eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.380.374
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
9090 kaže...
poslat će kroz dan-dva...

Onda će ti valjda poslati u istom paketu, ali nikad ne znaš. Ja sam tako jednom jednog kontaktirao i rekao mu nek mi pošalje u istom paketu, rekao da hoće, ali nije.

9090 kaže...
kupovo sam za sebe tako da je na istom paypalu a i nemam drugi...

Nisam mislio na user account, nego na receipt. Drugim riječima, ako si mu oba proizvoda platio odjednom, u jednoj transakciji, onda bi ti vrlo vjerojatno došlo u istom paketu i da mu nisi ništa govorio.

9090 kaže...
iako sam vidio opciju Request total from seller bila je blijeda tj. nisam mogao ju kliknut.

Bila je blijeda, ali ako zadržiš miš iznad nje, onda ti u oblačiću piše zbog čega je ne možeš kliknuti (u pravilu ili što prodavač ne nudi tu mogućnost ili što su svi proizvodi s besplatnom dostavom).

12 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
9090 kaže...
poslat će kroz dan-dva...

Onda će ti valjda poslati u istom paketu, ali nikad ne znaš. Ja sam tako jednom jednog kontaktirao i rekao mu nek mi pošalje u istom paketu, rekao da hoće, ali nije.

9090 kaže...

kupovo sam za sebe tako da je na istom paypalu a i nemam drugi...

Nisam mislio na user account, nego na receipt. Drugim riječima, ako si mu oba proizvoda platio odjednom, u jednoj transakciji, onda bi ti vrlo vjerojatno došlo u istom paketu i da mu nisi ništa govorio.

9090 kaže...
iako sam vidio opciju Request total from seller bila je blijeda tj. nisam mogao ju kliknut.

Bila je blijeda, ali ako zadržiš miš iznad nje, onda ti u oblačiću piše zbog čega je ne možeš kliknuti (u pravilu ili što prodavač ne nudi tu mogućnost ili što su svi proizvodi s besplatnom dostavom).

poslao mi paket danas tj. dobio sam poruke 2 na gmail za svaki proizvod ali ništa dal ide skupa u jednom il 2 odvojena paketa, samo da je poslano, kao ni o poštarini ništa nije rečeno (ako ništa bar ću znat za ubuduće a i rok odgovora je 2 dana, dakle još jedan je ostao al paket je već poslan tako da ništa od moje možebitne uštede), nije velika poštarina 3 funte (svaki 1.50) al opet zašto ne vidit da se prođe jeftinije i da oba su plaćeni u jednoj transakciji ...Request total from seller - nisam nažalost dugo držao miš samo sam probao par puta i vidim da nemogu ali možda zato jer il ne nudi il zato jer je mala poštarina, no to ću još vidit jer od njega ću sigurno još uzimati jer imam jako dobra iskustva sa tom trgovinom/sellerom

EDIT: evo što su mi rekli...

Hello,

Thank you for your email.

I regret to inform you that we do not offer combined postage.

Due to logistical implications our ordering system processes each item as if it were a separate order so that we can pick and send the item as quickly as possible.

In some cases two items may be shipped in the same parcel but the delivery charge for each item remains the same due to the combined weight of the parcel.

As we also offer international postage we pack and ship each item in small quantities to try and limit any damage the items may encounter whilst in the hands of the postal service. We would like to apologise for any inconvenience caused due to this but we hope you can understand the quality of our items is of paramount importance to us.

Please accept my apologies we could not be of more help on this occasion.

Kind regards,

Lucia
Customer Services

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 23:37 (9090).
17 godina
moderator
9090 kaže...
al opet zašto ne vidit da se prođe jeftinije i da oba su plaćeni u jednoj transakciji

To je pozicija tebe kao kupca, a prodavač si misli - zašto ne bih dio novca od preplaćene poštarine pospremio u džep. {#}

9090 kaže...
Request total from seller - nisam nažalost dugo držao miš samo sam probao par puta i vidim da nemogu

Prilično je sigurno da je onemogućio tu mogućnost. Tako je recimo napravio jedan Bugarin od kojeg sam naručio ureznice i jednu nareznicu. Znači dva proizvoda, za svaki je poštarina bila 4 eura ako se dobro sjećam, Request total from seller mi nije bio zasivljen, ali kad sam kliknuo, pisalo mi je da ne može (kliknuti sam možda mogao zbog nekakvog buga - jer nema smisla da mi da kliknuti ako ovaj to ne nudi). U mom slučaju, omastio je brk za četiri eura.

14 godina
eBay - pitanja i odgovori

Ebay ne radi? http://prntscr.com/476644

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pitanje vezano za kupovinu Autoradija preko Ebaya.

Naprimjer kupovina ovog radija 

Jeli to konačna cijena koštanja ili postoji jos neka carina koja bi mogla nesto napratiti ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
IVAN3539 kaže...

Meni radi. Valjda bila neka privremena greška.

GRDI-146 kaže...

Pitanje vezano za kupovinu Autoradija preko Ebaya.

Sve ti tu piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

12 godina
neaktivan

offtopic:

mbaksa: daj pliz ako ti nije problem a kužiš se/imaš iskustva sa amazonom da mi pomogneš u ovoj temi sa savjetom Tutorial o Amazonu, zanima me od kad do kad je dostava (nekih 28 dana? to mi malo puno za UK) i poštarina po itemu u funtama itd. (pročitao sam tut)...nekako mi je ta amazona nepregledna za razliku od ebay-a al to je možda dok se ne naučim...

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 0:28 (9090).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
9090 kaže...

mbaksa: daj pliz ako ti nije problem a kužiš se/imaš iskustva sa amazonom da mi pomogneš u ovoj temi sa savjetom Tutorial o Amazonu, zanima me od kad do kad je dostava (nekih 28 dana? to mi malo puno za UK) i poštarina po itemu u funtama itd. (pročitao sam tut)...nekako mi je ta amazona nepregledna za razliku od ebay-a al to je možda dok se ne naučim...

Sorry, nikad nisam ništa naručio s Amazona i nemam pojma kak stvari na njemu funkcioniraju. Možda ti se javi netko tko je upućen u to...

11 godina
neaktivan

Bok ljudi,cujte imam jedan problem.
Naime,otvorio sam prije dva dana racun na e-bayu.Cackao nesto i slucajno kliknu Bay now.Nisam znao da sam to kupio i prodavac prihvatio sve dok sutradan nisam usao na mejl i procitao poruku u kojoj pise cestitamo kupili ste kameru....Ja sav zabezeknut,dakle greskom sam kupio predmet koji kosta 245 eura,sve misleci da to funkcionise kao ovi nasi sajtovi ono ne kupujes odmah,neznanje!
Nakon toga ja sam napisao selleru 4 poruke u kojima mu objasnjavam da nemam novca i da mi ne salje kameru nikako,ne zelimd a je kupim greskom sam je narucio.
Na sta on meni odgovara da to nije tako bas jednostavan proces on mora da plati proviziju e-bayu zato sto sam je ja kupi,sav sam sludjen...A i napisao mi je ako necu da kupim kontaktiraj e-bay(nije mu bas dobar engleski,covjek je Nemac) .......Sta se moze desiti ako stari ne bude htjeo otkazati transakciju....Da li ja to stvarno moram platiti????I da li ce poslati na kucnu adresu??? Jel me mogu tuziti i bilo kako doci do mene????
Ljudi hellppppppp!!!!!

pozdrav 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
milan7172 kaže...

pa dobro jesi pročital prvu stranicu od one teme u kojoj si prvo napisal svoj problem???pa daj malo prvo čitajte pa onda postavljajte pitanje više o tom ebay-u.{#}

edit:a kolko vidim već si i dobil odgovor.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 13:11 (jura).
11 godina
neaktivan

Jesam pogledao sam i postavio sam i tamo pitanje...Samo sam htjeo cuti vise iskustava i razlicitih misljenja :))
{#} 

11 godina
neaktivan

Pobedio sam na aukciji

http://offer.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewBids&item=331271230202&rt=nc&_trksid=p2047675.l2565

ali kazu da sam izgubio, U cemu je problem

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
bobang kaže...

Pobedio sam na aukciji

http://offer.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewBids&item=331271230202&rt=nc&_trksid=p2047675.l2565

"Reserve not met"

Dakle nije postignuta minimalna cijena koju je prodavač odredio.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
17 godina
moderator
bobang kaže...

Pobedio sam na aukciji

Prodavač je definirao minimalan iznos za koji je spreman prodati robu na aukciji, a tijekom aukcije taj iznos nije dosegnut, dakle aukcija se automatski poništava.

EDIT: evo, zakasnih koju sekundu. {#} Al dobro - bolje dva odgovora, nego ni jedan. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 20:31 (mbaksa).
15 godina
neaktivan

Je li ikome još kasne pošiljke koje idu preko Njemačke?
Evo ja se osuši čekajući jednu od 06.07.

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Dali zna tko koliko treba carinicima da dostave onaj papir s kodom, da im mogu poslat racun. Naime u Hr mi je paket vec tjedan dana a poštar mi nista ne dostavlja...
17 godina
moderator

Ako se dobro sjećam carina je dosad zahtjev slala isti dan kad je paket završio kod njih ili sljedeći dan, pa onda treba još dan-dva (radni dan-dva), možda tri, da zahtjev stigne do tebe. Ako si zabrinut, nazovi ih. 

16 godina
A koji je broj tocno? ima dosta brojeva pa se ne snalazim
11 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
bobang kaže...

Pobedio sam na aukciji

Prodavač je definirao minimalan iznos za koji je spreman prodati robu na aukciji, a tijekom aukcije taj iznos nije dosegnut, dakle aukcija se automatski poništava.

EDIT: evo, zakasnih koju sekundu. {#} Al dobro - bolje dva odgovora, nego ni jedan. {#}

Gde se vidi ta minimalna cena?

16 godina

cuo sam se s carinom preko maila, kazu da posaljem tracking number u subjectu na onaj njihov standardan mail, pa onda znaci da ubuduce ne moram uopce cekat postara vec samo šibnem odma mail cim vidim da pise invoice missing

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2014 11:35 (dado16).
17 godina
moderator
bobang kaže...
Gde se vidi ta minimalna cena?

AFAIK nigdje.

dado16 kaže...

cuo sam se s carinom preko maila, kazu da posaljem tracking number u subjectu na onaj njihov standardan mail, pa onda znaci da ubuduce ne moram uopce cekat postara vec samo šibnem odma mail cim vidim da pise invoice missing

Ovisi. Na zahtjevu piše da uz račun moraš poslati i broj pošiljke, koji ti piše na zahtjevu. Ja zato radije pričekam dan-dva da mi doma dođe papir pa da je sve "po PS-u". Naravno, ovaj tvoj slučaj je izniman slučaj i nije imalo smisla da i dalje čekaš zahtjev za dostavu računa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2014 14:55 (mbaksa).
11 godina
neaktivan

Ljudi samo da vam javim da mi je prodavac rekao da nece slati predmet i da ne moze da prekine transakciju pre 31.jula,ali ce je obustaviti.pozdrav!

12 godina

Pozz..

Kolko je sigurno naruciti neku malo " skuplju " stvar sa  ebay-a  i ako ne dobijes to sta zelis, ili je razbijeno i slicno , dali postoji neka reklamacija , vracanje i slicno ? 

Finger Up
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
9090 kaže...

offtopic:

Ja sam kupovao na Amazonu, američkom doduše, ali to je to. Američki je jeftiniji, plaćaš direktno debitnom/kreditnom karticom, cijena slanja poštom je kao i svuda drugo. Minus kupovini na Amazonu jeste da svi koji prodaju tamo ne šalju stvari van USA/Kanada i treba biti prilično strpljen pa pronaći stvar po povoljnoj cijeni i da šalje van USA. Ja imam praksu da prije nego što kupim neku stvar u banci kupim poklon debitnu karticu na koju stavim iznos novca koji namjeravam potrošiti i tu karticu registrujem na svoj Amazon account tako da sam bezbjedan od eventualne krađe podataka.

15 godina
neaktivan
9090 kaže...

offtopic:

Nisam još naručivao s Amazona, planirao sam to sada negdje naručit par itema i to sa Amazona.co.uk... Imaš sličan sustav kao na eBay-u, visio sam na Amazonu par dana i tražio neke stvari, znači shipping ti je par funti, isplati se ako naručuješ neki skuplji proizvod koji je jeftiniji nego u RH ili jednostavno naručuješ više proizvoda i platiš poštarinu samo jednom. Istina ne šalju svi selleri u RH zato tražis proizvode koje direktno prodaje, pakuje i šalje Amazon.co.uk svi proizvodi koji su bili od njih koliko sam vidio šalju u Hrvatsku. Znači odeš na neki proizvod koji te zanima, upišeš u tražilicu i stisneš ono što te zanima, u opisu ti piše tko šalje, jeli to osoba jeli to nekakva trgovina, ispod opisa proizvoda ti piše npr. new - 25£, used -12£ stisneš na new i on ti izbaci sve prodavače koji prodaju taj isti proizvod od najmanje cijene prema većoj i točno ti piše tko je seller, odakle šalje itd. Još imaš na stranici svakog proizvoda osvrte ljudi koji su kupili baš taj proizvod (jer drugačije ne možeš ostaviti osvrt) imaš od 1 do 5 zvjezdica i sbaki osvrt ima naslov i obrazloženje tipa: slow shipping, broken disc, great quality, best deal itd. I još sam zaboravjo spomenuti da svaki seller ima svoj feedback i tražiš nekog ko ima više os 97% pozitivnog feedbacka i gledas koji je razlog negativnog. Nadam se da sam pomogao, nisam još kupovao preko Amazona ali sam ma "njuškao" haha

EDIT: Ispričavam se zbog pogrešaka pišem na mobitelu i još jedna stvar, ako želiš vidjeti dostavljaju li u Hrvatsku moraš staviti u košaricu i prije nego što potvrdiš kupnju izbacit će ti koliko košta item jer računa još 5% proizvoda (razlika zbog našeg PDV-a i piše ti koliko shipping košta)

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.7.2014 14:46 (FuzZz).
17 godina
CreaToR kaže...

pozz

prvi put sam dobio poziv poštom, sutra im trebam odnjet potvrdu šta sam kupio i kolko sam platio, od kuda da to isprintam i kako?
kupio sam starom mobitel samsung (700kn), dali to znači da će mi naplatiti carinu na njega, ili samo oće dokaz da je koštao 700kn?

Isprintaj potvrdu transakcije (PayPal, stranice kartičara / banke), a možeš i stranicu gdje si kupio i gdje se vidi cijena.

17 godina

Jel tko u zadnje vrijeme uzimao sto iz Njemacke? Standardna dostava. Koliko treba do HR?

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
16 godina
tnakir kaže...

Jel tko u zadnje vrijeme uzimao sto iz Njemacke? Standardna dostava. Koliko treba do HR?

Meni dvije stvari ( tenisice i maska za mob )  uzeo sam u razmaku od 6 mjeseci 

Tenisice dosle za 8 radnih dana a maska za 9 radnih dana 

13 godina
neaktivan
Bog svima. Imam jedno pitanje vezano uz preprodaju s ebaya. Naprimjer ja kupim s ebaya sat za 10 kn,prodam ga kod nas za 20kn,a od tih 20kn 25% platim drzavi. Da li je to legalno tako raditi ili nijs,mislim sto nebi bilo zadovoljan i ja i drzavni aparat.
why drink and drive when you can smoke and fly
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina

Jest još puno čokolina jer očito imaš jako malo godina.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
5 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice