Kako dobiti statičku ip adresu?

poruka: 22
|
čitano: 14.402
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kako dobiti stati;ku ip adresu?

Znaci trenutno sam u domu,i tamo imam dinamicke ip adrese.Zelim staticku dobit.

Ali treba mi nesto poput dyndns-a.Cuo sam da bi se to nekako moglo napraviti pomocu proxy tunnelinga,ali kako?Postoji li neki how to za kako to npr. npr. na Ubutnu Linuxu?

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za statičku adresu obrati se svom net provajderu, to se placa nesto sitno na mjesecnom nivou...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kako dobiti stati;ku ip adresu?
malina22 kaže...

Za statičku adresu obrati se svom net provajderu, to se placa nesto sitno na mjesecnom nivou...

Npr. u VipNeta staticka ip kosta 400 kn/mj

Never let a computer know you're in a hurry.
16 godina
g12356 kaže...

Znaci trenutno sam u domu,i tamo imam dinamicke ip adrese.Zelim staticku dobit.

Ali treba mi nesto poput dyndns-a.Cuo sam da bi se to nekako moglo napraviti pomocu proxy tunnelinga,ali kako?Postoji li neki how to za kako to npr. npr. na Ubutnu Linuxu?

- to nema (baš nikakve) veze s OSom. (na svakom je jednako, jednaki alati..)

- statičku IP iznajmljuješ od IPa (u ovom slučaju ne možeš ti kao korisnik doma, osim firme-institucije-gazde koji to može tražiti, možda već i imaju...).

- dyndns više nije free (imaš drugih servisa, možeš i 'ručno'...) btw, ako si pravi guru-nerd, tad bi barem trebao pokušati ili progooglati, npr što je dyndns, što zapravo taj servis radi? Trenutnu dinamičku IP (trenutna vanjska dodjeljena od ISPovog servera, unutar ISPovog raspona adresa, po kojem btw možeš otkriti lokaciju, whois..) šalje na servis i kao variablu korisit umjesto tipkanja konkretnog ''broja'' tj IPa.

npr pogledaj koja ti je vanjska IP, dok se ne promjeni preko nje možeš do svoje mreže. Kad se promjeni, sve što ti je potrebno je nova IP, to možeš npr mailom, ali naravno, praktičnije je neki 'dyndns' servis.. jer te rješava ručnog rada oko tih 'sitnica'.

-problem, pošto vjerojatno nisi ''šef'' nego samo juzer... tad vjerojanto ne možeš ništa, tj ne možeš konfigurirati router (tj WAN port, firewall, tj otvoriti portove koji su potrebni, da ne ulazimo u IPSec.. i rulove).

-ako jesi admin, tad možeš. Ali tad te treba hitno banati s te funkcije... (jer nisi smio postati admin dok to ne znaš).

-ostaju ti servisi kao temviewer.. ne prava mreža i IP. Tad je dyndns beskoristan. (btw i to je tuneling) (btw2, proxy tuneling je samo stilska figura? Što je proxy? Čuo sam ja svašta, npr da su marsovci zeleni ili sivi).

-linux juzer koji u temi pita za neki howto? .. što ne radi google ili tipkovnica? Pa što misliš kako se uči? Dio učenja je i traženje odgovora, ne čekati serviranje svega.

uz NHF, objašnjenje. Ako imaš potencijala (tako mi se za sad čini), tad ćeš naći odgovore. Kad zapneš, pitaj ili pronađi odgovor. (pošto je povezano sa sigurnosnim stvarima, možeš pitati, bolje je to nego isprobavati s nepoznatim posljedicama ili ako nemaš uopće mogućnost isprobati, npr nisi admin mreže. Inače biodgovor bio googlaj. Ne iz razloga što ti nebi želio pomoći, nego mislim da je i to dio učenja, dok se dovoljna pomoć može svesti na neke hintove..). Nisu svi juzeri za sve namjene.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

e vidis,nisam admin is vejedno bih to htio pokusati,samo sam user.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
g12356 kaže...

e vidis,nisam admin is vejedno bih to htio pokusati,samo sam user.

-volio bi ja biti mlad, lijep... ne možeš ništa, osim ako je admin 'mali Perica' ili tvoj frend (koji ti može to omogućiti). npr defaultni VNC portovi 5800,5900.. ali tko zna što se korist za domske potrebe, koje su mogućnosti firewalla/routera/DMZa, dali su uopće pozatvarani neki portovi npr 80 itd itd..

-tuneling (ono što misliš pod tim, kao spomenuti teamviewer) nema veze s routerom ali nije 'prava mreža', nego samo tunel od tebe do druge strane. Opet ako je sve napravlejno po pravilima ti npr ne možeš upasti na računala ostalih domskih juzera.. ako možeš, kriv je Perica. Tad bi mogao nešto napraviti...

-ali (tek sad) si postavljam pitanje, što želiš napraviti? Čemu misliš da služi static IP? polu odgovor, sve je mreža... samo je pitanje dali ti je dostupna.

15 godina
neaktivan

htio sam se preko ftp-a spajati na svoj laptop.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
g12356 kaže...

... opet pogrešan odgovor (što je ftp?), ali OK, razumio sam.

-ako nemaš admin pristup mrežnoj opremi, ne možeš. Možeš samo tako da ti otvoriš 'tunel' prema nekom.. naravno, to je pod predpostavkom da je domska mreža postavljena po pravilima (koja to sve onemogućuju). Ako posotji npr web server, nalazi se u DMZu, kroz DMZ ne možeš ući u LAN. Router, postavke.. upravo je to posao firewalla i rulova, da (ne)propuste nešto.

-jednostavno, pingaj, snifaj portove... i dobiješ odgovor (i to što ne dobiješ je također odgovor, ali tad to znači da je 'zatvoren ulaz'). Osim DDOSanja ništa drugo nebi trebalo proći.

i jedan otežavajući btw, ne možeš ući u mrežu dok si u domu-na LANu, moraš biti 'vani', npr koristiti nešto drugo kao webnwalk.. ili imati neko drugo računalo...

16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Mozda bi ti bilo jednostavnije napravit skriptu u pythonu da ti na mail svakog dana šalje IP adresu?

https://duckdns.org/

@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?
16 godina
zerocool12 kaže...
..

Mozda bi ti bilo jednostavnije napravit skriptu u pythonu da ti na mail svakog dana šalje IP adresu?

..

-nije jednostavnije ali 'sviđaju mi se takvi odgovori'.. edukativni. btw, to je trivijalan job ali realno nepotreban, nepraktičan. Tek možda OK za test ili dok se ne postavi neki ''statički DNS''..

-jednostavnije je koristiti 'prave' servise, kao (nekad free) dyndns.. npr no-ip. Pogotovo za više usera i sl.

13 godina
neaktivan

gomila pametnjakovica ko i inace pljuju po covjeku u stilu: ja sam bog i batina znanja i inteligencije ti si puny noob sad cu da ti k****m milu majku.

nemojte lupetati po lik, ako imate sta pametno odgovorite, a ne prosipati pamet... zadrzite je malo za sebe izvgleda da vam treba.

Kao sto je vec receno za staticnu IP obrati se svom provideru. 

Oni bi ti vjerovatno pomogli i oko stimanja rutera ako je u pitanju kucna varijanta.

Nakon toga laksi dio je postaviti FTP server na laptopu da mu mozes pristupati po potrebi. Za razne opcije ima dovoljno informacija na netu, npr FileZilla client i server. 

Mada vrlo malo je vjerovatno da ce ti laptop biti non stop upaljen, mozda da razmislis o neim drugim vrstama online skladistenja?

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=32977
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mirkoj kaže...

gomila pametnjakovica ko i inace pljuju po covjeku u stilu: ja sam bog i batina znanja i inteligencije ti si puny noob sad cu da ti k****m milu majku.

nemojte lupetati po lik, ako imate sta pametno odgovorite, a ne prosipati pamet... zadrzite je malo za sebe izvgleda da vam treba.

Oni bi ti vjerovatno pomogli i oko stimanja rutera ako je u pitanju kucna varijanta.

Nakon toga laksi dio je postaviti FTP server na laptopu da mu mozes pristupati po potrebi. Za razne opcije ima dovoljno informacija na netu, npr FileZilla client i server. 

Mada vrlo malo je vjerovatno da ce ti laptop biti non stop upaljen, mozda da razmislis o neim drugim vrstama online skladistenja?

Ma,vjerojatno samo želi probati :D, ja sam isto svakakve điđe-miđe izvodio samo da probam xD...
Nek pokuša sam napraviti, barem će neš naučit.. 

@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?
16 godina
mirkoj kaže...

Statična adresa pa čak ni neki Dyndns servis mu neće pomoći, problem je što je momak u studentskom domu (koliko sam skuzio) i nema pristup mrežnoj opremi tj firewallu/routeru da preusmjeri FTP 21 promet koji dolazi izvana sa WAN porta prema lokalnoj IP adresi svog laptopa na kojem bi imao nešto poput Filezille za FTP server. Da je u pitanju kućni router ili na poslu di si admin onda je to već druga priča.

Vjerovatno je zaduženi admin pozatvarao sve moguće portove na samoj mrežnoj opremi prema i iz lokalne mreže, iako provideri (npr T-com) po defaultu ostavlja za dodijeljenu vanjsku IP adresu portove 80 (http) 21 (FTP) 22(SSH) 23 (Telnet) za pretplatnike interneta, tako i ako skuzi da su mu neki portovi npr 21 za FTP otvoreni na toj opremi, on nema pristup istoj da preusmjeri željeni FTP promet koji dolazi izvana na svoju IP adresu i custom port ako već postoji na mreži uređaj koji koristi isti.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
12 godina
neaktivan

Možeš koristiti No-IP koji (još uvijek) ima besplatan dinamički DNS. Osim ako Microsoft ne ponovi svoj nedavni bezobrazluk pa im opet ukrade domene. Ali za ftp bi morao forwardati port, a ne znam kako ćeš to ako nemaš pristup routeru.

Ako baš želiš statičku adresu Hetzner ima dedicated server sa statičkom IP adresom za 50€/mj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 20:54 (Bobobo-bo Bo-bobo).
17 godina
Bobobo-bo Bo-bobo kaže...

Možeš koristiti No-IP koji (još uvijek) ima besplatan dinamički DNS. Osim ako Microsoft ne ponovi svoj nedavni bezobrazluk pa im opet ukrade domene.

Ne može, jer će no-ip vidjeti vanjsku javnu adresu domskog routera (161.53.xxx.yyy), a njegov lap je na nekoj koju mu je dodijelio

DHCP (192.168.www.zzz)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina
segregator kaže...
..

Ne može, jer će no-ip vidjeti vanjsku javnu adresu domskog routera...

... i što to točno ne može? Ili, što bi inače vidio ako ne vanjsku ip... (naravno, beskorisno ako ga firewall ne propusti dalje, ali ono što je u naslovu teme, to bi dobio).

edit, da ne spamam, post dolje, da, upravo to je i rečeno.. sasvim je nešto drugo što on nije admin. Da je admin? .. tad bi to bio odgovor na pitanje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 21:32 (ihush).
11 godina
neaktivan

Malo zastarjeli howto ali čisto da momak dobije sliku na koji način funkcionira no-ip.

0 0 hvala 0
17 godina
ihush kaže...
segregator kaže...
..

Ne može, jer će no-ip vidjeti vanjsku javnu adresu domskog routera...

... i što to točno ne može? Ili, što bi inače vidio ako ne vanjsku ip... (naravno, beskorisno ako ga firewall ne propusti dalje, ali ono što je u naslovu teme, to bi dobio).

kakva mu korist od toga, osim ako nema pristup routeru za napravit port forwarding? Kako će pristupit baš svom lapu između ostalih 300 računala na mreži?

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
11 godina
neaktivan

segregator kaže...

kakva mu korist od toga, osim ako nema pristup routeru za napravit port forwarding? Kako će pristupit baš svom lapu između ostalih 300 računala na mreži?

To riješi nekim jeftinim ruterom sa WAN portom ili si dovuče neku staru kantu sa 2 x NIC i instalira pfsense {#}

Jedino mu ostaje sitni problem,a to je kriomice uštekati kabel u glavni ruter.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 21:33 (hopper).
17 godina
hopper kaže...

segregator kaže...

To riješi nekim jeftinim ruterom sa WAN portom ili si dovuče neku staru kantu sa 2 x NIC i instalira pfsense {#}

Jedino mu ostaje sitni problem,a to je kriomice uštekati kabel u glavni ruter.

I što bi time dobio?

13 godina
neaktivan

kako god se okrene nije u redu pljuvati lika u startu nego jednsotavno:

da napravis to sto zelis moras biti vlasnik naloga tj imati pristup provideru da ti da staticku IP adresu, i takodje pristup ruteru za ostala nastimavanja, firewall, port forwarding itd..

Ukratko dati detalje sta treba i zasto to nemoze tu gdje ej jeste a ne tako blatiti covjeka

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=32977
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ne osjecam se omalovazavanim

p.s. opera i chromium me nesto zezaju sa tipkovnicom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice