TU TB mehanika

poruka: 27
|
čitano: 1.633
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
TU TB mehanika

Več duže me muče forumi, tj. njihova korisnost. Nađu se pametni savjeti i komentari, ali su često zatrpani glupostima i treba dugo čitat da se dođe do kvalitetnog komentara. Tu mi se cjelo vrijeme vrti po glavi ideja iskoristivosti TU i TD. Na kraju krajeva to su direktna mišljenja pojedinaca aktivnih u forumu i mislim da bi im trebalo dati veču vrijednost.
Zamisao ide ovako:
Svaki forumaš je igrač u RPG-u i naravno sakuplja bodove za xp pointe. leveli bi išli od Hobita do Gandalfa ili od trolla do nazgula. Govorim hipotetski. Način levelinga bi trebao biti u najednostavnijem smislu vezan uz TU i TD. Po mom mišljenju, vjerujem da se kompleksnim pristupom toj mehanici mogu dobiti kvalitetne reference za pojedine forumaše.
To bi mi bilo korisno kad bi se uključilo u pretraživač mogučnost filtriranja prikaza postova pojedinih forumaša. Tipa da imam drop meni sa popisom avatara koji su sudjelovali u temi da imam opciju gledanja samo pojedine klase (troll,hobit).
Ne znam koliko ovo zvuči glupo ili korisno i koliko bi bilo kompleksno napraviti kvalitetnu mehaniku, ali bi mi bilo drago da ne moram gubiti dragocjeno vrijeme tražeči kvalitetan post, a možda bi i ljudima prisutnim na forumu značilo građenje njihovog avatara pa bi se malo više trudili oko svojih postova. 

1 2 hvala 0
17 godina
Re: TU TB mehanika

jednostavno, treba maknuti TD a TU ostaviti.. i negdje pri vrhu, kod naziva teme, staviti opciju "prikaži komentare sa najviše TU" ili slično..

ovo kaj sad ima je besmisleno.

ak se netko ne slaže, neka lijepo obrazloži i argumentira a ne samo TD i doviđenja..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 20:01 (nixass).
13 godina
odjavljen
nixass kaže...

jednostavno, treba maknuti TD a TU ostaviti.. i negdje pri vrhu, kod naziva teme, staviti opciju "prikaži komentare sa najviše TD" ili slično..

ovo kaj sad ima je besmisleno.

ak se netko ne slaže, neka lijepo obrazloži i argumentira a ne samo TD i doviđenja..

Tako je 
Brdo drugih foruma funkcionira dosta dobro bez tih gluposti

"Hvala" je super stvar ,ali ovo ....  

14 godina
neaktivan

Da ali i TD je mišljenje i objektivno gledano ima istu vrijednost kao i TU. I kad bi bila samo opcija filtriranja po TU mogučnost isključivanja kvalitetnog posta bi bila veča od recimo da mogu filtrirati samo trolla koji ne mora nužno to biti zato što je u toj temi dobio puno TD.

13 godina
TU TB mehanika

Kako sama logika govori, ukoliko se s nekim slažeš ne trebaš imati razlog ili obrazloženje za to. Doduše, ako se s nekim ne slažeš, vrlo je vjerojatno da imaš neki argument. Prema tome, ja bi uveo opciju koja ti nalaže ako nekome želiš dati TD da moraš napisati kratko obrazloženje zašto si mu dao TD. To se može prikazati u obliku novog posta sa citatom dotičnog i uz prikaz TD. To bi definitivno smanjio broj trolla. Ukoliko se pak pojavi troll koji napiše "zato" pod obrazloženje, dati mu 24 sata ban.

0 2 hvala 0
13 godina
odjavljen
TU TB mehanika

Onda ga uopce ne treba ,ako se ne slazes to ces i napisat 

Ako napises neku informaciju koja je 100% tocna i nema teorije da je drugacije nego kaj si napisal i netko ti stavi TD 
znaci da dezinformira ljude i umanjuje kvalitetu foruma  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
TU TB mehanika

IMHO,

realno , ostaviti gumb Hvala ,

TD i TU maknuti jer od njih ionako nema neke velike koristi.

napokon dočekao DNF i Diablo 3
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

Ako napises neku informaciju koja je 100% tocna i nema teorije da je drugacije nego kaj si napisal i netko ti stavi TD 

A možda ima logićku predođbu koja može staviti tu 100% točnu informaciju pod upitnik, ali je pre kompleksno da ju obrazloži.

13 godina
odjavljen
Angus_Young kaže...
Arnold Layne kaže...

A možda ima logićku predođbu koja može staviti tu 100% točnu informaciju pod upitnik, ali je pre kompleksno da ju obrazloži.

ako je 100% onda je 100%

Procesor se spaja na maticnu plocu ,to kaj netko misli u glavi da se spaja na kruh i stisne ne slazem se
ne znaci da vise nije 100% tocna informacija ,ali moze taj TD moze nekoga prevarit (netko to nije upucen u te stvari)

14 godina
neaktivan
TU TB mehanika

Ajmo ovako: Raspravljate o nečem na forumu i naletiš na mišljenje totalno suprotno od tvoga, ali kvalitetno. Nemaš vremena raspravljat pa pogledaš post drugi dan. Drugi dan je ono zatrpano sa komentarima "hobita" koji sljede svog "gandalfa". Kaj nebi bilo dobro imati mogučnost da filtriraš samo postove ljudi čiji te komentari zanimaju?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Angus_Young kaže...

Ajmo ovako: Raspravljate o nečem na forumu i naletiš na mišljenje totalno suprotno od tvoga, ali kvalitetno. Nemaš vremena raspravljat pa pogledaš post drugi dan. Drugi dan je ono zatrpano sa komentarima "hobita" koji sljede svog "gandalfa". Kaj nebi bilo dobro imati mogučnost da filtriraš samo postove ljudi čiji te komentari zanimaju?

pa vec imas ignore opciju 

filtriranje po TD nije pametno jer nije tak rijetko da dobri i korisni postovi dobe TD 
Taj filter bi filtriro post koji ima 25TU i 15 TD .Jel to pametno ?

14 godina
neaktivan

Pa zato sam spomenu mehaniku TU TD. Nema smisla filtrirati direktno po TU TD, ali sam uvjeren da se korisni zaključi mogu izvaditi njihovom analizom za pojedinog korisnika, te da se može dobiti mogučnost da, kad neko traži nekakvu informaciju na forumu može si kvalitetno, u naj bržem vremenu, izvaditi ono što ga zanima. 

17 godina
neaktivan
Angus_Young kaže...

Pa zato sam spomenu mehaniku TU TD. Nema smisla filtrirati direktno po TU TD, ali sam uvjeren da se korisni zaključi mogu izvaditi njihovom analizom za pojedinog korisnika, te da se može dobiti mogučnost da, kad neko traži nekakvu informaciju na forumu može si kvalitetno, u naj bržem vremenu, izvaditi ono što ga zanima. 

to bi bilo sve divno i krasno kad se ne bi lupali TD bez razloga

15 godina
TU TB mehanika

Otkad su maknuli mogućnost gledanja tko je dao TU/TD, počeli su ljudi lupati TD bez razloga.

A redakcija je kao SDP, da se skupi 500 najaktivnijih ljudi na forumu i traže vraćanje mogućnosti, oni bi rekli da time ugrožavaju manjinu koja je zbog toga prozivala forumaše (što i je njihovo službeno objašnjenje).

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
TU TB mehanika

Ali sad zbilja-evo čisti prijedolog, okej?!

TU i TD se makne-razlog-nađe se budala koje bezveze lupaju TD, a onda bi se i TU morao maknuti jer npr ako u jednoj temi netko nekome forumašu pomogne on njemu lup TU na sve ostale postove a inace je isti troll

Hvala-Neka ostane tipka hvala i njom se izražava dobro iskustvo i zna se da je forumaš nekome pomogao...

Rankiranje-neka ispod nicka ili slike bude jedna traka i neka budu 4 boje-crvena((loš forumaš,trol,bla-bla),žuta((popravlja se ili se pogoršava u zadnje vrjeme)),plava((standardni forumaš koji ugl čita i tu i tamo napiše koji post-nepravi gluposti)) i zelena((Dobra,aktivan,puno pomaže forumaš)) prema tom rankiranju bi se trebalo gledati a ne prema zvjezdicama koje se zbilja taško dobiju-neka za kartone bude malo lakša forumla a ne ako zaglibiš i dobiješ crveni jer si dao poratski link s zelenog ili plavog padneš na crveno i onda ope baš mjesecima iči do zelenoga.Šta mislite?

Strm
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 19:42 (Strm).
Moj PC  
1 9 hvala 0
15 godina
Strm kaže...

Rankiranje-neka ispod nicka ili slike bude jedna traka i neka budu 4 boje-crvena((loš forumaš,trol,bla-bla),žuta((popravlja se ili se pogoršava u zadnje vrjeme)),plava((standardni forumaš koji ugl čita i tu i tamo napiše koji post-nepravi gluposti)) i zelena((Dobra,aktivan,puno pomaže forumaš)) prema tom rankiranju bi se trebalo gledati a ne prema zvjezdicama koje se zbilja taško dobiju-neka za kartone bude malo lakša forumla a ne ako zaglibiš i dobiješ crveni jer si dao poratski link s zelenog ili plavog padneš na crveno i onda ope baš mjesecima iči do zelenoga.Šta mislite?

Previše pišeš gluposti.

Swedish latin super funk.
13 godina
neaktivan
TU TB mehanika

Dragi je to minuta posla.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
TU TB mehanika

skinit TD,TU ostavit kao i tipku Hvala....kom se sviđa/slaže se,onda nek stisne TU,tko se protivi tomu,ili neka produži,ili neka napiše razlog nesviđanja

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
sirka666 kaže...
Strm kaže...

Previše pišeš gluposti.

Jel to sada bilo neko strucno obrazlozenje,pa da ste mu spucali 4 TD???Cini se da se na BUG Forumu,samo ljudi sa intelektualnim vrijednostima cijene,a oni koji ISTO to napisu,ali laickim jezikom,odmah im se spucaju TD.Primjeri su vam svugdje po forumu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2014 0:37 (Endymon).
12 godina
neaktivan
Endymon kaže...
sirka666 kaže...
Strm kaže...

Previše pišeš gluposti.

Jel to sada bilo neko strucno obrazlozenje,pa da ste mu spucali 4 TD???Cini se da se na BUG Forumu,samo ljudi sa intelektualnim vrijednostima cijene,a oni koji ISTO to napisu,ali laickim jezikom,odmah im se spucaju TD.Primjeri su vam svugdje po forumu.

onda izvoli,ti napiši skriptu i pošalji im na mail...

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
15 godina
Endymon kaže...
sirka666 kaže...
Strm kaže...

Previše pišeš gluposti.

Nije, ali više od ovog obrazloženja ne treba, mijenjati čitav forum bezveze? Kad i ovako sasvim dobro funkcionira.

Swedish latin super funk.
13 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Cini se da se na BUG Forumu,samo ljudi sa intelektualnim vrijednostima cijene

Bilo bi malo smiješno da se na forumu cijene ljudi koji dobro kopaju ili daleko bacaju kamenje.

13 godina
odjavljen
Onjegin kaže...
Endymon kaže...

Bilo bi malo smiješno da se na forumu cijene ljudi koji dobro kopaju ili daleko bacaju kamenje.

Ja cijenim Sandru Perković 

:PPP 

12 godina
Onjegin kaže...
Endymon kaže...

Mozda su ti,koji dobro kopaju i daleko bacaju kamenje,vrijedniji od vas koji zavrsavate fakultete 10 godina i na kraju kopate kanale...

13 godina
neaktivan
Endymon kaže...
Onjegin kaže...
Endymon kaže...

Mozda su ti,koji dobro kopaju i daleko bacaju kamenje,vrijedniji od vas koji zavrsavate fakultete 10 godina i na kraju kopate kanale...

Jesu vrijedniji.

Zato jer ovi koji idu na fakultet gube godine mogućeg rada tako da u istom životu (uzevši prosječan životni vijek) iskopaju manje.

Ali u nas se ne ide na fakultet da se kopa kanal, ne znam kako je u Hrvatskoj.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2014 12:30 (Onjegin).
12 godina
TU TB mehanika

Jbg,sad bi joos pisao,ali onda je OT.{#}

Moj PC  
0 1 hvala 1
14 godina
neaktivan
Strm kaže...

Evo ovo je po meni konstruktivan i koristan post. Idea je iznesena i strm dobi 10 TD. Sad recimo BUG serveri ga prate i jedine relevantne podatke koje strojevi mogu dobiti su upravo reakcije drugih forumaša (dali je citiran, dali je osoba koja ga je citirala udarila TU/TD prije posta, koliko TU/TD dobiva od pojedinih forumaša i u kojoj su klasi(Troll/Hobit), u kojoj je klasi osoba koja ga je citirala.....). Logički upiti koji se mogu složiti na temelju tih relacij pretpostavljam da mogu biti jako komplaksni. Da je dobar algoritam jednostavno napravit nebi zanimanje programera bilo toliko traženo. Ujeren sam da usporedbom TU/TD u odnosu sa drugim forumašima može složit kvlitetan upit i dobit kvalitetne podatke.
Forum se uopče nebi trebao mijenjat samo da ima meni sa kojim bi osoba koja traži kvalitetne podatke, a nema poima o likovima koji su sudjelovali u temi, imala kvalitetan filter da ih i izvadi.
Dali bi trebali biti postavljeni statusi (Troll/Hobit) kao vidljivi i dali je poželjno vidjeti brojač TU/TD je u principu totalno druga tema.
Jedino što bi još dodao uz TU/TD je i "?". Nekoliko puta sam ga imao potrebu stisnut.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice