Adobe i Microsoft protiv Applea?

poruka: 83
|
čitano: 8.296
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Adobe i Microsoft protiv Applea?".
15 godina
protjeran

može antifašisti???...šalu na stranu...osobno mi se ne sviđa ideja da majkro preuzme Adobe...istina bog,Adobe bi se mogao malo potruditi oko flasha i readera...Photoshop-skidam kapu..savršen je..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Windows je najvece sr*** sto postoji. Radio sam s njim 15 godina i znam sta pricam.

Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina
RE: Adobe i Microsoft protiv Applea?
popstar kaže...

Windows je najvece sr*** sto postoji. Radio sam s njim 15 godina i znam sta pricam.

argumentiraj izjavu

ti najvjerojatnije niti nemas 15 godina :D

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 22:50 (mind_challenge).
17 godina
neaktivan

Live paket nudi e-mail klijent, blog writer i hrpu drugih alata, plus besplatni čitači Excel, Word i PowerPoint dokumenata.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
popstar kaže...

argumentiraj izjavu

Evo ti par ralzoga sto govore za OSX:

- brzina

- stabilnost

- nema problema sa virusima

- kad instaliras neke nove programe ne usporava sistem

- pogodniji za rad

Ako nekog mozda zanima zasto nisam jos prije koristio OSX, zato sto nisam znao za bolje ko i monogi drugi. ;-)

16 godina
popstar kaže...
mind_challenge kaže...
popstar kaže...

argumentiraj izjavu

Evo ti par ralzoga sto govore za OSX:

- brzina

- stabilnost

- nema problema sa virusima

- kad instaliras neke nove programe ne usporava sistem

- pogodniji za rad

Ako nekog mozda zanima zasto nisam jos prije koristio OSX, zato sto nisam znao za bolje ko i monogi drugi. ;-)

htio sam da navedes neke od razloga zasto smatras da windowsi nevaljaju i da ih potkrijepis primjerima

15 godina
neaktivan
lzgr kaže...

Microsoft Photoshop
Microsoft Photoshop 
Microsoft Illustrator 
Microsoft InDesign 
Microsoft Acrobat

Microsoft Flash Professional

Microsoft Dreamweaver 
Microsoft Fireworks
Microsoft After Effects
Microsoft Bridge

Moguće i to! Smijeh

Ja sam kao grafičar prestravljen mogućem preuzimanjem Adobea od strane Microsofra .... brrrr od same se pomisli naježim ...

14 godina
neaktivan

Evo ti par primjera sto zato Windowsi nevaljaju:

- sporost

- nestabilnost

- problemi sa virusima

- instaliranje novih programa usporava sistem

- moras svaki 6 mjeseci instalirat iznova ako oces da imas sistem koji mozes koristit

17 godina
neaktivan
popstar kaže...

- sporost

- nestabilnost

- problemi sa virusima

- moras svaki 6 mjeseci instalirat iznova ako oces da imas sistem koji mozes koristit

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
popstar kaže...

- sporost

- nestabilnost

- problemi sa virusima

niti jedno od ovoga nije istina

1. jesi probao Windows 7, ili bilo koji windows sa iole novijim računalom?

2. opet, windows 7, BSOD je history ako znas koristit racunalo

3. koji problemi? dobro se zastitis i nema problema, pazis sta i kako radis i opet nemas problema

4. ma nemoj? ja to nisam primjetio

5. ja svoje imam vec godinu dana i rade jednako kao i prvog dana i koristim ih na isti nacin

6. ovo tvoje nisu nikakvi argumenti

14 godina
neaktivan

Hm, probaj OSX bit ce ti lakse!

17 godina
neaktivan
popstar kaže...

Hm, probaj OSX bit ce ti lakse!

Probaj pričati manje gluposti i bit će svima nama lakše.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 23:30 (Paolo2612).
14 godina
neaktivan

1. Jesam, radim na poslu svaki dan sa Windows 7, i ponekad mislim da je racunalo moje bacio bi ga kroz prozor.

15 godina
protjeran
...mind_challenge kaže...
popstar kaže...

argumentiraj izjavu

ja ću ako nije bed...prije svega ne smatram winse sranjem,ali da su me napatili...uhhh...Mršti se....najviše im zamjeram ukupni koncept,dakle strukturu i dizajn,koji su tako povezani da i dosta minorna greška izaziva nestabilnost cijelog OS-a...osim toga,do verzije 7, nikako se nisu potrudili u Redmondu da isčupaju ostatke DOS-koda,još uvijek se vrti na prepotopnom i definitivno prevaziđenom NTFS-u,a alati za čišćenje diska,registry-ja,defragmentori i ini,su mi oduzimali kako vremena tako i živaca...i najsmiješnije...samo sučelje je integrirano u sam OS...dakle,katastrofa...

pobjegavši od Winsa,sam se jednostavno preporodio...baš kuckam na stroju od cure(poklonio joj stari pavilion i instalirao XP-danas),i već sam laganini neurozan...cijelo popodne sam uz samu instalaciju skidao apdejtove,SP3,i samo dok sam ispolirao sustav ,vrijeme odeeee....

17 godina
neaktivan
popstar kaže...

1. Jesam, radim na poslu svaki dan sa Windows 7, i ponekad mislim da je racunalo moje bacio bi ga kroz prozor.

Možda računala stvarno nisu za tebe?

linuxjuzer kaže...

ja ću ako nije bed...prije svega ne smatram winse sranjem,ali da su me napatili...uhhh...Mršti se....najviše im zamjeram ukupni koncept,dakle strukturu i dizajn,koji su tako povezani da i dosta minorna greška izaziva nestabilnost cijelog OS-a...osim toga,do verzije 7, nikako se nisu potrudili u Redmondu da isčupaju ostatke DOS-koda,još uvijek se vrti na prepotopnom i definitivno prevaziđenom NTFS-u,a alati za čišćenje diska,registry-ja,defragmentori i ini,su mi oduzimali kako vremena tako i živaca...i najsmiješnije...samo sučelje je integrirano u sam OS...dakle,katastrofa...

pobjegavši od Winsa,sam se jednostavno preporodio...baš kuckam na stroju od cure(poklonio joj stari pavilion i instalirao XP-danas),i već sam laganini neurozan...cijelo popodne sam uz samu instalaciju skidao apdejtove,SP3,i samo dok sam ispolirao sustav ,vrijeme odeeee....

Interesantno. Ja sada apsolutno isto mogu reći za bilo koju distribuciju Linuxa. Nekidan sam instalirao "zadnji" dostupni Ubuntu i kada sam pokrenu update poceo je skidati 268 nadogradnji aplikacija i library-a. I što sada?

Koliko ja znam, velika većina Linux distribucija automatski pokreće neko od sučelja i svi oni koji nisu "power useri" nikada niti neće promijeniti sučelje. Prošlo je vrijeme "startx" komande.

Linux je shvatio da treba podilaziti prosiječnom korisniku i maksimalno postaje user friendly. Da li je to zato što je open source zajednica altruistična? Naravno da ne, to je zato što svi veliki proizvođaći Linux distribucija dobrano naplaćuju svoja Enterprise izdanja.

"Ther is no such thing as free lunch."

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 23:47 (mfrankovic).
15 godina
protjeran
linuxjuzer kaže...

može antifašisti???...šalu na stranu...osobno mi se ne sviđa ideja da majkro preuzme Adobe...istina bog,Adobe bi se mogao malo potruditi oko flasha i readera...Photoshop-skidam kapu..savršen je..

ali isto tako znas (po nicku prosudjujem) da je jedan GIMP jako, jako blizu PS-u i da kad bi u njega usla necija (Apple-ova) lova bi bio mozda jednako dobar?

17 godina

Hej popstar!

Anarchists of the world, unite!
Moj PC  
7 0 hvala 2
16 godina
linuxjuzer kaže...
popstar kaže...

argumentiraj izjavu

wtf? pa iz kojeg si onda razloga instalirao to ''smeće''? Možda zato jer je bolji od ostalog smeća...

-muči te NTFS, zašto(?), mene uopče ne zanima FS. Radi, radi dobro.... ako imaš konkretni problem (reci) osim ako je onako... lupetanje.

-pa zašto čistiš reg i disk. btw, zar nisi juzer sasvim drugog OSa? Pusti sistem na miru (jer očigledno nisi usklađen s OSom).

I to s SP3 i stotinama updejtova... -OS koji je tu već deset godina! Koji sam MS želi pokopati što prije, koji još uvijek drži 60% desktopa... lunux? 0.7-1% waaooow.

Sve to je OK, ali zašto si (voljenoj osobi) instalirao takvo '5ranje' od OSa? Rekao bi da je problem negdje drugdje, ne u OSu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran
mfrankovic kaže...

odeeee....

Interesantno. Ja sada apsolutno isto mogu reći za bilo koju distribuciju Linuxa. Nekidan sam instalirao "zadnji" dostupni Ubuntu i kada sam pokrenu update poceo je skidati 268 nadogradnji aplikacija i library-a. I što sada?

Koliko ja znam, velika većina Linux distribucija automatski pokreće neko od sučelja i svi oni koji nisu "power useri" nikada niti neće promijeniti sučelje. Prošlo je vrijeme "startx" komande.

Linux je shvatio da treba podilaziti prosiječnom korisniku i maksimalno postaje user friendly. Da li je to zato što je open source zajednica altruistična? Naravno da ne, to je zato što svi veliki proizvođaći Linux distribucija dobrano naplaćuju svoja Enterprise izdanja.

da, ide sminka, updateovi... ali sama struktura OS-a ostaje nedirnuta ma koliko aplikacija instalirao-deinstalirao a i software centar (ili kako se vec zove kod Ubuntua) je odlicna stvar. Postoje kvalitetne Win freeware aplikacije i jako bi zgodno bilo imati ih na jednom mjestu no da se pita Microsoft sve sa prefixom open bi bilo zabranjeno u industriji.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Da, Windowsi su loši, ne valjaju ništa, nestabilni do bola, otvoriš google i upadne ti 250 trojanaca, instaliraš 5 programa i otvaraš My Computer 5 min.

Ali Windowse koristi većina, zašto?

Postoje mediji, o linuxu se može proćitati sve.

O Appleu da ne govorim, marketing im je odličan.

Ali Windows svi vole koristiti jer ne valja, zar ne?

(sarkazam, naravno).

...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Commodore kaže...

da, ide sminka, updateovi... ali sama struktura OS-a ostaje nedirnuta ma koliko aplikacija instalirao-deinstalirao a i software centar (ili kako se vec zove kod Ubuntua) je odlicna stvar. Postoje kvalitetne Win freeware aplikacije i jako bi zgodno bilo imati ih na jednom mjestu no da se pita Microsoft sve sa prefixom open bi bilo zabranjeno u industriji.

- imaš ih, na BUG DVDu, na MayorGeeksu ili samim tipkanjem u čudotvorni google, Kao i stotine/tisuće.. besplatnih stvari na MSovim stranicama.

- cilj svakog je pobijediti, zaraditi... nevidim da je MS drugačiji, od Applea, Oraclea, IBMa, Toyote, Telefunkena, šipca sa košticama i sladoledom. Ali se sjećam nekih 200mil.$ 'datih' Stevi-Posliću u kritičnim trenutcima.

Btw, ako se nevaram mr.B.Gates, je donirao više novca u stvarno dobrotvorne projekte nego svi ostali milijarderi zajedno, to isto nešto govori.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 0:01 (ihush).
15 godina
protjeran
Commodore kaže...
linuxjuzer kaže...

ali isto tako znas (po nicku prosudjujem) da je jedan GIMP jako, jako blizu PS-u i da kad bi u njega usla necija (Apple-ova) lova bi bio mozda jednako dobar?

Gimp mi je sasvim ok,mada refleksno tražim po menijima kao u PhotoshopuSramim se...plug-inovi su mi zakon u Photoshopu..Gimp još nisam ozbiljno probao..

Ejpla da da pare??!!!...Nikako..odmah će zakatančit sustav i zabetonirat ga...užas!!!

16 godina
mfrankovic kaže...

Kako ne? Ako ces zasukati rukave uci u kuhinju i skuhati , rucak te nece kostati nista.

Veliki proizvodjaci linux distribucija (pretpostavljam da si pod ovime mislio Red Hat) ne naplacuju dobrano svoja izdanja, nego support odnosno nivo supporta. Ne treba ti ili nezelis placati support? Evo ti Cent OS koji je binarno kompatibilan sa RHEL-om. Dakle postoji besplatan rucak ukoliko si voljan malo  potruditi se oko njega. No jos jednom, sam spomen linuxa u ovoj temi je off topic. Idemo probati izbjeci vec 500 puta prezvakana prepucavanja.

on topic:

Ono sto Microsoftu, odnosno Windowsima bolno nedostaje je koncept repozitorija, iTunesa.... Jednim udarcem bi se rijesio velike vecine virusa, spyware i ostale gamadi, korisnicima bi se maksimalno olaksao izbor, pregled i kupovina aplikacija, a i sam MS bi mogao dodatno zaraditi od svake prodane aplikacije prodane za njihov sistem bez da itko digne glas. Zasto to vec nije ucinjeno meni jednostavno nije dokucivo.

Izgleda da je lakse platiti advokate (sljam modernog drustva u velikoj vecini, cast iznimkama) i natezati se po sudovima, nego sjesti i uciniti svoj proizvod pozeljnijim od konkurentnog. Najbolji primjer kako ta filozofija funkcionira je sam Apple. Nazalost, kako vrijeme odmice i samom Appleu novci postaju vazniji od korisnika. Valjda je to cijena uspjesnosti.

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
15 godina
protjeran
ihush kaže...
linuxjuzer kaže...
popstar kaže...

argumentiraj izjavu

wtf? pa iz kojeg si onda razloga instalirao to ''smeće''? Možda zato jer je bolji od ostalog smeća...

-muči te NTFS, zašto(?), mene uopče ne zanima FS. Radi, radi dobro.... ako imaš konkretni problem (reci) osim ako je onako... lupetanje.

-pa zašto čistiš reg i disk. btw, zar nisi juzer sasvim drugog OSa? Pusti sistem na miru (jer očigledno nisi usklađen s OSom).

I to s SP3 i stotinama updejtova... -OS koji je tu već deset godina! Koji sam MS želi pokopati što prije, koji još uvijek drži 60% desktopa... lunux? 0.7-1% waaooow.

Sve to je OK, ali zašto si (voljenoj osobi) instalirao takvo '5ranje' od OSa? Rekao bi da je problem negdje drugdje, ne u OSu.

muči te previše kofeina za normalnu spiku...???

čitaj pažljivo: instalirao XP na STAROM stroju

riječ:"smeće"nisam niti spomenuo...idemo dalje...

NTFS-prevaziđen,ne znači loš..samo prevaziđen...očigledno si ne strpljiv da bih ti pojasnio razliku između NTFS-a i EXT4 sistema..

što se tiče čišćenja-to stoji...mislim što sam rekao...

zašto čistim registry i disk???!!..pitanje koje samo totalna neznalica može provaliti...dalje

da,juzer sam linuxMINT-a...

siste se mora održavati....kakvo je to pitanje??...

usklađenost sa OS-om...pfffff...krenuo sam od DOS-a-6.22....a ti??...WINDOWS MILLENIUM-a???

xp je jako fin produkt...nisam pljuvao po njemu...

broj OS-ova na sustavima ne govori o kvaliteti,nego lakoći upravljanja...primjer...90% vozi prosječnu skulu a samo 10% bemburu...jel bembura loša..?? samo je treba znati voziti...

i za kraj..tebi su non stop usta puna tog "sranja",ponavljam,nisam niti jednom upotrijebio tu riječ u prethodnom postu...

instalirao sam XP na taj stroj jer je i došao uz njega ko i dvd sa hrpom drivera i poboljšanjima...radi nekog posla moraju biti windowsi,a ne nešto drugo..kompatibilnost u pitanju...

i ovako si rekao puno toga-uglavnom nebuloza i gluposti...

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 0:45 (linuxjuzer).
16 godina

@ juzer,

sorry, očigledno imaš povišenu senzibilnost ili neki drugi poremečaj.

rečenica:

''... ja ću ako nije bed...prije svega ne smatram winse sranjem,ali da su me napatili...uhhh...Mršti se....najviše im zamjeram...''

-sad ću ja iskoristiti formulaciju, ''prije svega ne smatram te glupim, ali da si tvrdoglav ... uhh Namigiva - ne zamjeram.'' (NHF?)

Primjećuješ li riječ 'sranje'? -upotrebljena je.

Boldanje, također gubi smisao kad se pretjera. Kao i 'čiji tata ima veće brkove' - Prevedeno, dovoljno sam stariji da te mogu poslati po šibice, DOS 3.31 i moj najstariji HDD je vjerojatno stariji od tebe ili barem funkcionalniji. Dali to znači da sam pametniji ili u pravu? Naravno da ne. S toga nevidim ni u tvojim 'argumentima' neku logiku.

Hvala na trudu, ali nije mi potrebno objašnjenje, niti bi ga tražio od nekog tko konstantno ima probleme-flustracije s onim što želim rješiti. (hipotetski, kad bi to bio neki problem s PCom ili OSom)

To što te 'kuckanje po XPu čini neuroznim', može biti nedostatak windowsa, može biti i tvoj nedostatak.... ali ni za jedno od tog nisam ja kriv. (bar ova nakupina slova nema neke veće težine...)

(opusti se, nema potrebe ....) OK?

sorry, za debeli Off, ali i tema je već ošla u kvasinu.

16 godina
Commodore kaže...
konjRR kaže...

@Commodore

"izaberi najsupljeg i najnesigurnijeg pametni."

Od ponudenih sistema na izbor biram OS-X. Kako to nije odogovor?

Sve vise mi se cini da picnjes lagano trolati sa svojim izjavama.....

iza odgovora se ne stavlja upitnik.

dakle niti si odgovorio niti si imao namjeru odgovoriti na pitanje nego si poceo trabunjati o stvarima nevezanim sa mojim pitanjem.

Dali si ikada cuo za retoricko pitanje? Mozda jos ni osnovnu nisi zavrsio? Ispricavam se sto sam te zbunio jednim tako bezopasnim znakom.

Ostatak posta i nema veze sa tvojim pitanjem nego ima veze s temom ali zar trol zna sto je tema threda u kojem posta?(retoricko pitanje da te opet ne zbunim) Odgovor je bio jednostavan kao sto je i pitanje postavljeno? Zar si trazio nekakav elaborat da napisem trolu poput tebe? Evo se smijem dok ovo pisem.........

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 3:33 (konjRR).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
crowap kaže...

Ako već i preuzmu adobe nadam se da če raditi na adobe tehnologijama..A ne da useru flash do kraja radi sliverlighta..

Flash je već mrtav. Pitanje je samo kada će ga ukopati; Adobe ili Microsoft, svejedno je tko je grobar.

Ogromna glupost... flash ce se naveliko rabiti i za 5 godina... kud god se okrenes... flash flash flash...

Kako onda uopce mozes reci da je flash mrtav?

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 3:25 (EnlightenedPhoenix).
16 godina

Hajde par zar neznas da je na ovom forumu glavni hobi vecini proglasavati nesto mrtvim i pokopanim :)

Cekam da neki za koji dan proglase windowse mrtvim u korist osxa :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 3:35 (konjRR).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sjecam se kad su 2001 plazme proglasene mrtvima... koliko ja vidim preko par milijuna ih samo panasonic proizvede danas...  

Ma i mene polako nervira to govorenje bez mjere nesto je mrtvo...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 3:47 (EnlightenedPhoenix).
17 godina
neaktivan
konjRR kaže...

Hajde par zar neznas da je na ovom forumu glavni hobi vecini proglasavati nesto mrtvim i pokopanim :)

Cekam da neki za koji dan proglase windowse mrtvim u korist osxa :)

Pa oba su mrtvi već neko vrijeme NamigivaSmijeh

Darmok and Jalad at Tanagra.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice