eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.366.615
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Zanima me vezano uz HP, kako sam vidio na stranici od HP da su promjenili jednu stavku a to je u vezi "Small packet" tj. mali paket. U 2015. god je bilo da se na mali paket ne plača 4,5kn ako se podiže paket u poštanskom uredu, ali od 1.1.2016. piše da se plača 4,5kn za URUČENJE MALOG PAKETA, pa sam tako morao platiti u uredu za svaki mali paket na kojime piše SMALL PACKET tih 4,5kn. Jel zna netko jel je to zabuna ili je stvarno takav zakon stupio na snagu od strane HP? Jer to je stvarno nebulozno, kupim nešto za 1 dolar i platim jos 4,5kn na to poštarinu, neovisno što piše na Ebay FREE SHIPPING.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
ml038018 kaže...

Zanima me vezano uz HP, kako sam vidio na stranici od HP da su promjenili jednu stavku a to je u vezi "Small packet" tj. mali paket. U 2015. god je bilo da se na mali paket ne plača 4,5kn ako se podiže paket u poštanskom uredu, ali od 1.1.2016. piše da se plača 4,5kn za URUČENJE MALOG PAKETA, pa sam tako morao platiti u uredu za svaki mali paket na kojime piše SMALL PACKET tih 4,5kn. Jel zna netko jel je to zabuna ili je stvarno takav zakon stupio na snagu od strane HP? Jer to je stvarno nebulozno, kupim nešto za 1 dolar i platim jos 4,5kn na to poštarinu, neovisno što piše na Ebay FREE SHIPPING.

Reci im  da ti ne šalju kao mali paket nego kao pismo :) JBG, za pakete se plaća, a za pismo ne...

15 godina
neaktivan

Ja mislim da ne plačaš ako preuzmeš pošiljku u pošti, ako ti je pošta blizu to ti nije problem.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Haker_x kaže...

Ja mislim da ne plačaš ako preuzmeš pošiljku u pošti, ako ti je pošta blizu to ti nije problem.

Nešto se piše da se to sad promijenilo... Trebaju ljudi javljati osobna iskustva.

11 godina
neaktivan

Pisao sam prije pad dana mail HP  i dobio danas odgovor: 
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Poštovani,
prije svega dozvolite da iskoristimo priliku da Vam zahvalimo što pokazujete interes za usluge Hrvatske pošte i što nas informirate o našim uslugama, na način kako to vide sami korisnici.
Iz tako dobivenih informacija imamo mogućnost i obavezu poduzeti sve potrebite radnje s ciljem otklanjanja mogućih poteškoća i nesporazuma, povećanja kvalitete usluga i zadovoljstva korisnika.
Sukladno važećem cjeniku poštanskih usluga u međunarodnom prometu od 01. svibnja 2013. iznos za dostavu malog paketa je 4,50 kuna.
Želimo Vam napomenuti da se poštarina naplaćuje samo u slučaju kada pošiljka iz međunarodnog prometa mase do 2 kg prispije u poštanski ured sa oznakom "petit paquet" ili "small package", bez obzira što je pošiljatelj platio uslugu prijevoza.
Ukoliko pošiljku preuzimate u poštanskom uredu, poštarina se ne plaća.
S poštovanjem,
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Ali na stranici HP ima cijenik od 1.1.2016.

http://www.posta.hr/UserDocsImages/posta/Dokumenti/Cjenici/2016/Izvadak_medunarodni_promet_20160101.pdf

i u njemu piše URUČENJE MALOG PAKETA 4,5kn (druga stranica u sredini), dok je prije toga (u 2015.god) pisalo DOSTAVA MALOG PAKETA 4,5 kn.

Prijatelj je podizao pakete prije par dana i morao je platiti 4,5kn makar je podizao pakete u poštanskom uredu.

Stvarno bi volio da se jave ljudi sa svojim iskustvima koji su podizali pakete u ovoj 2016. god pa da vidimo šta to nakraju vrijedi od toga. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2016 19:08 (ml038018).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Haker_x kaže...

Nešto se piše da se to sad promijenilo... Trebaju ljudi javljati osobna iskustva.

Meni je sam poštar napomenuo da od nove godine se naplačuje tih 4,5kn neovisno dal on donio paket doma ili ga sam podigneš na pošti.

14 godina

Nije eBay, al je slična situacija. Želim naručit smartwatch, pošto nisam nikad kupovao s tih kineskih stranica, ni toliko skupu, a opet jeftinu elektroniku, zanima me jel budem morao platit kakav porez i carinu na ovaj smartwatch? Ili plačam čistih 80 dolara ( cijena proizvoda ). 

1969 Dodge Charger R/T WoT: DamageHigh : http://wotlabs.net/sig_dark/eu/damagehigh/signature.png
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 15:29 (Stolnik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

FAQ.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
11 godina
neaktivan
Osa kaže...
mbaksa kaže...
Haker_x kaže...

Meni je sam poštar napomenuo da od nove godine se naplačuje tih 4,5kn neovisno dal on donio paket doma ili ga sam podigneš na pošti.

Znači odgovor koji sam dobio od HP nije točan. 

16 godina

a gle, moze biti da je netko tu pokvareni telefon. jel to bio postar, hp ili netko treci, tesko reci.

Black Mist (520) || Dark Mist (925) || Midnight Mist (735)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

To što naplačuju pdv i/ili carinu još ok ajde takav jez akon treba nahranit gladni državni lopovski aparat hajde.... ali poštarina.... djubrad mi od zagreba do moje adrese naplate dodatnih 50-100kn hp poštarine, koja je trebala biti besplatna! To je ono šta me smeta

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nemoguće. Ne može ti netko proizvoljno lupiti 50-100kn na paket. Što si naručio i odakle?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
moderator
gpetric kaže...

ali poštarina.... djubrad mi od zagreba do moje adrese naplate dodatnih 50-100kn hp poštarine, koja je trebala biti besplatna! To je ono šta me smeta

Morat ćeš to malo bolje pojasniti, jer drugi nemaju takva iskustva.

11 godina
neaktivan

mogu li platiti carinu i pdv karticom prilikom preuzimanja pošiljke u poštanskom uredu?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nisam vidio nigdje POS aparat u pošti...

15 godina
moderator
SEYOboy kaže...

mogu li platiti carinu i pdv karticom prilikom preuzimanja pošiljke u poštanskom uredu?

Ne. Sve dok ne platiš paket ostaje u carinskom uredu i ne šalje se prema lokalnom poštanskom uredu.

Sum_of_all_fears kaže...

Nisam vidio nigdje POS aparat u pošti...

Slabo si gledao...

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
16 godina
neaktivan

imam jednu situaciju pa molim za pomoc ako netko zna..

2015-12-27 17:35 Croatia, Item Arrived at Croatia
2015-12-25 12:20 MPC PMIH (KLIA), Item Sent to CROATIA
2015-12-16 13:41 MPC PMIH (KLIA), Item Posted Over The Counter to Croatia
2015-12-16 13:21 MPC PMIH (KLIA), Initial item information received
dakle, 16.12 je posiljka poslana (vrijednost je 50kn)..
27.12 je dosla u HR, ne pise gdje, i dalje stoji..da li ja mogu nekog zvati pa da pitam sto je s tom posiljkom, i ako da, koga? i sto u protivnom uciniti?  hvala..

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Vesperian kaže...

imam jednu situaciju pa molim za pomoc ako netko zna..

2015-12-27 17:35 Croatia, Item Arrived at Croatia
2015-12-25 12:20 MPC PMIH (KLIA), Item Sent to CROATIA
2015-12-16 13:41 MPC PMIH (KLIA), Item Posted Over The Counter to Croatia
2015-12-16 13:21 MPC PMIH (KLIA), Initial item information received
dakle, 16.12 je posiljka poslana (vrijednost je 50kn)..
27.12 je dosla u HR, ne pise gdje, i dalje stoji..da li ja mogu nekog zvati pa da pitam sto je s tom posiljkom, i ako da, koga? i sto u protivnom uciniti?  hvala..

Prije skoro 2 mjeseca naruceno nekj i isto tak

2015-11-15 17:35

Croatia, Item Arrived at Croatia

2015-11-12 12:44

MPC PMIH (KLIA), Item Sent to CROATIA

2015-11-03 16:48

MPC PMIH (KLIA), Item Posted Over The Counter to Croatia

2015-11-03 16:21

MPC PMIH (KLIA), Dispatch PreAlert to Croatia

I od onda se ne mice,al paket je dosel 30.12.2015 (zguzvan)

16 godina
neaktivan

znaci on bi trebao doci, samo je pitanje kad?

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Da :)
11 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Nemoguće. Ne može ti netko proizvoljno lupiti 50-100kn na paket. Što si naručio i odakle?

I ja sam morao par puta platiti nesto vise od 50kn za postarinu, a to se dogodi kada ti ga carina otvori i trazi racun. Nakon toga placas postarinu od carine do tvoje adrese.

16 godina
odjavljen

To je jedno, a on govori da su mu naplatili neku poštarinu koja je morala biti besplatna.

Ništa nije besplatno.

17 godina
ml038018 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

I ja sam morao par puta platiti nesto vise od 50kn za postarinu, a to se dogodi kada ti ga carina otvori i trazi racun. Nakon toga placas postarinu od carine do tvoje adrese.

Plaćaš poštarinu za onu pošiljku u kojoj su te tražili da dostaviš račun, pa onda prosljeđivanje pošiljke i računa na carinu i poslije toga slanje na tvoju kućnu adresu i na kraju još i slanje novaca u carinu uproračun :) da nebi neko pomislio da samo slanje od carine kod tebe kući košta 50kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2016 12:23 (Gnjavator).
14 godina
neaktivan
PC Street Hacker kaže...

Unazad par stranica sam ja napisa istu sitaciju sa SJ4000 kamerom,ugl moraš im napisat da su ti dužni vratit cijenu poreza i vratit će ti jer sve ide priko ebaya tako da oni kontroliraju ovako san in ja napisa

Dear super_cheap_city,

when i was looking for cameras,I was looking to be just from europe beacuse tax,and i payed you much much expensive than Chines sellers,and when camera arrived i was pay 163,37 kunas (15,5 GBP) for Tax improves.
Can you tell me what it is?!

Sorry for bring you any inconvenience.
We're trying to contact with post office to get more information about it.
In this case, we will partial refund the taxes to you first.
Please check.
Please feel free to contact us if you have any other questions.
Thanks.

I ja san posla da oću da mi vrate cijenu poreza i uplaćeno je nazad.

Eto, uzeli su mi 210 kuna. Sad sam im se javio na ebayu, nadam se da će i meni uplatiti tu razliku.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2016 16:17 (matejmaltar).
16 godina
neaktivan
matejmaltar kaže...
PC Street Hacker kaže...

Unazad par stranica sam ja napisa istu sitaciju sa SJ4000 kamerom,ugl moraš im napisat da su ti dužni vratit cijenu poreza i vratit će ti jer sve ide priko ebaya tako da oni kontroliraju ovako san in ja napisa

Dear super_cheap_city,

when i was looking for cameras,I was looking to be just from europe beacuse tax,and i payed you much much expensive than Chines sellers,and when camera arrived i was pay 163,37 kunas (15,5 GBP) for Tax improves.
Can you tell me what it is?!

Sorry for bring you any inconvenience.
We're trying to contact with post office to get more information about it.
In this case, we will partial refund the taxes to you first.
Please check.
Please feel free to contact us if you have any other questions.
Thanks.

I ja san posla da oću da mi vrate cijenu poreza i uplaćeno je nazad.

Eto, uzeli su mi 210 kuna. Sad sam im se javio na ebayu, nadam se da će i meni uplatiti tu razliku.

Javi ishod

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
15 godina
Dakle maloprije ostadoh zabezeknut odgovorom iz hrvatisanske poste da oni ne dostavljaju posiljke sa ebaya. Nego samo ostave ceduljicu. Krenuo sam se zalit na postara jer u zadnje vrijeme nam samo ostavlja zuti papiric a mi smo kuci i lik na telefonu,bekakav njihov kontrolor mi to kaze wtf? Cemu onda imamo postu
Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Kill Frenzy kaže...
Dakle maloprije ostadoh zabezeknut odgovorom iz hrvatisanske poste da oni ne dostavljaju posiljke sa ebaya. Nego samo ostave ceduljicu. Krenuo sam se zalit na postara jer u zadnje vrijeme nam samo ostavlja zuti papiric a mi smo kuci i lik na telefonu,bekakav njihov kontrolor mi to kaze wtf? Cemu onda imamo postu

To je nekakva lokalna politka tvoje lokalne pošte. Moja pošta uredno dostavlja pakete iz inostranstva.

Probaj uhvatiti poštara kad ti hoće ostaviti ceduljicu - baš me zanima vozi li sa sobom paket ili ne.

13 godina
neaktivan
Trebao bi reci poštaru da hoćeš da ti dostavlja pakete,jer oni vise ne nose sa sobom pakete jer se placa 5kn dostava na kućnu adresu svakog paketa. Očito čovjeku su se bunili da neće oni to platiti pa sada vise i ne pita, pusti ti papirić i Digni paket besplatno u posti.

0 0 hvala 0
15 godina
Zivim u zagrebu. Kaze mi lik da kao na to noje placena postarina i da zato ne donose. Dok sam zivio u osijeku uvijek mi je postar donosio. Ovaj br sto sam zvao je lik iz branimirove.
Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav ekipa. Imam jedan problem. Naime, naručio sam zvučnik preko Ebaya i dobio broj za praćenje pošiljke. Imam problem da zadnja obavijest koju imam na više stranica za praćenje glasi: Despatched from ShenZhen Yanwen Sorting Center-i tamo stoji ili što već od 31.12..Zna netko gdje bih mogao saznati više informacija? Probao sam 17track, track-trace, yanwen official stranicu, ali svugdje stoji. Naravno, preko pošte ništa ne piše. Kontaktirao sam sellera on kaže da pričekam još neko vrijeme, jer moguće da pošta ima nekakvih problema. Svaki savjet je dobrodošao..Hvala :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice