eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.379.485
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori

Triba se prvo javit prodavaču ako se misli bidat. Šteta, baš san mislio kupit al mi se ne da s tim zafrkavat.

Zdravi i veseli bili :)
14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Ah kako sam se dao prevariti... sjećam se prije par godina sam rekao rođaki da ne kupuje USB stickove sa ebaya iz Kine jer će je vjerojatno prevariti, da bih ja prije koji tjedan naišao na 16GB usb stick na ebayu po strašno niskoj cijeni i protiv sveg razuma ga naručio i pogodite što sam dobio... {#}

E sad ja sam mislio da ebay ima možda neku politiku zaštite kupca te da pod svako cijenu natjera prodavača da mu vrati novac. Recimo tužio sam se ebayu i dobio povratnu informaciju da će mi prodavač vratiti stick jedino ako ga prvo pošaljem nazad u Kinu, što naravno ne namjeravam napraviti jer me on već prevario i ako bi ga vraćao očekivao bih da mi on prvo da novac + za pošarinu. No koliko vidim ebay mi ne nudi više opcija tj. mogu li još nešto napraviti?

0 1 hvala 0
17 godina
moderator

Što si dobio? 2 GB? Ili još manje? Na sticku piše 16, a on je manjeg kapaciteta ili što? Daj budi malo specifičniji...

Poslikaj stick, uzmi screenshot kapaciteta, možda i brzine ako ju je specificirao, pošalji mu poruku u kojoj ga optužuješ za pokušaj prevare s linkovima na te slike (uploadaj ih na Dropbox ili tako nešto), reci mu da bi te poštarina koštala više od proizvoda (pretpostavljam da i košta, zar ne?). Reci mu da ćeš mu poslati stick ako plati poštarinu, jer ti nećeš platiti poštarinu jer je on tebe pokušao prevariti. Moraš mu poslati takvu nekakvu poruku, tako da je eBayevci vide pa onda kad ti odgovori da neće platiti poštarinu, onda otvoriš case. To ti ne garantira da ćeš dobiti lovu natrag, ali ako se u vašoj korespondenciji vidi da si ga optužio za pokušaj prevare i da nije spreman surađivati na rješavanju problema, ostaje ti nada da će eBay presuditi u tvoju korist. Eventualno možeš pogledati koliko u njegovom shopu košta stick tog kapaciteta koji ti je poslao pa zahtijevaš da ti vrati razliku u cijeni.

14 godina
neaktivan

Da budem malo specifičniji? Pa nisam siguran koliko točno ima jer kad ga staviš u komp on pokazuje 16 GB no u stvarnosti nije ni probližno toliko - recimo probao sam staviti hrpu video fajlova na njega i pušta samo dva, dok za ostalo jednostavno kaže da nije na sticku, tako da bih predpostavio da je nekih 4 GB.

Dobro poslao sam mu sljedeću poruku:
You deliberately sent me a hacked USB stick that pretends to be something it isn't and now you expect me to send it back to China and pay for postal charges that would cost me far more than I payed for this and for what? To urge on the sense of honesty that you supposedly have and yet you proved to be total hack and a liar. How idiotic do you think I am? If you want it back then send me the money first with postal fees if not just send me the $** you stole from me.

0 0 hvala 0
15 godina
Sjekirica kaže...

Da budem malo specifičniji? Pa nisam siguran koliko točno ima jer kad ga staviš u komp on pokazuje 16 GB no u stvarnosti nije ni probližno toliko - recimo probao sam staviti hrpu video fajlova na njega i pušta samo dva, dok za ostalo jednostavno kaže da nije na sticku, tako da bih predpostavio da je nekih 4 GB.

You deliberately sent me a hacked USB stick that pretends to be something it isn't and now you expect me to send it back to China and pay for postal charges that would cost me far more than I payed for this and for what? To urge on the sense of honesty that you supposedly have and yet you proved to be total hack and a liar. How idiotic do you think I am? If you want it back then send me the money first with postal fees if not just send me the $** you stole from me.

Možda je formatiran u FAT32 pa ne prepoznaje datoteke veće od 4GB? Jesi probao formatirati u NTFS?

Swedish latin super funk.
14 godina
Sjekirica kaže...

Vjerojatno je formatiran u FAT32 ,formatiraj ga u ntfs pa ćeš moći veće datoteke staviti

edit kolega me preteka

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 9:41 (brmbo).
17 godina
neaktivan

ajmo ekipa tko zna sto i kako..

- item mi nije stigo nakon 45 dana (baterije - zapelo negdje - problem sa postom) otvorio "case", seller mi mulja nesto al po njegovom feedbeku (moja greska sto kod narucivanja nisam bolje pogleda) vidim da je opce s*ranje i da mnogima nije stiglo naruceno...no to i nije toliko vazno...nego, proslo je 6 dana od kad sam otvorio "case" i sad nigdje ne mogu naci opciju da eskaliram "case" da trazim refund od ebay-a jer seller se pravi glup..

citam po netu i forumima...i vele ljudi da triba zatvoriti "case" i da ce mi ponuditi opciju da eskaliram ebay-u, no mene je sad frka ak to nije tako, pa ako zatvorim "case" da ne izgubin lovu i item...

ako je netko u skorije vrijeme ima taki slucaj...ako mi moze potvrditi ovo sto sam procitao ili me uputiti sto i kako..

unaprijed zahvalan na pomoci

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 14:06 (Dandy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Sjekirica kaže...

Testiraj: http://www.pendriveapps.com/test-for-fake-usb-flash-drives-h2testw/

17 godina
moderator

Pred mjesec dana pisao sam o Li-ionskim baterijama i o načinu slanja i od nekog "bisera" dobio TD (bez obrazloženja). Evo potvrde onog o čemu sam pisao - mail od DX.coma, putem kojeg sam naručio nešto Li-ionskih baterija:

We’re writing to inform you that the package XXXXXXXXXXX from your order XXXXXXXXXXXXXXXX has failed to pass the airline security check as it contains lithium batteries/knives or products that contain liquid which are now under extra scrutiny in world air cargo services. 

We therefore have switched it to another delivery channel to ensure the order is sent to you as soon as possible. 

Here is the new package tracking number XXXXXXXXXXX. 

We will follow the package and strive to make sure the items reach you smoothly and safely.

Dakle, iako su znali kakvi su propisi, baterije nisu propisno zapakirali i/ili označili i vratili su im paket. Što sad dalje muljaju, ne znam - hoće li jednostavno pokušati ponovno ili će baterije propisno zapakirati i paket propisno označiti? Ili ih poslati brodom ili kamionom? Vidjet ćemo kad stignu. Paket se inače mora propisno označiti kako bi se ukrcao u teretni avion. Naime, koliko sam shvatio Li-ionske baterije više se ne smiju prevoziti putničkim avionima, nego isključivo teretnim. Pretpostavljam da dio druge (neopasne) robe prevoze i putničkim avionima, dok je opasna roba rezervirana isključivo za teretne.

0 0 hvala 0
17 godina
R4zOR229 kaže...

Jel zna neko nesto vise po prodavanju digitalnih stvari preko ebaya? Ja bi htio prodati licencu za jedan program(kod) al me zanima tocna procedura kod toga, do sada nisam nista prdoavo.

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ]
14 godina
neaktivan

Evo formatirao sam ga na NTFS pa napravio sam test i čini se da ne valja

cijeli log:

Warning: Only 15909 of 15999 MByte tested.

The media is likely to be defective.

7.4 GByte OK (15540720 sectors)

8.1 GByte DATA LOST (17040912 sectors)

Details:0 KByte overwritten (0 sectors)

0 KByte slightly changed (< 8 bit/sector, 0 sectors)

8.1 GByte corrupted (17040912 sectors)

0 KByte aliased memory (0 sectors)

First error at offset: 0x00000001bdc48000

Expected: 0x00000001bdc48000

Found: 0x0000000000000000

H2testw version 1.3

Writing speed: 5.61 MByte/s

Reading speed: 9.17 MByte/s

H2testw v1.4

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Sjekirica kaže...

Evo formatirao sam ga na NTFS pa napravio sam test i čini se da ne valja

Eto, možeš i to priložiti, tj. poslati mu, da ti poveća šanse za povratak novca. Evidentno je riječ o fejk sticku, koji je neupotrebljiv. Ili možeš pristupiti tome - ili je fejk ili neispravan - u svakom slučaju nema smisla da mu ga šalješ natrag, jer ako je fejk, znači da mu je bila namjera prevariti kupca i slanjem natrag bi mu omogućio da pokuša prevariti nekog drugog, a ako je neispravan, onda mu je ionako mjesto u košu za smeće. Javi kako je prošlo.

17 godina

Ako te Ebay bude trazio da posaljes stick nazad, reci da RH ne dozvoljava slanje falsificirane robe, te da je to kazneno djelo (meni se to isto bilo dogodilo, trazili su da vratim stik, ali sam ih sjasio i dobio lovu nazad).

Rvat katolik!

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Dobro je, vratio mi je novac.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Sjekirica kaže...

Ajd nabaci link na taj USB stick, da znamo o kojem modelu se radi, a i koji prodavač je u pitanju, pa da ga izbjegavamo.

17 godina
mbaksa kaže...
Sjekirica kaže...

Ajd nabaci link na taj USB stick, da znamo o kojem modelu se radi, a i koji prodavač je u pitanju, pa da ga izbjegavamo.

Ma nije ti to izolirani slucaj, ekipa prodaje razne Kingstone, ADATE i slicno, na prvi pogled nema nikakve razlike, origigi pakiranje, odlicna izrada kucista, skuzis da je fejk tek kada ides procitat nesto sa njega. Takve stvari radije ne uzimati sa Ebaya ili ako vec moras, uzmi u provjerene ekipe.

Rvat katolik!
14 godina
neaktivan

Ma da neki bezveze USB stick čak nema nikakvu firmu, a kučište je nekakva lubanja. No čak ne smatram ni tog prodavača za nekog krivca jer stvarno ne treba kupovati nikakvu jeftinu elektroniku iz Kine jer je mizerne kvalitete, pa čak ni miš. A što se tiče USB stickova i kod nas su sada stvarno jeftini.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Razlika u cijeni USB-ova i memorijskih kartica nije velika u odnosu ebay - neki shop, pa zato ja nikada nebi naručio karticu ili USB sa ebay-a, zbog 1-2€ da čekam 15-45 dana i opet na kraju može doći pokvaren, ovako kupim u shopu i gotovo

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Sjekirica kaže...

Ma da neki bezveze USB stick čak nema nikakvu firmu, a kučište je nekakva lubanja. No čak ne smatram ni tog prodavača za nekog krivca jer stvarno ne treba kupovati nikakvu jeftinu elektroniku iz Kine jer je mizerne kvalitete, pa čak ni miš. A što se tiče USB stickova i kod nas su sada stvarno jeftini.

Onda nije ni čudo da si dobio sranje, ja sam mislio da je neki brand stick u pitanju.

15 godina
neaktivan

Naručio ja naočale (5$) da imam kada vozim bicikl a on mi poslao neke glupe zenske naocale i sada hoce da mi vrati samo 20% cijene i da zardžim naočale.
Imam čvrst dokaz da je on kriv(unpacking, za sve snimam unpacking) i rekao sam mu ako hoce da plati poštarinu koja je više nego sto vrijede naočale ja ću mu ih poslati nazad u Kinu, pa ćemo vidjeti sada šta će biti, da je makar šta drugo poslao od čega bi mogao imati koristi, što bi mogao iskoristiti a ne neke glupe naočale.

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

ove bi mogel dobro prodati, to je vec retro

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Jel netko naručivao tablet ili laptop preko ebaya?
Zanima me na šta trebam paziti, ovo će mi biti prvi put da kupujem nešto skuplje. 

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Standardno - dobar i pouzdan seller, pazi da šalje u RH i koliki je shipping.

Tableti - pazi ako je 3G, tj. ako ima utor za SIM, da bude GSM a ne CDMA.

Laptopi - nov ili refurbished, polovni nebi kupovao a ti kako hoćeš...

My name is Legion... For we are many!
15 godina
protjeran

A hocu imati kakvih dodatnih troskova osim shippinga i import chargea koji su vec ukljucebi u cijenu?

Isto tako sam primjetio da kod nekih tableta postoji import charge a kod nekih ne, kako to?

Ili kod svih postoji samo je kod nekih navedeno koliko iznosi?

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ako je import charge naveden, to ti je onda to. A ako nije, pogledaj u FAQ koliko će te točno doći.

Kod EU sellera import charge je PDV (VAT ili što već) i carina ako je cijena veća od xy EUR... Kod npr. Kineza i Amera nemaš to - pogledaj u FAQ koliko te dođu carina i PDV za npr. tablet od 110$...

15 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Ako je import charge naveden, to ti je onda to. A ako nije, pogledaj u FAQ koliko će te točno doći.

Kod EU sellera import charge je PDV (VAT ili što već) i carina ako je cijena veća od xy EUR... Kod npr. Kineza i Amera nemaš to - pogledaj u FAQ koliko te dođu carina i PDV za npr. tablet od 110$...

FAQ od ebaya misliš?

Cijena tableta bi bila 800-1000 kn.

16 godina
odjavljen

FAQ od ove teme, linkovi su na vrhu i dnu.

11 godina
protjeran

da neotvaram novu temu pa cu pitat ovamo

Koliki su troskovi slanja manjeg predmeta iz Splita npr. u Osijek?

Mislim na slanje preko pošte ili preko kioska (tisak)?

Gdje je jeftinije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Računaj oko 25 kn u pošti, tisak je spor i moraš koristiti njihovo pakiranje, i ne dostavljaju do praga.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Stigle konačno Li-ionske baterije s DX.com-a (koje su se prvi put vratile DX.com-u zbog jer ih carina nije pustila u avion). I to lijepo zapakirane. Valjkaste baterije u kutijama za valjkaste baterije, baterija za mobitel u odgovarajućoj plastičnoj kutiji. Sve kutije oblijepljene selotejpom da se u transportu ne mogu otvoriti, i pod selotejpom hologramska naljepnica koja potvrđuje originalnost baterija (to sam skinuo pa se ne vidi na slici). Jedino je plosnata bila u vrećici, mada plosnata nema izložene kontakte (ne znam doduše bi li i ona trebala biti u nekoj tvrdoj kutijici). Ovako zapakirane baterije došle su iz Nizozemske, u kuverti s mjehurićima. Doduše, ne mogu znati jesu li ih i prvi put tako zapakirali...

Usput rečeno, zadnja dva paketa iz Kine koja sam naručio stigli su mi neočekivano brzo - za 11 dana, oba bez tracking broja. S druge strane, stativ mi na carini čami već 12 dana.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2014 19:23 (mbaksa).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice