eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.379.036
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
mbaksa kaže...

Jedino je plosnata bila u vrećici, mada plosnata nema izložene kontakte (ne znam doduše bi li i ona trebala biti u nekoj tvrdoj kutijici).

Trebala bi, kod nje je čak veća opasnost nego kod ovih valjkastih jer se lakše probije vanjska zaštita, a onda - BOOM.

mbaksa kaže...
 Usput rečeno, zadnja dva paketa iz Kine koja sam naručio stigli su mi neočekivano brzo - za 11 dana, oba bez tracking broja. S druge strane, stativ mi na carini čami već 12 dana.

Kod mene ista stvar, sve mi dolazi za 10-12 dana u zadnja 2 mjeseca.

Jedino 3 predmeta naručena 25.7. još uvijek nisu stigla, iako je hrpa toga kasnije naručenog stigla u tom roku.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
14 godina
Dandy kaže...

ajmo ekipa tko zna sto i kako..

- item mi nije stigo nakon 45 dana (baterije - zapelo negdje - problem sa postom) otvorio "case", seller mi mulja nesto al po njegovom feedbeku (moja greska sto kod narucivanja nisam bolje pogleda) vidim da je opce s*ranje i da mnogima nije stiglo naruceno...no to i nije toliko vazno...nego, proslo je 6 dana od kad sam otvorio "case" i sad nigdje ne mogu naci opciju da eskaliram "case" da trazim refund od ebay-a jer seller se pravi glup..

citam po netu i forumima...i vele ljudi da triba zatvoriti "case" i da ce mi ponuditi opciju da eskaliram ebay-u, no mene je sad frka ak to nije tako, pa ako zatvorim "case" da ne izgubin lovu i item...

ako je netko u skorije vrijeme ima taki slucaj...ako mi moze potvrditi ovo sto sam procitao ili me uputiti sto i kako..

unaprijed zahvalan na pomoci

Meni se desilo slicno. Ima neki problem sa tim baterijama. Ja sam narucio iz Hong Konga za macbook air, 62 US platio i nakon 43 dana nije stigla i poslo selleru mail. Kaze da nije mogo poslat prek hong konga jer nece njihova posta da primi baterije. Kao poslo mi preko filipina i da mi daje dve opcije, 1 full refound a druga da sacekam i da ce baterija doci a kad doje da ja njemu platim. Ja reko drugu opcije i dosla mi baterija stvarno nakon nekih 65 dana. :D. Taman sam se spremo da narucim drugu. Sreca pa frendu nije bila hica ciji je macbook. Uglavnom platio i zahvalio se.

Gledo sam sellera i bilo je zalbi na "fake bateriju" i da nije stigla. Mislim ono ima lik 5000 prodaja i ima mozda 50 negativnih feedbacka, od toga 7-8 bilo vezano za baterije.

A nekad su i kupci pokvareni, zabibere odma los feedback za nist.

Za trijumf zla dovoljno je da dobri ljudi ne cine nista.
15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Molim savjet iskusnijih prodavača na ebayu.

Naime prva mi je prodaja tamo i odmah problemi...

Nakon uspješne aukcije u kojoj je pobjedio neki kanađanin,i uredno instantno platio kupljenu stvar,javio sam mu se porukom i zahvalio na kupnji te objasnio da šaljem stvar prvi radni dan pošte kod nas a to je ponedjeljak,nakon čega mi je zahvalio i rekao neka dobro spakiram da sene ošteti te ubrzo podigao dispute na paypalu???

E sad,to me je naljutilo i najradije bih odustao od prodaje,vratio mu lovu i poslao ga u krasni k,no neznam jel to moguće više i ako je po koje posljedice na mene kao prodavača,iako mi je to uopće prva prodaja al neželim da me itko kalja bez razloga.

Dakle,što mogu učiniti,imam osjećaj da me hoće preveslati,otvorio je dispute na paypalu i ako pošaljem paket tko mi jamči da mu neće vratit lovu i ja ostanem i bez nje i bez predmeta?

Cjenim Vaše savjete,hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Snimi kako pakiraš i šalji sa tracking brojem. Ako krene dispute i paypal te kontaktira, ti imaš snimku. Ako je neka elektronika, snimi dok radi.

My name is Legion... For we are many!
15 godina
neaktivan

a ako odem na svoj paypal i odaberem full refund,što bih najradije i napravio jer mi kupac više ne ulijeva ni najmanje povjerenje?

Ako to napravim hoće li se automatski na ebayu to vidjeti?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

mobitel mi stoji na carini pa me zanima jel mogu ja njima priko email poslat racun ili moran cekat da mi dode u postu njihova obavijest

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

situacija je sljedeca... narucim ja dvd za auto, uredno platim preko paypala, i prvi put da mi za neku stvar pise status : "unclaimed" .. a bilo je i skupljih stvari. kontaktiram sellera, kaze da ce dvd biti poslan, da su dobili novac. i tako za 3 dana meni dodje emal od ebaya na kojem pise da je poslan dvd.. kontaktiram sellera opet da ga pitam ID da mogu pratiti posiljku na sto mi on odgovori da nema ID-a posiljke jer salju "by air with no number" .. na pay palu i nakon tog maila da je dvd poslan stoji status unclaimed.

ne znam sto da radm sad... na komentarima na profilu sellera vidim jedan negativni feedback bas u vezi tog dvd-a ista stvar kao i u mene.

dali ikako mogu provjeriti jel to zbilja poslano ili sto vec? sta bi bilo kada bi na paypalu pored statusa unclaimed kliknula cancel?

help 

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2014 0:06 (sunny5).

0 0 hvala 0
13 godina
Ako je poslao posiljku bez trackinga onda nemas nikakve brige. U slucaju da ne primis paket u roku od 30-35 dana otvori slucaj i morat ce ti vratiti novce. I nikako nece moci muljati jer bez trackinga nema nikakvog dokaza jesi li primio paket pa mi ebay sigurno nece vjerojati nista.
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozz svima

Zovem se Robert iako sam to več napisao u "predstavljanju"ali da ponovim{#}

Nisam siguran jesam li pogodio odgovarajuču temu(nadam se da jesam,a ako nisam sorry) gdje da postavim pitanje

Problem je sljedeči...dugo več kupujem sa ebay i nisam imao nekih večih problema sve do sada

Kupio sam artikl na aukciji i nakon nekoliko dana došlo mi je sa ebay poruka da taj prodavač nije više njihov član ali kao da se ništa ne brinem ako sam več platio artikl

Pitanje je sljedeče(molim iskusne)

Od moje uplate je točno prošlo mjesec dana..šta da uradim?

Dali open case preko ebay ili da idem preko paypala?

Gotovo sam siguran da nije momak ni poslao taj artikl jer sam pokušao kontaktirati sa njime sa mailom koji sam našao u transakcijama paypala,međutim od njega odgovora nema

Šta da radim...čekat još koji dan ili da odmah krenem u akciju

molim savjet

{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2014 12:31 (roby3214).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hocu li moci otvoriti slucaj posto mi kad se ulogiram na ebay pored ovog pise : view paypal transaction, contact seller i dole more options. Idem pod more i onda I didn't recive an item? ukoliko ne dodje, a nadam se da hoce.

13 godina
sunny5 kaže...

Hocu li moci otvoriti slucaj posto mi kad se ulogiram na ebay pored ovog pise : view paypal transaction, contact seller i dole more options. Idem pod more i onda I didn't recive an item? ukoliko ne dodje, a nadam se da hoce.

Upravo tamo ces kliknuti.
17 godina
neaktivan
roby3214 kaže...

otvori case na ebay-u

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
10 godina
neaktivan

Hvala..več jesam

Nadam se samo da ču moč eskalirat pošto ne vidim uopče opcije,a kao trebo bi do 3.9...mada mislim da če se pojavit tog dana ili možda dan prije

Nisam nikad bio u ovakvoj situaciji,da nešto kupim a da prodavač ode ili ga potjeraju sa ebaya {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav ima li neka dobra duša da mi naruči sa ebaya 2 ogrlice vrlo jeftino mislim nekih dvadesetak kuna. Ako ima neka mi pošalje poruku da se dogovorimo. {#}

0 0 hvala 0
15 godina

Što mislite, hoću li na ovo platiti carinu? Ako prodavač pošalje kao privatna osoba i označi kao gift.

HTC 8X :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
kratos091 kaže...

Što mislite, hoću li na ovo platiti carinu? Ako prodavač pošalje kao privatna osoba i označi kao gift.

Čitaj: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

15 godina

Pročitao sam, do 45€ je, dakle ne bih trebao platiti. Ali ne znam po kojoj cijeni gledaju to na carini, jer kod nas je takav kit 500+kn.

17 godina
neaktivan
kratos091 kaže...

Pročitao sam, do 45€ je, dakle ne bih trebao platiti. Ali ne znam po kojoj cijeni gledaju to na carini, jer kod nas je takav kit 500+kn.

pa nema veze da je taj kit kod nas i 5000kn,ako si ga platil ispod 45 eura nema carine tj. ako ti ga je ko privatna osoba poklonila.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2014 11:11 (jura).
17 godina
moderator
kratos091 kaže...

Ne bi trebao platiti ako uspiješ uvjeriti carinu da ti je ta stvar poklonjena (samo mi nemoj sad napisati "ali na paketi piše gift"!), a ne da si je kupio. {#} Drugim riječima, ako će te tražiti račun, jedini način da se izvučeš od carinjenja je da im ne pošalješ račun, nego da im vratiš potvrdu s potpisom kojim garantiraš da ti je taj proizvod poklonjen i da vrijedi manje od 45 eura.

15 godina

Naručio sam pa ćemo vidjeti.... Za neka 3-4 tjedna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kratos091 kaže...

Hoćeš. To prolazi kod slanja fizičke osobe fizičkoj i za robu nekomercijalne naravi.

Ovdje to nije slučaj.

15 godina

A dobro, i da platim to je 230kn, i dalje upola jeftinije nego kod nas.

13 godina
neaktivan
goranmactavish kaže...

Pozdrav ima li neka dobra duša da mi naruči sa ebaya 2 ogrlice vrlo jeftino mislim nekih dvadesetak kuna. Ako ima neka mi pošalje poruku da se dogovorimo. {#}

Neko molim vas platit cu za uslugu nije problem?

17 godina
moderator
14 godina
neaktivan

Javi mi se na PM ako ti još uvijek treba..

12 godina
neaktivan

Evo opet ja u vezi narudzbe onog dvd-a.

Sad mi pise da seller vise nije registrirani korisnik na ebayu! Sve vise sam uvjerena da dvd nije ni poslao, ne znam sto da radim? 

Mail da je posiljka poslana mi je dosao, ali bez tracking numbera ne mogu nista.

Ni case otvoriti ne mogu, jer mi izbaciva da proizvod nije placen, buduci da na paypalu pise status unclaimed... a novac je diglo s racuna

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 1:13 (sunny5).
12 godina
neaktivan

da li netko ima problema sa ebayom.. imam problem tipa da mi uopće nema mog accounta, kao da se nisam nikad registrirao, nemogu se logirati sa svojim podatcima, a kad odem na "forgot password", 

i upišem svoj mail kažu mi da moj email uopće nije nađen, a šalju mi mailove da moram ostaviti feedback, pokušavam dobiti customer support ali uzaludno, stranica se uopće ne otvara... ima tko kakvu ideju ili netko kome se to već desilo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
pinelynx kaže...

da li netko ima problema sa ebayom.. imam problem tipa da mi uopće nema mog accounta, kao da se nisam nikad registrirao, nemogu se logirati sa svojim podatcima, a kad odem na "forgot password", 

i upišem svoj mail kažu mi da moj email uopće nije nađen, a šalju mi mailove da moram ostaviti feedback, pokušavam dobiti customer support ali uzaludno, stranica se uopće ne otvara... ima tko kakvu ideju ili netko kome se to već desilo..

Nešto nije u redu ili s eBayom ili s našom vezom prema eBayevim serverima (ni ja se sad ne mogu ulogirati). Strpi se - već će riješiti problem. Ne opterećuj se s mailovima u kojem te obavještavaju da bi trebao ostaviti feedback.

14 godina
neaktivan

Bilo je nekih preblema ali sad sam se uspješno logirao

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
gamer_101 kaže...

Bilo je nekih preblema ali sad sam se uspješno logirao

Vjerojatno rade neka unapređenja. Ja sam se ulogirao, ali nemam ništa u Purchase Historyju.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice