Ja sam prije 2-3 mjeseca sa banggood-a(malo je otf, al et) naručio 4 18650 Li-Ion i došle u zastitnoj koverti samo, kostale 5.48€ a sada vidim da kostaju 5.56€ + 1.08€ poštarina(bez TN-a, jer je 2.29€ sa TN-om), vjerovatno to dodatno za adekvatno pakiranje
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jest da je trebalo preko mjesec dana da stigne
Mogu samo reformulirati ono što sam već napisao - to što carinici na tako male količine progledaju kroz prste ili što možda neki nisu adekvatno educirani pa ne znaju prepoznati li-ionske baterije ne znači da su takve pošiljke propisno zapakirane i označene. Da se dosljedno slijede propisi i da carinici rade svoj posao bez da zažmire na jedno oko, vi te baterije ne biste vidjeli.
Kolega mi je otisao u Kanadu, i sad gledam da mi uzme Mac-a, i posalje postom kao poklon, kakva je tu shema? Do kojeg iznosa privatna osoba moze poslati nesto da nema pdva?

Kolega mi je otisao u Kanadu, i sad gledam da mi uzme Mac-a, i posalje postom kao poklon, kakva je tu shema? Do kojeg iznosa privatna osoba moze poslati nesto da nema pdva?
Zašto nisi pročitao FAQ?
http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
dal jos uvijek vrijedi da se roba kupljena preko interneta (ebay ili neke druge stranice) carini samo preko 150€ kako sam skuzio? kupio bih mobitel kosta oko 105$ i njega nebi trebali cariniti? i nisam skuzio da li to vrijedi za EU zemlje ili isto ako se naruci iz kine?
dal jos uvijek vrijedi da se roba kupljena preko interneta (ebay ili neke druge stranice) carini samo preko 150€ kako sam skuzio? kupio bih mobitel kosta oko 105$ i njega nebi trebali cariniti? i nisam skuzio da li to vrijedi za EU zemlje ili isto ako se naruci iz kine?
na pakete iz članica EU nema carine ni PDV-a.
citao sam ja to! nisam glup ako to mislis... ali vremena se mijenjaju pa tako i sve cijene pa sam lijepo pitao dali je cijena jos ista ili se i ona promijenila
Vremena se možda mijenjaju, ali carinski propisi ne. Jedni su dugo vremena vrijedili prije ulaska u EU i od ulaska u EU vrijede drugi. Pa neće ih mijenjati svaki tjedan. Čak i kad bi ih mijenjali svaki tjedan, opet bi za to mogao konzultirati FAQ (Često postavljana pitanja), jer se FAQ ažurira prema potrebi.
FAQ bi svakako trebao ponovno pročitati jer je evidentno da si krivo popamtio stvari. Granica za carinjenje je 22 eura, nakon koje se obračunava PDV, a iznad 150 eura obračunava se carinska stopa specifična za vrstu robe (za elektroničke uređaje je carinska stopa najčešće 0%).
citao sam ja to! nisam glup ako to mislis... ali vremena se mijenjaju pa tako i sve cijene pa sam lijepo pitao dali je cijena jos ista ili se i ona promijenila
Oprosti, ali glup si. Nisi čitao to. E ali na svakoj, baš svakoj stranici isto pitanje. I onda je svima teško prelistati par stranica unatrag, ili barem prvu kako bi našli odgovor na pitanje.
Treba svima dati u najmanju ruku žuti karton za glupa pitanja.
Pristojnost na nivou.
negdje na ovom forumu sam vidio link za praćenje paketa kad se naručuje iz amerike...dakle treba mi da vidim di mi je paket, pa kao neko zna molio bi da kaže!?
Probaj na njoj, ovo je za mene najbolja stranica za tracking
Probaj na njoj, ovo je za mene najbolja stranica za tracking
jel to vrijedi i kad stigne u europu?
Da, u mene se povezuje sa stranicom Njemačke i BH Pošte i očitaje podatke sa stranica
imam jedno pitanje, paket mi nije došao, prošlo je oko 35 dana, imam tracking number, ali nemren mikak dobit neke informacije, i onda se kontaktiram s njim i on mi kaže da bi trebalo doc za oko 3-5 tjedana, i dal mi je ovaj link da provjerim taj tracking, al nemam pojma kaj kaj znaci, moze pomoc
imam jedno pitanje, paket mi nije došao, prošlo je oko 35 dana, imam tracking number, ali nemren mikak dobit neke informacije, i onda se kontaktiram s njim i on mi kaže da bi trebalo doc za oko 3-5 tjedana, i dal mi je ovaj link da provjerim taj tracking, al nemam pojma kaj kaj znaci, moze pomoc
I ime i prezime ti Danijel ?
Piše da je 19.06. poslato iz USA, kasni kao i moje poslato iz Kine preko hong kong posta
kupio sam si nešto i po prvi puta mi nepiše od kad do kad bi trebao očekivati item iz Grčke (No estimate available) pa me zanima za kolko takve stvari dolaze za koje nepiše procjena il ako je netko nešto naručio iz Grčke za kolko mu je došlo?
kupio sam si nešto i po prvi puta mi nepiše od kad do kad bi trebao očekivati item iz Grčke (No estimate available) pa me zanima za kolko takve stvari dolaze za koje nepiše procjena il ako je netko nešto naručio iz Grčke za kolko mu je došlo?
Kad dođe, dođe. S obzirom da je blizu, računaj na manje od dva tjedna, ali nikad se ne zna.
Meni je iz Bugarske došlo za malo više od tjedan dana.
Pozdrav, danas sam narucio nesto sa ebaya i sve je bilo ok, odmah sam dobio uobicajne mailove od ebaya i paypal te nakon sat vremena mail da je paket poslan. Mislio sam da je sve super, pouzdan seller, jako brzo salje, no pola sata nakon tog maila u kojem je pisalo da je paket posla doslo je ovo:
Unfortunately we will not be able to fulfil your order as due to an error on our system, it incorrectly listed the item for sale.
We have refunded you via the same method of payment you used.
We apologies for any inconvenience caused and can assure you the appropriate steps have been taken to ensure that no future customer experiences the same problem that you have.
cudno je to sto je taj oglas i dalje aktivan, prodavac je prodao jos proizvoda
zna li netko kakva su sad moja prava, mogu li nekako doci do proizvoda(dobio sam refund, ali bih mu ponovno platio ako bi dobio proizvod po toj cijeni)?
Prije nego što bilo što napišem želio bih se ispričati zato što ne znam gdje bih mogao postaviti ovo pitanje (pošto su moderatori teme odsutni).
Naime, odlučio sam naručiti par proizvoda sa amazona.co.uk u vrijednosti od 80 funti s poštarinom (znači ne od neke osobe koja šalje preko amazona nego od baš od njih) i sada me zanima kakav je proces, jeli itko upućen, koliko otprilike treba da proizvodi stignu i što napraviti ukoliko ne dobijem ono što sam naručio ili kojim slučajem bude "pokvareno". Zapravo me zanima jeli mogu biti "prevaren".
Naručivao sam s eBay-a i znam da kad god bude nekakav problem dobijem refund novca ili kontaktiram samoga prodavača i dogovorim se s njim.
Hvala unaprijed :)
Možda je došlo do greške u sustavu ili tako nečega pa su to zbog toga vratili novac, kontaktiraj prodavača da vidiš jeli proizvod poslan...
Slično kao ebay, zaštićen si i neće te prevariti. Zašto bi te Amazon prevario ako si direktno od njih kupio? Pa nitko onda od njih ne bi uzimao.
Ako ne dobiješ ono što si kupio i što je pisalo u opisu njima se javiš i onda to riješite. Stvari će ti doći brže nego iz Kine, ja bi rekao da bi za jedno 10ak dana to sve trebalo biti kod tebe.
Da, da(kupio sam dosta stvari sa eBay-a iz engleske prosjek je 5,6 dana sa vikendom :))
Ma i mislio sam ali jos necije misljenje ne škodi, hvala.
Pozdrav,
Trebo bi prodat nesto na eBayu. Dosad nisam nista prodavao, pa me zanima koliko eBay uzima provizije i na koji nacin. Prodao bi 2-3 artikla, vjerovatno na aukciji i nakon toga ne bi prodavao nista.
Zanima me sta je potrebno da pocnem prodavat, kolika je provizija eBaya i da li ce uzimat proviziju ako ne budem vise nista prodavao?
po prvi puta sam kupio 2 stvari odmah od istog prodavača no na čekoutu nisam mu mogao poslati poruku da mi to stavi u jedan paket, (korak prije nisam nigdje imao tu opciju) a ne da šalje dva tj. da mi ne naplaćuje 2x poštarinu...ima li još ko takav slučaj ili sam ja nešto fulao ??
pozz
prvi put sam dobio poziv poštom, sutra im trebam odnjet potvrdu šta sam kupio i kolko sam platio, od kuda da to isprintam i kako?
kupio sam starom mobitel samsung (700kn), dali to znači da će mi naplatiti carinu na njega, ili samo oće dokaz da je koštao 700kn?
thnx
po prvi puta sam kupio 2 stvari odmah od istog prodavača no na čekoutu nisam mu mogao poslati poruku da mi to stavi u jedan paket, (korak prije nisam nigdje imao tu opciju) a ne da šalje dva tj. da mi ne naplaćuje 2x poštarinu...ima li još ko takav slučaj ili sam ja nešto fulao ??
Kupio, platio, to je to. Ako ti nije poslao, možeš ga probati kontaktirati i reći mu nek ti pošalje u istom paketu. Ako su ti oba proizvoda na istom PayPal računu, onda će ti ih najvjerojatnije poslati u istom paketu.
Inače često je u poštarini i dio cijene proizvoda tako da ne računaj da će ti skinuti jednu poštarinu i ako ga kontaktiraš. Za takve stvari prije plaćanja treba u košarici kliknuti na Request total from seller (iako tvoj zahtjev ne znači da će ga prodavač i ispuniti).
prvi put sam dobio poziv poštom, sutra im trebam odnjet potvrdu šta sam kupio i kolko sam platio, od kuda da to isprintam i kako?
kupio sam starom mobitel samsung (700kn), dali to znači da će mi naplatiti carinu na njega, ili samo oće dokaz da je koštao 700kn?
Sve ti tu lijepo piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Kupio, platio, to je to. Ako ti nije poslao, možeš ga probati kontaktirati i reći mu nek ti pošalje u istom paketu. Ako su ti oba proizvoda na istom PayPal računu, onda će ti ih najvjerojatnije poslati u istom paketu.
Inače često je u poštarini i dio cijene proizvoda tako da ne računaj da će ti skinuti jednu poštarinu i ako ga kontaktiraš. Za takve stvari prije plaćanja treba u košarici kliknuti na Request total from seller (iako tvoj zahtjev ne znači da će ga prodavač i ispuniti).
poslat će kroz dan-dva...već sam i prije od njega kupio ali ne više stvari od jednom, kupovo sam za sebe tako da je na istom paypalu a i nemam drugi...kontaktirao sam ga odmah nakon kupnje i objasnio što želim pa se nadam da će mi izaći u susret, naravno zamolio sam ga ako je moguće ako ne opet dobro iako sam vidio opciju Request total from seller bila je blijeda tj. nisam mogao ju kliknut.