Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.943.741
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Prijatelj mi je imao tog pentiuma i 960, noviji naslovi su bili katastrofa, witcher 3 gpu je bio na 35-40%, eto jedan od primjera. 280x je jaca grafa od 960ke, mani se cpu overheading price ne uzimaj slabije za skoro iste novce kad ni jedno ni drugo nece raditi jace od 50-60%(prosjek) jer ti stize i5 kasnije.

Cpu overheading picajzla pominje kad je dual core u pitanju, daj budi ozbiljan nista na njemu nece raditi kako treba, pogotovo noviji naslovi ma koliko ga clockao, ogranicen si i kraj.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Pa ne znam za tvog prijatelja ali ima puno videa sa slabijim clockom od mog i gpu usage je uvijek od 70-99%.

Možda ga je tvoj prijatelj držao na stock jer ovdje svi imaju vecinom 99% osim bf4 i witcher-a koji variraju od 65 do 99%.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Bio je visok clock, cim udje u combat sa 3 lika ili vise fps dropa na 10-15fps, to su cinjenice. Jake dvije jezgre ali na kraju to su ipak dvije.

Nije rasprava o tome, ja mu samo preporucujem da uzme sto jacu grafu tj 280X a ne 960, jer ce biti manje vise isto, a kad stavi i5 nece brinuti, a ljeto samo sto nije doslo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Tako će najvjerotanije i biti, ako se nadje neka 280(x) uzeti ću ju jer očito overheading neće biti toliko izražen,a kada dođe i5 više ću profitirati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 13:48 (gelon).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Prosli tjedan sam napokon uhvatio vremena kako bih ispobao XFX-ovu 250-cu igrajuci Thief-a. Mozete se smijati koliko hocete, smanjio sam rezoluciju znajuci mogucnosti samog cipa na 1280*720 i igra je isla glatko. Najjeftiniji FX ili 4-jezgreni Athlon za FM2+ ploce sasvim su dovoljni za pokretanje igara, nema svak novca za i5 ili i7, te za najnovije i najbolje proizvode Nvidie...

https://www.computeruniverse.net/products/90493849/amd-fx-4300.asp

https://www.computeruniverse.net/products/90622938/sapphire-radeon-nitro-r7-370-oc.asp

Ne morate se sloziti samnom, al ovo je neki minimum za igranje....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Latino BF4 bang bang... malo se poigrali sa postavkama .....

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
chaselol kaže...

Bio je visok clock, cim udje u combat sa 3 lika ili vise fps dropa na 10-15fps, to su cinjenice. Jake dvije jezgre ali na kraju to su ipak dvije.

Nije rasprava o tome, ja mu samo preporucujem da uzme sto jacu grafu tj 280X a ne 960, jer ce biti manje vise isto, a kad stavi i5 nece brinuti, a ljeto samo sto nije doslo.

lupaš gluposti, okani se više savjeta drugima jer nisu tvoje pare u pitanju

znamo da si fanboy amd-a, amd je izvrstan, no trenutno na dx11 pati od gadnog problema u vidu cpu overheadinga na slabijim procesorima

cpu overheading će mu s amd grafom napraviti katastrofu od igranja na iole cpu zahtjevnijoj igri, dok s nvidiom neće imati tih problema

100 puta sam već linkao video i test digital foundry, a ti opet trkeljaš isto - pa daj odustani više

280x će mu povremeno dati bolji maksimalni fps, ali što mu to vrijedi kad će mu isto tako ta 280x srozati fps na neigrivo

gtx 960 će mu dati na maksimalnom fps-u par brojki nižu cifru i to doslovno neće vidjeti, no zato će mu držati minimalni fps daleko bolje nego 280x i neće trzati

gelon

pusti njegovo trkeljanje, ako ne misliš skoro uzimati i5 ova 960 je daleko bolja opcija, a evo ti test pa vidi i sam zašto - obrati pozornost koliko nisko pada fps na 280, a koliko jedna 750ti koja je daleko slabija od 280 pruža fluidniji gejming i skoro isti prosječni fps - sad zamisli umjesto 750ti jednu 960 i sve će ti biti jasno

imaš još sličnih testova, pa baci oko, ali nemoj gledat testove gdje koriste i7 za usporedbu 280x ili 380 vs 960, nego baš ovakve gdje ti amd grafa zakolje procesor

13 godina
neaktivan

Covjek uzima i5 ubrzo, koji ti dio toga nije jasan? Sto bi uzeo karticu koja nije dx12 ready, koju je amd prije 4 godine izbacio na trziste i tuce konkurenciju a da ne pricam sta radi u dx12 testovima (pisanje po sirotinji)

Mani se corava posla matori 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

Covjek uzima i5 ubrzo, koji ti dio toga nije jasan? Sto bi uzeo karticu koja nije dx12 ready, koju je amd prije 4 godine izbacio na trziste i tuce konkurenciju a da ne pricam sta radi u dx12 testovima (pisanje po sirotinji)

Mani se corava posla matori 

ako je to sa upgrejdom na i5 stvarno ubrzo onda ok, makar je i u najboljem slučaju to pichkin dim od razlike u stvarnosti, jer tih 10-ak posto što će 280x u nekim igrama (i to samo nekim) biti brža je razlika ustvari od 5-6 fps-a kod nekog prosječnog gejminga na 60fps-a

to ustvari neće niti skužiti dok ne upali fraps i to samo ako ima buraza zaljepljenih očiju na fps dok ovaj igra

ali trzanje koje će mu priuštiti 280x na tom procu itekako će skužiti, a ti ćeš štucati svaki put kad njemu zatrza igra

što se tiče podrške za dx12 960 ima podršku za dx12_2, a 280x za 12_0 tako da si fulao "ceo fudbal", a i to ćemo tek vidjeti kad izađu igre koje su full dx12, ne ove prepravljene

na koncu, ako već ide na amd neka ide na 380, novija je od 280x, mizernih 5% slabija, ali ima bolju podršku za dx12 i vulkan i sigurno je više future proof od prastare 280x

16 godina

Javim vam svakako uskoro kako je prijeci sa GTX 960 na R9 280x sa solidnom i5-icom pa da vidim ima li CPU overheada na R9 280x i da li je stvarno 5 fps ili pak vise u real time gamingu 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

OK, znam da sam nekima već dosadan s "glupim" pitanjima ali uletila mi je neka ponuda koja baš nije za baciti. 

Kako na ljeto uzimam novu grafu (vjerojatno ne Pascal jer će ipak bit skuplji od sadašnje 9xx serije) planirao sam uzeti gtx 970 ili 390. Uvjerili ste me da je bolje uzeti 970, pa sam tako i radio planove. Međutim, mogao bi na ljeto za nekih 3500 - 3700 kn uzeti gtx 980, a cijena 970 je oko 3000 - 3300. 

Ono što mene muči i zašto ponovo postavljam pitanje jest to što nisam 100% siguran da je to isplativo. Procesor ne mislim mijenjati u skorije vrijeme. Napajanje bi također mijenjao jer nisam siguran da bi ovo izdržalo 980. 

Znači, dali je za 1080p gaming i neko 3D modeliranje potrebna 980 ili će 970 biti uredu, te kakvo bi napajanje preporučili ako bi ipak bilo pametnije uzet 980? Također, dali je moj i5 slabašan za 980? To me isto muči pa vas zato ponovo pitam ovako, čisto da ne uzmem jaču grafu pa ispadne da ju ne mogu iskoristiti pa sam praktički bacio novce bezveze. 

Nisam baš siguran u sebe pa pomagajte nekako da se ne za***** 

Noob na koob ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Grozni_Zabac kaže...

OK, znam da sam nekima već dosadan s "glupim" pitanjima ali uletila mi je neka ponuda koja baš nije za baciti. 

Kako na ljeto uzimam novu grafu (vjerojatno ne Pascal jer će ipak bit skuplji od sadašnje 9xx serije) planirao sam uzeti gtx 970 ili 390. Uvjerili ste me da je bolje uzeti 970, pa sam tako i radio planove. Međutim, mogao bi na ljeto za nekih 3500 - 3700 kn uzeti gtx 980, a cijena 970 je oko 3000 - 3300. 

Ono što mene muči i zašto ponovo postavljam pitanje jest to što nisam 100% siguran da je to isplativo. Procesor ne mislim mijenjati u skorije vrijeme. Napajanje bi također mijenjao jer nisam siguran da bi ovo izdržalo 980. 

Znači, dali je za 1080p gaming i neko 3D modeliranje potrebna 980 ili će 970 biti uredu, te kakvo bi napajanje preporučili ako bi ipak bilo pametnije uzet 980? Također, dali je moj i5 slabašan za 980? To me isto muči pa vas zato ponovo pitam ovako, čisto da ne uzmem jaču grafu pa ispadne da ju ne mogu iskoristiti pa sam praktički bacio novce bezveze. 

Nisam baš siguran u sebe pa pomagajte nekako da se ne za***** 

970 za 1080 p gaming ce biti odlicna i u buducnosti tako da s tim nemas brige. Isto tako ako budes zelio nesto vise uvijek mozes prodat 970 i kupit 980...

You don't fucking play a videogame for 30 minutes... You spare at least an hour and a half. And end up playing 3 hours.
12 godina
Ma tko ziv tko mrtav do ljeta...
Bezveze se sad ogranicavati na 9xx seriju i planirati kupovinu na ljeto, kad ce vjerojatno izaci nasljednik 970-ke, po novome x70 sa perfomansama mozda i vecim od 980-ke i cijenom oko 3000 kuna
Ili x60 s perfomansama sadasnje 970 i cijenom oko 2000 kn.
Da ne spominjemo amd koji ce takodjer imati pokojeg asa u rukavu
Moj PC  
8 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Se isplati uzet polovnu 7970 ili je bolje uzet novu gtx 950 ?

Koju cijenu da trazim ako bi uzeo 7970, koliko vrijedi ta grafa ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ostatale komponente PC-a?

"Uspjeli ste temu o visokoj tehnologiji, umjetnoj inteligenciji i robotima koji uzimaju poslove ljudima ponovo svesti na ljevičare i desničare i NDH i Jugoslaviju."
14 godina
neaktivan

i5 6400

8gb

600W napajanje

Uglavnom ce grafa sluzit za csgo, tako da mi ne treba ništa prejako.

14 godina

Definitivno 7970/ r9 280x. 

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
3 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Pitanje. Imam gopro kameru hero 4 i nakon snimanja stavljam sd karticu u laptop i video od 4k 2,7k cak i na 1440 zasteka. Zvuk ide ali slika steka i to jako. Sigurno je problem graficka ali pitam nekog ko se bolje razumije. Laptop je acer 2.3GHZ duual core 4G rama ali graficka je nvidia 1Gig. Laptop mi je inace bio prenatrpan jer ima hard od 750giga i bio je ful pun ali sam sve dokumente filmove itd prebacio a prenosni disk i sad ima preko 600giga slobodnog mjesta ali i dalje ne mogu gledati filmove snimane goprom.

0 0 hvala 0
13 godina
Tomomonika kaže...
Pitanje. Imam gopro kameru hero 4 i nakon snimanja stavljam sd karticu u laptop i video od 4k 2,7k cak i na 1440 zasteka. Zvuk ide ali slika steka i to jako. Sigurno je problem graficka ali pitam nekog ko se bolje razumije. Laptop je acer 2.3GHZ duual core 4G rama ali graficka je nvidia 1Gig. Laptop mi je inace bio prenatrpan jer ima hard od 750giga i bio je ful pun ali sam sve dokumente filmove itd prebacio a prenosni disk i sad ima preko 600giga slobodnog mjesta ali i dalje ne mogu gledati filmove snimane goprom.

Jesi probao na drugom računalu? Koju memorijsku imaš u GoPro? Neće ti GoPro sa karticom iz kauflanda htjeti snimati fullHD kako treba, kamoli 4k. 

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
9 godina
neaktivan
Probao sam na drugom i radi. I radi na TV-u i to ful Hd. Memorijska u gopro je Kingstom 32gige klasa 10.
9 godina
neaktivan
Probao sam na drugom i radi. I radi na TV-u i to ful Hd. Memorijska u gopro je Kingstom 32gige klasa 10.
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Grom21 kaže...

onda sam razmisljao da upgrade.

http://www.olx.ba/artikal/20560041/maticna-ploca-1156-socket-gamerska/ ovu matičnu i i5 560 procesor..

rezolucija na kojoj igram je 1280x1024

misljenje ? savjet bilo sta?

pa ako ces uzimati onda uzmi neku jeftiniju h81 plocu, koliko sam vidio ima ih duplo jeftinijih od ovoga sto si ti naumijo...ubodi za pocetak neki pentium poslje lako nadogradis kad budes mogao...

gledao sam specs maticne izgleda kako sam razumio samo 4gen i5 /i3 mogu
meni stvarno se neda davat 800 kn na procesor

14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke

Zanima me koju bi mogao najjaču grafičku uzeti za moju konfiguraciju (my pc), a da mi ju CPU ne bottlenecka?

12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke
dinos3 kaže...

Zanima me koju bi mogao najjaču grafičku uzeti za moju konfiguraciju (my pc), a da mi ju CPU ne bottlenecka?

Ja na taj proc nebi stavlja ništa jače od r7 370

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
protjeran

giga gtx 950 ;)

Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina

Hvala obojici na odgovoru,
Stvarno mislite da bi te grafe mogao gurat moj procesor? Ipak je malo stariji :)

13 godina
protjeran

a gurat će koliko će gurat :)

uvijek ga možeš klokat.. al savjet uzmi gtx 950.. em šta je kartica bolja em šta kad tad ako upgradeaš imaš i dalje karticu finu

pogotovo iz mog iskustva ova gigina je hladna, tiha a kloka se ko blesava

Moj PC  
1 0 hvala 2
12 godina
Bulldozer kaže...

a gurat će koliko će gurat :)

uvijek ga možeš klokat.. al savjet uzmi gtx 950.. em šta je kartica bolja em šta kad tad ako upgradeaš imaš i dalje karticu finu

pogotovo iz mog iskustva ova gigina je hladna, tiha a kloka se ko blesava

plus sad već poznata priča o overheadingu gdje će 950 sa slabijim procom radit puno bolje od 370

a i bez toga na bilo kojem procu je 950 opet bolja, ali tebi dinos3 pogotovo zbog slabije proca

10 godina
odjavljen
dinos3 kaže...

Stvarno mislite da bi te grafe mogao gurat moj procesor? Ipak je malo stariji :)

ja bi rekao 750ti max zbog njegovog napajanja ?

- 950 ima 1x 6 pin i zna povuci dosta pogotovo jer nereferentni modeli su fino ocani - a cpu je 95w

Battlelog: Glavas_ZG
14 godina
Glavas_ZG kaže...
dinos3 kaže...

ja bi rekao 750ti max zbog njegovog napajanja ?

- 950 ima 1x 6 pin i zna povuci dosta pogotovo jer nereferentni modeli su fino ocani - a cpu je 95w

E o tome sam i ja razmišljao. Nije mi problem uzeti napajanje, al' nekako mislim da ću ipak uzeti samo 750ti i jednu ili max dvije godine biti na njoj, pa ću onda prodati ovu kutiju i uzeti komplet novo... 
Ovo je ipak jos uvijek DDR2 RAM, također spor hard, matična prastara, sve u svemu zaostajem dosta ;)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice