Razmisljam o kupovini nove graficke pa bi molio za malu pomoc iskusnijih majstora 
Napokon je splasnulo ovo razocarenje za 50xx seriju. Imam trenutno 3080Ti FE i preskočio sam 40 seriju čekajući 50 pa me cijena i performans odbio od upgradeanja.
Računalo koristim prvenstveno za gaming (WoW, CoD, PUBG, RUST...).
Razmisljao sam uzeti ili 4080Super ili 5080. Ne znam više koji proizvodac je dobar, a koji je los. Niti koliko je isplativija 5080 od 4080Super?
Nova 5080 na Njemačkim stranicama je oko 1200€, a nova 4080 Super je kod nas preko 1400€??? Ako je 5080 jači, onda je nobrainer uzeti 5080 jer je i jeftinija?
Ako uspijem svoju trenutnu graficku prodati za 400€, onda mi je okej ova cijena od 1200-1300€. Samo me zanima u kojem smjeru gledti jer ChatGPT nije bas pametan, a po nekim benchmarkovima koje sam gledao je 5080 jaci. Jeftinija je 5080, a jaca je? Sta se dogodilo sa GPU marketom? 
Također ako može pomoć kojeg proizvođača gledati? Vidim da je sve puno Palit, INNO3D, Gainward i slicnih. "U moje vrijeme" su to bili losiji brandovi, a ovdje po forumu vidmi da neki i preporucaju njih iznad meni poznatijih proizvodaca?

Inace 5800x ti je preslab za bilo kaj iznad rtx 4070s ako si na manjoj rezi od 4k! Gpu u poprilicnom broju nece biti niti priblizno max iskoristen pogotovo Nvidija gpu zbog cpu overheada!
Inace 5800x ti je preslab za bilo kaj iznad rtx 4070s ako si na manjoj rezi od 4k! Gpu u poprilicnom broju nece biti niti priblizno max iskoristen pogotovo Nvidija gpu zbog cpu overheada!  )
)
 .
.