Pozdrav svima,
danas kad je grmilo u isto vrijeme kad je grom udario(koliko ja znam nigdje blizu moje kuće) iz kompa se čulo nešto kao iskra/kratki spoj. Dobio sam bijelu sliku na ekranu i nakon nekih 5 sekundi mi se slika polako počela vraćati. Izbacio mi se error da fale neki fajlovi za neki OpenGL i vidio sam da nema neta(spojen sam kablom od 10m), na početku sam mislio da se i ruter resetirao ali nije. Stavio sam odmah da se komp gasi al pošto me je još jedan grom usrao, izvukao sam samo kabal iz struje i to je to.
Kasnije sam upalio komp, komp se normalno upalio al opet nije bilo neta. Dovuko sam komp u hodnik i spojio ga kablom od nekih 70 cm, ili pola metra nisam sad siguran koliko je dug i opet nije bilo neta... Apdejtovo sam drajvere i opet ga nema -,.,- Isto tako sam zamjenio ruter(neki Tompson bijelo-sivi, isto kao moj ruter koji je bio kad je grmilo, pljunut on) i na mobu imam neta a na kompu ne. Pregledao sam kabal(taj od 10m da vidim možda se negdje zapalio) i uredu je.... Otvorio sam komp i pogledao tu kockicu gdje se uključuje kabal, ona je normalne boje, ne vidi se da je u njoj bio kratki spoj. Kad uključim kabal i na ruteru i na komp mi ne svijetli lampica za LAN(komp = narančasta; ruter = zelena) ni kad sam spojio s kablom od 10m i kablom od pola metra.
Jel mi možete reći dali mi je otišao čip za LAN ili je problem negdje drugdje? Hvala i ako sam postao u krivi forum nemojte mi dati žuti, hitno mi je jako. Hvala još jednom :)
@ EDIT: Ja još sumnjam da je do toga što je drugi ruter pa se ne može spojiti, 14. ovog mjeseca ću rušiti Windows pa ću onda vidjeti...
Na ruteru mi svijetli Power, WiFi, Phone 1, Broadbend i Internet.... S kablom bi trebao još svijetliti i Ethernet a sad ne svijetli(logično), riječ je o ADSLu iz T-Coma.