako se zove ;)  ) i još možda 2-3 povremeno..  ostalo što sam skinuo, koristio možda par puta i izbrisao..  kako god okreneš, pozivi , sms, mail i internet.. to je to, ipak su svi ti "pamentni" telefoni u duši samo telefoni..

artfull kaže...
       Android nije telefon nego platforma, a isto je i iPhoneOS koji je i dalje brojniji, a po meni i mnogima i daleko bolji.

Paa, mislim da je nemoguće objektivno reći koji je bolji.. meni je OS ok za ovo što mi treba. Ima nedostataka, ali čovjek se navikne pa se ti nedostaci uvjetno anuliraju. S druge strane, probao Android 1.6 na X10 od brata i nije to uopće loša platforma, a vjerujem da su verzije iznad 2 puno bolje. Veći problem kod xperia-e je sama fuzija hardvera sa softverom. Hardver je taj koji ne prati softver i onda je cjelokupni dojam telefona lošiji neg iPhone-a.

Objektivan primjer: njemu se ogrebao ekran nakon tjedan dana, a na mom ajfonu starom 3 godine i nošenim sa ključevima u džepu ni ogrebotine na ekranu.

I tu je Apple još uvijek jači od konkurencije, fuzija kvalitetnog hardvera sa softverom koji u cjelini daje potpuniji i stabilniji proizvod.

Imao sam u rukama HTC , ali, nažalost, nisam imao vremena poigrati se malo duže sa njim. Onako, na prvu, čini mi se ok telefon.  Na kraju, sve su to nijanse.

AKO ću kupovati novi mobitel definitivno će ovaj biti konkurent novom ajfonu:

http://www.engadget.com/2010/03/23/htc-evo-4g-is-sprints-android-powered-knight-in-superphone-armo/

Artfull, moraš priznati da je telefon bombon.. ;)   a za Apple nisam oženjen tako da mogu birati.. hehe

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 15:12 (ferovca1).
15 godina
neaktivan
Android bolje od iPhonea

baš me zanima koliko je od nas koji komentiramo ovu temu imalo prilike imati ajfon i andorida na dulje vrijeme i isporbati ga na sve načine, isntalirati hrpu korisnih programa....

čini mi se da se sa jedne strane apple lovers a sa druge strane apple haters prepucavaju (neki)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Android bolje od iPhonea

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Geophysics kaže...

Koliko se to dugo mora koristiti iPhone OS da bi ga se shvatilo?

Instaliranje aplikacija je isto na svakoj platformi. Vecina korisnih postoji takoder na svakoj platformi.

Ne znam zasto bi ti morao instalirati brdo aplikacija da bi vidio kakav je OS.

Zapravo, to jedino ima logike kod ne-iPhone OS smartphone-a. Tamo mozes isprobati kako se te aplikacije ponasaju, kada ih vrtis paralelno u multitaskingu.

- Psiho246
17 godina
Geophysics kaže...

Ja

I'm going woo woo
17 godina
artfull kaže...

Nisam ni sumnjao :)

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan
Android bolje od iPhonea

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Android bolje od iPhonea

EDIT:

greškom je 2x poslan isti post

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 15:59 (Geophysics).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hahahahahaha pa kaj se događa?

I'm sorry, I can't hear you over the sound of how awesome I am.
17 godina
Geophysics kaže...

EDIT:

E da je samo 2x :)

I'm going woo woo
16 godina
protjeran
Geophysics kaže...

EDIT:

a sta je sa ostala 3 puta?

17 godina
LupusInFabula kaže...
PICART kaže...

Hm... a možda je i razlog to što su drugi smartphoni dosta povoljniji? Da se iphone ne prodaje ko suho zlato možda Jobs se ne bi ni živcirao. Vidjet ćete da će nova verzija iPhona biti sigurno 20-tak % jeftinija od prijašnje.

Ne znam, ja sam iPhone kupio za 1kn u T-mobile. Žena i ja imamo flex obitelj 300 (ne koristimo fiksni tel), istekao nam ugovor i došli ga produžiti s namjerom da zadržimo postojeće uređaje (SE k800i i k770i). Tražili produženje ugovora i nek nam daju najbolje od uređaja što ih možemo dobiti za 1kunu. Uz zamjenu nekih +bodova ja završio sa iPhone-om a žena dobila blackberry. Nek ostane među nama, mislim da sam ja bolje prošao.Namigiva

Tak da i nisam primijetio da je iPhone nešto skup.

Problem je što si uzeo tarifu 700 da bi ga dobio za 1kn, tako da ćeš iskeširat 16800kn u slijedeće 2 godine. Meni je to recimo dosta skupo

17 godina
neaktivan
segregator kaže...
LupusInFabula kaže...

Ne znam, ja sam iPhone kupio za 1kn u T-mobile. Žena i ja imamo flex obitelj 300 (ne koristimo fiksni tel), istekao nam ugovor i došli ga produžiti s namjerom da zadržimo postojeće uređaje (SE k800i i k770i). Tražili produženje ugovora i nek nam daju najbolje od uređaja što ih možemo dobiti za 1kunu. Uz zamjenu nekih +bodova ja završio sa iPhone-om a žena dobila blackberry. Nek ostane među nama, mislim da sam ja bolje prošao.Namigiva

Tak da i nisam primijetio da je iPhone nešto skup.

Problem je što si uzeo tarifu 700 da bi ga dobio za 1kn, tako da ćeš iskeširat 16800kn u slijedeće 2 godine. Meni je to recimo dosta skupo

I od tih 16800kn na razgovor, sms i net će potrošiti.....            16800kn.

I mislim da piše tarifa 300.

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
17 godina
wyks kaže...

I od tih 16800kn na razgovor, sms i net će potrošiti.....            16800kn.

I mislim da piše tarifa 300.

Baš sam bacio pogled, 1kn je sad tarifa za 500kn mjesečno, prije je bilo 700 kad je neka ekipa tu u susjedstvu uzimala

Btw, tvojom logikom, i da ga je platio 5000kn mjesečno na slijedećih 10 godina, ali ga je u startu platio 1kn, ti bi rekao

"I od tih 600.000kn na razgovor, sms i net će potrošiti.....            600.000kn?"

Edit: samo da pojasnim, neka troši koliko ko hoće, ali bez ovoga "joj, platio sam samo 1kn, zamisli kak je jeftino". malo me iritira jer sam djeci uzeo SE sa simpom

pa im se kolege u školi koji imaju Iphone rugaju, što bi opet bilo OK da im roditelji sad nisu u balunu i žicaju od mene novce jer im je sad plaća 1kn

jer čim sjedne na račun, sve ode na adsl, i700 tarifu za iPhone, kredit za 50" plazmu na 50 rata, kredit za AUDI A6 itd...a sve skupa je izgledalo tako jeftino,

1kn iPhone, 1kn plazma, 1kn Audi...

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 18:26 (segregator).
17 godina
neaktivan
segregator kaže...

Baš sam bacio pogled, 1kn je sad tarifa za 500kn mjesečno, prije je bilo 700 kad je neka ekipa tu u susjedstvu uzimala

Btw, tvojom logikom, i da ga je platio 5000kn mjesečno na slijedećih 10 godina, ali ga je u startu platio 1kn, ti bi rekao

"I od tih 600.000kn na razgovor, sms i net će potrošiti.....            600.000kn?"

Gle ja i moj brat mjesečno potrošimo svaki oko 100kn.

Uzeli smo na 18 mjeseci pretplatu od 200kn i dobili 2 mobitela za 500kn.

Pretplata je prošla i mi smo sve do jedne kune potrošili na razgovore.

Ista stvar bi bila da smo uzeli mobitele za 1500kn i da smo kupovali bonove od 100kn svaki mjesec.

Jedino što si obvezan tih 18 mjeseci.

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
15 godina
neaktivan
Android bolje od iPhonea

Kakve veze ima hoćeš li ti uzeti pretplatu ili ćeš kupovati bonove i trošiti isti taj iznos mjesečno

Druga je stvar kada netko uzme mobitel za 1kn u npr. tarifi 500 a recimo uopće ne troši tih 500kn mjesečno nego 100-200kn...

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
@Dom031
Uzalud ti je to njima objasnjavat, svakom pametnom je jasno da se skupe mobitele uzima na pretplatu.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice