Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.952.846
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
blue_one kaže...

ma trenutno sam uzeo konfu bez grafičke

ovo sad malo gledam i nije mi baš jasno

zato pitah ....

Prouci Nvidia Maxwell arhitekturu,GTX 960 je u rangu R9 280/380,a ima 128 bitnu sabirnicu,a ove imaju 384 i 256 bitnu,cuda cini maxwell i delta kolor kompresija...

11 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Mišljenje o polovnim grafičkoj ? Isplatili se uzimati ? Naravno mislim na novije graficke,do 80-90 KM

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Jimmy Lenard kaže...

Mišljenje o polovnim grafičkoj ? Isplatili se uzimati ? Naravno mislim na novije graficke,do 80-90 KM

Kojoj ?

Ako je referenta onda ne, ako nije onda vjerovatno da.

Battlelog: Glavas_ZG
17 godina

Prešao bi sa svoje r9 270x na neku noviju, uglavnom računam na gtx 960 ili r9 380. Mislite li da bi vidio neki pomak u performansama s obzirom na svoj (oc-ani) proc?

ili da mozda malo pocekam da padnu cijene pa da uzmem r9 380x? nije potrebno da su nove grafičke, može i polovna ali da ima garanciju barem

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Mile kaže...

Prešao bi sa svoje r9 270x na neku noviju, uglavnom računam na gtx 960 ili r9 380. Mislite li da bi vidio neki pomak u performansama s obzirom na svoj (oc-ani) proc?

ili da mozda malo pocekam da padnu cijene pa da uzmem r9 380x? nije potrebno da su nove grafičke, može i polovna ali da ima garanciju barem

Nedavno sam vidio na nekom oglasniku XXX R9 380X 4GB DD s 1+god gare za 1500kn, probaj potrazit

16 godina
ibme74 kaže...
Mile kaže...

Nedavno sam vidio na nekom oglasniku XXX R9 380X 4GB DD s 1+god gare za 1500kn, probaj potrazit

To si vidio na PCE forumu na trznici,vorda22 prodaje,mislim da nema na njuski.

12 godina
doky01akablava kaže...
ibme74 kaže...
Mile kaže...

To si vidio na PCE forumu na trznici,vorda22 prodaje,mislim da nema na njuski.

Moguce, znam da sam negdje naletio na oglas

17 godina

to je zbilja niska cijena, ali nemogu je nigdje pronaći 

16 godina
Mile kaže...

to je zbilja niska cijena, ali nemogu je nigdje pronaći 

Nije X verzija vec XFX R9 380 DD,2 godine jamstva u Links.hr,ne mozes vidjeti osim ako nemas pristup Trznici na PC Ekspert forumu.

12 godina

Ako si iz ZG mozes ic pogledati ovo , iako pise da je cijena fix vjr da moze jos 100kn dolje. Odes, sve provjeris. Gara jos 1 god.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2016 12:57 (ibme74).

0 0 hvala 0
16 godina

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gainward-gtx-960-phantom-2gb-jamstvo-ful-bundle-oglas-18134528

Ovo da uzme,inace clan HCS sa PCE foruma tako da je pouzdan i oke cijena 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2016 13:02 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

mislis da mi se isplati uzimati sa 2 gb? 

17 godina

ja kazem ne 2gb je premalo za dns igre kamoli f proof trazi dalje

uotalom evo pol

1 isplati se
11 ne isplati se
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2016 13:24 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koliko znam,a gledao sam tonu usporedbi i benchmark,2 GB je čisto dovoljno za 1080p gaming,štoviše 4 GB verziju ne donose nikakav framerate boost,još imaju 1-2 FPS niže nego 2 GB verzije.

Ionako su te midrange grafičke slabije da utiliziraju 4 GB i nedostatak bi se osjetio tek na 1440p rezoluciji.

17 godina
odjavljen
doky01akablava kaže...
Koliko znam,a gledao sam tonu usporedbi i benchmark,2 GB je čisto dovoljno za 1080p gaming,štoviše 4 GB verziju ne donose nikakav framerate boost,još imaju 1-2 FPS niže nego 2 GB verzije.

Ionako su te midrange grafičke slabije da utiliziraju 4 GB i nedostatak bi se osjetio tek na 1440p rezoluciji.

Ipak su se počele pojavljivati igre koje koče te grafe zbog manjka memorije. Vidi razliku GTX 960 sa 2 i 4 GB.

edit: evo i ovdje R9 380 sa 2 i 4 gb rama, razlika je primjetna, iako na tom istom testu gtx 960 i nema nikave razlike, LOL. Ko tu koga 

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2016 14:14 (XXX).
12 godina
doky01akablava kaže...

http://www.bug.hr/forum/post/graficke-kartice/vodic-odabir-graficke-kartice/4916944.aspx

16 godina
ibme74 kaže...
doky01akablava kaže...

http://www.bug.hr/forum/post/graficke-kartice/vodic-odabir-graficke-kartice/4916944.aspx

To sam ja postao na PCE forumu,da to je tad bilo dok nisam pogledao par gameplay videa sa GTX 960 i R9 380 i kako im ne dolazi do stutteringa iako nafrlje postavke,dok evo u Tomb Raideru se primijeti razlika,to sam screenshotao na HD 7950 iz 2012. koja je malo zastarjela sto se tice teselacije i arhitekture.

13 godina
neaktivan

Sweet spot za tu grafu je 3gb sto je bilo na 7950/280 karticama, 2 i 4gb je cisto preseravanje da bi se pokrilo sto vise trzista. Ljudi zaobidju r9 280x sa 3gb i uzmu r9 380 4gb ilo 960ku sa 4gb....jer memorija nekim ljudima maze oci, sto vise to bolje...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

frend me jebe jos uvijek sa nadogradnjom graficke , jos ceka i skuplja pare :D

AMD A8-5600K 77 °C

Trinity 32nm Technology

RAM

8,00GB Single-Channel DDR3 @ 665MHz (8-8-8-22)

Motherboard

ASRock FM2A88M Extreme4+ (CPUSocket) 34 °C
+22"full had i ssd

trenutno ima 260x gore, treba jacu graficku i novo napajanje pa molim preporuke sto uzeti od slijedeceg te koje napajanje uz preporuceni artikl

280x
380x
gtx960

koliko vidim 280x je nekako najbolji izbor pa molim upucenije da odaberu najbolje od ovog i preporuce napajanje uz to. hvala

3 280x
14 380x
4 gtx960

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
11 godina
neaktivan
Mišljenje
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Sweet spot za tu grafu je 3gb sto je bilo na 7950/280 karticama, 2 i 4gb je cisto preseravanje da bi se pokrilo sto vise trzista. Ljudi zaobidju r9 280x sa 3gb i uzmu r9 380 4gb ilo 960ku sa 4gb....jer memorija nekim ljudima maze oci, sto vise to bolje...

Evo meni 380X troši 3.5 giga rama u Dying Lightu kada su teksture stavljene na max uz upaljen AA. Brijem da ima još takvih igara bez problema a u budućnosti će vjerovatno gutati i svih 4 gb. Mislim igrao sam ja tu igru bez problema sa GTX 770 i 2 GB vrama ali sa teksturama na midium.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 8:50 (XXX).
12 godina
Zekoslavac kaže...

frend me jebe jos uvijek sa nadogradnjom graficke , jos ceka i skuplja pare :D

AMD A8-5600K 77 °C

koliko vidim 280x je nekako najbolji izbor pa molim upucenije da odaberu najbolje od ovog i preporuce napajanje uz to. hvala

ako neće nadograđivati proc, najbolja opcija je 960

amd grafe će se s tim procom ponašati daleko lošije nego nvidia zbog izraženog cpu overheadinga

i s nvidiom bi mu dobro sjelo neko kvalitetnije 400w napajanje ili čak onaj super flower 350w gold, ali za to pitaj u temi za psu

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 9:22 (picajzla0707).
13 godina
neaktivan

Napajanje od 350-400w zaboravi to je nesto najgluplje sto ljudi sebi mogu da urade, kasnije hoce neku nadogradnju sa vecim potrosacima i opa mora novo napajanje. Odmah ti zvekni neki 600-700w da si miran, a sto se tice graficke sa svim ce biti bottleneck problema manji stepen iskoristenosti, radije uzmi gtx 950 ili r9 270/X i za razliku ubodi SSD, sad im je strasno pala cijena.

P.S. tek sad vidjeh 77*C obavezno hladjenje za CPU taj ne smije iznad 70 ici!!!!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 11:41 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam dvojbu, dali postoji značajna razlika imeđu ove dvije grafe:

Grafička kartica MSI R9 380 GAMING 2G, 2 GB DDR5, 256-bit, 1000/5600 MHz

Grafička kartica Gigabyte GV-R938WF2OC-2GD, 2 GB DDR5, 256-bit, 980/5500 MHz

Planirao sam MSI -uzeti, a gigica je skuplja 20ak kuna, pa ako je bolja po nekom pitanju da ne pogriješim! Obje imaju 36mj jamstvo.

0 0 hvala 0
11 godina

MSI ti je duža za 5 mm koliko sam vidio,a što se tiče gejminga i tog su ti otprilike iste MSI možda daje 1-2 fpsa više i to ti je to

Jedino  nisam siguran za hladnjake koji je bolji, iako mislim da su ti isto tu negdje tako da nećeš pogriješit s nijednom

LoL
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Najviše radi hladnjaka i pitam, ako je gigica prilično hladnija da dodam tih 20 kn  Ak nije onda nema potrebe. 

14 godina
zelenbic kaže...
zelenbic kaže...

Pozdrav, trebam malu pomoč. Trenutno imam GPU:Nvidia GeForce 9600 GT i planiram ju nadograditi na na ati radeon HD 5770jer sam napao povoljnu na njuškalu pa me zanima da li bi to bila dobra nadogradnja? Proc mi je core 2 duo e6750. Znam da je računalo već podosta staro ali nemogu trenutno(ni u bližoj budućnosti) kupiti novo pa sam mislio nadograditi grafičku karticu,dodati quad core procesor i još treći monitor. 

Grafička je već prodana makar kada sam jučer kontaktirao čovijeka rekao je da ju još nije prodao... Uglavnom sada tražim neku drugu pa ako može preporuka sa njuškala grafičke do max 300 kn iz ZG. Hvala

Opet ja , zanima me što kažete na ovu grafičku za 200 kn mi se čini kao dobra ponuda. Grafička bi mi trebala još jedno godinu do dvije tada bih trebao kupiti skroz novi PC. Htio bih samo da mogu igrati novije igre jer je s ovom grafickom to nemoguce(9600 GT 1 GB ddr3)

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
13 godina

Uzmi ju slobodno ako već nije prodana :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice