Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.839
|
čitano: 6.921.021
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
ibme74 kaže...
centis kaže...

U krajnjem slucaju kakva mu je isplativost preci s gtx 970 na 1060ku od 3gb-nikakva.Ili polovna 1070 ka,ili usparat novce i ubosti jos jednu 970ku u SLI

Opet padobranac. A gdje si ti sad pročitao da on ima GTX970? Pogledaj sliku koju je postao, pise pod graphic R9 200 series, s obzirom da također piše 3GB VRAm-a dakle riječ je o R9 280/280X, a prelazak sa nje na GTX1060 je itekakav pomak.

Pa da nastavimo u tom stilu tko tu koga  my bad.Mada bi se i u ovom slucaju opravdala kupovina polovne 970ke s garom

12 godina
centis kaže...
ibme74 kaže...
centis kaže...

U krajnjem slucaju kakva mu je isplativost preci s gtx 970 na 1060ku od 3gb-nikakva.Ili polovna 1070 ka,ili usparat novce i ubosti jos jednu 970ku u SLI

Opet padobranac. A gdje si ti sad pročitao da on ima GTX970? Pogledaj sliku koju je postao, pise pod graphic R9 200 series, s obzirom da također piše 3GB VRAm-a dakle riječ je o R9 280/280X, a prelazak sa nje na GTX1060 je itekakav pomak.

Pa da nastavimo u tom stilu tko tu koga  my bad.Mada bi se i u ovom slucaju opravdala kupovina polovne 970ke s garom

Welcome "na tko tu koga" festival koji traje već danima na par tema i uglavnom je off topic 

pa nebi se baš složio, većina oglasa za GTX970 traže po 1.500kn sa ništa ili nešto sitno (par mj garancije), tu i tamo naiđe za 1300kn. Nova GTX1060 ima već od 1.750kn (ptičamo o modelu sa dva venta i 3 godine garancije, ovih compact/mini-itx gpu ima i za manje) tako da mu je to best buy za budžet koji ima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.12.2017 17:54 (ibme74).
11 godina
neaktivan
ibme74 kaže...
centis kaže...
ibme74 kaže...

Welcom "na tko tu koga" festival koji traje već danima na par tema i uglavnom je off topic 

pa nebi se baš složio, većina oglasa za GTX970 traže po 1.500kn sa ništa ili nešto sitno (par mj garancije), tu i tamo naiđe za 1300kn. Nova GTX1060 ima već od 1.750kn (ptičamo o modelu sa dva venta i 3 godine garancije, ovih compact/mini-itx gpu ima i za manje) tako da mu je to best buy za budžet koji ima.

To ide tako kad dugo ne sudjelujes u nekakvim forumskim raspravama.Morao sam se nekako pokusat izvuci iz 

16 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Ovak kupio bi si novu grafičku. Limit mi je oko 2500kn. Izbori su mi Rx 570, 580 i gtx 1060. Ostatak konfe u koju bi stavio je i7 2600 i 12GB DDR rama, vrtio bi sve na 1080p. Kolko sam skužio Rx 570 4GB i 1060 3GB su jednake po performansama, isto kao i RX580 i GTX1060 6GB, sad mi se zapravo sve svodi oko cijene, uloženo-dobiveno. Svejedno koji dućan (Zagreb), plaćam gotovinom ako postoji neki popust za istu.

PS. Isplati li se možda čekati novu seriju da izađe?

Potpisujem
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.12.2017 1:44 (Fixcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nope, RX570 je nekih 10% slabija od GTX1060 3GB koja je par fps-a iza RX580/GTX1060 6GB

16 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

Nope, RX570 je nekih 10% slabija od GTX1060 3GB koja je par fps-a iza RX580/GTX1060 6GB

Hvala na odgovoru no to nije rješilo moju dilemu. Koja bi bila najbolja za potrošen novac? U crvenom sam taboru jako dugo, Kanim igrat FPS-ove tipa Battlefront i BF1. Uzeo bih odma RX 580 ali kolko sam vidio vuće više struje od 1060 a isto koštaju. I isplati li mi se ići na 8GB verziju grafe. Nisam planirao u neko skorije vrijeme mijenjati monitore, pitam čisto radi budućih igara pod pretpostavkom da će trošiti sve više VRAMA

Potpisujem
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.12.2017 2:03 (Fixcar).
12 godina

ovoovo ili ovo

ako baš nebi trošio toliko love biraj između ovogaovoga

sve kartice su sasvim dovoljne za igranje na visokim postavkama u 1080p

13 godina
neaktivan
Fixcar kaže...

Ovak kupio bi si novu grafičku. Limit mi je oko 2500kn. Izbori su mi Rx 570, 580 i gtx 1060. Ostatak konfe u koju bi stavio je i7 2600 i 12GB DDR rama, vrtio bi sve na 1080p. Kolko sam skužio Rx 570 4GB i 1060 3GB su jednake po performansama, isto kao i RX580 i GTX1060 6GB, sad mi se zapravo sve svodi oko cijene, uloženo-dobiveno. Svejedno koji dućan (Zagreb), plaćam gotovinom ako postoji neki popust za istu.

PS. Isplati li se možda čekati novu seriju da izađe?

Gledaj ovako, 570 i 1060 3gb su "budzet" 1080p kartice koje ce vrtiti sve naslove u 60fps high detalje (s vremenom 1060 3gb ces teksture morati stavljati na medium jer ima "samo" 3gb vram-a, dok ces na 470/570 ostaviti high)
1060 6gb i 480/580 8gb su po meni trenutno previse skupe, dobijas i dalje 1080p karticu za high i nesto ultra za 60fps, ali sa ovim gore iznad uz overclock im se jako priblizis da razlika bude minorna i zanemariva.

570 je (sad ide onaj glupi izraz) "future proof" prvenstveno zbog 4gb vram-a, u sustini nema greske sta izaberes izmedju te dvije, samo sa zelenom ces paziti da smanjujes neke teksture jer ces udarati u limit VRAM-a, pogotovo jer se na optimizaciji igara skoro pa i ne radi a 2018 tek dolazi 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina

Pa ne bas na medium, prije bi rekao sa ultra na very high/high. Takodjer ne treba spustati teksture, dosta VRAM-a i FPS-a jede "shadows" a razlika izmedju ultra i very high/high vizualno nema (barem ne na 1080p). Realno RX570/580/GTX1060 ni dan danas nisu za "max out" u vecini igara na 1080p ako se cilja na zeljenih ~60fps-a, uvijek se mora biti umjeren sa grafickim postavkama, AA, MSAA itd. 

S druge strane ako se dan danas moze igrati BF1, CoD WW2, RE7 i slicno na ultra uz tu i tamo u nekoj igri smanjen neki filter ili efekt ja vjerujem da ce moci i u narednih godinu dvije, dok dođe vrijeme za još VRAM-a ove kartice ce ionako biti po performansama nesto kao dns R9 380/GTX960/GTX1050Ti i kresanje detalja ce biti normalna stvar pa samim time i smanjenje VRAM usage.

16 godina
neaktivan
Narucio sam na kraju Safirku RX 580 Nitro+ 8GB, bude to ok. Sa R7 370 koja je šrot kartica mi vrti 60fps-a BF1 na medium postavkama
Potpisujem
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Sto se tice graficke da, no CPU je dosta bitan kod Bfa

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Sto se tice graficke da, no CPU je dosta bitan kod Bfa

Nije mu bitan ako je cilj imat 60fps al na visim postavkama...

16 godina
neaktivan

Hi ekipa, molim prijedlog za small factor GPU , igrao bih igrice tipa forza horizont 3, nba2k2018

, .

svejdno jel nvidia ili radeon.

0 0 hvala 0
17 godina

Jos kad bi naveo koje komponente imas i koliko mislis izdvojiti za grafu bilo bi super

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

16GB DDR3 LENOVO i7-3770 3.40GHz.

monitor mi je TV 1366x728 75Hz

cijena do 1000kn

8 godina
protjeran

enivej, sinoc ja da cu u krpe, kad iz kompa neki duboki zvuk, ko da imam subwoofer u kompu...postupno glasniji, pa postupno tishi....moro ugasit komp da mogu zaspat, a nisam ga gasio valjda godinu dana, otkad je kupljen, ako ne racunam nedavne dogadje...i nis, ujutro se digo, upalio komp, i sve 5, kad nakon sat vremena krenulo....zvuk ko da netko lancem od bicikle prelazi preko panja...ugasio, pospricao wd-om, upalio, nije pomoglo....ugasio, izvadio grafu, rastavio i ocistio, jebo se jedno sat vrimena s ciscenjem i vratio, izgleda nova novcata, ali nis se promijenilo nije....pila li ga pila...i nis, opet nju van, izvadio vent i odstekao napajanje doticnog i skuzim da izmedju njegovog podnozja i gornjeg dijela podnozja ima procijep, ali je toliko usko da se ne vidi nis unutra...i odriza komad krpe natanko, i prosa...stari mi je drza vent dok san ja poteza....boktejeba! Ko da netko nije nokte cistija na prstima jedno des godina! Zemlje je bilo jebote! Krpa bila skroz crna kad san zavrsija...i vratin je nazad u komp, ni beknut iz nje, ko da nema vent, radi ko urica...

tako da bacite pogled na to, ako imate zotacicu......

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
gsustek kaže...

16GB DDR3 LENOVO i7-3770 3.40GHz.

monitor mi je TV 1366x728 75Hz

cijena do 1000kn

rx560 ili gtx 1050 samo tesko nalazim single slot grafe kod nas

Mozda bi ova pasala link

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
neaktivan

zaboravio reci, treba mi i LOW profile:-)

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
gsustek kaže...

imas ovo

dolazi sa low profile bracketom, i necujna je, nula decibela, pasivni heatsink

8 godina
neaktivan

Jel itko imao iskustva sa MSI GTX 1050ti Gaming 4GB. Naručio sam je prije par dana pa me zanima kakva je.

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
GanjaHR kaže...

Jel itko imao iskustva sa MSI GTX 1050ti Gaming 4GB. Naručio sam je prije par dana pa me zanima kakva je.

ista ko i moja vjerojatno, samo ja sam uzeo zotac radi 5 god gare...dobra za 1680x1050 60hz monitor, na kojem radim...za fullhd, odnosno 1920x1080 bi ti tribala 1060 3gb

16 godina
neaktivan
Gorstak79 kaže...
gsustek kaže...

imas ovo

dolazi sa low profile bracketom, i necujna je, nula decibela, pasivni heatsink

thnx, gorstak, svaka cast... ima li i 1050 takva?  sta kazes na ovo?

https://fenix.hr/msi-amd-radeon-rx550-2gt-lp-oc-2gb-gddr5-128-bit-pcie-3-0-dl-dvi-d-hdmi-low-profile?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.12.2017 22:13 (gsustek).
8 godina
protjeran
gsustek kaže...
 thnx, gorstak, svaka cast... ima li i 1050 takva?

da bar...problem kod brend nejm racunala je taj da ih vecina na tim specificinim plocama ne moze isporuciti 75 watti na pcie slotu....cak i da nadjes neku low profile, vjerojatno cim bi instalirao drajvere bi dobio bsod ili bi ti se komp ugasio...gt 1030 trosi samo 30 watti, i to je skoro maks za brend nejm racunala...a vidim da imas lenovo...ako zaminis plocu za neku sa ibeja i ubodes drugo napajanje, mosh stavit grafu koju osh, ali ovako, a-a....ako je kupis, odi u nvidia control panel, 3d settings i ukljuci fastsync....dobit ces 60fps bez tearinga na dx11 naslovima, ta 1030 ima 1000 gflopsa i toliko moze isporucit na tvojoj rezi ekrana...

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.12.2017 22:16 (Gorstak79).
16 godina
neaktivan
Gorstak79 kaže...
gsustek kaže...
 thnx, gorstak, svaka cast... ima li i 1050 takva?

da bar...problem kod brend nejm racunala je taj da ih vecina na tim specificinim plocama ne moze isporuciti 75 watti na pcie slotu....cak i da nadjes neku low profile, vjerojatno cim bi instalirao drajvere bi dobio bsod ili bi ti se komp ugasio...gt 1030 trosi samo 30 watti, i to je skoro maks za brend nejm racunala...a vidim da imas lenovo...ako zaminis plocu za neku sa ibeja i ubodes drugo napajanje, mosh stavit grafu koju osh, ali ovako, a-a....

thnx.

https://fenix.hr/msi-amd-radeon-rx550-2gt-lp-oc-2gb-gddr5-128-bit-pcie-3-0-dl-dvi-d-hdmi-low-profile?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

sve si lijepo objasnio----zeza me napajanje...osim ak nemogu ustekati direktno npajanje na grafu.

8 godina
protjeran
gsustek kaže...

http://www.gpuzoo.com/GPU-MSI/Radeon_RX_550_2GT_LP_OC.html

65W power draw...riskantno i ne mogu preporucit, a vidim da je jedva nesto jaca od 1030...dobio bi 5-10 fpsa ako bi radila u odnosu na gt 1030

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.12.2017 22:22 (Gorstak79).
8 godina
neaktivan
Gorstak79 kaže...
GanjaHR kaže...

ista ko i moja vjerojatno, samo ja sam uzeo zotac radi 5 god gare...dobra za 1680x1050 60hz monitor, na kojem radim...za fullhd, odnosno 1920x1080 bi ti tribala 1060 3gb

Hvala, ali više me zanimaju informacije kao npr. kakvo joj je hladenje, razina buke, clockanje, itd...

16 godina
neaktivan
hocu li moci ovo ganjati na 720p :
forza horizont 3, nba2k2018
8 godina
protjeran
GanjaHR kaže...

Hvala, ali više me zanimaju informacije kao npr. kakvo joj je hladenje, razina buke, clockanje, itd...

to ne bih znao, ne zabavljam se s takvim stvarima :D

gsustek kaže...
hocu li moci ovo ganjati na 720p :
forza horizont 3, nba2k2018

ako ukljucis fastsync u opcijama nvida drajvera, hoces, na 60 fps bez screen tearinga...bez ikakvog synca isto 60 fps sa screen tearingom, a sa vsyncom bez tearinga na 30 fps...

evo ti video sto tribas napravit

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.12.2017 22:27 (Gorstak79).
8 godina
neaktivan

Pa kakvo je tebi hlađenje na toj Zotac grafi sa jednim ventom ?

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
GanjaHR kaže...

Pa kakvo je tebi hlađenje na toj Zotac grafi sa jednim ventom ?

necujno...vrti se na 48% brzine po defaultu i u igrama prijedje tu brzinu tak ljeti, ali tad se cuje samo slabi shum...

snimah neki dan tipkovnicu i misha i kuciste, pa poslusaj buku...

evo jos jedan video, dok vrti furmark

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.12.2017 22:37 (Gorstak79).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice